Majoitusvinkki Ylläkselle – tiloiltaan toimiva Äkäshotellin Alppitalo

by Annemaria

Lapland Hotel Äkäshotelli on melkoinen veteraani Ylläksen alueen matkailussa. Tänä päivänä hotelli on hyvätasoisten lomahuoneistojen tarjoaja, mutta myös Äkäslompolon iltaelämän keskus.

Äkäslompolossa sijaitseva Lapland Hotel Äkäshotelli on aloittanut toimintansa jo vuonna 1974. Toiminnan alkuperäisajoista muistuttavat hotellin ravintolarakennus sekä siipiosa, jossa sijaitsee remontoituja hotellihuoneita. 2000-luvun alkupuolella hotelli lisäsi roimasti majoituskapasiteettiaan ja hotellin ympäristöön rakennettiin useita erillisiä majoitustaloja, joista yhteen mekin majoituimme.

Majapaikkamme oli Alppitaloksi kutsutussa rakennuksessa, joka sijaitsi metsän reunalla aivan hiihtolatujen ja vaellusreittien vieressä, silti aivan Äkäslompolon kylän keskustassa. Kaikki palvelut, kuten ruokakaupat, ravintolat, shoppailumahdollisuudet ja Alko sijaitsivat sopivasti kävelyetäisyydellä.

Näin kesäaikaan, kun joka puolella oli seesteisen rauhallista, tuntui kuin olisi istuskellut kesämökin terassilla sillä erotuksella, että mökki sijaitsi kylän keskustassa.

Alppitalot

Majoituksemme oli yhden makuuhuoneen huoneistossa, joka oli oikein passelikokoinen kahdelle aikuiselle. Olohuoneessa oli levitettävä sohva, joten 2-lapsinen perhekin majoittuu huoneistoon loistavasti.

Liikuntapainotteiselle lomalle tällainen mökkimäinen majoitus palvelujen äärellä on mielestäni yksi parhaista vaihtoehdoista. Tilaa on reilusti, kokkailla voi, jos haluaa tai käydä ulkona syömässä ja oma sauna lämpiää aina kun haluaa.

Huoneiston keittiöstä löytyi kaikki tarvittava: jääkaappi, liesi, mikro, leivänpaahdin, kahvin- ja vedenkeitin, astianpesukone ja ruokapöytä neljälle. Astiat olivat myös mitoitettu neljälle ja kaikki perustarpeisto löytyi omaa kokkailua varten.

Tyydyimme tällä kertaa puolivalmiiseen. Huoneiston vieressä oli kalasavustamo, josta haimme iltaruualle savustettua pestolohta ja kaupasta valmissalaatteja. Vaivatonta, mutta herkullista. Ja jälkkäriksi samppanjaa kera kesän viimeisten kotimaisten mansikoiden.

Hotelli4Hotelli5Hotelli3Hotelli7Kattaus kahdelle2

Huoneisto oli todella toimiva ja tilavan tuntuinen. Hyvän pohjasuunnittelun vuoksi hukkaneliöitä ei ollut, vaan ilmoitettu 42 m2 pohjapinta-ala oli kaikki käyttöneliöitä. Kalustus oli siistiä perustasoa, vähän ehkä askeettinen johtuen esimerkiksi mattojen puutteesta. Vaikka huoneistolla oli ikää jo yli kymmenen vuotta, huoneistossa ei juurikaan näkynyt kuluneisuutta. Pakko mainita myös huoneiston erinomaisesta siisteydestä.

Mukava lisä oli toinen TV makuuhuoneessa. Kuulun niihin, jotka rakastavat telkkarin katsomista sängystä. Plussaa myös riittävästä kaappitilasta, varusteiden kuivatuskaapista sekä olohuoneen pienestä takasta. Pidin myös huoneiston valoisuudesta. Isot ikkunat antoivat hyvin päivän valoa.

Huoneiston kylpyhuoneesta ja saunasta tykkäsin erityisesti. Viihtyisää, siistiä ja edelleen niin toimivaa. En tiedä oliko sauna vasta remontoitu, mutta se näytti lähes uudelta. Erillisellä ovella varustettu WC takasi omaa istuntorauhaa.

HotelliKylpyhuone2

Moni Ylläksen kävijä tuntee Äkäshotellin erityisesti sen iltaelämästä, sillä sijaitseehan hotellissa Äkäslompolon ainut yökerho. Harvinaisen suuri tanssilattia hotellin alkuperäisosasta, Pirtukirkoksi kutsutusta rakennuksesta, löytyikin. Ilmeisemmin melkoinen menomesta etenkin viikonloppuisin.

Kaikkiin huoneistohintoihin sisältyy buffetaamiainen ravintolarakennuksessa, mikä oli tosi mukava lisä apartementos-tyyppisessä omatoimimajoituksessa. Aamiainen oli riittävän monipuolinen ja itse pidin erityisesti neljän kalan lajitelmasta lasipurkeissa, joista oli neljää eri kalaa eri tavoin valmistettuna ja lopuksi etikkaan säilöttynä. Tykkäsin myös mahdollisuudesta paistaa itse vohveleita valmiiksi tehdystä vohvelitaikinasta.

KalalajitelmaVohveli

Hotelli10Hotelli9Hhotelli8Hotelli11Hotelli2

Kaiken kaikkiaan Äkäshotellista jäi tosi miellyttävä kuva. Majoituksen taso osoittautui ihan toiseksi, mitä 70-lukuinen päärakennus antoi äkkiseltään olettaa. Testaamamme alppitalo tarjosi hyvin toimivaa majoitusta. Hotellin ja ravintolan ystävällinen henkilökunta lisäsi omalta osaltaan viihtymistä.

Blogiyhteistyö Lapland Hotelsin kanssa.

https://www.laplandhotels.com

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

You may also like

2 comments

Arska 19.2.2019 - 4:37 pm

Varoitus. Maksoin 5pv lomasta 900,- etukäteen ja varaus on exän nimellä. Nyt en pääse sinne koska varaus
on exän nimellä koska hotelli ei vaihda varaustani minun nimelle. Nyt exä voi mennä sinne tai voi vaihtaa
varaajan nimen ja voi siten myydä loman.

Reply
Annemaria 19.2.2019 - 6:48 pm

Mistäs sinä tässä nyt oikein varoittelet? Teille on varattu sitä mitä olette pyytäneet, eikö? Mietipä, jos hotelli noin vain aina muuttaisi varaajan nimeä, kun joku soittaa. Kuka tahansahan voisi epärehellisesti viedä toisen nimellä olevan varauksen. Luulenpa, että tämä asia pitäisi sinun sopia exäsi kanssa…

Reply

Leave a Comment