Hotelliviikonloppu omassa kotikaupungissa – kokemuksia Lappeenrannan Boutique Hotel Old Spasta

by Annemaria

Majoituksen ja menun tarjosi Savon Mafia

Tehtiin miehen kanssa staycationit eli lähdettiin viettämään hotelliviikonloppua kotikaupunkimme Lappeenrannan vanhimpaan ja romanttisimpaan hotelliin.

Vähän huvitti, kun heitin laukun automme takaboksiin ja starttasimme pihaltamme hotelliviikonlopun viettoon. Kymmenen minuuttia ja olimme majapaikkamme, Boutique Hotel Old Span pihassa. Enpä ole koskaan aiemmin yöpynytkään hotellissa näin lähellä kotiani.

Ensi-ihastus syttyi jo alkukesällä

Idea tähän juttuun lähti jo alkukesästä. Tapasimme ystäviemme kanssa Lappeenrannan satamassa ja mietimme jossain vaiheessa iltaa, minne voisimme mennä yhdessä syömään. Lopputulemana päädyimme Lappeenrannan kylpylän kupeessa olevaan Bistro Lähteeseen, josta kukaan meistä ei tiennyt yhtikäs mitään. Sattuma oli tässä kohtaa puolellamme, sillä ravintolan ruoka yllätti meidät iloisesti.

Samassa syssyssä ystäväpariskunta keksi, että miksi heidän oikeastaan kannattaa ajaa taksilla kotiin, kun he voisivat sen sijaan jäädä yöpymään mukavaan hotelliin. Huone järjestyi kaksiosaisen kylpylän vanhemmalta puolelta, Boutique Hotel Old Spasta.

Pitihän meidän muidenkin nähdä millainen hotellihuone kätkeytyi tuon kauniin jugendrakennuksen sisuksiin. Ja niinpä koko poppoo istui hetken päästä viehkossa hotellihuoneessa nauttimassa minibaarin antimia.

Wanhan kylpylärakennuksen suloista charmia

Hotellista ja sen ravintolasta inspiroituneena otin yhteyttä hotellia ja ravintolaa pyörittävään Savon Mafiaan, jonka monet tuntevat maineikkaana savonlinnalaisena hotelli-, ravintola- ja panimoyrityksenä.

Da daa, niin järjestyi miehen kanssa tilaisuus päästä kokeilemaan, millaista on viettää hotellivuorokausi muutaman kilometrin päässä omasta kodista.

Kyllähän kaikki lappeenrantalaiset tietävät kaupunginlahden rannalla olevan vanhan kylpylän. Onhan tuo komistus tuijotellut Saimaalle jo vuodesta 1913. Kummallista minusta sen sijaan on, etten ole aiemmin tehnyt tuttavuutta kyseisen yrityksen kanssa.

Ehkä syynä on menneille vuosikymmenille jämähtänyt käsitykseni kuntoutuskylpylästä, jonka palvelut on suunnattu lähinnä vanhemmalle väelle. Mutta ajat muuttuvat. Tuli todettua, että Lappeenrannan kylpylä on muuntautunut hemmotteluhoitoihin keskittyväksi nykyaikaiseksi kaupunkikylpyläksi.

Vanhassa kylpylärakennuksessa on todella ihastuttavaa boutiquehotellin henkeä. Kahden kerroksen 28 huonetta ovat kaikki erilaisia ja kauniisti jugendhenkeen sisustettuja. Meillä oli pieni minisuite, jossa oli erillinen tila nukkumiselle ja oleskelulle. Mies tykkäsi siitä, että huoneessa oli kaksi telkkaria, joista toista saattoi katsoa sängyssä pötkötellen.

Minä taas kuolasin huoneemme lämmintä värimaailmaa, kauniita tapetteja ja erityisesti huikean ihanaa näköalaa Saimaalle. Aivan hotellin edustalla on yksi Lappeenrannan sataman vierasvenelaitureista. Oli hauskaa seurailla huoneemme ikkunoista ohi kulkevia ja rantautuvia paatteja.

Kuntoutuskylpylästä hemmottelukeitaaksi

Kävin tutkailemassa Lappeenranta Day Span esimiehen Viivin kanssa kylpylän erilaisia hoito- ja virkistysmahdollisuuksia. Paikan vanhoja hoitoperinteitä vaalivat Suomen ensimmäinen suolahuone sekä kiehtova 8-asteinen aito luonnonlähde. Mietin miten hyvää kaltaiselleni tukkoiselle nuhanenälle oleskelu suolahuoneessa voisi tehdä.

Päätin laittaa hemmottelupäivän omalle must to do -listalle. Mukavaa olisi nauttia niin hieronnasta, kasvohoidosta kuin jostain kylpylän hoito-osaston monista turvekylvyistä. Hotelliasiakkaille vastapäisen kylpylän uuden osan, Lappeenranta Span, sauna- ja uima-allasosasto ovat maksuttomia.

Saimaa on parasta Lappeenrantaa

Olimme illalla menossa syömään kylpylän Bistro Lähde -ravintolaan, mutta sitä ennen teki mieli lähteä pienelle lenkille Lappeenrannan satama-alueelle. Boutique Hotel Old Spa sijaitsee minusta kaupungin hienoimmalla paikalla Saimaan rannalla, kuitenkin aivan keskustassa.

Tässä kohtaa on ihan pakko ylistää oman kotikaupungin ranta-alueiden kauneutta ja hulppeita lenkkeilymaastoja. Lähdit hotellilta sitten oikealle tai vasemmalle pystyt kulkemaan Saimaan rantaa melkoiset matkat. Katsokaa nyt näitä kuvia miten upeaa täällä onkaan, etenkin syksyn hulppeassa värikylläisyydessä.

Jotenkin kiehtovaa viettää tällaista yhteistä aikaa, vähän kuin lomalla olisi oltu. Saatoimme tehdä tuikitavallisesta arkipäivästä vähän juhlavaa. Tässä kohtaa syyslauantaina meillä yleensä suunnataan Prismaan, pestään pyykkiä tai siivotaan.

Sen sijaan nyt vaeltelimme kiireettömästi pitkin Saimaan rantabulevardia ja poikkesimme keskellä päivää lasilliselle. Vielä tarkeni auringossa terassillakin istuskella. Tuli samalla katseltua kotikaupunkia vähän kuin turistin silmin.

Bistro Lähteen yllätysmenussa hyvä hinta-laatusuhde

Rakastan yllätyksiä, ja siinä varmaan yksi syy, miksi halusin valita Bistro Lähteen tarjonnasta yllätysmenun. Olen hyvin kaikkiruokainen. Oikeastaan ainut asia, mitä en syö enkä koskaan ravintolassa tilaisi, on maksa.

No, vähän meinasi etukäteen harmittaa, kun alkuruuaksi pöytäämme tuotiin poronvasan maksaa. Annos oli kaunis kuin mikä, joten päätin ainakin maistaa. Vaan kas kummaa, söinkin koko annoksen. Se oli nimittäin todella herkullista. Makea puolukka sopi miedon makuiselle maksalle erinomaisesti ja mukava lisuke lautasella oli rapsakka jäkälä. Täydet pisteet tälle.

Pääruokana oli paistettua siikaa rapukastikkeessa, hyvää sekin. Jälkiruoka sen sijaan jätti vähän toivomisen varaa. Annos oli kauniisti rakennettu, mutta tyrnimarjapossetin maku oli meistä hieman tunkkainen. Liekö syynä marjoissa maistunut tervan maku, joka vei raikkauden marjoista?

Kokonaisuudessaan Bistro Lähde on varteen otettava vaihtoehto. Kolmen ruokalajin yllätysmenun 34 euron hinta on minusta hyvin kohtuullinen.

Otimme myös menun ruokiin valitut viinit, joista meitä eniten ihastutti australialainen Weemala Pinot Gris. Tuhti valkkari, joka olisi mennyt hyvin vaikka poronmaksankin kanssa. Kiitos ravintolalle myös ystävällisestä palvelusta, tullaan toistekin.

Loppuillasta kävimme kurkkaamassa vielä Lappeenrannan iltaelämää, mutta kovin myöhään emme jaksaneet kukkua. Soma hotellimme veti tällä kertaa pidemmän korren. Aamulla oli nautinnollista nukkua vähän pidempään ja aloittaa päivä valmiilla aamiaisella.

Erityisen kiva juttu tässä oli, ettei edessä ollutkaan pitkää ajomatkaa. Vajaa kymmenen minuuttia ja olimme jälleen kotona. Staycationissa on ideaa.

https://lappeenrantaspa.fi/

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

 

You may also like

12 comments

Stacy Siivonen 6.10.2019 - 10:22 pm

Minulla on ehkä hotelliyöhön ollut vieläkin lyhyempi matka, mutta se oli kuitenkin rannalla joka tapauksessa. Lappeenrannasta tykkään oikein paljon. Kun näin pikkukuvan kylpylästä, en, muuten, tunnistanut sitä, vaikka Lappeenrannassa olenkin käynyt. Niin hyvin se sinne on maastoutunut.

Reply
Annemaria 8.10.2019 - 9:01 am

Ihan totta. Lehmukset ovat ottaneet ”vallan” Lappeenrannan rantabulevardilla ja kylpylä jää vienosti vähän niiden katveeseen. Sopii tällaiselle tyylikkäästi vanhentuneelle 🙂

Reply
Merja 7.10.2019 - 2:13 pm

Ihanan näköinen paikka ja mitkä maisemat. Viehättävästi sisustettu huoneet, mm. tapeetit todella kauniit. Olen käynyt Lappeenrannassa v. 1974 kesällä, olisi syytä varmaan uusia käynti. Olimme nuorina telttaretkellä, nyt voisi vähän tasoa nostaa. Itä-Suomen kierros otetaan vakavaan harkintaan.

Reply
Annemaria 8.10.2019 - 9:04 am

Tervetuloa Saimaan maisemiin! Johan tuosta edellisestä matkasta onkin jo ehtinyt vähän aikaa kulua 🙂 Itä-Suomen kierros on hyvä idea. Saimaan ympäristöstä löytyy monta mukavaa kaupunkia.

Reply
Pirkko / Meriharakka 9.10.2019 - 9:33 pm

Kesällä tarvitsimme Viipurin päiväristeilyä varten kahden yön majoituksen Lappeenrannasta ja etsimme lähinnä satamaa olevaa paikkaa ajatellen aikaista aamulähtöä ja iltapaluuta ja päädyimme samaiseen hotelliin, tosin sinne uudelle puolelle, kun en asiaan sen enempää paneutunut, enkä huomannut valita huonetta tältä puolelta. Uusi puoli ei nyt huoneiden osalta ollut kovin erikoinen – meillekin sattui huone, jonka vessa vielä alkoi yöllä vuotaa häiritsevästi, eli ei mennyt ihan putkeen.
Aamiainen vohveleineen kuitenkin vakuutti!
Tuttavan suosituksesta kävimme ensimmäisenä iltana syömässä ilmeisen uudehkossa ravintola Nautiluksessa, josta pidimme!
Tämän jutun ehkä jo aikaisemmin luitkin, mutta jos vaikka joku lukija haluaisi tsekata myös ajatuksiamme Lappeenrannasta, niin jotain löytyy tuon jutun lopusta.
https://meriharakka.net/2019/06/12/saimaan-kanava-on-elamys/

Reply
Annemaria 10.10.2019 - 8:58 am

Tuo Lappeenrannan kylpylän sijainti on kyllä ihanteellinen, jos aamulla on lähdössä Viipuriin. Tarvitsee vain siirtyä satama-altaan toiselle laidalle 🙂 Lappeenrannan kylpylän uusi ja vanha puoli ovat kaksi aivan eri maailmaa. Toinen 1900-luvun myöhäisjugendia, toinen 70-lukuinen kerrostalo. Jos vain suinkin mahdollista, ehdottomasti kannattaa valita tuo historiallinen puoli. Tervetuloa Lappeenrantaan toistekin 🙂

Reply
Katja / Lähtöselvitetty 10.10.2019 - 11:59 am

Minä olen käynyt kerran syömässä kylpylällä, kun juhlimme miehen isoäidin pyöreitä vuosia. Tästä tilaisuudesta johtuen minulla on aina ollut aika vanhahtava kuva koko paikasta, minkä vuoksi oli mahtavaa lukea tämä sun postaus. Ehditkö tehdä havaintoja spa-puolen saunasta ja uima-altaasta – oliko tilavan näköistä? Taitavat kuitenkin olla enemmän aikuisille kuin perheille suunnattuja?

Reply
Annemaria 11.10.2019 - 6:24 pm

Vähän vieraaksi jäänyt koko mesta mullekin vaikka paikkakunnalla asustelenkin. Täytyy näköjään heittäytyä vähän turistiksi välillä 🙂 Kävin katsomassa tuon allasosaston. Siellä oli kaksi erillistä uima-allasta ja poreamme, mutta en osaa sanoa mitään niiden syvyydestä. Erllistä lastaneallasta ei ollut. Mikään suuren suuri allasosasto ei ollut, mutta koska paikka on pieni, siellä kuulemani mukaan on yleensä myös rauhallista.

Reply
Paula - Viinilaakson viemää 13.10.2019 - 7:32 am

Olipas kiva paikka. Mekin olimme toissa kesänä Lappeenrannassa ja meidän hotellikokemus ei ollut todellakaan yhtä miellyttävä. Harmi, että emme tienneet tästä paikasta silloin. Ihanasti huokuu vanhan ajan tunnelmaa tuo huone.

Reply
Annemaria 13.10.2019 - 10:21 am

Mä oon ite hurahtanut ihan täysin tällaisiin vanhoihin, historiallisiin rakennuksiin. Parhaat hotellikokemukset ovat kutakuinkin tulleet aina paikoista, joiden seinät ovat nähneet elämää useamman sukupolven ajalta.

Reply
Ossi 20.10.2019 - 5:49 am

Milloinkahan sanasta kylpylä on tullut SPA???

Reply
Annemaria 20.10.2019 - 10:04 am

Kylpylä on aika vaikea sana ulkomaalaiselle. Kansainvälistymisen myötä helpottaa elämää 🙂

Reply

Leave a Comment