Ihana rantareitti Puerto Banúksesta Marbellan keskustaan

by Annemaria

Marbellassa on aina kiva piipahtaa. Vanhan kaupungin viherkasvein reunustetut kadut ovat silmäkarkkia parhaimmillaan ja muutenkin kaupungilla on sellainen kevyesti hienostunut ilmapiiri.

Rakennukset ovat hyvässä kunnossa ja katukuva kaikkinensa huoliteltua ja visuaalista. Ravintolat ovat satsanneet selvästi muuta Aurinkorannikkoa enemmän ulkoasuun ja sisustukseen. Fuengirolalle tyypillisiä tylsiä kelmukuppiloita ei ole samaan malliin. Sama pätee myös kiinakauppojen määrään. Vanhan kaupungin kaduilla on kivoja pikkuputiikkeja.

Olkoonkin, että tässä on paljon turisteille suunnattua tarjontaa, se ei siltikään vähennä tosiasiaa, että Marbella on viehättävä. Ainakin minä viihdyn vanhan kaupungin sokkeloissa ja sievillä aukioilla oikein hyvin.

Marbellalla on edelleenkin oma elitistinen maineensa ja toki monista asioista pystyy päättelemään, että kaupungissa liikkuu äveriäämpää porukkaa kuin muissa Costa del Solin kaupungeissa. Silmä bongasi kalliiden autojen merkkiliikkeitä, luksushuonekalukauppoja, ylellisen näköisiä kampaamoita, kauneushoitoloita ja koruliikkeitä. Ja sittenhän Marbellalla on raharikkaiden oma ”huvipuisto” Puerto Banús.

En ollut koskaan aiemmin käynyt katsomassa tuota ökyturismista tunnettua huvisatama-aluetta ja päätin tällä kertaa katsastaa, miltä näyttää alue, joka kelpaa vaikkapa Saudi-Arabian prinssille.

Fuengirolasta pääsee Marbellaan kätevästi bussilla, joita lähtee linja-autoasemalta puolen tunnin välein. Matka kestää bussista riippuen 45 minuuttia (bussi 60) tai 1 h 15 minuuttia (bussi 220). Lippu ostetaan etukäteen bussiaseman luukulta ja se maksaa yhteen suuntaan vajaa 3,50 euroa.

Jos mielit Marbellan keskustaan, jää pois keskustan, centron, pysäkillä, sillä kaupungin linja-autoasema sijaitsee hieman syrjemmässä. Myös vanha kaupunki sijaitsee aivan tämän pysäkin takana.

Mikäli haluat jatkaa Puerto Banukseen, busseja sinne lähtee viereiseltä pysäkiltä noin 20 minuutin välein (bussi nro 1) ja taksa on normaali kaupunkimaksu 1,15 euroa.

Puerto Banúkselle ei meidän tarvinnut paljoa antaa aikaa. Kyllähän se on totta, että paikka selvästi tuoksuu kalliille samppanjalle ja kaviaarille. Toinen toistaan hienompia huvijahteja satamassa kuin St. Tropezissa konsanaan. Toisella puolella rivistö merkkiliikkeitä, joihin minulla ei ollut asiaa ja taustalla hetkittäin Ferrarin kehräävää pörinää.

Ihailin lähinnä kauniita näyteikkunoita ja totesin, että onpas täällä kaikkea ”ihanan kallista”. Ironiselta tuntuivat tässä miljöössä Senegalin katukauppiaat, jotka yrittivät tyrkyttää omia Michael Korsejaan ja Vuittoneitaan.

Sen sijaan syy, miksi Puerto Banúkseen kannattaa mennä, on ihastuttava rantareitti pitkin merenrantaa Marbellan ja Puerto Banúksen välillä. Noin seitsemän kilometrin matka oli minusta todella kiva taittaa välimaastossa, jossa toisella puolella meren aallot huuhtoivat rantoja ja toisella puolen hyvinhoidetut viheralueet reunustivat rantatietä.

Ohitimme useita korkeiden aitojen ympäröiviä luksushuviloita, kauniita loma-asuntoja, kalliin näköisiä hyvinvointiin keskittyneitä yrityksiä, ravintoloita ja jäipä matkan varrelle myös islamilainen moskeija. Reitti on saanut lempinimen ”Kultainen maili”.  Matkalla oli mukavaa pysähtyä viinilasilliselle aivan meren tuntumaan, vaikka hintataso oli saanut lisäkertoimia totutusta.

Marbellan keskustan päässä kävimme muuten syömässä rantakadun libanonilaisessa ravintolassa Yaba Ofissa. Piskuisen paikan ruoka oli maukasta ja edullista. Mikäli Lähi-idän keittiö kiinnostaa, suositus tälle hieman kotikutoisen oloiselle pikkuravintolalle.

Bussi takaisin Fuengirolaan lähti samalta kadulta kuin mihin tullessa jäimme. Pysäkki on tien toisella puolella puiston jälkeen, noin 200 metrin päässä tulopysäkiltä Fuengirolaan päin. Paluumatkan lipun voi ostaa bussista.

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You may also like

10 comments

Reeta 6.1.2020 - 11:10 pm

Marbellan appelsiini aukio, ah, ihana tunnelma!
Pari kertaa ollaan ollaan Marbellassa lomailtu, viimeksi 2001 Princesa Playassa.
Marbella on kyllä kohteista hienostunein.
Tällä iällä en enää niin ujostelisi sen hienoja ravintoloita ja putiikkeja.
Tekisi vielä mieli siellä lomailla.

Reply
Annemaria 7.1.2020 - 6:22 pm

Se on totta, että Marbellassa on jotain somaa ja fiiniä, mutta ei kuitenkaan liiaksi. Puerto Banus nyt oli ihan omaa luokkaansa. Siellä kieltämättä tuli tunne, ettei ihan taviksille, mutta onneksi se on vain pieni osa kaupunkia.

Reply
espanjaan 7.1.2020 - 12:13 am

Kiva nähdä, että olet löytänyt tuon saman ihanan rantareitin. Se on niin rauhallinen ja kaunis ja tykkään myös Marbellan rantakaduista siinä kaupungin ja rantapaseon välillä. Oletko lukenut, mitä me kirjoitimme siitä pari vuotta sitten? Silloinen kävelymme ajankohta oli marraskuu ja meidän edestakainen päivän kävelymme oli leikisti puolimaraton.
https://www.rantapallo.fi/ailajajuha/marbellan-luksus-tavislenkkariversiona/

Reply
Annemaria 7.1.2020 - 6:23 pm

Hola Aila 🙂 Kävin lukemassa juttusi ja nauratti, että onpa samoja paikkoja kuvattu 🙂 Kyllä te olette melkoisen maratoonin tosiaan tehneet. Meille oli liian tarpeeksi vain toinen suunta.

Reply
Merja 7.1.2020 - 3:30 pm

Hei, minäkin pidin paljon Marbellan kaupungista ja varsinkin sen vanhasta osasta. Buerto Banuksen jätin suosiolla rauhaan. Mutta hieman rähjäisen Fuengirolan jälkeen parempikuntoinen ja hieman fiinimpi Marbella oli kiva kohde.

Reply
Annemaria 7.1.2020 - 6:26 pm

Etpä paljoa menettänyt, vaikka jätit Puerto Banuksen väliin. Marbellan vanha kaupunki on kyllä soma. Harmi sinänsä, ettei Fugesta löydy vastaavaa kaunista valkoisen kylän tunnelmaa, mutta onneksi ei tarvitse pitkälle lähteä tällaista tunnelmaa löytääkseen.

Reply
Helena 7.1.2020 - 8:13 pm

Anne, nämä sinun Espanjan jutut ovat ihan mielettömän kivoja. Fuge aika tuttu paikka, matka suunnitteilla taas ensi syksynä. Seuraavan kerran toivottavasti löydetään kiva asunto muutamaksi viikoksi. pitääpä laittaa päiväsuunnitelmaan Marbella.

Reply
Annemaria 7.1.2020 - 9:42 pm

Kiitos Helena kivasta palautteesta. Jos ette ole käyneet Esteponassa, sinne kannattaa myös mennä. Etenkin sen, joka kukkia rakastaa 🙂

Reply
Jukka 26.1.2020 - 2:56 am

Buen dia Annemaria & Co, Marbella – Puerto Banus rantareitti on ihan paras ja sen voi taittaa myös hyvin fillarilla. Reitillä kannattaa myös pysähtyä uimaan, piipahtaa täysin paikallisessa sinivalkokivisessä Victor’s Beach barissa , joka on ihan vesirajassa ja tunnelma kuin Karibialla. Kun tulee Marbellaan, niin Paseo Maritimolla on tosi tyylikäs ja rela Waterfront, josta hauska seurata rannan ja vapaa-ajan sataman vesiliikennettä cocktailin ja tapaksen kanssa.

Reply
Annemaria 27.1.2020 - 9:37 am

Hola Jukka ja kiitos kommentista ja vinkeistä. Tässähän tuli taas pari uutta mestaa kokeiltavaksi 🙂 Jossain mekin käytiin noista beachbareista istuskelemassa ennen Marbellaa, mutta nimi ei jäänyt mieleen. Parasta aina, kun pääsee ihan vesirajaan fiilistelemään. Kun mainitsit tuon pyöräilymahdollisuuden, mietittiin ihan samaa, että on kyllä tosi kiva pyöräilyreittikin. Mahtaako rantareitti jatkua Puerto Banuksesta vielä eteenpäin?

Reply

Leave a Comment