Kun hotellimajoitus menee täysin pieleen

by Annemaria

Onkohan tässä kyse siitä kuuluisasta lapinlisästä?

Minkälainen mielikuva sinulle tulee, kun hotellitiedoissa luvataan suite omalla terassilla, jokinäköalalla, takalla ja saunalla? Kuulostaa hyvältä, eikö vaan? Niin meistäkin. Siksi päätimme vähän satsata ja maksaa pohjoisen road tripin eräästä yöpymisestä normihuonetta kalliimman hinnan. Autossamme ilmennyt jarruvika oli aiheuttanut viime päivät ylimääräistä säätöä ja sydämen tykytyksiä, joten katsoimme ansaitsevamme vähän hemmottelua ja hyvää rentoutumista mukavissa puitteissa.

Väsyneinä pitkästä ajomatkasta saavuimme ivalolaiseen hotelliin mieli toivoa täynnä. Kohta pannaan skumppa kylmään, sauna päälle, takkaan tuli ja rentoudutaan. Istuskellaan terassilla ja nautiskellaan näköalasta ja kauniista kesäillasta.

Vaan ei mennyt homma nyt ihan käsikirjoituksen mukaan. Ystävällinen respavirkailija otti meidät vastaan toteamalla, että teillehän oli se minisuite varattu. Juu, kyllä kiitos. Avaimen lisäksi saimme käteemme takan kaukosäätimen. Mitä ihmettä, TAKAN KAUKOSÄÄDIN? –Niin, painamalla tästä saatte takan hehkumaan ja painamalla kaksi kertaa saatte lisäksi savua. Jaaha, me kun luulimme, että sinne takkaan pannaan puita…

Oma takka ja terassi.

Hetkeä myöhemmin raahaudumme suurine kasseinemme omaan lomapesäämme. Vastassa oli tunkkainen huone, josta avautui näkymä rakennustyömaalle. Siisti rivi roskiksia jökötti aivan terassin vieressä. Huoneen eteen oli noussut ensimmäinen elementtikerros tekeillä olevasta rakennuksesta. Olihan se jokikin, mutta se oli jäänyt valmistuvan rakennuksen pimentoon. Tai jos oikein tarkkaan katsoi tiettyyn kohtaan, jotain veden tapaista saattoi hieman erottaa.

Hetken päästä pettynyt asiakas marssii takaisin respaan. – Onkohan teillä jokin toinen huone? Meillä kun olisi tuon näköalan suhteen vähän toivomisen varaa. – Valitettavasti tämä on hotellin ainut suite. Mutta meillä ei laskuteta näköalasta erikseen. – Anteeksi mitä, nyt en ihan ymmärtänyt?

Jokinäköala.

Pettynyt asiakas vetäytyy takaisin huoneeseen. Ajamisesta väsynyt mies yrittää tasapainottaa tilannetta, että eiköhän tässä nyt yksi yö mene. Pannaan skumppa kylmään ja sauna päälle.

Hetken päästä on miehen vuoro marssia respaan. – Anteeksi, mutta emme löydä huoneesta minibaaria, sellainenhan tiedoissa luki. – Juu, on siellä minibaari, siinä kirjoituspöydällä. Se kori, jossa on ne viinipullot. Poistettiin nuo jääkaapit, koska vievät niin paljon sähköä.

Mies palaa takaisin huoneeseen mukanaan ämpärillinen jäitä. Coolerimme on tällä kertaa kierrätysmallia.

Kylppärissä on karmea viemärin haju. Ilmeisesti huonetta ei ole käytetty pitkään aikaan. Onneksi haju hävisi, kun suihkutin viemäriin vähän vettä. Sauna sentään lähti päälle. Lämpötilamittari seinällä olisi ollut hyödyllinen lisä.

Rakennusmiehiä pyörii huoneen edustalla. Pakko laittaa verhot ikkunaan. No toisaalta, eihän meillä ollut sitä näköalaakaan.

Siinä sitten istuimme loimottavan ”takan” edessä vähän pökerryksissä. Skumppapullo makasi kyljellään salaattijuustoämpärissä. Ajattelin pujahtaa kylpytakkiin ennen saunaan menoa. Hyvä ajatus, mutta sellaista ei ollut.

Minibaari.Skumppa kylmässä ja tuli takassa.

– Kuule, sanoin miehelleni. Kuuluukohan tämä niihin juttuihin, joille vielä joskus nauramme makeasti. Muistetaan vielä vuosienkin päästä, kun päätettiin oikein repäistä ja suite varattiin.

Matkaväsymys ja sauna uuvuttivat meidät lopulta. Nukuinkin ihan hyvin kello kahteen asti. Sitten pääsin osalliseksi naapurihuoneen miesten keskusteluihin. Kapakasta oli ilmeisesti palattu. Huoneemme oli ovella yhdistetty viereiseen huoneeseen ja normaalitkin äänet kuuluivat aivan selvästi. Kello 2.05 – 3.55 sain tietää taukoamatta puhuvan naapurimme autokaupoista, naisasioista, sairaala- ja kalareissuista. Sitten nukahdin uudelleen. Seitsemän kieppeillä heräsin jälleen. Pihalla alkoivat betonivalut.

Lähtiessä pyysin hotellia päivittämään tietonsa booking.comin sivustolle. Meistä kun tuntui, että sinne oli päässyt vähän sitä mainostettua lapinlisää.

Pyysitte palautetta.

Seuraa blogia myös Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

You may also like

24 comments

Sateenmuru 21.8.2017 - 10:18 am

Täh… aikamoista… olin lukijana ensin aivan hämilläni tästä, mutta kyllä tuo skumpan kylmäastia toi pienen hymynkareen suupieliin, joten toivottavasti tekin joskus tälle vielä nauratte! Mutta aika kaamea tapaus – pitää muistaa välttää Lapin hotelleja, jotka mainostavat terassia, takkaa ja omaa jokinäköalaa… O _ O

Reply
Annemaria 21.8.2017 - 1:10 pm

Mekin oltiin hämillään. Mielessäni mietin, että onks tää joku piilokamerajuttu 🙂

Reply
Kthetraveller 21.8.2017 - 10:20 am

Syvä huokaus. Sellainen tunne minulle tuosta hotellista tulee, että taloudellisesti se vetää viimeisiä henkäyksiä. Eipä haittaa, jos lopettaa toimintansa. Olethan Tripadvisorin jäsen? Jos et, niin hopi hopi sinne arvostelu menemään.

Reply
Annemaria 21.8.2017 - 1:08 pm

Vähän samanlainen fiilis tuli meillekin. Tuli tunne, että oltiin ihan välinpitämättömiä asiakkaiden reaktioihin ja palautteeseen. Täytyy laittaa palautetta tuonne Tripadvisoriin.

Reply
Meri / Syö Matkusta Rakasta 21.8.2017 - 10:23 am

Apua… Siis apua. Olen sanaton. 😀

Reply
Annemaria 21.8.2017 - 1:05 pm

Heh. Sanat loppuivat meiltäkin, joten otettiin keskisormi apuun 🙂

Reply
Katja 21.8.2017 - 10:35 am

Tämä on muuten juuri niitä hetkiä ja muistoja joille tuutte nauramaan myöhemmin. Ai kamala, mikä tuuri! 😀

Reply
Annemaria 21.8.2017 - 1:04 pm

Matkoilla sattuu ja tapahtuu 🙂

Reply
Emma 21.8.2017 - 10:42 am

What the actual…?! Ei ole sanoja 😀 😀

Reply
Annemaria 21.8.2017 - 1:04 pm

Vähän sanattomaksi veti meidätkin 🙂

Reply
Teija / Lähdetään taas 21.8.2017 - 11:12 am

EIKÄ!! Voi apua! Kai hotelli on jo saanut linkin tähän tekstiin?

Reply
Annemaria 21.8.2017 - 1:03 pm

Tulee saamaan. Eivät reakoineet reklamaatioon paikan päällä mitenkään, joten tapa se on reklamoida tämäkin 🙂

Reply
Susanna / Matkapatonki 21.8.2017 - 1:14 pm

Voi ei mikä reissu! Kurjemmaksi tuon tekee vielä se, että kerrankin kun maksetaan ylimääräistä kivasta hotellista niin se osoittautuukin katastrofiksi. Toivottavasti ko. hotelli osaa reagoida viimeistään tämän postauksen myötä!

Reply
Annemaria 21.8.2017 - 4:25 pm

Totta. Sen lisäksi, että kaikki odotukset karittuvat harmittaa menetetty rahamäärä. Ärsyttää myös hotellilta tietynlainen piittaamaton asenne ja ihmetyttää, että tällaisia ylilyöntejä ylipäätään yhä matkailussa esiintyy.

Reply
mzitt 21.8.2017 - 1:33 pm

Repesin tuolle minibaarille. Skumppa fetapurkissa on ihan hillitön! Mutta joo, tylsähän se on tuollaisesta maksaa ekstraa.

Reply
Annemaria 21.8.2017 - 4:28 pm

Näkemyseroja 🙂

Reply
Natti 21.8.2017 - 1:55 pm

Better luck, belief & trust next time …

Reply
Annemaria 21.8.2017 - 4:30 pm

Kiitos. Onneksi tällaiset ylilyönnit ovat aika harvinaisia.

Reply
Arna / Cocoa etsimässä 21.8.2017 - 4:59 pm

Voi apua! Repesin ton salaattijuustopöntön kohdalla, mutta paikan päällä ei varmasti olis naurattanut. Erittäin hyvä että kirjoitut tämän postauksen, toivottavasti hotelli ottaa palautteen nyt tosissaan. (Itsehän olen sen verran vaativa asiakas, etten todennäköisesti olisi suostunut maksamaan täyttä hintaa, jos mitään. Mun nähdäkseni kuvaus ei vastaa todellisuutta mistään kohtaa.)

Reply
Annemaria 21.8.2017 - 7:41 pm

Kyllähän tässä tuli vähän sellainen pöyristynyt olo, että sai sanavalmiimmankin hiljaiseksi. Hotelli ei itse ehdottanut mitään korvaukseksi. Suhtautuminen oli vähän, että taas ne etelän ihmiset valittaa tasoa. Mutta olihan huoneessa sauna kuten luvattiin ja terassikin löytyi 🙂

Reply
Sonja | FIFTYFIFTY 21.8.2017 - 6:39 pm

Ei morjens! Salaattijuustocooleri oli kyllä kaiken huippu! 😀 Todella noloja markkinointilupauksia. Mutta joo, eiköhän tämä teitä vielä joskus tosiaan naurata. 😀

Reply
Annemaria 21.8.2017 - 7:43 pm

Moi Sonja. Salaattijuustocooleri oli myös hyvin toimiva 🙂

Reply
Anu 22.8.2017 - 1:24 pm

Ou shit… Just eilen varasin tuolta huoneen 🙁 Onneksi viikonlopuksi (ei kai raksan ääniä?) ja normihuoneen… Korvatulpat ja omat skumpat mukaan, ulos katselemaan jokimaisemia…?

Reply
Annemaria 22.8.2017 - 4:19 pm

Ei kai raksamiehet viikonloppuna tee hommia? Ja ainahan voit pyytää huoneen toiselta puolen. Enpä usko myöskään, että normihuoneiden osalta tiedot ovat noin harhaanjohtavia. Jos jotain hyvääkin: aamiainen oli ihan ok.

Reply

Leave a Comment