La Concepción – hurmaava puutarhakohde Malagassa

by Annemaria

Kello 11 Malagan Maria Zambranon bussiaseman laituri numero 1. Hetken päästä sukellan vihreään valtakuntaan.

Kiitos sille lukijalleni, joka kehotti minua kukkafriikkiä tutustumaan Malagan kasvitieteelliseen puutarhaan. Jardín Botánico Histórico La Concepción on paras kaupunkikohde aurinkoisena päivänä etenkin, jos vihreä kiinnostaa muutenkin kuin puolueen värinä.

Noin kahdeksan kilometrin päässä Malagan keskustasta sijaitsevaan puutarhaan pääsee kätevimmin Maria Zambranon bussi- ja juna-asemalta Malaga Toursin pikkubussilla. Bussi lähtee linja-autoaseman laiturilta numero 1 ja pysähtyy myös rautatieaseman edessä Malaga Toursin turistipysäkillä. Bussit kulkevat 90 minuutin välein (huhtikuu 2019). Aikataulut näet täältä. Samalla bussilla pääsee myös Malagan automuseoon ja venäläisen taiteen museoon.

Vaikka Malagassa ei puistoista ole pulaa, reilun viiden euron pääsymaksu antoi enemmän kuin osasin odottaa. Alue itsessään on suuri, kuljettavia reittejä yli 3,5 hehtaarin alueella riittää talsittavaksi.

Puutarha on alunperin kahden vauraan porvarissuvun luomus. Se on saanut alkunsa 1855, kun trooppisista kasveista innostunut pariskunta tilasi eksoottisia kasveja ja puita ympäri maailmaa. 1911 puisto siirtyi toisen vaikutusvaltaisen suvun haltuun, joka jatkoi edelleen alueen rakentamista ja kehittämistä.

1943 La Conceptión Botanical Garden julistettiin kansalliseksi aarteeksi ja 50 vuotta myöhemmin siitä tuli kaupungin omaisuutta. Yleisölle puistoalue on ollut avoinna vuodesta 1994 alkaen.

Vaikka käyntihetkellämme elettiin kevättä ja kukkaloisto ei ollut sitä, mitä se varsin kesäkuukausina tulee olemaan, siltikin tämä kauneus sai minut hullaantumaan. Puutarha on yksinkertaisesti ihastuttava palmukujineen, trooppisine viidakkomaisine pöheikköineen, vesialtaineen ja ikivanhoine puineen.

Auringolla oli tarpeeksi leikkitilaa eri muotoisilla lehtipinnoilla ja valojen ja varjojen vaihtelua on hauska seurata. Kauniita yksityiskohtia oli niin, ettei aina tiennyt minne katsoa.

Kuten monissa muissa kasvitieteellisissa puutarhoissa, täällä ei ollut katettua osaa, vaan kokonaisuus oli täysin puistomaista, maastoltaan vaihtelevaa ulkoaluetta. Varustaudu siksi hyvillä jalkineilla.

Yksi ihastuttavin osa puutarhaa oli vanhan kartanon viereen rakennettu pergola, jonka kattoa koristi käyntihetkellämme täydessä kukassa oleva kiinansinisade. Kokonaisuus oli niin kaunis, että mietin minkälainen kaunosielu on ollut suunnittelemassa tuota herkkää rakennelmaa. Sama kaunosielu on varmaan halunnut kasvien katveeseen romanttisen kaarisillan. Puutarhat kätkivät minusta sisäänsä paljon romantiikkaa.

Kasvien lisäksi puistossa asustelee myös oma eläimistönsä.

Yli 3000 kasvilajin kirjo tarjoilee nähtävää ja ihmeteltävää yhden päiväretken verran. Harmittelin sitä, ettei reppuun tullut pakattua eväitä ja viinipulloa. Alueella oli mukavissa paikoissa useita piknic-pöytäryhmiä ja vähän kadehtien seurasin erästä pariskuntaa, jotka nautiskelivat helmeilevää skumppaa valtaisien peikonlehtien ympäröimänä. Alueella on tosin ihan mukava kahvila, josta saa myös pientä syömistä.

Huhtikuisena arkipäivänä puistossa oli mukavan väljää ja reiteillä sai käyskennellä lähes yksikseen. Viikonloppuisin väenpaljoutta on lukemani mukaan ihan eri malliin, joten jos voit, mene viikolla. Maanantaisin puisto on suljettu. Aukioloajat löydät täältä.

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You may also like

8 comments

Reeta 4.4.2019 - 7:00 pm

Mainio tutustumiskohde syksyn reissua ajatellen!

Reply
Annemaria 4.4.2019 - 11:13 pm

Jos vähänkään omaa kiinnostusta vihreään puoleen, tänne kannattaa mennä. Ihana paikka aurinkoisen päivän viettoon.

Reply
espanjaan 4.4.2019 - 11:41 pm

On ihana paikka. Kiva, että löysit. Arvaa vain, missä me vietimme tämänvuotisen Aurinkorannikon jaksomme viimeisen päivän viime tiistaina eli toissapäivänä. Juuri täällä 🙂 Eikä ollut ensimmäinen vierailumme eikä toivottavasti viimeinenkään.

Reply
Annemaria 5.4.2019 - 11:35 am

Onko sinua kiittäminen tämän ihanuuden löytämisestä? Joku lukija mainitsi tästä paikasta jonkin aiemmista Malagaa koskevan postauksen yhteydessä ja siitä mestan keksin. Ollaan muuten oltu täällä peräkkäisinä päivinä 🙂

Reply
espanjaan 20.4.2019 - 5:20 am

Saattaa vaikka ollakin. Olen niin ihastunut tähän paikkaan, että ihan varmaan olen siitä maininnut useissakin yhteyksissä. Tykkään kulkea ”oikeasssa” luonnossa, mutta myös nämä vähän järjestetymmät, istutetut ja hoidetut paikat ovat todella kivoja. Tässä puistossa on laajuutta ja rauhaa. Torremolinosissa on pienempi mutta viehättävä Molino de Inca puisto myös, sinne on vielä helpompi piipahtaa kuin tänne.

Reply
Annemaria 20.4.2019 - 10:53 am

Kiitos vinkistä. Tuosta Torremolinoksen puistosta en ole kuullutkaan. Pitänee käydä.

Reply
Pirjo 5.4.2019 - 1:41 pm

Eilen samoilla mestoilla..käveltiin Malagan asunnolta eestaas,n.15kilsaa,ja kyllä kannatti.Koko päivä siinä meni matkoineen ja perillä ihmettelyineen..vaikkei siellä mitään extraa ollut,niin silti todella rauhallinen,seesteinen paikka.Aluksi oli häliseviä koululaisia iso joukko,mutta muuten tosi vähän porukkaa.Vinkkinä vielä,kahvilasta sai tosi maukasta pikkusuolaista tai makeaa.Ihanat kuvat olet ottanut,omat kännykkäversioni heikompia,mutta onneksi käytiin eilen,tänään sateinen pv.

Reply
Annemaria 6.4.2019 - 10:12 am

Oottepa te aikamoisen taipaleen kävelleet 🙂 Tulihan noita kilsoja jo tuolla perilläkin melko paljon, sillä alue oli yllättävän suuri. Tuollaisiin puutarhoihin sopii hyvin rauhallisuus, joten nyt on hyvä aika köydä.

Reply

Leave a Comment