Malaga on kaupunki, josta kehkeytyi suosikkini. Vinkit mukavaan Malaga-päivään.

by Annemaria

Tämä rakkaus on vaatinut vähän kypsyttelyä. Äänekkään ja rauhattoman ulkokuoren alta kuoriutui suurella sydämellä varustettu intohimoinen ja elämäniloinen andalusialainen.

Kirjoitin ensimmäisen Malaga matkani jälkeen, että Malaga on kaupunki, jota voi samaan aikaan vihata ja rakastaa. Nyt lähes neljä vuotta myöhemmin Malagasta on tullut kaupunki, joka saa sydämeni sykkimään ja tunteeni lämpenemään ja ihan vaan silkasta ihastuksesta. Minä niin tykkään Malagasta ja aika monelta kantilta.

40 minuutin junamatkan päässä kotoamme Fuengirolasta odottaa eläväinen kaupunki, jonka vanhan kaupungin kujilla sykkii andalusialainen elämänmeno ja jonka rantabulevardin kuppiloissa on hauskaa paistatella päivää.

Meille tuli ystäväpariskunta kylään. Sen jälkeen, kun olimme hengailleet pari päivää auringossa kylpevässä Fuengirolassa, päätimme pyhittää yhden kaupunkipäivän Malagalle. Hyvä näin, sillä Malagasta löytyy niin monta mieluista asiaa: ruokakaupunki, rantakaupunki, kulttuurikaupunki ja shoppailukaupunki, jokaiselle jotakin.

Mars Malagaan!Palmuja ja kukkia on kaikkialla.

Miehille löytyi sopiva miesparkki satama-alueen terasseilta sillä aikaa, kun ystävättäreni kanssa suunnistimme Malagan Pompidou keskukseen. Pariisin Pompidou museon sivupiste Malagassa sijaitsee värikkään lasirakennelman alla.

Ensituntuma näytti lupaavalta. Monenlaista kiinnostavaa nykytaidetta, mukana myös ihastuttava Miró, Chagall ja kiinnostava Picasso. Mutta sitten tuli pienoinen pettymys. Anti jäi kovin suppeaksi, sillä toisen kerroksen vaihtuva näyttely oli kokonaan suljettu uuden näyttelyn rakentamista varten. Oltiin muutama päivä liian aikaisessa, sillä 6.3. aukesi Henri Matisse -näyttely. Täytynee mennä museoon uudelleen vielä tässä kevään kuluessa.

Sen sijaan Malaga toimi jälleen loistavana ruokakaupunkina. Aperitiivit nautittiin vanhan kaupungin samppanjabaari La Medusassa. Viisi euroa lasillisesta aitoa samppanjaa on vaan niin IHANAA! Sieltä suunnistimme ystäviemme suosituksesta lounaalle Malagan Atarazanas kauppahallin terassille.

Vilkkaimpaan lounasaikaan kahden hujakoilla koko paikka oli kuin nuijalla lyöty. Pienen odottelun jälkeen tarjoilija onnistui järjestämään meille pienen pöydän, jossa juuri ja juuri mahduimme lounastamaan.

Jos pystyt syömään kruusailematta vähän vaatimattomimmissa puitteissa, mutta rakastat tuoreita mereneläviä ja kalaa, suunnista tänne. Tajuttoman hyvää mustekalaa, täydellisen kypsyistä tonnikalaa, oikeastaan kaikki mitä söimme oli herkullista. Hyvän ruuan lisäksi myös hintataso sai myhäilemään tyytyväisyydestä.

Malagassa on mansikkasesonki meneillään. 

Leivoskahveille pysähdyimme keskustan pääkävelykadun Larioksen varrella olevaan Lepanto-kahvilaan. Leivoksissa ei mitään vikaa ollut, sen sijaan hinnoissa. Liekö Espanjassa tullut oltua jo sen verran kauan ja totuttua maan kohtuulliseen hintatasoon, sillä vähänkään korkeammat hinnat nostavat lähinnä ärsytystä pintaan. Tulipahan taas mieleen yksi turistin perusopeista. Pääväyliltä kannattaa poiketa vähän sivummalle saadakseen paremman hintalaatusuhteen.

Malagan vanhassa kaupungissa on niin viehättävää kuljeskella. Vaikka samoja katuja ja kujia kulkisin kuinka useasti, aina katse löytää uusia mielenkiintoisia yksityiskohtia. Malaga on minusta kaunis ja kuvauksellinen.

Ystäväni kanssa kuolailimme flamencokauppojen ihanuuksia. Vielä joskus hankin tuollaisen pallomekkokaunokaisen.

Tällä kertaa vanhan kaupungin kauniit talot vetivät huomioni.Ihana, eikö vaan?Sarjassa suloisia pieniä kenkiä.

Ennen kotiin lähtöä poikkesimme juna-aseman lähistöllä olevaan Cruzhampon panimoravintola La Fábricaan. Uudelta vaikuttava mesta on mukavan mutkaton paikka pysähtyä oluelle. Viihtyisä miljöö ja ystävällinen palvelu. Kaiken lisäksi meitä viihdytti bändi, joka soitti omaan makuuni uppoavia ikivihreitä. Lauantai iltapäivästä meno oli vielä rauhallista, mutta kuulema kaikki pöydät olivat varattuja klo 19 alkaen. Kannattaa poiketa, kiva paikka.

Hasta luego Malaga! Nähdään pian uudelleen.

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You may also like

14 comments

Noora / Seikkailumielellä 7.3.2019 - 5:46 pm

Kaikkien ennakko-odotusteni vastaisesti ihastuin itsekin Malagaan käydessäni siellä ensi kertaa viime syksynä. Hyvää ruokaa, värikästä kaupunkielämää, kulttuuria, liikunta-aktiviteetteja, historiaa – kaupunki tarjosi kaikkea, vaikka en odottanut siltä ennakkoon juuri yhtään mitään! Voisin koska tahansa lähteä uudelleen.

Reply
Annemaria 7.3.2019 - 9:23 pm

Niin samaa mieltä sun kanssa. Malaga hurmaa juuri monipuolisuudellaan. Samassa paketissa saa sekä ranta- että kaupunkiloman. Jotenkin tuntuu, että kaupunki jaksaa yllättää aina jollain uudella jutulla. Olen myös yllättynyt Malagan kauneudesta ja vehreydestä.

Reply
Miia 7.3.2019 - 10:09 pm

Minäkin ihastuin Malagaan. Voisin palata vaikka heti. Vanhan kaupungin sokkeloiset kadut ja kujat, todella ystävälliset ihmiset, elämää sykkivä kaupunki.

Reply
Annemaria 8.3.2019 - 12:28 am

Niin totta. Ystävällisten ihmisten lisäksi tekisi mieli lisätä, että iloiset. Malagassa sykkii mun mielestä sellainen rento ja hyväntuulinen elämänmeno.

Reply
Merja 8.3.2019 - 1:27 pm

Hei, täällä myös yksi Malagaan totaalisesti rakastunut. Lepanto cafe Calle Larioksen alkupäässä oli myös meille kokemus, mutta karmea sellainen. Sormenmittaiset torakat vilistelivät pitkin lattioita. Oli hieman ristiriitaista, kristallilampun alla jäi kyllä leivoslusikka paikalleen. Naapuripöydälle oli varmaan tullut lentävä lähtö, koska myös siellä oli leivokset jääneet syömättä. En tiedä, olenko liian herkkähipiäinen, mutta kierrän paikan kaukaa. Muutoin olen kyllä täysin ihastunut Malagaan, että muutaman torakan takia en kyllä kaupunkia hylkää.

Reply
Annemaria 8.3.2019 - 5:40 pm

Oh hoijaa. Ai sellaista menoa Lepantossa. Onneksi Malagassa noita kahviloita riittää, mistä valita 🙂 Malaga on kaikkinensa ihana. Enpä yhtään ihmettele, että niin moni näyttää sille sydämensä menettäneen.

Reply
Reeta 9.3.2019 - 10:21 am

Kiitos hienosta Malaga-postauksesta! Syyskuulle on jo lennot ja kortteeri Torremolinokseen hankittu. Vaikka vain viikoksi. Sitten kyllä käydään myös Malagassa. Parinkymmenen minuutin matka, helppoa! Aikaisemmilta käynneiltä jäänyt hyvät filikset.

Reply
Annemaria 9.3.2019 - 1:17 pm

Ole hyvä 🙂 Käymme myös usein Torremolinoksessa viettämässä päivää. Se on meitä lähellä ja itse asiassa osoittautunut mukavammaksi kaupungiksi kuin osasin odottaa. Mukavaa lomaa teille.

Reply
ingrid 9.3.2019 - 11:56 am

minne unohtuivat automuseo ja venäläisen taiteen museo mm. ja vanhan kaupungin IHANAT jätskiä. kauppahalli. monipuolinen musiikkitarjonta mm Teatro Cervantes

Reply
Annemaria 9.3.2019 - 1:20 pm

Kaikkea ei yhteen päivään saa millään mahdutettua 🙂 Automuseota on moni suositellut, vaikka itseäni kyllä enemmän venäläisen taiteen museo kiinnostaa. Mutta kuten tuli sanottua, Malaga on sellainen runsaudensarvi, jossa tekemistä ja näkemistä piisaa.

Reply
ingrid 9.3.2019 - 12:02 pm

tuli painovirhe. ihanat jätskibaarit vanhassa kaupungissa!

Reply
ingrid 9.3.2019 - 12:08 pm

ja automuseoon kannattaa kyllä naistenkin mennä tutustumaan!!

Reply
HannuPekka 17.3.2019 - 11:25 am

Niin totta, että…
Fuge ja Malaga ja jokainen Renfen pysäkki siinä välillä muodostavat keskinäisen riippuvuuden interaktiivisen verkostosymbioosin (keksin ihan itse ja kuulostaa hienolta…). Ilman yhtä ei olisi toista. Meille suomalaisille Malagan lentokenttä luo helppouden ja vaivattomuuden tunteen, jota Renfe oivasti täydentää. Emme me täällä olisi juuri kukaan, jos koneella ei pääsisi ja jos junalla ei voisi hetkessä hurauttaa sinne tai tänne. Malaga on kaiken avain ja tärkein syy. Siksi kannattaa tutustua ja melkein varmuudella käy, kuten sinulle on käynyt – rakkaus leimahtaa.
Me tulimme tänne talvilomalle ensimmäisen kerran 6 vuotta sitten ja juurikin Malagaan. Pari päivää kaupungissa ja sitten Renfellä tutustumaan paikkoihin, joista olimme kuulleet – Torre, Benalmadena, Fuge… Sillä tiellä olemme vieläkin.
Malagan retkiin kannattaa liittää myös F.C. Malagan jalkapallopeli. Ihan riippumatta, mitä ajattelee suomalaisesta jalkapallosta tai ajatteleeko ollenkaan. Jalkapallo on osa elämää espanjassa ja jos sitä ei ole kokenut, on jäänyt jotain paitsi. Täällä jääkiekosta voi puhua vaan suomalaisten miesten kanssa. Kaikki muut seuraavat jalkapalloa ja täällä juuri Malagan pelejä. Siis, sinne vaan ensi kerralla AnneMariakin 😉
Automuseosta olen samaa mieltä aiemman kirjoittajan kanssa. Meidän siellä käydessä vaimo lähti museosta viimeisenä. Korillinen lisäpisteitä La Fabricassa käynnistä. Uuden ja modernin Malagan kiistaton helmi. Kannattaa ottaa paikan päällä tehtyjä omia oluita pikkulasi kerrallaan.

t. HannuPekka

Reply
Annemaria 17.3.2019 - 6:03 pm

Olipas HannuPekka vaikuttava aloitus 🙂 Malagan sijainnista ja helposta saavutettavuudesta olen niin iloinen. Meistä on välillä niin mukavaa hurauttaa junalla Malagaan kaupunkipäivää viettämään. Ja kaupunki itse näyttää olevan melkoinen runsaudensarvi kaikenmoista mielenkiintoista.

Hmmm, jalkapalloa… Vähän yhtä kaukana kiinnostuksen kohteista kuin automuseo, mutta koskaan ei pidä sanoa ei. Kirjoitan sitten, kun olen kokenut nuo molemmat 🙂

Reply

Leave a Comment