Punkaharjun vaaleanpunainen unelma

by Annemaria

Täydellinen paikka romantikolle.

Tuntuu, että Hotelli Punkaharjusta on kirjoitettu jo lähes kaikki. Saimi Hoyerin hotellina tunnettu Punkaharjun ylpeys avasi ovensa kesällä 2016 ja se sai jo remonttivaiheessa osakseen median huomiota sangen runsaasti. Paikkaa on siitä alkaen suitsutettu sen verran paljon, että oli kiinnostavaa päästä erään tilaisuuden turvin katsastamaan, miltä tämä erikoinen boutiquehotelli oikein näyttää.

Vaaleanpunainen kaunotar.hotellipunkaharju1hotellipunkaharju9

Hyvältä näytti. Vaikka hotelli oli pienempi kuin näkemäni kuvat antoivat olettaa, se oli juuri sellainen namupala kuin kuvittelinkin. Sympaattinen, tunnelmallinen, romanttinen, tasokas, tyylikäs, kaunis… adjektiivien listaa voisi jatkaa ties kuinka paljon.

Jo menomatka hotellille nostaa tulijan astetta ylemmäs. Punkaharjun Harjutie nousee korkealle harjulle vesistön myötäillessä taivalta molemmin puolin. Vaikka taivaalta vihmoi vettä ja maisema oli kietoitunut syksyiseen hämärähyssyyn, oli pakko pysäyttää auto ja tulla ulos ihastelemaan alhaalta avautuvaa upeaa näköalaa. Taas kerran suomalainen maisema oli niin koskettava, että melkein itketti.

maisema2Hotellilta avautuu loistava näkymä.punkaharjupunkaharju2

Hennon vaaleanpunainen hotellirakennus on itsessään kuin perinnekoru keskellä suomalaista kansallismaisemaa, jopa hieman leikittelevä valkoisine pitsikoristeineen. Paikassa on ripaus vanhan ajan charmia. En olisi yhtään ihmetellyt, vaikka ravintolasalissa olisi istunut tyylikkäitä rouvia hansikkaineen ja arvokkaita herroja kaksirivisissä puvuissaan.

Hotelli Punkaharjun ravintolasalissa huomio kiinnittyi erityisesti kauniisiin puuvalaisimiin, jotka toivat jostain syystä mieleeni himmelit. Myös takaseinän upea Vallilan toteuttama designverho ihastutti. Hieno idea tuoda alueen maisema osaksi sisustusta.

hotellipunkaharju3hotellipunkaharju7ravintolapunkaharjudrinksu

Saimi Hoyer teki vuoden kulttuuriteon. Joku kirjoittikin osuvasti: ”Saimi sytytti valon Punkaharjulle”.saimi

Vierailuni sijoittui myöhäissyksyyn, mutta mietin, miten mukavaa kesäpäivänä olisikaan istuskella hotellin ulkoterassilla siemailemassa skumppaa tässä ihastuttavassa maisemassa. Hotelli Punkaharjun sijainti on kertakaikkisen ainutlaatuinen. Ei ihme, että alue on toiminut inspiraation lähteenä niin Runebergille, Topeliukselle kuin Leinolle. Tosin jälkimmäiselle inspiraatiota tarinan mukaan on tarjonnut myös muuan Kerttu-neiti 🙂

Hotelli Punkaharju on remontoitu ja sisustettu pieteetillä. Vanhaa on kunnioitettu ja aito tunnelma pystytty säilyttämään ilman turhaa pönötystä. Hotelli on tyylikäs ja arvokas olematta elitistinen. Tiloista löytyi viihtyisiä nurkkauksia, kuten pieni kirjasto, jonka sohvalle olisi mukava uppoutua hyvän kirjan seurassa.

hotellipunkaharju5hotellipunkaharju4hotellipunkaharju2keinutuolit

Mukava lisä sisustuksessa olivat pienet leikkisät yksityiskohdat. Ravintolan hyllyltä löytyi kokoelma erilaisia munakuppeja ja eri puolilta hotellia kymmenittäin vanhoja kukkamaljakoita. Tietynlainen retrohenkisyys nousi esiin paikka paikoin. Esimerkiksi osa huoneiden kalusteista on löytöjä kirpputoreilta ja antiikkikaupoista.

Pienet yksityiskohdat ovat usein niitä, joista syntyy se täydellinen lopputulos. Yksityiskohtien helmiä Hotelli Punkaharjusta löytyi useita. Päärakennuksen puinen ristikkokuvio toistui tilojen kalusteissa ja jopa varta vasten hotellille teetetyissä vaaleanpunaisissa kahvikupeissa. Hennon vaaleanpunainen värimaailma seurasi muutenkin monessa muussa sisustuksen yksityiskohdassa olematta silti mitenkään ylihempeilevää.

hotellipunkaharju6

Vanha maljakko on saanut uuden elämän valaisimena.valaisinkahvikupit

Mielenkiintoisia olivat myös hotellin persoonalliset huoneet. Jokainen huone on erilainen ja omaa yksilöllisen värimaailman. Kävin kurkkaamassa muutamaa huonetta ja saatoin todeta, että kyllä on sisustajalla ollut hienostunut värisilmä. Kauniita designtapetteja ja laadukkaita tekstiilejä. Laatua löytyi mm. pulleista vuoteista, jotka suorastaan viekoittelivat hyppäämään uumeniinsa.

sankykylpparihotellipunkaharju10

Hotelli Punkaharju on pieni eriskummallinen hotelli, jossa viihtyy. Haluaisin napata pihalta polkupyörän, ajella pitkin maisematietä ja palata pimeän tullen hotellin viehkoon ravintolaan illalliselle. Tämä on täydellinen paikka kynttiläillalliselle sen tärkeimmän ihmisen seurassa.

punkaharju1

www.hotellipunkaharju.fi

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

You may also like

Leave a Comment