Putiikkien helmiä Suomessa osa 4: Tarjan Muotipuoti, Mäntyharju

by Annemaria

Varoitus. Tähän kauppaan ei voi astua sisään ostamatta jotain.

Siinä se hulvaton vaatekauppa nököttää Mäntyharjun torin vieressä, lähellä Taidekeskus Salmelaa. Ei se yritä olla mikään hienosteleva boutique, vaikka valikoiman perusteella voisikin. Enempi se todellakin on nimensä mukaisesti puoti. Vähän kuin hyvä ystävä, jonka juuret ovat maalla. Mutkaton ja helposti lähestyttävä, joka on oppinut kaupunkilaisten tavoille, mutta omaa aimo annoksen elämäniloista maanläheisyyttä.

Tarjan Muotipuoti on yksi omista luottovaatekaupoistani, vaikka sijaitseekin reilun sadan kilometrin päässä asuinpaikastani. Siltikin sinne kannattaa pari kertaa vuodessa ajaltaa, etenkin jos jonkinmoista retonkia on vailla. Eikä tämä mukavahenkinen putiikki ole koskaan pettänyt. Hyviä löytöjä sieltä vaan aina tekee.

Luotettavaa aikuisen naisen peruskarderoobia.mekkojanoa noavaatemekkoja4mekkoja2

Liikkeen lämminhenkiseen tunnelmaan suurin syy on sen omistaja Tarja Olli, joka on Suomen ensimmäisiä pukeutumisneuvojan koulutuksen saaneita alan asiantuntijoita. Tarjalta saat oivallisia vinkkejä löytääksesi juuri sen omalle kropallesi parhaiten sopivan vaatekappaleen. Uutterasti hän kantaa vaatekoppiin lisää tarjontaa: ”Sinun kannattaa kokeilla vielä tämäkin” tai ”Tuo vaate ei ole paras valinta vartalotyypillesi” -hengessä. Arvostan suuresti, että on olemassa vielä liikkeitä, joista saa henkilökohtaista ja nimenomaan asiantuntevaa palvelua, sillä niin harvinaista herkkua tämä alkaa olla meidän palvelukulttuurin rappiotilassa.

Tarja Olli, Muotipuodin omistaja, on iloisen räväkkä persoona.tarjatarja2

Sain tällä käynnilläni kulumaan muotipuodissa reilut kaksi tuntia. Kesäalen loppurutistus oli menossa ja puolen hinnan hintalaput houkuttelivat laajentamaan karderoobini sisältöä muutamalla uutukaisella vaatekappaleella.

Muotipuodin vaaterekit pursuavat hallitussa epäjärjestyksessä niin turvallista perusvaatetta kuin erikoisia yksittäiskappaleita, joita Tarja on messumatkoiltaan löytänyt. Tämä tavarapaljous ruokkii minussa etsimisen ja löytämisen riemua. Rakastan tutkia läpikotaisin, mitä innostavia ihanuuksia liikkeessä on tällä kertaa tarjolla.

Kenkiä kuin karamellejä.kengät

Mielenkiintoisia yksittäiskappaleita.bilemekkomekko

Luottomerkkini Masai ja Noa Noa löytyvät valikoimasta. Lisäksi Tarjan Muotipuoti myy Creamia, Bohémea, Crizasta, Frank Lymania sekä hauskoja tanskalaisia Lola Ramonan kenkiä ja laukkuja. Mielenkiintoisia olivat myös puolalaiset villapellavaiset neulejakut. Myös juhlapukeutumista, etenkin naisellisia unelmakostyymeja, on liikkeessä paljon eli jos juhlamekkoa olet vailla, suunnista tänne.

Hemaisevaa naisellisuuden ylistystä.mekkoja5mekkoja3vaate2pitsiä

Ystäväni osti viime kesänä Tarjan Muotipuodista naisellisen pitsirotsin ja laittoi sen saman tien päällensä matkallamme Taidekeskus Salmelaan. Taidekeskuksen vessassa tuntematon nainen tuli kysymään ystävältäni, että mistä hän oli ostanut tuon kauniin takin. Ehkä tämä kertoo omaa kieltänsä siitä, minkälaisia yksilöllisiä löytöjä tässä putiikissa voi tehdä.

www.muotipuoti.com

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

You may also like

2 comments

Helena Toivanen 19.7.2016 - 12:02 pm

Tarjan Muotipuoti on aivan huippu. Toistakymmentä vuotta sitten Tarja jo pakkasi vaatteet autoon ja ajoi Joutsenon opistolle laululeirille. Laulurupeamien tauolla kävi kova kuhina rekkien välissä toisten arvioidessa onko juuri tuo vaate sinulle sopiva. Tämän jälkeen Tarja on ollut aina tervetullut Suomen Naiskuoroliiton laululeirille Joutsenon opistolle myyntikeikalle, kun vain omilta kiireiltään joutaa.
Juuri tänä kesänä sain itselleni takin, jota olen etsinyt noin vuoden päivät. Ja nyt; siellä se Aino-takki roikkui rekissä ja huusi – Helena mä oon sun 🙂
t. Tyytyväinen asiakas

Reply
Annemaria 19.7.2016 - 1:20 pm

Ihailen myös tuota Tarjan kykyä valita myytäviä vaatteita. Hän todella osaa poimia helmet ja rusinat ja siksi putiikin valikoima on aina jotenkin ihan erilainen kuin mitä etenkään näistä nykyisistä ketjukaupoista löytää. Muutenkin Tarjassa yhdistyy sellainen hyvä tekemisen ja yrittäjyyden meininki 🙂

Reply

Leave a Comment