Tämä Espanjan kaupunki olisi saanut jäädä väliin

by Annemaria

Cartagena (merenrantakaupunki Kaakkois-Espanjassa)

Sitä saa mitä tilaa. Pyysin Tarragonan matkailutoimiston tyttöä suosittelemaan minulle Valencian eteläpuolelta kaupungin, joka edustaisi tavallista keskisuurta espanjalaista kaupunkia, jota turismi ei pahemmin pyörittelisi. Siksi tulin Cartagenaan, Murcian alueen reilun 200 000 asukkaan merenrantakaupunkiin. Bussilla tänne pääsi kätevästi Valenciasta, joten tulipa nyt sitten nähtyä se espanjalainen normikaupunki. Ollakseni ihan rehellinen, olisi voinut jäädä väliin.

Cartagena herää uuteen aamuun.cartagena3cartagena11cartagena14

Cartagenassa on ihan viihtyisä satama-alue ja pari hyvää ostos/ravintolakatua, muutamia kauniita rakennuksia, mutta siihen se miellyttävyys minusta sitten päättyikin. Se tavallinen kaupunkiarki näyttäytyi tässä kaupungissa enempi köyhyytenä ja jonkinlaisena kurjuutena, jonka pystyi aistimaan, kun lähti kulkemaan keskustan pääkatujen ulkopuolelle. Arvelin, että työttömyys kaupungissa on aika korkeissa lukemissa, sillä jotain pystyi päättelemään työikäisestä porukasta, jota tuntui olevan joutilaana pitkin päivää runsain joukoin. Arvaukseni osui oikeaan, sillä netistä löytämäni tiedon perusteella Murcian alueen työttömyysaste on koko Euroopan 10. suurin (tilasto vuodelta 2014). Lukekaa rivien välistä loput. Kaupungissa tuntui olevan paljon katuja, joissa yksin matkaavana naisturistina en kokenut miellyttäväksi kulkea. Tuli tunne, että käsilaukkua pitää puristaa tiukemmin.

Hyvä, ettei karhu syönyt 🙂Karhun kanssaCartagena6cartagena10

Ai niin ja ovathan ne muinaiset roomalaiset käyneet täälläkin rakentelemassa kaikenlaista. En vain jaksa enää kovin innostua noista raunioista, joten niistä ei sen enempää.

Siellä täällä katukuvassa pilkisteli kunnostettuja art nouveau ajan koristeellisia rakennuksia. Se vain harmitti, että vieressä saattoi olla täysin purkukuntoinen rakennus, jonka loiston päivät pystyi vielä rakenteista näkemään. Harmillista, että ilmeisesti rahaa ei löydy kaikkien kaunokaisten restaurointiin.

Cartagena7cartagena12Cartagena8Cartagena9Cartagena13

Cartagenan läheisyydessä on Espanjan laivaston tukikohta, jonka nuoria miehiä näytti pyörivän upeissa univormuissaan ilmeisesti iltalomilla. Tämä keski-ikäinen täti-ihminen ihmetteli alkuillasta täysissä tällingeissä kadun varsilla istuskelevia naisia, ennen kuin osasi laskea yksi + yksi.

Hotelliksi valitsin ihan bussiaseman vieressä olevan Los Habaneros hotellin. Kun tähän mennessä olin ihmetellyt espanjalaisten hotellien hyvää siisteystasoa, laskettiin luokkaa tässäkin kohdin. Vaikka sainkin mukavan ison, kattoterassilla varustetun huoneen, huoneiston siisteydessä olisi ollut toivomisen varaa. Tahmaiset ja pölyiset pöydät, roskainen lattia ja kirjaimellisesti paskainen vessanpytty ottivat päähän. Jos nyt jotain positiivista nostaisi esiin, niin hotellin ravintolan menu oli ihan kelpo.

Että tällainen kokemus tällä kertaa. Tätä kaupunkia en jäänyt kaipaamaan. Seuraavaksi lähden katsomaan Espanjan suosituinta matkailunähtävyyttä.

You may also like

10 comments

Ansku BCN 24.10.2015 - 10:33 am

Kiva kuulla huonojakin kokemuksia, eipähän tarvitse Cartagenaan nyt varta vasten lähteä :). Seuraava kohde taitaa olla Alhambra? Upea paikka, kävin pari vuotta sitten ja kyllä riitti näkemistä! (https://www.rantapallo.fi/anskubcn/2014/03/18/liikaa-kuvia-alhambrasta/) Granadaan en ehtinyt tutustua tuolloin oikeastaan ollenkaan, pitäisi kai lähteä uudestaan sinne päin!

Reply
Annemaria 24.10.2015 - 7:05 pm

Jeps, Granadaan tulin tänään. Ensitöikseni marssin turistitoimistoon kysymään lippuja Alhambraan ja pääsipä jälleen toteamaan, että tyhmästä päästä joutuu kärsimään. Kaikki liput ennakkoon on myyty 11. marraskuuta saakka. Ainut keino yrittää, on mennä paikan päälle jonottamaan aamuvarhaisella ennen kahdeksaa, joten huomiseksi luvassa varhainen herätys. Kiva kun laitoit tuon linkin, käynkin samantien tutustumassa.

Reply
Mie 11.11.2018 - 1:16 pm

Tuli tämäkin luettua. Olisi aivan hyvin voinut jättää väliin, niin paljon tuli mieleen Kouvola. No, suomalaisuuden syvyys sieltä löytyy.

Reply
Annemaria 11.11.2018 - 7:23 pm

Hmmm… Kouvolassakin käyneenä, en vaihtaisi 🙂

Reply
Atj 11.7.2019 - 4:18 pm

Carteagenassa viidesti pyörähtäneenä pidän edelleen kaupungista. Kävellen kierrellen on mukava tutustua nähtävyyksiin ja istua katselemaan kaupungin elämää. Turisteja ei ole liiaksi.

Reply
Annemaria 11.7.2019 - 9:11 pm

Joskus vaan on niin, että jostain paikasta ei pidä, eikä siihen usein keksi edes järkevää syytä. Mulla kävi Cartagenan juuri niin. Ei kolahtanut, mutta sellaista tämä matkailu on. Uskon, että jollekin muulle tämä paikka on ihan mansikkamesta.

Reply
Travelloverin Annika 16.10.2021 - 3:49 pm

Terkkuja Cartagenasta! Olipa sinun kokemuksesi negatiivinen! Kauniita rakennuksia taitaa olla enemmän kuin ”muutama”. Jänniä ovat kyllä pystyssä olevat kauniit julkisivut, kun koko muu rakennus puutuu. Myönnän itsekin odottaneeni kaupungilta enemmän, mutta nimenomaan aitoespanjalainen elämänmeno minua viehättää täällä. Asuntonikin on puhtaampi kuin kotini. 😊

Reply
Annemaria 17.10.2021 - 10:55 am

Mukavaa, että sulla on parempia kokemuksia. Liekö mulla jo tuossa kohtaa reissuväsymystä lähes kahden kuukauden yhtäjaksoisen reissuamisen kohdalla? Mulle vaan Cartagena näyttäytyi monella tapaa vähän epämiellyttävänä, osittain myös sen takia, että moni asia meni pieleen ja sitten rupesi ärsyttämään koko paikka. Sanonta kauneus on katsojan silmissä pitää tässäkin kohtaa niin hyvin paikkaansa 🙂 Voihan se olla, että pitäisi antaa uusi mahdollisuus, mutta koska Espanja on niin täynnä kiinnostavampia ja kauniimpia aitoespanjalaisia kaupunkeja, voipi olla, ettei ihan heti ole Cartagenaan ja Murcian alueelle asiaan. Kiva kuulla sun kokemuksista.

Reply
Heh 12.1.2023 - 11:32 pm

Onko näin negatiiviset kirjoitukset tavallisia? Ei vaikuttanut järin suurilta ongelmilta nuo tässä luetellut asiat.

Reply
Annemaria 15.1.2023 - 8:18 pm

Heh vaan 🙂 Jos olet lukenut muita juttuani, huomaat varmaankin, että negatiiviset kokemukset ovat minulla aika harvinaisia. Matkustin läpi Espanjan ja tämä oli ainut kaupunki, josta en oikeasti pitänyt. Täytyy muistaa, että matkakokemukset ovat hyvin subjektiivisia. Ja se, ettei jostain kohteesta pidä ei tarkoita välttämättä, että taustalla olisi jotain tosi järisyttävää. Jonkun mielestä Cartagena on varmaan ihan kiva kaupunki. Minusta tämä kaupunki vaan oli enempi siellä tylsän puolella.

Reply

Leave a Comment