Täti-ihminen hommasi personal trainerin

by Annemaria

Personal trainer – varakkaiden naisten trendi-ilmiö vai oikeasti hyödyllinen elämänmuutoksen tsemppari?

Pakko tunnustaa, olen jymähtänyt pahasti tietokoneeni taakse. Liikunta ei nyt ole oikein maistunut, mutta herkut sitäkin enemmän. Suklaatakin kuluu enemmän kuin kohtuukäyttö sallii. Ja välillä skumppaa. Pelastusrengas ympärillä paksunee ja selkäpuolelle pukkaa kummallisia enkelisiipiä. Kiristää ja turvottaa, jumittaa ja jomottaa. Täti-ihmisen ikääntyvä koneisto osoittaa jäykistymisen ja hyytymisen merkkejä.

Soitin Elmolle. Elmo on sellainen huoltomiesammattilainen, personal traineriksikin kutsuttu, joka lupasi avittaa alkuun pääsemisessä ja laittaa läskiä liikkeelle. Nimitettäköön starttia vaikka kadonneen vyötärön metsästykseksi: minä näytän mistä otetaan pois ja minne pitäisi saada lisää. Elmo pitää kädestä, kun täti-ihminen treenaa ja lopputuloksena on Madonnan vartalo ja Jennifer Lopezin peppu. Niinkö?

Saanko esitellä, tässä on Elmo, personal trainerini.Elmo

No ei nyt ihan. Kyllä se on täti-ihmisen ihan itse elämänmuutoksensa käynnistettävä. Ihan itse on rääkkiin ruvettava, rautaa nostettava ja suu supistettava seuraavan herkkupalan kohdalla. Mutta tässä startissa voi personal trainer paljon auttaa. Kelläpä meistä ei olisi niitä kokemuksia, että suuntaat tammikuussa innokkaasti kuntosalille.  Joku näyttää hätäisesti kuinka laitteet toimivat ja sitten jäät sinne muutamaksi kuukaudeksi yksin haahuilemaan. Ilman tavoitteita, ilman oikein edes ymmärrystä mitä tehdä ja miksi. Viimeistään huhtikuussa tylsistyttää: samaa piimää kerrasta toiseen, kunnes skippaat koko jutun.

Tänään tapasin Elmon ensimmäistä kertaa. Tunti jutusteltiin ja Elmo halusi tietää, mikä mättää ja minkälaisia tavoitteita ja toiveita minulla on. Aiemmin mainitsemieni Madonna & Lopez -linjausten lisäksi, eipä olisi haitaksi jos lisääntyneitä kiloja saisi muutaman pois ja koko kehoa vähän norjemmaksi ja elastisemmaksi. Jaksamista olisi myös hyvä lisätä ja lihaskuntoa voisi aina parantaa.

Tuumasta siis tositoimiin. Teimme 13 kerran PT-ohjelman, joka käsittää viikottaisen treeniohjelman ja ravintopäiväkirjan sekä alkuun kuntotasoni testaamista. Seuraavien kuukausien aikana tulen tapaamaan Elmon kahdesti viikossa ja treenaan tunnin kerrallaan hänen valvovan silmänsä alla.

Ai, että onko kallista? No ei nyt ihan ilmaistakaan. Fitness24seven -kuntosalilla tälläinen paketti kustantaa 741 euroa, minkä voi maksaa halutessaan kolmessa erässä. Osan paketista pystyin maksamaan työnantajan tarjoamilla kuntoseteleillä. Niin olisihan tällä saanut jo kivan matkan jonnekin, mutta toisaalta, mikä onkaan tärkeämpää kuin satsaaminen omaan kuntoonsa ja jaksamiseen. Siihen nähden reilu 700 euroa ei tunnu niin paljolta, jos sen avulla saan elämäni hyvinvointia parannettua ja kimmokkeen terveellisempiin elintapoihin.

Tositoimiin päästään ylihuomenna. Seuraa mukana, kannattiko. Lähteekö se läski, nouseeko kunto vai jääkö täti-ihmisestä muuta jäljelle kuin märkä läiskä juoksumatolle?

www.fitness24seven.com

PS. Elmo kiltti, voiko sinne ravintopäiväkirjaan jättää edes vähän tilaa skumpalle? Oikein kuivalle ja kevyelle sellaiselle.

 

Samppanjaa muovimukista nyt myös Facebookissa: www.facebook.com/samppanjaamuovimukista ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

 

 

 

You may also like

7 comments

Ella S 7.3.2016 - 1:52 pm

Mä en kestä. Tahtoo kanssa tollasen PT:n! Vois kuntosalilla käynti maistua vähän paremmin.

Reply
Annemaria 7.3.2016 - 9:20 pm

🙂

Reply
mariettejulia 7.3.2016 - 8:01 pm

Hahhah ihana postaus! 😀

Reply
Annemaria 7.3.2016 - 9:24 pm

Eihän tää Madonna-Lopez -linjaus ole vain yhtään ylimitoitettu tavoite?

Reply
mariettejulia 10.3.2016 - 9:12 pm

Ei yhtään! Kyllä Elmo hoitaa homman kotiin 😀

Reply
Taru 8.3.2016 - 7:32 am

Vähän kade. Kiva kuulla kokemuksia, onko sen arvoista. Kovasti tekis mieli itekkin vastaavaan henk.kohtaiseen ohjaukseen, mutta vähän kalliina pidän hommaa.

Reply
Annemaria 9.3.2016 - 9:53 am

Mielenkiinnolla odotan itsekin, mitä antia tuleman pitää. Pysy kuulolla, postailen kokemuksiani lähiviikoilta.

Reply

Leave a Comment