Testasin Suomen parhaan hotellin

by Annemaria

Rovaniemeltä kuuluu kummia. Pieni perheomisteinen hotelli valittiin kansainvälisellä Trivagon hotellisivustolla vuoden 2017 Suomen parhaimmaksi hotelliksi. Piti mennä ottamaan selvää, mitä ihmettä siellä pohjoisessa oikein puuhataan.

Hyvä hotellikokemus on aina monen tekijän summa. Miljöön pitäisi olla ylellinen, mutta samalla rento. Huoneen pitäisi olla kaunis ja viihtyisä, mutta yksilöllisen kotoinen. Henkilökunnan pitäisi olla ystävällistä, muttei kaavamaisen jäykkää. Aamiaisen pitäisi olla monipuolinen, mutta jotain muuta kuin perussettiä. Ja pisteenä iin päällä asiakkaan odotukset pitäisi vielä ylittää.

Siinä palikat, joihin harva hotelli maassamme pystyy. Se ken pystyy, voi onnitella itseään. Onnea siis Arctic Light Hotel! Hotellinne on juuri niin ihana kuin väitetään. Tämän hotellin parasta antia on sen ihastuttava ilmapiiri. Teillä viihtyy. Olette tosiaan voittonne ansainneet.

Kun näin hotellirakennuksen ensimmäistä kertaa, tunsin kieltämättä pienoista pettymystä. Vaikka tyylipuhdas funkkisrakennus olikin kyseessä, talo näytti hieman kolkolta virastorakennukselta, mikä sen alkuperäinen tarkoitus onkin ollut. Oven vieressä viehkosti hymyilevä värikäs poro antoi osviittaa siitä, mitä tuleman pitää. Heti kun astuin ovesta sisään, voilà, maailma muuttui. Olin saapunut kotoisaan huippuhotelliin.

Tätä boutiquehotellia on remontoitu pieteetillä ja tyylillä, mutta siltikin kaikesta aistii jonkinmoisen hyväntuulisuuden ja leikkisyyden. Ehkäpä juuri siinä on tämän hotellin juju. Luksusta voi tehdä ilman pönötystä.

Respan vieressä karvapäällysteinen keinu odotti keinujaa. Turkistyynyt ja -peitot lepäsivät puolihuolimattomasti rennoilla plyysisohvilla ja tuoleilla. Ryhdikkäät pöytälamput loivat sopivasti tunnelmaa. Seinustalla takkapuut oli pinottu kauniisiin riveihin. Hotellin maskotti jääkarhu Nanuk oli noussut pöydälle tarkastelemaan tulijaa.

Matkalla huoneeseeni ihastelin alkuperäisiä käytäväkaiteita, joissa porot vetivät Aslakkeja pulkkineen. Keskellä rappukäytävää oli vanha hissikuilu, joka oli valaistu vaihtuvilla värivaloilla. Kuin revontulet olisivat käyneet leikkiään.

Ja sitten tämän näytelmän paras osio. Huoneeni, suite. 40 neliötä kaikkea sitä, mikä tekee hotellihuoneesta The Huoneen. Kunnon vuode tyynyvuorella ja ylellisellä turkispeitolla. Sängynpäädyssä oma tähtitaivas. Nurkassa vanha vintage-takka, joka ikävä kyllä tänä päivänä oli vain koristeena. Kultainen plyysisohva ja mittava nojatuoli. Katossa kuolaamisilmiön aiheuttava kattovalaisin. Ja kylpyhuone, jolla oli kokoa mittavasti. Putelirivistöstä löytyi kylpyvaahtoa, joten kylpyamme saisi tarjota illalla vaahtokylvyn.

Näköala kadulle ja vastapäiseen rakenteilla olevaan taloon oli tylsä. Siksi vetäisin paksut samettiverhot ikkunoiden eteen. Parasta näin kätkeytyä täysin omaan tunnelmalliseen hotellikuplaan.

Päätin oitis, että poistun huoneesta ihan pikaisesti vain alakertaan haukkaamaan jotain iltapaa. Valittavana oli kaksi ravintolaa. Varsinainen hotellin à la carte ravintola Arctic Boulevard tai kevyempää nälkään Lasiterassi. Tähän hetkeen Lasiterassin porohampurilainen oli passeli, joten sinne.

Jos nyt jotain kritiikkiäkin nostaisi esiin, niin en oikein ymmärtänyt Lasiterassin muovilehdillä somistettua seinää tai muovikukkia pöydissä. Tuo italialaistyyppinen piazza-meininki oli ihan eri maailmasta, eikä sopinut mielestäni yhteen sikarilounge-tyyppisten huonekalujen ja poronsarvivalaisimien kanssa. Täti-ihmisen mielestä, tässä kohtaa tuli vähän tyylirikko, mutta annettakoon anteeksi. Ei silti, tila oli ihan hauska, paitsi näkymät sisäpihan autopaikoitusalueelle. Verhot ikkunoiden edessä olisivat olleet melkein mukavammat.

Hauskaa oli myös, että nuori tarjoilija osoittautui kotikaupunkini karjalaispojaksi. Oli hienoa kuulla, kuinka henkilökunta oli oikeasti ylpeä työpaikastaan.

Turha varmaan mainita, että ilta suitessani sujui kovin rattoisasti kylvystä nautiskellen ja suuren sänkyni tyynyvuoren keskelle parkkeeraten. Kaukosäädin käteen ja lempipuuhaani, kanavaralli käyntiin ennen kuin uni saapui.

Arctic Light hotellia ei voi ohittaa mainitsematta aamiaista. Tämä hotelli on nostanut aamiaisen ihan uudelle vuosikymmenelle. Julkkiskokki Sara La Fountain on suunnitellut hotellille oman aamiaiskonseptin. Täällä voi unohtaa munat ja pekonit (tosin kyllä niitäkin oli). Omasta mielestäni visuaalisen aamiaispöydän huippua olivat erilaiset vastapuristetut vihannes-, hedelmä- ja marjamehut, shotit, smoothiet, jugurtti/myslikombot, raakakakut ja tuorepuurot. Kaikki kauniisti yksittäisistä laseista tarjottuna tai pieninä paloina tarjoiluvadeilla. Kauniit astiat: Iittalan Taika-sarja, Marimekon lautaset ja Ultima Thulen lasiastiat täydensivät kokonaisuutta.

Paras hotelliaamiainen ikinä, ehdottomasti. En muista, että olisin koskaan aiemmin saanut yksin kulumaan lähes 1 ½ tuntia hotelliaamiaisella. 24 euron hintaan pääsee myös hotellissa majoittumaton tästä ihanuudesta nauttimaan.

Arctic Light Hotel – olet tuikkiva tähtönen. Tai leikkivä revontuli. Tai samaan aikaan taivaalla aurinko, kuu ja tähdet. Lämpö, valo ja tunnelma – kaikki samassa paketissa. Se on jo aika paljon pieneltä hotellilta.

Arctic Light Hotel tarjosi minulle suiten perushuoneen hinnalla.

 

Seuraa blogia myös Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

You may also like

8 comments

Heidi / Auringon alla 29.9.2017 - 3:50 pm

Samaa mieltä, ihana hotelli! Minulla oli ”vain” perushuone, mutta sekin niin kiva, etten vapaa-ajalla viitsinyt tehdä juuri muuta kuin lojua huoneessa (olin työmatkalla). Aamupala tosi ihana!

Reply
Annemaria 29.9.2017 - 4:03 pm

Munkin piti lähteä illansuussa vähän tutkailemaan Rovaniemeä, mutta hotelli veti pidemmän korren. Kuvien perusteella hyviltä näyttivät myös pertsahuoneet, jos noita nyt voi perushuoneiksi sanoa 🙂

Reply
Nimetön 30.9.2017 - 8:58 pm

Hah, tuo yksi kuva ravintolatilasta lehtineen on tosiaan kuin eri maailmasta, eikä sovi kyllä yhtään… Mutta muuten vaikuttaa älyttömän ihanalta hotellilta, pääsisipä joskus testaamaan <3

Reply
Annemaria 1.10.2017 - 5:16 pm

Samaa mieltä sun kanssa. En ihan ymmärtänyt miksi terassiravintolaan oli valittu tällainen muusta tyylistä poikkeava ilme. Toivottavasti pääset joskus hotellissa yöpymään. Nyt välikautena, ennen talvisesonkia, hintataso oli laatuun nähden aika kohtuullinen.

Reply
Ari Naapanki 1.10.2017 - 11:46 am

Me olimme hotellissa 2015. Varasimme revontulihuoneen yläkerrasta. Saapuessamme hotellille respa ilmoitti että sitä huonetta ei ollut tarjolla. Sen sijaan saimme viereisestä rakennuksesta Santa Claus sviitin. Se oli vielä silloin hieman kesken, remonttimiehet pihalla, ei verhoja ikkunoissa. Varmaankin viimeistelty sen jälkeen. Mutta kokemus oli huikea. Kaikki oli viimeisen päälle. Iso parivuode (240-280) leveä. Aamiainen mahtava. Suoraan varattuna sviitti olisi maksanut 560,- /yö. Me saimme sen alkuperäisen huoneen hinnalla.

Reply
Annemaria 1.10.2017 - 5:18 pm

Sittenhän teillä kävikin ihan hyvin 🙂 Kuulin, että tuo Santa Claus sviitti on erityisesti japanilaisten suosiossa. Itse kyllä vähän vierastaisin joulufiilistä vaikkapa heinäkuussa.

Reply
destinationloma 1.10.2017 - 4:09 pm

Olipa kiva kuulla, että tykkäsit. Tämä oman synnyinkaupunkini helmi on meidänkin hotellien bucketlistalla. Aion mennä testaamaan juurikin hehkutetun aamiaisen, jos emme nyt talvilomalla vielä pääse hotellia testaamaan. Ihanaa, että Suomessakin on ymmärretty miten ainutlaatuisia hotelleja tuotetaan, hyvästi puristettavat Dove-suihkusaippuat.

Reply
Annemaria 1.10.2017 - 5:24 pm

Totta, ei voi muuta kuin hattua nostaa näin kunnianhimoiselle hankkeelle. Laatu ja taso syntyy usein pienistä yksityiskohdista ja siitä, että toteutetaan asioita omaleimaisesti. Harmittelin itse sitä, ettei omalla paikkakunnallani ole tällaisia helmiä. Tuollaisella aamiaisella olisi ihan mahtia käydä useamminkin.

Reply

Leave a Comment