Testissä Food Walk kortti – pikakatsaus turkulaisiin ravintoloihin

by Annemaria

Ruoka on omilla reissuillani yksi tärkeimmistä mielenkiinnon kohteista. Vieraissa kaupungeissa haluaisin tutustua mahdollisimman moneen ravintolaan ja päästä maistamaan mahdollisimman monenlaisia ruokia. Tällä kertaa tepastelin ruuan perässä Turussa ihan uudella konseptilla.

(Yhteistyössä: Visit Turku)

Toukokuisella Turun matkallani sain Visit Turulta käyttööni mielenkiintoisen Food Walk -kortin. Saman tyyppiseen matkailutuotteeseen olen törmännyt mm. Espanjassa tapaskierroksen puitteissa, mutta en muista koskaan nähneeni vastaavaa kotimaassamme.

Kortin ideana on, että kymmenen Food Walkissa mukana olevaa turkulaista ravintolaa (mukana myös kaksi kahvilaa) on kukin valinnut kortin piiriin yhden annoksen tai kokonaisuuden. Kortti on voimassa kolme vuorokautta ensimmäisestä leimauksesta ja sillä voi valita kortin ravintoloista viisi sopivinta omaan ruokakierrokseen.

Itse jaoin kortin annin kolmelle päivälle. Tulopäivän iltana olin hirmu nälkäinen ja valitsin ruokapaikaksi Grill it! Marina -ravintolan ja sen pulled pork burgerin. Mehevä hampurilainen oli todella maukas ja mukava lisä olivat alkuun tarjotut talon omat leivät. Peukkua tälle annokselle.

Seuraavana päivänä päätin muodostaa Food Walk -ravintoloista kokonaisen menun. Ruokakierrokseni aloitin fine dining paikkana tunnetusta kellariravintola Smöristä. Korttiin kuului päivän alkuruoka lähellä tuotetuista kauden raaka-aineista.

Parsatartaletti oli herkullinen ja kaunis, vaikkakin annos näin irrallisena tuntuikin hieman pieneltä. Joka tapauksessa tästä alkuruuasta saattoi maistaa Smörin korkean tason. Mikäpä aurinkoiseen päivään sopi paremmin kuin kesäinen parsa ja rutikuiva Riesling.

Pitkää matkaa ei tarvinnut talsia seuraavaan kohteeseen, välimerelliseen Gustavoon. Kortin mukaan tarjolla olisi kaksi viikon pintxoa. Olen oppinut tuntemaan pintxot ns. tikkutapaksina, joihin patonkipalan päälle on koottu jos jonkinlasta viritelmää ja nämä kiinnitetty hammastikulla toisiinsa.

Olinkin vähän yllättynyt saatuani eteeni kaksi lasipurkkia, joista toisessa oli grillattuja viiriäisenkoipia ja herkkutattivaahtoa ja toisessa rakastamiani pikku mustekaloja ja lime aiolia. Jos pääsivät nämä annokset ylittämään ennakko-odotukset, pääsivät ne kyllä yllättämään myös makumaailmallaan.

Hyvänen aika, mitä gurmeeta noissa purnukoissa olikaan. Ihan pakko oli pyytää tarjoilijalta pieni lusikka ja leipää, joilla pääsin kaapimaan viimeisetkin soossin rippeet purkkien pohjilta. Ja sitten oli vielä ihan pakko tilata listalta jotain lisää. Lautaselle päätyi tällä kertaa vihreää parsaa ja mausteista paprikakreemiä.

Ruuan lisäksi pidin paljon myös ravintolan tunnelmasta. Viidestä testaamastani Food Walk -ravintolasta, Gustavo oli minusta ehdottomasti parasta.

Jälkkäriä siirryin syömään Aurajoen toiselle puolelle historialliseen Pinellaan (en uskalla sanoa tois puol jokke – menee kuitenkin varmaan väärin). Päivän jälkiruoka sisälsi suklaata, mansikoita ja mustaherukkasorbettia. Kaunis kokonaisuus, joka maistui.

Viimeisen ravintolatuttavuuden jätin seuraavaan päivään ennen junaan hyppäämistä. Pitkään kotimatkaan tarvittiin tuhtia ruokaa ja niinpä menin syömään perinteisen saksalaistyyppisen makkarapannun Panimoravintola Kouluun. Paikan nimi tulee kuulemani mukaan siitä, että rakennuksessa on aikoinaan sijainnut Turun vanhin koulu.

Annos oli juuri sitä mitä lupasi. Maukkaat makkarat, hapankaalia, suolakurkkua ja perunaa, rinnalla saksalaistyyppinen löysä sinappi ja kyytipojaksi tilasin paikan omaa pienpanimo-olutta. Lisäarvoa ruokailulle antoi ravintolan ihastuttava sisäpihaterassi.

Food Walk kortin avulla pääsi helposti tutustumaan useaan turkulaiseen ravintolaan. Ravintolat sijaitsivat melko lähekkäin toisiaan, joten siirtyminen paikasta toiseen oli helppoa.

Kortin 44 euron myyntihinta tuntui ensialkuun vähän kalliilta, mutta toisaalta söinhän kortilla kolmen päivän aikana. Yhden ruokailun hinnaksi tulee 8,8 euroa. Jos tarkemmin miettii, niin saman rahan saa jo helposti uppoamaan pelkkään sämpylään ja kahviin. Kortin piiriin kuuluvia ravintoloita olisi hyvin voinut olla vaikka useampiakin.

Tällainen Food Walk kierros olisi hauska toteuttaa pienellä porukalla. Lähteä vaikka kesäisenä viikonloppuna kiertelemään Turun keskustaa pitkän kaavan mukaan ja poiketa aina väliin nauttimaan erilaisista ruokakokemuksista erilaisissa ravintolamiljöissä. Oiva tuote muuten vaikka työporukoiden yhteiseen illanviettoon. Ruokaa rakastavalle myös kiva lahjaidea.

Kortti on voimassa vuoden 2018 loppuun. Lisäbonuksena käytetyllä kortilla saa 15 prosentin alennuksen kortin ravintoloiden listahinnoista. Rahanarvoinen etu tämäkin.

Mukana Food Walk -kortilla ovat:

Brahen Kellari / Café Art / Cafe Brahe / Di Trevi / Grill it! Marina / Gustavo / Panimoravintola Koulu / Pinella / Smör / Svarte Rudolf

www.visitturku.fi/turku-food-walk_

Yhteistyössä: Visit Turku

 

Seuraa blogia myös Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

You may also like

8 comments

Piyya 30.5.2018 - 7:29 pm

Kiitos tästä ?
Voisin ehdottomasti lähteä good salkulla Turkuun. Kyllähän tuo Gustavo tuntui jo itsenään nousevan tuolta must test paikkoihin jos ja kun Turkuun eksyy.

Reply
Annemaria 31.5.2018 - 11:55 am

Turku on todellakin ruokakaupunki. Jo edellisellä reissulla löysin kaupungista toinen toistaan parempia ravintoloita ja tällä reissulla käsitys Suomen ruokakaupungista vain vahvistui 🙂

Reply
Tiina 31.5.2018 - 1:57 pm

Pitää varmaan lähteä Turkkuseen?

Reply
Annemaria 31.5.2018 - 7:23 pm

Jee, Turku on kiva kaupunkikohde. Nähtävää ja hyviä ravintoloita.

Reply
Katri /Kotona ja kaupungilla 13.6.2018 - 12:03 pm

Turussa kyllä riittää ihania ravintoloita!

Paikallisena ei tule niin käytettyä tällaisia ”turistijuttuja”, mutta olisi kyllä varmasti
kiva kokemus, kun tykätään hyvästä ruoasta, nauttia Aurajoen rannasta ja kulttuurista kaupungissa. Ehkä sellainen kotikaupunkikierros olisi paikallaan 🙂

http://kotonajakaupungilla.blogspot.com/

Reply
Annemaria 13.6.2018 - 8:49 pm

Turku on kyllä ehdottomasti Suomen parhaita ruokakaupunkeja. On muuten aika hauskaa, miten erilaisia asioita turistit ja paikalliset asukkaat löytävät samasta kaupungista. Eräs ystäväni kertoi löytäneeni kotikaupungistani ihastuttavan kesäterassin, jonka olemassaolosta en tiennyt mitään, vaikka luulen tuntevani tämän kaupungin niin hyvin. Joskus pitää varmaankin lähteä omaan kotikaupunkiin turistiksi 🙂

Reply
Henna 18.6.2018 - 9:35 am

Onpa sulla ollut mukava Turun reissu! Gustavo on minunkin suosikkini noista paikoista juuri ihanan tunnelmansa vuoksi. Siellä on tosi kiva perjantainen ”aperitivo”, jolloin tarjolla on pieniä after work -annoksia, happy hour -hintaisia viinejä ja vieläpä talon tarjoamia pikkupaloja!

Reply
Annemaria 18.6.2018 - 5:23 pm

Voiko Turkuun olla muuta kuin mukavia reissuja 🙂 Gustavo todellakin osui ja uppos. Ruokalista oli niin mun näköinen. Toi perjantain aperitivo kuulostaa hauskalta. Hyvä idea. Harmi kun sattuu olemaan tää muutama sata kilometriä välissä.

Reply

Leave a Comment