Etelä-Savon 3 kovaa juhannusmestaa

by Annemaria

Ovatko juhannussuunnitelmat vielä auki? Tässä kolme etelä-savolaista matkailuyritystä, joissa juhannusidylliä ei tarvitse hakea.

Järvenranta, kauniit maisemat, viehko suomalainen luonto ja kesäterassit takaavat perinteisen juhannusfiiliksen. Grillimakkaraan ei tarvitse tyytyä, näissä paikoissa kuulet gastronomista tikitystä. Kovan luokan palveluyrityksiä nämä ovat, mutta tunnelmaltaan hyvin pehmeitä.

Sahanlahti resort, Puumala

Sympaattinen lomapaikka upealla paikalla Saimaan sydämessä kesäkunta Puumalassa, joka on vuosia ollut etenkin veneilijöiden suosikki. Veden päällä sijaitsevalla rantaterassilla voit huljutella varpaita Saimaassa ja bongailla norppaa, joka on oikeasti näyttäytynyt tänä kesänä. Juhannusaattona rantamakasiinilla latohenkiset juhannustanssit.

Sahanlahden Koskivahti-ravintola sijaitsee vanhassa sahanomistajan virka-asunnossa, jonka terassilta aukeaa hienot näkymät Saimaalle. Liekö tässä Suomen kauneimmalla paikalla oleva kesäterassi? Kartanohenkistä tunnelmaa ja maukasta lähi- ja luomuruokaa.

Kylpeä voi savusaunassa tai vanhassa perinteisessä rantasaunassa, jonka terassilta pääsee suoraan pulahtamaan Niskalampeen. Sahanlahti tarjoaa hotellitasoista majoitusta Väentupatalossa, viehättäviä mökkejä ja tunnelmamajoitusta vanhassa aitassa.

www.sahanlahtiresort.fi

sahanlahti päärakennusSahanlahti terassirantamakasiiniSahanlahti terassi4

 

Anttolanhovi, Anttola, Mikkeli

Kansainvälinen matkailuyritys  Saimaan rannalla, suomalaisena mökkikeitaana tunnetussa Anttolassa. Korkeatasoisia ja huippuvarusteltuja loma-asuntoja rannan tuntumassa ja hyvätasoisia hotellihuoneita rantahotellissa. Majoitushintoihin sisältyy sauna- ja allasosaston käyttö. Monipuolinen palvelutarjonta.

Juhannuksena Anttolanhovin ravintolassa katetaan lähiruokabuffet sekä aattoiltana että juhannuspäivänä. Sään salliessa juhannuspäivän iltana grillaillaan ravintolan terassilla.

Mahdollisuus vuokrata veneitä, kanootteja ja suppilautoja. Juhannusaattona juhannustanssit ravintolassa. Juhannuspäivänä kylvetään savusaunassa, vuorot naisille ja miehille.

www.anttolanhovi.fi

JärvimaisemauimarantaArt&Design villa4Art&Design villaJälkkäri

 

WHD Gård, Nurmaa, Mäntyharju

Ranchi-henkinen paikka maaseudun rauhassa Nurmaanjärven rannalla, joka tunnettu aiemmin mm. hevosistaan. Tasokasta ja kodikasta majoitusta uudessa guesthousessa. Huoneissa omat minikeittiöt.

Kaksi viihtyisää rantasaunaa, joissa molemmissa juhannussauna. Vanhaan talliin tehty Hilupilttuu ravintola palvelee juhannusaattona ja juhannuspäivänä aukeaa upouusi Juureskellariksi ristitty riistahenkinen ravintola.

Alueella mielenkiintoinen vanhojen autoharvinaisuuksien museo.

www.woikoskifeeling.fi

Guesthouse2HilupilttuuRantamaisema2Rantamaisema

Ihanaista juhannusta kaikille lukijoilleni.  annemaria

You may also like

2 comments

Nimetön 25.12.2021 - 8:28 am

Anttolanhovi Jouluna!
Todella iso pettymys, ruoan taso laskenut todella paljon ja hinnat pysynyt samassa, ei ikinä enää kiitos, viikko tätä riitti. Design villat edelleen mukavia.

Reply
Annemaria 25.12.2021 - 9:46 pm

Harmillista. Paljon on ilmeisesti muutoksia tapahtunut siitä, kun tuon jutun kirjoitin. Ravintola oli silloin laajemminkin tunnettu hyvästä ruuastaan. Korona-aika on varmasti ollut koettelemus monella tapaa. Hyvä, että nuo huvilat sentään ovat edelleen yhtä ihastuttavia.

Reply

Leave a Comment