Täyden kympin majapaikka

by Annemaria

Jokaisella matkalla majoitus on pienoinen jännitysmomentti. Joskus se onnistuu, joskus ei. Erityisesti yksityisomistuksessa olevien huoneistojen ja talojen tasoluokitukset saattavat poiketa melkoisesti niin toisistaan kuin omasta käsityksestäni. Näissä minusta piileekin useimmin suurin pettymisriski.

Rantakohteissa valitsen usein apartementoksen hotellihuoneen sijaan. Huoneistoissa on yleensä enemmän tilaa, suuremmat parvekkeet tai terassit ja keittiö varusteineen. Vaikka ei sen kummemmin kokkailisi, mukavaa on saada ainakin juomat kylmään.

Meillä mies tykkää nousta paljon minua aikaisemmin, joten suljettava makuuhuoneen ovi takaa minulle myös häiriintymättömät aamu-unet. Mies saapi kaikessa rauhassa keitellä aamukahvinsa ilman odottelua, että vaimon saa vihdoin viimein liikkeelle ja aamiaiselle.

Kulahtaneet huonekalut ja tekstiilit, heikko siivouksen taso, liian vähäinen päivänvalo, huono sänky, onneton astiavalikoima tai hankala sijainti ovat olleet niitä yleisimpiä harmituksen kohteita apartementos-majoitusten kohdalla. Joskus huoneisto on näyttänyt myös huomattavasti pienemmältä kuin kuvat ovat antaneet ymmärtää.

Keväinen Kroatian matkamme näytti osuvan onnellisten tähtien alle, sillä jotenkin vaan tuntui, että tällä matkalla kaikki meni niin nappiin. Siitä huolimatta, että kehuminen alkaa tuntua jo kliseiseltä, pakko on nostaa esiin yksi hintalaatusuhteeltaan parhaimmista eteemme osuneista huoneistomajoituksista.

Vietimme kolme yötä Hvarin saarella sen saman nimisessä kaupungissa ja koska rantakohteessa oltiin, toivoimme majoitukselta ensisijaisesti merinäköalaa. Kauniiden terassinäköalojen innoittamina päädyimme booking.comilta varaamaan Blue Bay Residence -nimisen huoneiston.

Tässä 2013 valmistuneessa pienessä talossa oli kolme noin 70 neliön suuruista 2-hengen huoneistoa. Paikallisasutuksen keskellä, merenrantamaisemissa sijaitseva asunto osoittautui loistovalinnaksi.

Ylimmän kerroksen huoneistosta oli upeat näkymät merelle ja alas siniselle lahdelle, jonka mukaan talo on nimetty. Passasi terassilla paistatella päivää, katsella ohi kulkevia veneitä ja ihastella auringonlaskuja.

Alas meren rantaan vievän portaikon päässä olisi ollut myös pieni poukama, josta olisi voinut pulahtaa kirkkaaseen meriveteen. Maaliskuun lopussa merivesi oli meille vielä liian kylmää uimiseen.

En muista koskaan yöpyneeni niin puhtaassa, raikkaassa ja valoisassa huoneistossa. Tuntui siltä, että kirjaimellisesti tässä kohteessa kaikki pinnat olivat suorastaan kiillotettu. Kiiltävä valkoinen laattalattia, isot ikkunat, mukava sisustus ja huoneiston tilan tuntu loivat puitteet, joissa totisesti viihdyimme.

Tykkäsin myös kaikista pienistä sisustuksen yksityiskohdista ja ekstroista, joita majoitukseen sisältyi. Laatikoista löytyi shaaleja, kylppäreistä (joita oli muuten kaksi) omat pyyhkeet terassin lepotuoleille, keittiön kaapeissa oli kaikkea pientä perusmausteista ja kahvikapseleista alkaen. Ja kunnon lasit niin viinille kuin skumpalle, joten tällä kertaa ei tarvinnut samppanjaakaan juoda muovimukista 🙂

Isäntämme Mirko oli jättänyt hotellinjohtajan pestinsä ja siirtynyt yrittäjäksi matkailualalle. Matkailualan ammattilaisena hän tosiaan tiesi kuinka asiakkaasta pidetään hyvää huolta. Arvostan todellakin sitä, että ilman lisämaksua hän nouti meidät satamasta ja kuljetti takaisin aamuvarhaisella lähtevälle lautalle.

Lähes asunnon vieressä oli pieni ruokakauppa, josta sai ostettua normaalit käyttötarvikkeet. Matkaa ydinkeskustaan oli kilometrin verran, mikä ei haitannut, koska matkan saattoi taittaa kauniissa maisemissa pitkin merenrantaa myötäilevää tietä. Iltamyöhäisellä reitti tosin oli vähän pimeä ja näin keväällä vielä autio, mutta koska turvallisessa kohteessa oltiin, tästä ei tarvinnut olla huolissaan.

Blue Bay Residencia voin suositella varauksetta. Kaikki oli niin hyvin hoidettua ja huolehdittua jokaista pientä yksityiskohtaa myöten.

Hintaa majoitukselle tuli loppusiivouksen kanssa maaliskuussa 96 euroa vuorokaudelta. Jos otat yhteyttä suoraan isäntään vaikka Facebook-sivujen kautta, saat majoituksen hieman halvemmalla.

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

 

You may also like

6 comments

JohannaK 17.4.2017 - 8:52 pm

Majoituksenne kuulostaa tosi hyvältä ? Usein sitä tosiaan jännittää huoneiston kuntoa tai tasoa, vaikka kuinka olisi koittanut ottaa siitä etukäteen selvää. Uskon, että tuolla olisi viihtynyt pidempäänkin ?

Reply
Annemaria 17.4.2017 - 9:03 pm

Joskus tosiaan on käynyt niin, että vaikka kuinka tutki huolella kaiken majoitukseen liittyvän ja luki kaikki asiakaspalautteet, siltikin majoitus on ollut kaiken sen alle mitä odotti. Erityisesti nykyisin olen kovin skeptinen kuville, jotka on otettu vaikka huoneen nurkista tai jostain koriste-esineistä eli kuvista, jotka eivät juuri kerro mitään. Kuvista pitää tulla reilusti selville, miltä näyttävät olohuone, keittiö, makuuhuone ja kylppäri. Totta puhut, tässä loma-asunnossa olisi viihtynyt pidempäänkin.

Reply
Meri / Syö Matkusta Rakasta 17.4.2017 - 10:05 pm

Kivan näköinen, ehdottomasti yöpyisin tuolla! Tollaisista parvekenäkymistä sitä aina unelmoikin.

Reply
Annemaria 18.4.2017 - 7:28 am

Tuonne terselle ois voinu muuttaa 🙂 Totta puhuen merinäköala antaa mulle ison lisäarvon.

Reply
destinationloma 18.4.2017 - 10:56 am

Kiitos hyvästä vinkistä! Näyttää kyllä hyväktä varsinkin tuohon hintaan. Meilläkin käy taas ajankohtaiseksi huoneistoissa asuminen toisen naperon myötä ja useassa paikkaa nuo huoneistohotellit ovat vaan olleet niin karsean näköisiä. Edellisessä (ja tähän mennessä viimeiseksi jääneessä) huoneistohotellikokemuksessa Gardajärvellä mieleen jäi juurikin huono sänky, siivouksen puute ja huonetuoksupussien sijoittaminen joka paikkaan. Mitähän hajua niilläkin yritettiin peittää…

Reply
Annemaria 18.4.2017 - 2:51 pm

Mä oon ite sellainen nuhanenä, jolla on vaikeuksia aina, jos huone on pölyinen tai tunkkainen. Siksi sitä arvostaa suuresti, jos loma-asunto on hyvin siivottu ja raikas. Tätä kämppäläistä voin suositella tältäkin osin. Siellä oli niin siistiä, ettei meillä kotonakaan koskaan…

Reply

Leave a Comment