Boutiquehotellien helmi Etelä-Ranskassa

by Annemaria

Rakastan surffailla netissä ja etsiä mielenkiintoisia majoituspaikkoja matkoilleni. Sillä, mihin päänsä lomalla kallistaa, on minulle suuri merkitys. Miellyttävä ympäristö virittää rentouttavaan lomatunnelmaan ja antaa nostetta koko matkalle. Visualistina minulle on merkitystä myös majoituspaikan sisustuksella ja interiöörillä.

Mieleenpainuva majoituspaikka on paljon muutakin kuin hienostuneita puitteita. Se oikea henki ja tunnelma syntyy kokonaisuudesta, jota on aika vaikea määritellä. Vaikka majoituspaikassa kaikki olisi ulkoisesti kohdallaan, jostain syystä et vain tunne oloasia viihtyisäksi, etkä edes tiedä miksi. Toisaalta joskus käy toisin päin: puitteissa on toivomisen varaa, mutta olet valmis antamaan paljon anteeksi, jos majapaikan fiilis saa sinut hyvälle tuulelle.

Parasta hintalaatua olen yleensä löytänyt paikoista, jotka ovat vastikään aloittaneet toimintansa. Yrittäjillä on vielä intoa panostaa satalasissa ja usein matkailijalle tarjotaan normitasoa vähän enemmän. Tavoitteena on saada tyytyväisiä asiakkaita jakamaan hyvää kokemusta.

Näin kävi viime keväänä. Nettisurffailulla löysin Etelä-Ranskasta piskuisesta Mèzen rannikkokyläsestä pienen boutiquehotellin nimeltään Mèze Maison. Hotelli (pikemminkin yksityiskoti) oli vielä melko uusi, joten löysin vain muutaman arvostelun, tosin kaikki silkkaa suitsutusta. Koska automatkamme Katalonian Costa Bravalla ylettyi lähes Ranskan rajalle asti, mikä ettei poikkeaminen Ranskan puolelle sopinut reitillemme.

Onneksi näin teimme, sillä niin miellyttävä kokemus Meze Maison oli. Rob, paikan omistaja, oli viettänyt lapsuuden kesiään Mèzessä ja sitä kautta ihastunut alueeseen. Jätettyään lehtimiesuransa Financial Timesissa hän osti Mèzestä 1800-luvun kauppiastalon ja teetätti siihen täydellisen remontin. Ja millaisen remontin! Paikan jokainen yksityiskohta henki täydellistä etelä-ranskalaista porvariskodin hienostunutta tunnelmaa. Niin värimaailma, kalustus kuin materiaalit olivat ammattilaisen pieteetillä mietittyjä ja loivat yhdessä harmonisen ja kauniin kokonaisuuden.

IMG_6066IMG_6093

Talosta vuokrataan neljää huonetta, joista jokainen on erilainen ja täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia. Vaikka huoneemme ”Jojo” olikin miellyttävä ja sänky niin mukava, että olisin voinut viettää siinä koko päivän, talon viehätys piilee enempi kodinomaisessa ilmapiirissä ja yksilöllisessä palvelussa.

Huoneiden lisäksi asukkaat saavat vapaasti käyttää talon olohuonetta ja keittiötä. Isäntäpariskunta jakaa auliisti vinkkejä alueella liikkumisesta, tekee ravintolavarauksia, valmistaa aamiaista kun sinulle sopii, muistaa sinua viinipullolla, kun saavut päiväretkeltäsi ja tekee lähes tulkoon kaiken, jotta lomasi olisi täydellinen. Ja kaiken taustalla soi rauhoittava klassinen musiikki. Parfait!

Mèze muutenkin paikkana on muutaman lomapäivän arvoinen. Kylä sijaitsee Languedoc-Roussillonin viinialueella lähellä Espanjan rajaa. Montpellierin kaupunki on noin 30 minuutin ajomatkan päässä. Mèzessä on kaksi uimarantaa, kaunis satama-alue ja useita hyviä ravintoloita. Osterinkasvatusalueella kun ollaan, ostereita eikä muitakaan mereneläviä kannata ohittaa. Tarjontaa piisaa.

www.mezemaison.com  2-hengen huoneiden hinnat aamiaisella 105 eurosta ylöspäin

Täältä saatat löytää muitakin helmiä:

www.greatsmallhotels.com

www.secretplaces.com

www.sawdays.co.uk

Tiedätkö muita vastaavia sivustoja, joihin on poimittu mielenkiintoisia, persoonallisia majoituspaikkoja? Mieluusti ottaisin vinkkejä vastaan.

IMG_6096

Ranskantuliainen: pullo juhlapukuista samppanjaa. Samettia oli makukin.

Ranskantuliainen: pullo juhlapukuista samppanjaa. Samettia oli makukin.

 

You may also like

Leave a Comment