Pariisi, sinä olet kaunis

by Annemaria

Pariisi on täynnä elämää ja vastakohtia. Se voi samaan aikaan olla mahtipontinen, mutta pikkusievä. Uhmakas, mutta herkkä. Värikäs, mutta harmaa. Surumielinen, mutta iloinen. Yksi asia on kuitenkin varmaa. Pariisi on kaunis.

Pariisi, olet yhtä loistelias kuin Gallerie Lafayetin lasikupoli.Yhtä tyylikäs kuin Faubourg St-Honoré kadun haute-couture luomukset.Yhtä värikäs kuin tuhannet koripunotut terassikalusteesi tai Printemps tavaratalo iltavalaistuksessa.Toisaalta olet harmaa kuin näkymä kattojesi ylle.Pariisi, olet mahtipontinen kuin Notre-Dame, koristeellinen kuin oopperasi tai suureellinen kuin Hôtel de Ville. Ja samalla olet yhtä pikkusievä kuin Laduréen pastellisävyinen macaron.Pariisi olet niin iloinen ja riehakas kuin Marc Chagallin maalaus. Ja yhtä eläväinen kuin kupliva lasillinen vastakaadettua samppanjaa.Väliin olet surumielinen ja alakuloinen kuin räntäsateessa värjöttelevä terassisi.Pariisi, olet yhtä uhmakas kuin Jean D’arc. Enemmän sinussa on kuitenkin herkkyyttä ja romanttisuutta kuin Eiffel-tornin kuvajaisessa Seineen.Pariisi, sinä olet yhtä täydellinen kuin Eiffel-tornisi. Maailman kaunein rakennus, joka nyplättiin raudasta, mutta tuloksena syntyi herkkää pitsiä.Pariisi, sinuun on niin helppo ihastua. Hullaantua kuin samppanjasta nousuhumalassa. En ole sinusta kuitenkaan aivan varma. Oletko sittenkin rakastaja, joka on vain hetken huuma? Hauska ja mielenkiintoinen muutaman illan juttu, johon on vaikea sitoutua.

Tulen jonain päivänä ottamaan sinusta paremmin selvää.

 

Seuraa blogia myös Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

You may also like

4 comments

Nina 20.2.2018 - 7:24 pm

Amen. Hyvin kirjoitettu.
Yksi on varmaa: Paris is always a good idea.
Menen sinne aina vaan. Vuodesta toiseen. Yksin, miehen kanssa, pariskunnittain, ystävän kanssa. Vähintään kerran vuodessa.

Reply
Annemaria 20.2.2018 - 10:21 pm

Kiitos Nina 🙂 Pariisi jättää jäljen ja koskettaa. Ymmärrän hyvin, miksi sinne pitää mennä aina uudestaan.

Reply
Jenni / Unelmatrippi 22.2.2018 - 8:06 pm

Olen samaa mieltä, Pariisi on kaunis kaupunki. En silti ole itsekään saanut siitä oikein otetta kahdella reissulla. Toisaalta kiva käydä, toisaalta tuntuu, että ei Pariisi kuitenkaan koskaan suosikikseni nouse. Mutta kaunis se on.

Reply
Annemaria 22.2.2018 - 9:36 pm

Pariisissa on kiva käydä, mutta kuten sanoit, nouseeko koskaan suosikiksi, jää nähtäväksi.

Reply

Leave a Comment