10 kysymystä ja 10 vastausta Fuengirolassa asumisesta

by Annemaria

Aurinkorannikolla eläminen ilmiselvästi kiinnostaa, ainakin jos sitä mitataan blogini kasvaneella lukijamäärällä. Kotiin palattuamme meiltä on myös kysytty monia Fuengirolaan ja siellä asumiseen liittyviä kysymyksiä ja joitain kysymyksiä olen saanut myös blogini sähköpostiin ja Facebookiin. Kokosin tähän kymmenen asiaa, jotka teitä näyttävät kiinnostavan kaikkein eniten.

Eikö teillä käynyt aika pitkäksi?

Täytyy myöntää, että tätä kysymystä ihmettelin eniten. Olimme vieraassa maassa, meille uudessa kaupungissa ja uudessa kodissa, jotka kaikki omalta osaltaan ruokkivat kihelmöivää kiinnostusta uuden elämänvaiheen kokemiseen.

Sää oli pääsääntöisesti aina houkuttelemassa uloslähtöön seinien sisälle jumiutumisen sijaan. Lenkille ei ollut koskaan vastenmielistä lähteä, ja ainahan saattoi piipahtaa lähikahvilassa kupposella tai mennä pihalle pelaamaan pingistä tai padelia.

Kiitos kysymästä, ei käynyt aika pitkäksi.

Enemmänkin minusta tuntui, että jokainen tavallinen päivä oli eräänlainen mikroseikkailu. Asuimme lähellä merta Aurinkorannikon keskiössä ja koko Andalusia upeine kaupunkeineen ja suloisine kylineen vain pienen matkan päässä. Jopa tavallinen kauppareissu oli ainakin alkuun ihmeellistä, etenkin kun pääsi valitsemaan päivän ateriaa tuoreiden merenelävien tiskiltä.

Ympäristö tarjosi niin paljon mielenkiintoista tutkittavaa ja tekemistä, että aika ei edes riittänyt kaikkeen toivomaani. Nyt kotiin palattuamme on jo muutaman kerran ehtinyt käymään mielessä, että mitähän oikein tekisi… Ettei vaan rupeaisi aika käymään pitkäksi?

Eikö Fuengirolassa ole liikaa suomalaisia?

Onhan niitä paljon. Todennäköisesti suurin suomalaiskeskittymä Suomen rajojen ulkopuolella. Jonkin arvion mukaan kaupungissa asuu ehkä noin 15000 suomalaista pysyvästi tai osan aikaa. Mutta mikä sitten on liikaa? Miksi minä saisin siellä olla, mutta muut eivät?

Voi olla, että viikon tai kahden lomalle en menisi Fuengirolaan, mutta pidempään asumiseen kaupunki tarjoaa oivat puitteet. Fugeen oli helppoa ja mutkatonta asettua ja sopeutua. Ei minua maamieheni häirinneet. Enempi oli rikkaus, kun saattoi asioida monessa kohtaa omalla äidinkielellään tai vaihtaa kokemuksia muiden suomalaisten kanssa.

Suomenkieliset palvelut loivat myös turvallisuutta. Kerran sairastuttuani kävin ensin espanjalaisessa sairaalassa huonosti englantia puhuvan lääkärin pakeilla ja sain oudot lääkkeet, jotka eivät tehonneet. Muutaman päivän päästä soitin suomalaiselle lääkärille, joka tuli kotiin minua katsomaan. Pari pistosta, uusi lääkitys ja jo seuraavana päivänä olin lähes kunnossa. Tässä kohtaa kiitin Fuengirolaa ja sen suomipalveluita erityisesti.

Harvoin myöskään muistetaan, että Fuengirola on oikea noin 80000 asukkaan kaupunki, jonka kaduille mahtuu kyllä ihan aitoa espanjalaista elämänmenoa. Ei ole mikään pakko jäädä pyörimään suomalaiskaupunginosana tunnetun Los Bolichesin nurkille. Vanhasta keskustasta löysimme parhaat ravintolat ja parhaan paikallismeiningin.

Eikö siellä ole talvella kylmää?

Jos kaipaat hellelukemia talvikuukausina, Fuengirola ei ole sinun paikkasi. Mutta jos sinulle riittää kylmimpänä aikana sellainen Suomen alkukesää muistuttava sää, Aurinkorannikko sopii talviasumiseen loistavasti.

Tammi- ja helmikuussa elettiin viileintä aikaa, jolloin ilmalämpöpumpulle asunnossamme oli eniten käyttöä. Pääsääntöisesti voi ajatella, että Aurinkorannikon talvisää kylmimmillään vastaa meidän toukokuun säätä vaihtelevuudeltaan. Parhaimmillaan marraskuu-joulukuussa ja maalis-huhtikuussa lämpötiloissa päästiin yli 20 asteen paremmalle puolelle.

Päivä- ja yölämpötilojen erot ovat talvikuukausina suuria. Yleisesti auringossa on aina lämmintä, mutta kylmimpänä aikana varjossa on kosteaa ja kalseaa ja toppatakille oli käyttöä muulloinkin kuin iltaisin. Tuuli oli joskus navakkaa ja kylmää. Tosin lämpimimpinä päivinä tarkeni shorteissa ja topissa. Suurin ongelma päivissä oli se, ettei aina tiennyt minkälaisissa vermeissä lähteä ulos.

Mikä parasta, koko talven aurinko ja valo olivat läsnä. Samoin kuin vehreys ja kukat.

Onko ruoka halvempaa kuin Suomessa?

On, selvästi halvempaa. Puhuttiin sitten ruokakauppa- tai ravintolahinnoista, molemmissa on selvä ero verrattuna Suomen hintatasoon. Etenkin vihanneksissa, hedelmissä, leipätuotteissa, porsaanlihassa, merenelävissä, oliiviöljyssä, virvoitusjuomissa ja alkoholissa hintaerot ovat suurimmat.

Tein itseasiassa hintavertailun samankaltaisten tuotteiden välillä Espanjan Mercadonan ja Suomen Prisman välillä. Vertailun pääset näkemään täältä.

Millainen vuokrataso Fuengirolassa on?

En ole kiinteistövälityksen asiantuntija, mutta sen kuulin, että vuokrataso on ollut kovassa nousussa viime vuosina. Kysyntä on kasvanut rajusti suhteessa tarjontaan.

Olen syrjäsilmällä seurannut vuokra-asuntojen tarjontaa ja pääpiirteittäin voisi sanoa, että keskimäärin halvimmat kuukausivuokrat kalustetuista asunnoista liikkuvat noin 500 euron kieppeillä, kalleimmat tonnin molemmin puolin. Sanomattakin lienee selvää, että asunnon sijainti, kunto, koko ja varustetaso vaikuttavat hintaan. Kahden makuuhuoneen asiallisen kerrostaloasunnon saa noin 700-800 eurolla kuussa. Merinäköalasta joutuu maksamaan himppasen lisää. Päälle tulevat yleensä vesi- ja sähkölaskut.

Onko Fuengirola turvallinen kaupunki?

Minusta on. Ei koskaan tullut ikävää oloa tai edes mieleen, etteikö olisi voinut liikkua ilta- tai yöaikaan. Kaupungissa ei näkynyt ainakaan talvikautena mitään epäilyttäviä porukoita, jos sellaisina ei pidetä muutamia Mercadonan kulmilla majailevia kodittomia.

Tavaroidensa kanssa kannattaa noudattaa normaalia varovaisuutta. Keväällä turistien lisäännyttyä luin joistain käsilaukkuvarkauksista, mutta mikään erityinen ongelma tämä ei minusta ollut. Kaksin käsin ei tarvitse tavaroitaan pidellä.

Millainen hygieniataso on, uskaltaako kaikkea syödä?

Uskaltaa. Vai pitäisikö tässä kohden koputtaa puuta. Olimme juuri miehen kanssa puhuneet, että on se hieno juttu, kun ei ole kummempia vatsatauteja ollut matkassa, vaikka olimme syöneet ihan kaikkea ja kaikkialla. Kunnes ihan viime metreillä vietin yhden yön vessassa ripulin ja oksentelun merkeissä. Riski on aina olemassa, mutta aika pienellä päästiin. Edelleenkin uskaltaisin syödä ihan kaikkea.

Myös hanavesi on juomakelpoista, vaikka se onkin pahan makuista.

Pärjääkö Fuengirolassa kielitaidottomana?

Fuengirola on varmaan yksi niistä ulkomaan kaupungeista, joissa kielitaidoton pärjää parhaiten. Monissa ravintoloissa ruokalistat löytyvät suomen kielellä ja useissa palvelualan yrityksissä on suomenkielistä henkilökuntaa, kuten apteekeissa ja kampaamoissa. Ja onhan toki suomalaisia ravintoloita niille, ketkä sellaisia kaipaavat.

Tosin ei paljon vaadi, jos opettelee maan kielellä ihan perusjutut, kuten ymmärtämään vähän ruokalistaa, tilaamaan juomansa tai pyytämään laskun. Niillä selviää jo aika pitkälle.

Pärjääkö pidemmän aikaa ilman omaa autoa?

Hyvin pärjää silloin, jos majapaikkasi sijaitsee liikenneyhteyksien lähettyvillä. Fuengirolasta pääsee niin junilla kuin busseilla edullisesti ja kätevästi liikkumaan lähialueille, Malagasta vielä kauemmaksi.

Sen sijaan, jos majapaikkasi sijaitsee jossain ylempänä vuorilla, kulku ja tavaroiden kantaminen saattaa käydä voimille jyrkkiä rinteitä kavutessa.

Jos autoa tarvitsee väliaikaisesti, auton vuokraaminen on edullista.

Mikä oli parasta Fuengirolassa, entä mikä ärsyttävintä?

Parasta oli ehdottomasti se, että sai olla pois Suomen pimeästä ja kylmästä talvesta. Olen aina inhonnut Suomen talvea, jossa puolisen vuotta joutuu linnoittautumaan seinien sisälle.

Oli ihanaa herätä aurinkoisiin aamuihin. Sää houkutteli ulos ja ulkona tuli oltuakin tosi paljon. Koko talven sai istuskella terasseilla ja kuljeskella pitkin meren rantoja ilman kylmässä hytisemistä. Meri oli muutenkin minulle tosi tärkeä ja rakas.

Entä sitten ne inhokit? Kylmimpinä aikoina kaipasimme suomalaista lämmintä asuntoa, jossa on koko ajan tasainen lämpö. Marmorilattia oli jääkylmä. Ilmalämpöpumpulla sai lämpöä, mutta siitä tuli sisälle jotenkin tunkkainen ilma. Heti kun pumppu laitettiin pois, asunto jäähtyi aika nopeasti. Kosteus oli myös suuri. Kylppärissä eivät pyyhkeet tahtoneet kuivua.

Myös espanjalaisten asuntojen paperiseinät ärsyttivät. Yläkerran täti kopsutteli korkkareissaan, joka kuulosti siltä kuin joku olisi takonut vasaralla kattoa. Naapurista äänet kuuluivat muutenkin aika selvästi etenkin, kun espanjalaiset eivät ole sitä kaikkein hiljaisinta porukkaa. Onneksi suurimman osan ajasta naapurihuoneistot olivat tyhjillään.

Eli aika pienillä ärsytyksillä päästiin. Olimme etukäteen keskustelleet asiasta ja varautuneet siihen, että jos vastoinkäymisiä tulee eteen, ei hermostuta ylenmäärin, vaan pyritään sopeutumaan parhaan kykymme mukaan. Itseasiassa kaikki menikin paremmin kuin osasimme odottaa.

Tuleeko sinulle mieleen vielä jotain muuta, mitä haluaisit tietää?

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

 

 

You may also like

21 comments

Leena 8.5.2019 - 8:46 pm

Moi! Olisiko sulla suositella jotain kivaa aluetta minne mennä Fuengirolassa syksyllä, jos tuo suonalaisten suosima Los Boliches ei juurikaan nappaa? 🙂 Kiitos!

Reply
Annemaria 8.5.2019 - 9:17 pm

Hmmm, riippuu vähän siitä, millaista aluetta kukakin hakee. Se mikä on mulle paras, ei välttämättä ole sitä jollekin muulle. Mutta ainakin voin vähän kertoa siitä, miten itse näen kunkin alueen Fuengirolassa. Täydennelkää muut, mitä mieltä itse olette.

Mainitsemasi Los Boliches on sijainniltaan erinomainen, vaikka sitä pidetään Los Pacosin ohella suomalaisten kaupunginosana. Palvelutarjonta on hyvä, alueella on mm. paljon kauppoja, baareja ja ravintoloita ja suurin osa suomalaistenkin yrityksistä sijaitsee tällä alueella. Alueella on oma juna-asema ja linja-autoasemallekaan ei ole kuin reilu kilsa tai pari. Meri on lähellä, samoin kuin Fuengirolan vanha keskusta. Voisin aivan hyvin asua täällä, vaikka suomalaisia tuleekin eniten vastaan koko kaupungista.

Kun lähdetään Los Bolichesista menemään noin pari kilometriä Marbellaan päin tullaan Fuengirolan vanhaan keskustaan (Plaza de la Constitucionin aukion tienoo). Itse kutsun tätä leikkisästi oikeaksi keskustaksi. Näillä kulmilla on mun mielestä Fugen paras paikallispöhinä ja myös parhaat ruokapaikat. Myös runsas kauppa- ym. palvelutarjonta muutenkin.

Jos taas lähdetään Los Bolichesista noin pari kilsaa Torremolinokseen päin tullaan Torreblancan kaupunginosaan. Tämä on mun suosikkini, tosin saattaa johtua siitä, että itse asuin täällä 🙂 Rauhallisempaa. Turisteja (melko paljon brittejä) ja paikallisasutusta. Myös oma juna-asema. Heti Torreblancan jälkeen tulee Carvajal. Ihan ok musta tämäkin, mutta matka keskustaan alkaa kävellen olla jo aika pitkä.

Sitten on ns. satama-alue, joka on kutakuinkin jossain Bolichesin ja vanhan keskustan välissä oleva ranta-alue. Paljon suuria hotelleja ja paljon baareja. Vilkkain iltaelämä, mulle liian rauhatonta.

Ja sitten jossain Los Bolichesin ja Torreblancan välissä on mereltä sisämaahan päin Los Pacos, joka on toinen suomalaisten suosimista paikoista. Tällä alueella on paljon hyviä vuokra-asuntoja. Itse tykkään kyllä asua lähempänä merta. Ja sitä merenrantaahan Fuengirolassa riittää 🙂

Reply
Piia 9.5.2019 - 12:18 pm

Hei Annemaria, miksi sinä kutsut sitä ”Plaza de la constitución” -aluetta leikkisästi Fuengirolan oikeaksi keskustaksi? Sehän todellakin on ainoa ja oikea Fuengirolan keskusta 🙂

Reply
Annemaria 9.5.2019 - 4:05 pm

Ehkä näin. Musta tuntuu vain vähän kapealta rajoittaa koko kaupungin keskusta yhden aukion ympärille. No, ydinkeskusta ainakin 🙂

Reply
Harri 9.5.2019 - 10:01 am

Jos ei mihinkään osaa itse mennä eikä puhu kuin suomea, on Fuge hyvä valinta.
Mutta jos haluat muutakin kuin tavata brittejä shortseissaan tammikuussa tai oululaisia eläkeläisiä rantakadulla, kierrä Fuge kaukaa.

Reply
Annemaria 9.5.2019 - 12:12 pm

Tavalliseen arkielämään mulle Fuge sopii, vaikka englannilla pärjään ja omatoimisesti pystyn matkustamaan minne vaan. Parastahan se on silloin asua keskellä kaikkea. Kaupungista voi valita niin sen oman juttunsa elää ja olla. Eikä mun mielestä oululaisissa eläkeläisissäkään mitään huonoa ole 🙂

Reply
Nimetön 9.5.2019 - 4:45 pm

Maassa maan tavalla, eli Espanjassa olisi syytä puhua espanjaa.
Ei suomea, ei englantia.

Reply
Annemaria 9.5.2019 - 6:00 pm

Upeaahan se olisi, jos joka maassa pystyisi kommunikoimaan maan kielellä. Aina se ei ikävä kyllä onnistu, joten hyvä jos asiansa pystyy hoitamaan edes jollain kielellä 🙂

Reply
Katja 9.5.2019 - 10:01 am

Mercadonan vieressä menevä tulvaoja joka erottaa Los Bolichesin Fugen ”vanhasta” puolesta on aika hyvä tilanjakaja,rannalta katsottuna sen vasemmalla puolella ei ihan joka sekuntti suomalaisiin törmää jollei laske rannan hotelleja mukaan.Feria-alueen vieressä terveyskeskusta vastapäätä itse asuneena en muista montaa kertaa suomalaisiin törmänneeni vaikka Los Bolichesissa oltiinkin.Myös taloyhtiö oli täysin espanjalainen.Rannan läheisyydestä Miramarin liepeiltä myös asunnot ovat halvempia,johtuen ehkä (oma veikkaus) siitä etteivät kulkuyhteydet ole aivan niin hyvät kun renfeasemalle on pari kilometriä.Punaiset bussit kuitenkin liikkuvat n.puolen tunnin välein,tavalliset vähän harvemmin.Torreblanca on ihana paikka mutta kiipeilemään saa varautua,kadut ovat paikoitellen todella jyrkät ja vesisateella tuntuu kuin luistinradalla olisit,yksi askel eteen ja metri liukuen alas 😄

Reply
Annemaria 9.5.2019 - 12:16 pm

Joo totta, varmaan toi Feria-alueen ympäristö on hyvä alue asua juuri paikallisuuden takia. Miramaren alue eli Sohail-linnan ympäristö on varsin myös ok (ellei ole motarin varressa), mutta huono puoli on se, että lähin juna-asema on muutaman kilometrin päässä. Totta puhuit myös, että Torreblancan rinteet ovat jyrkkiä. Paras paikka siellä on asua lähellä merta (niin kuin mun mielestä yleensä joka puolella kaupunkia).

Reply
Nimetön 10.5.2019 - 7:42 am

Pyörätuolilla liikkuville Fuengirola on ihanteellinen. Kaikkialla ramppeja. Kaupunki saanut jopa jonkun kunniamaininnan siitä.

Reply
Annemaria 10.5.2019 - 5:53 pm

Niin on. Tämä jopa vähän yllätti, että Espanja on näin valveutunut tällä saralla. Hieno juttu.

Reply
Nimetön 15.5.2019 - 11:07 am

Hola, olen nyt viidettä talvea kaamosta ja loskaa paossa Fugessa ja olen asunut Torreblancassa, Los Bolichesissa, Paseolla ja Los Pacosissa. Täytyy todeta, että jokaisessa on ollut omat hyvät ja huonotkin puolensa. Torreblanca on ok, mutta kauppaan pitkähkö matka ja mäkinen maasto, joten kunto siellä kyllä nousi. Asunto sen sijaan oli oikea ”tuulitunneli” ja sähköä kuluin huimat määrät, joten asunnon suhteen kannatta siellä olla tarkkana, että on tiivis ja kunnon lämmitys! Los Bolichesin ja Paseon etuna on, että kaikki palvelut ovat ns. käden ulottuvilla sekä vilkasta elämää päivällä sekä yöllä, jos sellaisesta sattuu pitämään. Pari Bolichesin asuntoa oli pikkukadulla ja siellä oli erittäinkin rauhallista ja paljon paikallista väestöä. Los Pacos on taas ihan oma maailmansa, mutta ei missään nimessä huono vaihtoehto! Siellä asuessa sain erittäin paljon tuttavia ja kavereita ja aina löytyi puhekumopaneita, joka on myös tärkeää kun asustelee yksin. Mutta jos ei halua tavata suomalaisia eikä muitakaan, myöskään brittejä, niin on parasta pysytellä vaan siellä kotisuomessa ja tyytyä siihen tavalliseen arkeen. Enemmän täällä asuessani on haitannut koirien haukunta ja niiden jätökset sekä paikallisen väestön tapa kulkea kaduilla väistämättä muita kulkijoita, se on joskus todella outoa, ns. pelisilmä tuntuu puuttuvan kokonaan! Mutta nämä ovat vain pikku murheita kaiken muun positiivisen vastapainoksi! Valo, elämisen helppous ja positiivisuus ovat täällä parasta!

Reply
Annemaria 15.5.2019 - 1:22 pm

Näin se on, että eri asuinpaikoilla on puolensa. Me asuttiin Torreblancassa lähellä rantaa ja se oli meistä tosi bueno. Pois ihan hälinäpaikoilta, mutta meille tarpeeksi lähellä kaikkea. Los Pacos jäi kaikista vieraaksi noista mainituista, mutta totta varmaan, että kylämäinen ja tiivis asuinalue helpottaa sosiaalista kanssakäymistä.

Hassua muuten, kun otit puheeksi tuon espanjalaisten väistämättömyyden. Samaan kiinnitettiin mekin huomiota. Tahallistako, vai ovatko tottuneita vain niin leveään menoon? Vaikea sanoa, mutta omituista on, kun kapeilla kaduilla ei tehdä elettäkään väistääkseen vastaantulijoita.

Nuo kolme mainitsemaasi asiaa: valo, elämisen helppus ja positiivisuus, ovat todella sitä elämän eliksiiriä, jota jää kaipaamaan aina kun kotikoneeseen astuu.

Reply
HannuPekka 18.5.2019 - 2:56 pm

Hyviä kysymyksiä ja vastauksia. Meillä on takana 5-6 talven lyhyet keikat Fugessa ja viime talvena ensimmäinen pidempi, 3 kuukauden jakso. Ensi talveksi jälleen ja nyt koko talveksi. Jaamme talvitunnetilasi 100 prosenttisesti.

Palza de la constitution on meille hyvin tuttu. Aivan samaa mieltä siitä, että kaupungin sielu asuu siellä. Sielun lisäksi siellä asuu myös suurin osa hyvistä ravintoloista – siis sellaisista, mihin kannattaa vartavasten ottaa ja mennä. Olemme asuneet aukion laidalla tai äärellä kolme eri kertaa lyhyitä jaksoja. Vierailuun suosittelen, mutta en koko talven asumiseen. Lomalla ei meteli ja ravintolakujien äänet häiritse, vaikka kello viisi ei itseä juuri laulattaisikaan… Asumisen kannalta kannattaa katsoa myös nurkan taakse. Talvellakin jollain on aina loma ja kapeilla kujilla meteli kaikuu ja kuuluu. Myös sisälle yksinkertaisten ikkunoiden takia.

Paseolla asuminen on hieno kokemus varsinkin (ja ainoastaan) jos ikkunat ovat merelle. On vaan niin luksusta herätä aamulla 8:30 kun aurinko nousee ja paistaa suoraan makuuhuoneeseen. Voittaa Suomen marraskuun (ja monen muunkin kuun) rinnan mitalla.

Ensi talvi jälleen Paseolla mutta nyt Carvajalin puolella aika lähellä teitä. Kävelemään tänne on tultu ja jostain syystä Fugessa kilometrit ovat merkittävästi lyhyempiä kuin kotona. Mercadona kuljettaa ostokset kotiin halvalla, jos tarvetta on.

Hasta luego, Fuge!

Reply
Annemaria 19.5.2019 - 9:51 am

Merinäköalasta minäkin haaveilin, mutta ei vaan nyt sattunut kohdille sellaista asuntoja, joka näköalan lisäksi olisi muuten natsannut. Suurta luksusta aloittaa päivä katselemalla merta.

Hyvin sanottu, että kilometrit Fugessa ovat lyhyempiä kuin kotona. Askelmittari näytti päivittäin ihan toisia lukemia kuin nyt täällä kotona. Eipä myöskään koskaan tarvinnut pakottaa itseään lenkille, toisin kuin nyt.

Reply
pekka 21.6.2019 - 8:51 am

Onko fuengeroolasta luovutus sopimus suomeen…ja jos niin millainen

Reply
Annemaria 23.6.2019 - 3:43 pm

Valitettavasti en pysty vastaamaan tähän kysymykseen.

Reply
pekka 21.6.2019 - 8:53 am

Onko fuengeroolasta luovutus sopimus suomeen…ja jos niin millainen

Reply
Eerika 13.10.2019 - 11:44 pm

Hei,
Mitä kautta kannattaa hankkia kotivakuutus, jos aikoo asua fuengirolassa 2-3kk vuokralla..vai tarvitseeko sellaista itse hankkia?

Reply
Annemaria 14.10.2019 - 7:34 pm

Hei Eerika. En tässä mikään vakuutusalan ammattilainen ole, joten suosittelen, että otat yhteyttä omaan vakuutusyhtiöösi. Sitä jäin miettimään, että jos asut vuokralla kalustetussa asunnossa, jonka tavaroita et omista, mihin tarvitset kotivakuutuksen? Todennäköisesti niin kiinteistö kuin irtaimisto on vakuutettu asunnon omistajan taholta. Omat tavarasi sen sijaan korvaa matkavakuutus, joka kannattaa ehdottomasti ottaa ja tarkistaa, että se varmasti on voimassa koko oleskeluajan.

Reply

Leave a Comment