Mitä maksoi kahden kuukauden kiertomatka Malaga – Santa Cruz – Gomera – Las Palmas

by Annemaria

En tykkää hirveästi matkojen jälkeen laskeskella niiden kokonaiskustannuksia. Matkailu maksaa ja rahaa palaa reissussa, usein paljon enemmän kuin oli aikomus. Jälkeenpäin jopa hirvittää kustannusten ynnäys, mutta siltikin olen sitä mieltä, että kaikki eurot, jotka matkailuun laitan, ovat sen arvoisia.

Koska olette kyselleet meidän vuodenvaihteen reissun majoituksista ja kustannuksista, niin avataanpa vähän matkaamme.

Meillä oli kerrassaan onnistunut kahden kuukauden kiertomatka marraskuun puolivälistä tammikuun puoliväliin. Lensimme Helsingistä Malagaan, sieltä Teneriffalle, poikkesimme La Gomeran saarella ja matkaa jatkoimme laivalla naapurisaari Gran Canarialle. Las Palmasista lensimme takaisin Helsinkiin.

Rahaa kului tällä reissulla enemmän kuin aiemmilla pitkillä matkoillamme, mutta pääsimmepä tutustumaan kolmeen mielenkiintoiseen espanjalaiseen kaupunkiin ja kolmeen kauniiseen Kanarian saareen. Samalla näimme myös niin monia muita ihastuttavia paikkoja.

Suurin matkakulu oli majoitus. Jos olisimme pysyneet samassa kohteessa koko kahden kuukauden jakson, olisimme todennäköisesti saaneet majoituksen edullisemmin. Säästöä olisi varmasti tullut myös siitä, jos isojen kaupunkien sijaan olisimme valinneet pienemmät paikkakunnat. Vaikutti myös siltä, että Kanariansaarilla majoitus oli manner-Espanjaa selvästi kalliimpaa.

En pitänyt kirjaa meidän ulkonasyömisistä, kauppaostoksista, bussimatkoista ja pääsylipuista. Niistä luonnollisesti koitui myös kustannuksia, mutta jätin ne tämän tarkastelun ulkopuolelle. Tähän on koottu kiertomatkamme peruskustannukset. Tällaisissa paikoissa majoituimme ja tämän verran maksoimme:

En tarvitse tavaroita tai omaisuutta. Tarvitsen matkoja.

17 yötä Malagan vanhassa kaupungissa

En onnistunut millään löytämään Malagan keskustasta meille sopivaa edullisempaa majoitusta. Kuten muulloinkin, halusimme majoituksen keskeisellä sijainnilla niin, että kävelyetäisyydellä olisi kaikki tarpeellinen: nähtävyydet, ravintolat ja kaupat. Sellaisen asunnon löysimmekin, vaikka hinta reilulta kahdelta viikolta tuntuikin vähän korkealta.

Vuokrasimme Booking.comin kautta yhden makuuhuoneen huoneiston aivan vanhan kaupungin Constitucíon aukion vierestä. Sijainti oli mahtava ydinkeskustan kävelykadun varrella. Tarvitsi vain astua kerrostalon ulko-ovesta kadulle, niin oli heti keskellä kaupungin ihastuttavimman osan paikalliselämää.

Keskeisestä sijainnista huolimatta asunto oli rauhallinen. Vaikka päivisin kadulla oli vilkasta, hyvin eristetyt lasiovet blokkasivat hälinän. Kauppojen sulkeuduttua iltaisin katu muutenkin rauhoittui.

Asunto oli täysin remontoitu ja kivasti sisustettu. Pidimme erityisesti asunnon valoisuudesta. Suuret lasiovet toivat auringonvalon mukavasti sisään. Kuumuudesta ei kuitenkaan tarvinnut kärsiä, sillä asunnosta löytyi ilmalämpöpumppu sekä olo- että makuuhuoneesta.

– 17 yön majoitus maksoi 1336 euroa

– Yhdensuuntainen lento kahdelta Helsingistä Malagaan matkalaukkuineen kustansi 332 euroa

Reilu kuukausi Teneriffan Santa Cruzissa

Teneriffalta sopivan tasoisen ja hintaisen majoituksen löytäminen kuukaudeksi osoittautui haastavaksi. Emme halunneet eteläosan turistikohteisiin vaan mieluimmin oikeaan kaupunkiin, jossa olisi enemmän paikalliselämää. Itseäni kiinnosti eniten pääkaupunki Santa Cruz.

En onnistunut nettimaailmasta löytämään meille passelia asuntoa, joten valjastin somemaailman apuun. Laitoin Teneriffan suomalaisten Facebook-sivustolle asuntohakuilmoituksen ja sitä kautta sainkin kiinnostavan yhteydenoton.

Asunnon omistajat olivat iloisia, kun saivat vuodenvaihteen ajaksi pidempiaikaiset vuokralaiset, mikä vapautti heidät lähtemään joulumatkalle. Saimme sovittua asunnon vuokraushinnan mielestäni ihan kohtuulliseksi.

Kahden makuuhuoneen kerrostaloasunto oli hyvällä paikalla, vain noin 10 minuutin kävelymatkan päässä esimerkiksi keskustan Plaza de Españalta. Kuten Malagan asunnossa, niin täälläkin, kaikki merkittävä oli kävelyetäisyydellä.

Asunto oli remontoitu pieni kahden makuuhuoneen huoneisto. Pääsimme kurkkaamaan asuntoon etukäteen ystävällisen omistajan pitäessä meille ”asuntonäytön” Zoomilla. Omistaja kertoi rehellisesti, että asunto ei ole mikään luksus, mutta sellainen hyvä perustason kämppä, joka pitikin hyvin paikkaansa.

Asunnosta löytyi kaikki tarvittava, tosin viilentävää ilmalämpöpumppua välillä kaipasimme. Lämpötilat olivat joulukuun päivinä poikkeuksellisen korkeita, mutta onneksi asuntoon sai läpivedon ja sen pystyi tuulettamaan hyvin iltaisin. Kadulta ja talosta kuului jonkin verran paikallisääniä.

– 35 yön majoitus maksoi 1070 euroa

– Yhdensuuntainen lento kahdelta Malagasta Teneriffalle matkalaukkuineen maksoi Ryanairilla 141 euroa

2 yötä La Gomeran saarella

Santa Cruzista käsin teimme kahden yön matkan Teneriffan naapurisaari La Gomeralle. Matkasimme sinne Armas-nimisen laivayhtiön lautalla. Laiva lähti saaren eteläosasta Los Cristianoksesta, mutta lipun hintaan sisältyi menopaluumatka bussilla Santa Cruzista.

Gomeralta olisi toki löytynyt majoitusta edullisemminkin. Meillä on aiemmilta reissuilta niin mukavia kokemuksia poikkeuksellisista Parador-hotelleista ja kun huomasin, että Gomeralla on tällainen hotelli, halusin ehdottomasti sinne. Ihana hotelli olikin, vaikka hinta vähän kiristeli. Toisena yönä kärsimme hotellissa viemärin hajusta, mikä laski muuten niin hienoa kokemusta.

– 2 vuorokauden majoitus maksoi aamiaisilla 440 euroa

– menopaluulauttaliput kahdelta Los Cristianos – La Gomera 146 euroa (hintaan sisältyi menopaluubussimatka Santa Cruzista)

9 yötä Las Palmasin vanhassa kaupungissa

Santa Cruzista jatkoimme matkaamme autolautalla naapurisaarelle Las Palmasiin. Halusimme ranta-alueen sijaan vanhaan kaupunkiin, josta osoittautui vähän vaikeammaksi löytää sopivaa asuntoa. Onnistuin kuitenkin löytämään Booking.comin sivustolta remontoidun kolmen makuuhuoneen huoneiston kaupungin vanhimmasta osasta La Veguetasta. Asunto oli meille turhankin suuri ja hinta sen mukainen, mutta tämä oli mielestämme siltikin paras saatavilla oleva vaihtoehto.

Sekä asunto, samoin kuin koko talo oli erittäin siisti ja hienosti remontoitu. Pidimme asunnon raikkaudesta, valoisuudesta ja rauhallisuudesta. Myös asunnon keittiövarustus teki kokkaavan miehen iloiseksi. Kerrankin asunto, jossa oli kunnolliset paistinpannut, kattilat ja muut ruuanlaittovälineet. Myös asunnon hyvä sänky ansaitsee erikoismaininnan.

Ainut miinus tuli siitä, että esittelytekstissä mainittu terassi osoittautui ankeaksi talon yhteisterassiksi, joka sijaitsi kerrosta ylempänä. Olimme etukäteen iloinneet omasta terassista, jossa voisi ruokailla tai nauttia lasin viiniä. Tämä jäi vähän harmittamaan ja miinusti muuten kivaa kämppää. Myöskään tässä asunnossa ei ollut ilmalämpöpumppua.

– 9 vuorokauden majoitus maksoi 708 euroa

– lauttaliput kahdelta Santa Cruzista Las Palmasiin maksoivat 119 euroa

– kotiinpaluulento Las Palmas – Helsinki kahdelta matkalaukkuineen sinivalkoisin siivin kustansi 442 euroa

Uskaltaisiko sanoa, että nämä kaksi kuukautta tuntuivat silkalta nautinnolta. Oli ihanaa herätä aamuisin auringonpaisteeseen ja suunnitella tulevaa ”seikkailupäivää”. En voi mitään sille tunteelle, että matkoilla koen olevani jotenkin enemmän elossa. Uusi maa ja uusi ympäristö ruokkii sisälläni jotain sellaista, joka saa posket hehkumaan innostuksesta ja suupielet kääntymään ylöspäin.

Yhdestä asiasta olen täysin varma. Olen valmis tinkimään paljosta, jotta saan viettää pimeimmät talvikuukaudet siellä, missä palmut huojuvat ja meri kimmeltää. Voisikohan jo pian aloittaa seuraavan talvimatkan suunnittelun? Tai no, jos olen ihan rehellinen, yksi varaus on jo tehty.

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You may also like

18 comments

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 25.2.2023 - 11:13 am

Itsekään ei oikein tule laskettua kustannuksia jälkikäteen. Ennen matkaa sitä suunnitellessa kustannuksia tulee karkealla tasolla hieman hahmoteltua. Ei lopulta kuulosta ihan mahdottoman kalliilta. Muutenkin olen yleisesti sitä mieltä, että reissuun ei yleensä kannata lähteä pihistelemään, vaan nauttia täysillä. Sillä tavalla kokemus on paljon parempi.

Reply
Annemaria 25.2.2023 - 4:14 pm

Niin samaa mieltä kanssasi. Paras on suhtautua niin, että matkailu maksaa ja matkalla kuluu aina rahaa. Joskus enemmän, joskus vähemmän 🙂 Kotona voi sitten taas pihistellä.

Reply
Tuija 25.2.2023 - 4:31 pm

Kiitos paljon tästä erittäin hyvin valaisevasta jutustasi ja toki myös niistä muista tältä reissultasi kirjoittamistasi. Niitä on ollut mukava lukea. Nuo tekstisi kaksi viimeistä kappaletta oli niin tutun tuntuista, että oikein alkoi hymyilyttämään. Just näin. Tiedän niin nuo tunteet ;).

Reply
Annemaria 25.2.2023 - 9:50 pm

Kiva, kun luet. Mukavaa kuulla, että on muitakin, joita matkailu hehkuttaa 🙂

Reply
Cilla Maria Travel 25.2.2023 - 5:44 pm

Rakastan budjettipostauksia oli kohde mikä tahansa, joten kiitos siis tästä! Mikon tavoin hahmottelen myös etukäteen hieman budjettia ihan jo siks, että usein meillä on kiertomatkoja, jotka saattaa kestää just viikkokausia, joten on hyvä tietää suunnilleen paljon rahaa tulee menemään. Kirjaa on pidettävä myös siks, että kustannukset menis edes suht koht tasan matkakumppanin kanssa.

Reply
Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys 25.2.2023 - 7:43 pm

Rahapostaukset omatoimisten matkojen kuluista on kiinnostavia – ja varmasti tarpeellisiakin niitä vähemmän harrastaneille, jotta hahmottaa millä hinnalla reissuja voi tehdä. Harvalla sitä rahaa on ihan rajattomasti. 🙂

Reply
Annemaria 25.2.2023 - 9:57 pm

Tuossa Cilla Marialle juuri vastasin, että pitäisi meidänkin enemmän budjetoida näitä pitkiä reissuja. Pysyisi pakka paremmin kasassa. Ehkä juuri siksi aina vähän hirvittää jälkeenpäin tehdä tällaisia laskelmia.

Reply
Annemaria 25.2.2023 - 10:36 pm

Pitäisi varmaan meidänkin vähän enemmän tehdä jonkinlaista budjettia. Sitä aina sattuu, että homma ikään kuin vähän leviää 🙂

Reply
5tahden 25.2.2023 - 8:57 pm

Kiva postaus!
Kustannuksia aloin minäkin laskemaan jossain vaiheessa, ja ihan samoin ne jälkikäteen aina hirvittää, mutta yhtään reissua en ole minäkään koskaan katunut. Kadehdin kyllä tuollaista 2kk:n reissua, en ole koskaan ollut 3 vkoa pidemmällä reissulla. Ehkäpä joskus vielä sellainenkin toteutuisi.
Tosi kivannäköisiä majapaikkoja teillä oli. Tuliko yhtään hutia – eli huonoa majapaikkaa, josta lähditte aiemmin pois tai jouduitte hoitamaan huolto-korjaus-tms. asioita?

Reply
Annemaria 25.2.2023 - 10:04 pm

Parasta näissä pitkissä reissuissa on se, ettei koko ajan taka-alalla tykytä huoli siitä, että matka loppuu kohta. Voi ikään kuin uppoutua täysillä seikkailuun. Ihan mukavasti onnistuivat majapaikkavalinnat tällä reissulla. Mielestäni hinta laatusuhde oli näissä kaikissa kohdallaan. Eikä onneksi sattunut mitään yllättävää ja kaikki toimi. Joskus on nimittäin jouduttu vaihtamaan kämppää esimerkiksi siitä syystä, että yläkerrassa rikkoutui putki ja meidän asuntoon alkoi tulla vedet katon läpi. Joskus taas taisteltu vessaötököiden kanssa 🙂

Reply
Aila ja Juha 25.2.2023 - 9:48 pm

Eivätpä kuulostaneet kustannukset pahoilta. Sen kyllä toteaisin näissä matkailun kustannuksissa, että jokainen tekee omien varojensa mukaan. Meidän pitää laskea aina kustannukset ja tehdä valintoja sen mukaan, mihin on varaa. Mutta emme koe pihistelevämme, vaan mahdollistamme näin juuri sellaisen matkailun, josta itse nautimme. Jos emme huolehtisi kustannuksista, meillä ei eläkeläisinä olisi varaa pitkiin automatkoihin, joita rakastamme. Mutta jos nautimme patikoinnista enemmän kuin ravintolaruokailusta, se ei ole kustannusvalinta, vaikka tietysti vaikuttaa siihen, paljonko rahaa kuluu.

Reply
Annemaria 25.2.2023 - 10:33 pm

Mikä on kallista on niin suhteellista ja yksilöllistä. Jonkun toisen matkabudjetti voisi kuulostaa meistä ihan hurjalta ja varmasti tämäkin summa matkakustannuksia on jollekin paljon. Matkan pituudella on myös iso merkitys. Jos meidänkin reissu olisi pidempi, joutuisimem varmasti tarkemmin harkitsemaan sitä, mihin on varaa ja mihin ei. Vähentämällä ulkona syömistä ja kokkaamalla kämpillä säästää myös paljon. Onneksi on niin monenlaisia tapoja matkustaa. Parasta on ehdottomasti se, että siihen on mahdollisuus. Mukavia reissuja Aila teille tänä vuonna 🙂

Reply
Merja 26.2.2023 - 4:15 pm

Ainoa mihin tuhlaan on matkustaminen, eikä se mielestäni ole ollenkaan tuhlaamista. Itseasiassa säästän mielummin vaikka vessapaperista, kuin että luopuisin matkustamisesta. Tunnen niin kuin sinäkin, olevani enemmän elossa ollessani tuolla maailmalla. Jätän kaikki huolet ja murheet Suomeen.

Reply
Annemaria 26.2.2023 - 10:13 pm

Juu, matkailu ei ole koskaan tuhlaamista. Itse asiassa se on investointi 🙂

Reply
Tuuli - Lumo Lifestyle 26.2.2023 - 7:59 pm

Joitain vuosia sitten mieheni oli Malagan liepeillä 9 vkoa töissä. Menin Malagaan neljän päin viikonlopuksi, mutta pystyin varaamaan matkat vasta pari viikkoa aiemmin, kun miehen vapaapäivät varmistuivat. Siinä vaiheessa jäljellä oli vain kallista;surkean oloisia asuntoja ja aika kämäisiä hotelleja. Lopulta löytyi kuitenkin Tripadvisorista erinomainen tarjous Malaga Palaciosta ihan rannan palmupuiston vierestä, 2 hh oli satasen yöltä todella hyvine aamiaisineen. Välillä onnistaa.

Reply
Annemaria 26.2.2023 - 10:16 pm

Suurkaupungit ovat usein aika haasteellisia majoituksen osalta. Halpaa ja hyvää harvemmin löytää. Tuo on kyllä ollut erinomainen hinta. Tiedän tuon hotellin, vaikka en ole siellä koskaan yöpynytkään. Hyvätasoinen hotelli erinomaisella sijainnilla. Todella onnisti!

Reply
Sofia 27.2.2023 - 3:07 pm

Olen ollut samassa asunnossa santa cruz tykkäsin oli edullinen kuukauden ja siisti terkut teneriffalta taas talvea täällä viettämässä

Reply
Annemaria 27.2.2023 - 9:53 pm

Hei Sofia. Haa, pieni maailma 🙂 Mukavaa kevättä ja iloista matkaa!

Reply

Leave a Comment