Blogin uusi aika

by Annemaria

Kuohuvaa on juotu jo kahdeksan vuotta Rantapallon blogiportaalin alla. Nyt kuitenkin Rantapallo lopettaa blogialustansa ja Samppanjaa muovimukista -blogin on aika hankkia oma koti ja oma vapaus. Syyskuun alusta blogi löytyy uudesta osoitteesta uuden näköisenä.

Onhan tämä ollut mielessä jo pitkään, nimittäin blogin siirtäminen oman verkko-osoitteen alle. Koska oma tietotekninen osaamiseni on kovin vajavaista, aina jäi mietityttämään kuinka selviäisin siirtoon liittyvistä asioista. En vaan oikein tiennyt, mistä aloittaa ja miten edetä. No nyt asia tuli tehtyä pakon sanelemana.

Täytyy myöntää, että mielessä kävi myös helpoin vaihtoehto: lopettaa bloggaaminen kokonaan. Onneksi vain käväisi. Tarkemmin pohdittuani tajusin kuinka paljon tämä harrastus on antanut ja kuinka paljon blogi minulle merkitsee. Blogi on myös näiden kahdeksan vuoden aikana kuljettanut paikkoihin, joihin en ehkä kuuna päivänä olisi muuten eksynyt.

Rakastan kirjoittamista ja valokuvaamista ja olen (toivottavasti) kehittynyt taidoiltani myös näillä molemmilla osa-alueilla. Elämässäni on oltava jotain luovaa ja jotain sellaista, missä saa käyttää päätään. Kirjoittaminen, jos mikä, on mielestäni parasta aivojumppaa.

Jokin aika sitten osui netistä silmiini matkailutoimittaja Antti Helinin blogipostaus, jossa ryhmiteltiin ja ruodittiin suomalaisia matkablogeja. Löysin sieltä oman blogini otsikon ”Pitääkö matkabloggaajan olla nuori ja kaunis? ” alta. Antti kirjoitti: ”Erityisesti pidän tässä hieman iäkkäämpien kategoriassa (nimeä myöten) blogista Samppanjaa muovimukissa, jonka kirjoittaja julistautuu 50+ -ikäiseksi kukkamekkotädiksi. Kerronta on sujuvaa ja mukavaa lukea, kevyttä huumoria unohtamatta.” Tällainen palaute todella lämmittää ja tämä, jos mikä, saa jatkamaan.

Blogin muutto rassasi henkisesti, koska nyt liikuttiin itselleni niin tuntemattomissa vesissä. Siksi tämä blogikin on viime viikkoina päivittynyt normaalia harvemmin. Bloggaajakollegoiden kommentteja lukiessa ahdistuin entisestään, sillä ollakseni rehellinen en usein edes ymmärtänyt terminologiaa ja sitä mistä puhuttiin.

Onneksi rahalla saa ostaa osaamista ja palkkasin hommaan taitavan tyypin, joka hoiti sivustoni oman verkko-osoitteen alle ja rakensi uuden hienon kokonaisuuden. Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen. Maksoi vähän, mutta niinhän ne harrastukset yleensäkin.

Blogille tulee myös uusi logo. Käytin pohjana valmista julkaisuvapaata kuvaa, josta rakensin blogiini sopivan kokonaisuuden. Entinen huumorimielessä rakennettu logo tuntui nyt usean vuoden tuijottelun jälkeen turhan hienostelevalta. Halusin, että huumori ja itseironia säilyvät matkassa edelleen, mutta nyt entistä hulluttelevammalla otteella. Kukkakuosinen pikkusika se siellä lentelee maailmalle samppanjapullon korkilla.

Kukkamekkotädin näkökulmasta asioita tarkastellaan pirskahtelevasti jatkossakin. Tapansa mukaan blogissa nautitaan samppanjan lisäksi elämästä ja matkoista. Välillä murehditaan ikääntymistä, mutta pääosassa on kuitenkin suunnaton kiitollisuus kaikesta koetusta. Maailman kauniita asioita etsitään edelleen ja kattausta kuorrutetaan arkisella luksuksella. Samppanjaa muovimukista saatte rakkaat lukijat nauttia jatkossakin.

Tulevista reissuista paljastettakoon sen verran, että loppuvuodesta kutsuvat Kanariansaaret. Vuoden pimeintä aikaa pakenemme jälleen valoon ja lämpöön.

Tulemme kiertämään saaria viime vuotta monipuolisemmin ja asustelemaan useassa eri paikassa. Odotettavissa on kaupunkikohteita, vuoristoa, pieniä kyliä ja yllätys yllätys: tänä vuonna joulua otetaan vastaan piskuisessa rantakohteessa. Saapa nähdä oliko tämä meille, ei niin rantaorientoituneille tyypeille, hyvä vai huono valinta.

Tämä oli sitten viimeinen blogipostaus, jonka kirjoitin Rantapallon alla. 1.9.2023 alkaen löydätte uudistuneen blogini omasta osoitteestaan: www.samppanjaamuovimukista.fi. Uusista blogijutuista kerron myös aina Facebookin Samppanjaa muovimukista sivulla ja Instagramin tilillä: @samppanjaa_muovimukista. Jos haluat seurata blogia ja tekemisiäni ja saada kosolti matkavinkkejä, laita myös nämä kanavat seurantaan.

Tervetuloa jatkossakin matkojen ja elämänmakuisten tarinoiden pariin. Nähdään pian uudella sivustolla.

Lämmöllä Annemaria

You may also like

7 comments

Merja 22.8.2023 - 8:59 pm

Ihanaa, että jatkat. Blogipostauksesi ovat toimineet minulle käsikirjan tavoin ja olen kulkenut kuvaannollisesti ja käytännössäkin jalanjäljissäsi. Tänäkin syksynä Espanjan turneellani, juttusi ovat kullan arvoisia. Näkyväthän ne jatkossa, vai sulkeutuuko vanhat sivut?

Reply
Annemaria 22.8.2023 - 10:00 pm

Kiitos. Tällainen palaute kyllä tuntuu niin hyvältä. On tosi hienoa, jos blogijutut ovat tuoneet iloa jollekin ja vieläpä toimineet hyvinä käytännön vinkkeinä. Kuvittelisin, että blogini lukijoiksi on myös kertynyt jollain tasolla samanhenkisiä ihmisiä, joita kiinnostavat paljolti samat asiat kuin itseäni. Tällöinhän nämä matkavinkit toimivat parhaiten niin inspiraatioina kuin toivottavasti myös käytännössä.

Kaikki vanhat blogijutut siirtyvät uuteen osoitteeseen. Tähänastinen sisältö siis säilyy, ainoastaan ulkoasuun tulee joitain muutoksia.

Reply
Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys 22.8.2023 - 10:38 pm

Ihanaa kun jatkat. 🤗Rakastan nykyistä logoasi, mutta yhtä hauska on uusikin
😃

Reply
Annemaria 23.8.2023 - 9:06 am

Kiitos Kati. Huumorilla höystettyä iloa pitää elämässä olla 🙂

Reply
Tiina 23.8.2023 - 8:48 am

Hienoa että jatkat blogia! Löydettyäni blogisi kahlasin kaiken alusta alkaen ja siitä lähtien olen lukenut jokaisen jutun. Lukijana jotakuinkin samanikäisiä ja tismalleen samanhenkisiä, samanlainen elämäntilanne, samat kiinnostuksen kohteet niin matkustelussa, ruoka-asioissa, kotona, elämässä muutenkin – tuntuu kuin ystävän juttuja lukisi. Ja kirjoitat hyvin!
Nykyinen logosi on mainio, ehkä tuohon possuunkin tottuu kun teksti on tuttua!

Reply
Annemaria 23.8.2023 - 9:11 am

Tiina, ihanaa palautetta. Kiitos 🙂 Kirjoitin juuri tuolla Instagramin puolella, että täällä blogin ympärillä on selvästi lukijoita, jotka ovat minulle kuin sukulaissieluja heitä edes tuntematta. Pitää varmasti paikkaansa, että samanhenkisillä ihmisillä on samanhenkiset kiinnostuksen kohteet ja juuri heille on niin mukavaa kirjoittaa. Juurikin noin, kuin ystäville kirjoittaisi. Jos vain joskus satuttaisiin jossain kohtaamaan livenä, otathan hihasta kiinni.

Reply
Tiina 23.8.2023 - 12:45 pm

Aivan varmasti! <3

Reply

Leave a Comment