Mitä blogistani luetaan? 10 luetuinta juttua viimeisen vuoden ajalta

by Annemaria

Kiitos lukijani, olette pelastaneet monta huonoa päivää. Palautteella on enemmän merkitystä kuin uskottekaan.

Blogin kirjoittaminen on ihanaa monella tapaa. On kiinnostavaa pureutua erilaisiin asioihin ja jäsennellä kokemuksiaan ja ajatuksiaan muiden luettavaksi. Mitä enemmän olen blogiani kirjoittanut, sitä enemmän olen myös rakastunut kirjoittamiseen.

Kun huomaa kehittyvänsä niin kirjoittajana kuin valokuvaajana, se motivoi. Kaikkein palkitsevinta kuitenkin on lukijoilta saatu kannustava palaute. Erityisesti silloin tulee kerrassaan hyvä mieli, kun tuntematon ihminen kertoo matkavinkkieni perusteella kohdanneensa jotain mieleenpainuvaa tai saaneensa huippukokemuksen.

Tekee iloiseksi, kun on konkreettisesti voinut auttaa jotakin. Miten se sanonta menikään, että jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.

Onnelliseksi tekee myös se, jos olen teksteilläni pystynyt jotakuta rohkaisemaan, antamaan toivoa tai tuomaan hyvää mieltä. Sellaisina alavireisinä päivinä, kun ei edes itse jaksa uskoa itseensä, päivän on voinut pelastaa yksittäisen lukijan kiitos. Positiivisella palautteella on kumman suuri vaikutus.

Tässä muutama päiväni pelastanut lukijakommentti. Kiitos teille ihanat!

”Kiitos Annemaria ihanasta reittikuvauksesta. Vihdoinkin sain toteutettua tämän kuvaamasi viimeisen reitin ja nautin suunnattomasti. Kiitos myös muista Espanjanelämän kuvauksista ja postauksista. Nautin teksteistäsi paljon ja toteutan niitä lomallani myös käytännössä, KIITOS.”

”Fuengirossa 20 vuotta käyneenä ja toisena kotina sitä pitäneenä, sain mahtavia vinkkejä mitä siellä voi tehdä. Hääpäivänä käytiin ranta kävely Benalmadenasta Fuengirolaan. Otettiin lasilliset skumppaa Yakasin terassilla, aivan upeissa maisemissa… Tehtiin myös yön yli reissu Rondaan, jossa yövyttiin Parador hotellissa, joka oli aivan mahtava!! Syötiin hotellin ravintolassa, jossa ruoka ja palvelu erinomaista. Suuri kiitos sinulle näistä vinkeistä.”

”Idean tähän mahtavaan retkeen antoi Sampanjaa muovimukista -blogi.”

”Ihana kirjoitus! Tässä töiden ohella klikkailen sattumanvaraisesti blogeja auki, ja kirjoituksesi oli ensimmäinen, jota viitsi lukea paria riviä pidemmälle.”

”Tällä viikolla olen viihdyttänyt itseäni lukemalla blogiasi ja olen niin pystynyt eläytymään ja samaistumaan kokemuksiisi ja tuntemuksiisi! Näyttää siltä, että meidän molempien ”onneen” kuuluu samankaltaisia asioita. ”

”Voi kiitos ihanista jutuista, joilla toit Espanjan aivan ihon alle. Jään kaipaamaan kertomuksiasi, tulen kyllä tarkasti hyödyntämään niitä ensi syksynä.”

”Kiitos matkasta, minkä olen saanut kulkea kanssasi/kanssanne! Nuo tunteet on niin samat itsellä, mutta kun vielä osaat ne niin hyvin sanoittaa, ne kaksinkertaistaa omat hienot kokemukset.”

”Kyllä taas olin niin kertomuksesi sisällä, että aamukahvitkin jäi jäähtymään, mutta sitähän saa lisää ja tätä lukemistaan voi uusia kerta kerran jälkeen. Kiitos taas tästä.”

”Olen niin täpinöissäni kirjoituksistasi että en tiedä mitä tehdä ja mihin mennä.”

”Kylläpä kirjoitat upeaa tekstiä …”

”Olipa tosiaan ihana löytö tämä blogisi! Natsaa kyllä niin yksiin nuo juttusi omien ajatusteni kanssa.”

Sen lisäksi, että tällaiset sanat tuntuvat hyvältä ja motivoivat jatkamaan, on toinenkin asia, josta olen kiitollinen. Nämä kommentit ovat opettaneet minua ymmärtämään kannustuksen merkityksen. Tuntuu hyvältä, kun joku sanoo, että olet onnistunut. Tätä hyvää pitäisi jakaa eteenpäin huomioimalla lähipiirin kyvyt ja kertomalla se myös ääneen. Pienillä sanoilla voi olla iso merkitys. Minä voin omalta osaltani olla pelastamassa jonkun päivää.

Mitä sitten Samppanjaa muovimukista -blogista luetaan kaikkein eniten? Kokosin tähän viimeisen 12 kuukauden kymmenen eniten luetuinta postausta. Näyttää Fuengirola kiinnostavan teitä kaikkein eniten. Hyvä asia sinänsä, sillä tätä genreä on tulossa myöhäissyksystä alkaen rutkasti lisää.

Top 10 ajalla 26.9.2018 – 26.9.2019:

1. Kokemuksia asunnon vuokraamisesta Fuengirolasta

2. Junalla ja bussilla liikkuminen Fuengirolasta ja vähän muualtakin

3. 10 kysymystä ja 10 vastausta Fuengirolassa asumisesta

4. Helsinki-Vantaan edullisin lentoparkki

5. Uusi arki Fuengirolassa lähti käyntiin

6. Rahtilaivalla Saksaan – ei ihan sellainen paatti kuin odotin

7. Kurkistus meidän viikkoon – miten arki Fuengirolassa sujuu

8. Särkitunturi, ei niin korkea, mutta julmetun kaunis

9. Onko ruoka Espanjassa halvempaa kuin Suomessa? Katso testin tulokset.

10. Fuengirola on tarjonnut lisämaustetta elämään

Ihanaiset lukijat, teitä on jo reilut 20000 joka kuukausi! Minusta se on ihan käsittämättömän suuri määrä pienelle blogille.

Myöhäissyksyllä elämä siirtyy taas joksikin aikaa Espanjan Aurinkorannikolle. Sitä ennen lähiviikkoina odotettavissa hotelliviikonloppu omassa kotikaupungissa, Silja Linen Bon Vivant -ravintolan uuden huippumenun maistelua ja matka Tallinnaan ruuan ja kulttuurin perässä. Toivottavasti pysytte mukana matkoissa.

Uusia kuplia kohden. Love you!

Annemaria

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You may also like

12 comments

Suunnaton 27.9.2019 - 9:48 am

Oletpa saanut ihania kommentteja! <3 Mukavat viestit ja vinkkikyselyt tekevät bloggaamisesta niin paljon mukavampaa.

Ja voi, talvi etelän lämmössä kuulostaisi hyvältä 🙂

Reply
Annemaria 27.9.2019 - 9:20 pm

Niin se on. Vuorovaikutteisuus laittaa blogin elämään. Jos täällä vain yksin turisee ilman mitään palautetta, stoorit jää puolitiehen.

Käytiin viime talvena harjoittelemassa talvipakolaisen elämää ja nyt uusiin seikkailuihin 🙂

Reply
Merja 27.9.2019 - 9:31 pm

Juttusi ovat oiva apu monenlaisten käytännön asioiden hoitamiseen reissussa. Esim. aiemmin käytimme aina taksia, mutta nykyään rohkenemme käyttää edullisia julkisia kulkuvälineitä omatoimisella retkillämme ja siirtymisissä lentokentältä kohteeseen. Tosin joskus iltamyöhään matkalaukkujen kanssa taksi on se paras vaihtoehto.
Samoin antamasi päiväretkikohteet ovat todella mielenkiintoisia ja hotelli- sekä ravitolasuosituksineen helpottavat valintoja tehdessä. Varmasti tulevat taas tarpeeseen tänä syksynä tuolla ihanassa eteläisessä Espanjassa.

Reply
Annemaria 29.9.2019 - 9:41 pm

Onpa Merja kiva kuulla. Luen itse paljon matkablogeja ja olen niin monesti saanut niistä myös hyviä vinkkejä. Hyvän voi panna kiertämään 🙂 Ja toki aina se, että on voinut olla jollekin avuksi, motivoi kirjoittamista.

Reply
Piyya 29.9.2019 - 7:44 am

Niin ihanasti kuin sinä kirjoitat, ei ole ihme että meitä on monta kommentoimassa ja seuraamassa. Iloinen puolestasi, että motivaatiota löytyy jatkaa elämystesi jakamiseen. Lukijamääräsi ovat kyllä huikeita, onnea siitä!

Reply
Annemaria 29.9.2019 - 9:43 pm

Voi ihana Piyya, kiitos kovasti 🙂 Mä tykkään kanssa sun tavastasi kirjoittaa. Seurailen blogiasi ihan säännöllisesti.

Reply
Arja P. 29.9.2019 - 7:46 pm

On ollut tosi mukava lukea blogiasi😊. Yhdestäkään matkaoppaasta en ole kokenut saavani yhtä monipuolista, selkeää ja omakohtaista tietopakettia Aurinkorannikolta. Ellen olisi lukenut postaustasi Kuninkaan polulta, en nyt odottaisi malttamattomasti sinne pääsyä muutaman viikon kuluttua. En liioin suunnittelisi, menisinkö lisäksi Malagan kasvitieteelliseen puutarhaan vai Automuseoon (tai kenties molempiin), ellet olisi esitellyt näitä upeilta vaikuttavia paikkoja. Mukava, että pääsen nyt itse seuraamaan jälkiäsi. Odotan innolla uusia tulevia kokemuksiasi Andalusian alueelta. Tietääpähän taas, mihin seuraavilla lomilla suunnistaa. Kiitos siitä!

Reply
Annemaria 29.9.2019 - 9:46 pm

Hui miten ihanaa palautetta Arja! Juuri tämän takia blogia on niin kiva kirjoittaa. Annathan kuulua, mitä pidit noista nähtävyyksistä. Mukavaa matkaa sinulle.

Reply
Arja P. 19.11.2019 - 8:13 pm

Kuninkaan Polku on vaellettu ja Malagan Automuseossa vierailtu. Kylläpä olivat aivan mahtavia paikkoja molemmat👍. Kasvitieteellisen puutarhan vierailu jää odottamaan kevättä. Oikein mukavaa talven viettoa teille sinne Espanjan lämpöön! Seuraan mielenkiinnolla kuulumisianne sieltä ja suunnittelen seuraavaa omaa matkaani.

Reply
Annemaria 19.11.2019 - 10:54 pm

Kyllähän täällä nähtävää piisaa. Kasvititeellisessä puutarhassa kantsii käydä, ainakin jos vähänkään viherpuoli kiinnostaa. Kiitos matkatoivotuksista. Kuulumisia ja kokemuksia uusista ja myös jo tutuista paikoista tulossa 🙂

Reply
Merja 30.9.2019 - 3:15 pm

Hei, voisitko vielä joskus laittaa pienen jutun raha-aisioista siellä Espanjan suunnalla. Käteisen käyttö vai pankkikortti? Visan käyttö? Rahan nostot automaatista? Laskujen maksu turvallisesti, puhelimella vai pädillä? Nettiyhteys oma, talon, hotellin, oma sim-kortti vai joku muu?
Tuttaville kävi viime vuonna köpelösti, asuntoon mentiin avaimilla ja kaikki vietiin, rahat, kortit, tietokone, kamerat. Kaikkea ei voi raahata jokapaikkaan mukanaan, mikä ei kai ole suositeltavaakaan. Tunnusluvut ja kortit on pitemmällä reissulla kuitenkin oltava mukana, vaikka suurimman osan laskuista voikin maksaa suoraveloituksilla.

Reply
Annemaria 30.9.2019 - 10:40 pm

Kiitos Merja näistä vinkeistä. Pannaan korvan taakse. Kaikenlaiset käytännön asiat ovat varmasti niitä, mitä moni mielellään lukee. Niin itsekin minulle tuntemattomista matkakohteista. Helpottaa kummasti elämää, kun etukäteen tietää miten kannattaa toimia ja osaa ehkä välttää suurimmat karikot.

Tosi ikävää tuo mainitsemasi juttu tutuistasi. Nämä vaan ovat usein niitä asioita, joihin harvoin pystyy vaikuttamaan.

Reply

Leave a Comment