Kun matkakohteen valinta osuu nappiin

by Annemaria

Oikean matkakohteen valinta ei aina ole ihan helppoa. Maailma on avoinna moneen suuntaan. Vaihtoehdoista ei ole pulaa ja vielä pitäisi löytää sellainen kohde, joka täyttää myös matkakumppanin odotukset.

Mies tulisi täyttämään pyöreitä vuosia ja suunnitelmissamme oli tehdä synttärimatka pyöreiden vuosien kunniaksi jonnekin vähän kauemmaksi, mutta minne? Siinäpä pulma. Aikaa matkaan oli varattu kaksi viikkoa, matkabudjettia oli käytössä normaalia enemmän ja hyvä hotellikin pitäisi vielä löytää.

Selviö oli, että halusimme vaihtaa talven pakkaskelit hetkeksi lämpimään. Koska emme juurikaan perusta rantaelämästä, kaikki matkakohteet, joissa lomailu keskittyy pääosin paratiisirantojen ympärille olivat poissuljettuja.

Sen sijaan halusimme löytää lomakohteen, jossa olisi tarjolla erilaista kulttuuria, paljon mielenkiintoista nähtävää ja joka olisi sopivasti turvallinen ja helppo. Myös kutakuinkin siedettävä lentoaika ja helppo saavutettavuus painoivat vaakakupissa paljon.

Jostain kumman syystä silmiini osui kerta toisensa jälkeen lehdistä ja matkablogeista juttuja Singaporesta. Tuntui, että yksi sun toinen Aasiaan suuntaava valitsi Singaporen joko välietapiksi tai varsinaiseksi matkakohteeksi. Kaiken lisäksi kaupunki näytti lähes poikkeuksetta saaneen melkoista hehkutusta osakseen.

Kuin tilauksesta Finnairilla oli viime syksynä kampanja, jossa lentoliput sai kohtuuhintaan, joten päätös oli loppujen lopuksi melko helppo. Me lähtisimme Singaporeen.

Viherkeitaat, puutarhat ja kaikkialla kukkivat kukat ihastuttivat.

Nyt juuri reissusta palattuamme voinpa sanoa, että hyvä päätös tulikin tehtyä. Luulenpa, että Singapore oli meille niin nappi kohdevalinta kuin vain voi olla. Aluksi mietimme, että kävisikö kaksi viikkoa pelkästään Singaporessa pitkäksi vai pitäisikö lomaan sisällyttää joku muukin kohde. Tämän hetkisessä elämäntilanteessa kuitenkin mahdollisimman lokoisa kaupunkilomailu höystettynä mukavalla hotellilla tuntui parhaalta mahdolliselta ajatukselta. Päätimme sittenkin viettää koko kaksiviikkoisen samassa kaupungissa.

Eipä käynyt aika pitkäksi, eikä Singapore ollut yhtään tylsä, kuten etukäteen vähän pelkäsin. Lisävaihtelua viikkoihin saimme myös valitsemalla kaksi eri hotellia: vietimme toisen viikon vähän edullisemmassa majapaikassa ja toinen olikin sitten luksusversio.

Mikä meitä sitten Singaporessa viehätti? Singaporella on selvästi hyvin hoidetun kaupungin leima. Vaikka kyse on melkoisesta metropolista, kaikki suurkaupungin lieveilmiöt tuntuivat puuttuvan. Singapore oli varmasti siistein ja vihrein koskaan kohtaamani suurkaupunki. Ympäristön viihtyvyyteen on satsattu paljon ja esimerkiksi roskaamisesta rapsahtaa tuntuvat sakot.

Kaupunkia koristavat kaikkialla viheralueet, huojuvat palmut, varjoava antavat suuret puut ja kukkaistutukset. Katukuva on miellyttävä ja yleiseen viihtyvyyteen on satsattu paljon. Tietoisesti on pyritty mm. rakentamaan kaupungin vihreitä ”keuhkoja”, mikä tuntui myös siinä, ettei pakokaasuista ollut ongelmaa tuulettominakaan päivinä.

Meitä viehätti myös se, että Singapore on aasialaisten kulttuurien sulatusuuni. Suurin osa kaupungin väestöstä on kiinalaisia. Toiseksi suurin ryhmä on alkuperäisväestö malaijit ja kolmanneksi suurin intialaiset. Singaporesta löytyy oma Chinatown, oma pikku-Intia (Little India) ja myös oma muslimikaupunginosa. Yksi kaupunki tarjoaa raapaisun useaan Aasian kulttuuriin.

Jotenkin kummasti tässä kaupungissa eri etniset ryhmät onnistuvat elämään omine kulttuureineen, uskontoineen ja kielineen sulassa sovussa ja harmoniassa. Liekö oma osansa Singaporen vauraudella? Maassa ei lukemani mukaan ole juurikaan työttömyyttä ja bruttokansantuote henkeä kohden on maailman korkeimpia.

Sulassa sovussa moskeijat sekä hindulaiset ja buddhalaiset temppelit.

Eri kaupunginosien lisäksi Singaporesta löytyi monenlaista mielenkiintoista nähtävää. Isolla rahalla on rakennettu huikeita alueita, kuten Gardens by the Bay ihmeellisine puutarhoineen ja superpuineen. Vaikka ensialkuun ajattelin, että keinotekoista, otan sanani takaisin. Nähtävyydet ovat todella käymisen väärtejä ja ainakin minulle aiheuttivat melkoisen wau-reaktion.

Oma suosikkini oli Botanic Gardens, jossa oli mm. kauneimmista kaunein orkideapuutarha. Mikäli huvipuistomeininki kiinnostaa, kaupungista löytyy myös oma Las Vegasinsa eli Sentosan saarelle rakennettu melkoinen viihdekeidas hiekkarantoineen. Tämä alue ei oikein meihin uponnut, mutta yhdenlainen nähtävyys lajissaan. Ja pääseepähän tässäkin kaupungissa hiekkabiitsille Havaijista saakka roudatulle sannalle.

Visualistille Singaporella on paljon tarjottavaa. Kaupungin arkkitehtuuri on hyvin mielenkiintoista. Väliin tulee tunne kuin kulkisi Scifi-elokuvan lavasteissa. Itse asiassa koko pilvenpiirtäjien kaupunki iltavalaistuksessa on huikea nähtävyys puhumattakaan vaikuttavista valoshow-näytöksistä.

Gardens by the Bayn superpuut olivat superia.Marina Bay Sans luksushotelli värjää maisemaa joka ilta valoshowllaan.Moni suurkaupunki on kauneimmillaan ilatavalaistuksessa.

Kerroksellisuuttakin löytyy. Vanhoja kiinalaisia kauppiastaloja, Brittiläisen siirtomaa-ajan tyylikkäitä jäänteitä ja sitten tämä huippumoderni pilvenpiirtäjien rakennuskulttuuri. Näyttää siltä kuin kaupungin arkkitehdeillä olisi menossa suunnittelukilpailu siitä, kuka saa aikaiseksi huikemmat rakennukset.

Aasialaisten kulttuurien sekoitus näkyy myös kaupungin ruokatarjonnassa. Jos singaporelaiset rakastavat shoppailua, rakastavat he myös syömistä. Jos tässä kaupungissa ei ole pulaa ostospaikoista, pulaa ei ole myöskään ravintoloista. Omiksi suosikeiksi nousivat erilaiset ruokatorit, food courtit tai food hawkerit, joista löysi saman katon alta valtaisan määrän erilaista Aasian keittiötä. Ja mikä parasta, näissä paikoissa hinta on edullinen eikä hygieniastakaan tarvitse olla juuri huolissaan. Chilinystävä ei tässä kaupungissa tule pettymään 🙂

Meistä yksi parhaista ruokatoreista oli Lau Pa Sat.

Toki oma osansa kahden viikon onnistuneelle lomallemme oli myös hyvillä hotelleilla. Säästösyistä emme raaskineet viettää kahta viikkoa viiden tähden tarjonnassa, joten valitsimme molemmille viikoille omat hotellinsa. Itse asiassa oli mukavaa vaihtaa kesken loman neljästä tähdestä viiteen tähteen ja päättää loma aikamoisen mukavissa puitteissa. Kahteen viikkoon saattoi ilman huonoa omaatuntoa sisällyttää myös leppoisia hotellipäiviäkin.

Parkroyal on Pickering ansaitsi tähtensä.

Mutta näistä kaikista myöhemmin lisää. Tulen teitä varmaan ihan kyllästymiseen saakka suitsuttamaan Singaporen kokemuksilla, mutta minkäs sille tekee, jos vaan joku kohde kolahtaa. Tässä pintaraapaisua ja ensifiiliksiä.

Käy kurkkaamassa myös edellinen postaus täällä. Kerroin siinä, mikä teki meidän kokemusten perusteella Singaporesta turistille niin helpon lomakohteen.

 

Seuraa blogia myös Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

You may also like

24 comments

Merja / Merjan matkassa 2.4.2018 - 5:29 pm

Hyvä valinta! Singapore on ihana. Vietimme siellä viime syksynä miehen kanssa viikon ja tykättiin kovasti. Voisin helposti matkustaa kaupunkiin uudestaan, vaikka kaikki tunnetuimmat nähtävyydet tuli jo koluttua. Hyvässä hotellissa voisi vain chillailla ja jäihän meiltäkin mm. Botanical Gardens näkemättä, kun mies ei innostunut orchideoista 🙂

Reply
Annemaria 2.4.2018 - 7:43 pm

Me tykättiin Singaporesta kanssa tosi paljon, ellei jutusta käynyt jo selville 🙂 Tonne Botanical Gardensiin kannattaa mennä, vaikkei kukista nyt niin innoissaan olisikaan. Gardens on itse asiassa iso puisto, jossa on erilaisia osia, kuten sademetsä, evoluutiopuutarha, palmumetsä ja bonzai-puutarha. Meitä jäi sen sijaan kaihertamaan Sentosan-saarella olevat luontopolut. Oltiin siinä kohtaa sen verran kuumuudesta uupuneita, että päätettiin jättää väliin. Hyvällä tuurilla siellä voi nähdä erilaisia eläimiä ja ainakin kaskaiden ääni oli melkoisen korviin käyvää. Haluaisin itsekin mennä kaupunkiin uudelleen.

Reply
Jonnahah / Allergic to Kiwi 2.4.2018 - 6:34 pm

Park Royal on Pickering on kyllä loistava hotellu, edelleen muistelen lämmöllä lomaa siellä ?

Reply
Annemaria 2.4.2018 - 7:47 pm

Samoin. Hotellissa oli kiva tunnelma, superhyvä palvelu ja ihanat huoneet. Meillä oli vielä huone ns. klubikerroksista, johon kuului kaikkea ekstraa, kuten samppanja-aamiainen. Yritin olla ahkera ja ottaa koko rahan edestä 🙂

Reply
Terhi/Fammo matkalla 8.4.2018 - 12:45 pm

Kun näin nuio Garden by the Bay kukkapuut niin Singapore- kuume nosti heti uteliaana päätään. Pitäisikö antaa sille valta vai rauhoittaa se jollakin sopivalla lääkkeellä ? Tuo hotelli näyttää kyllä hulppealta, kyllä siellä muutama päivä menisi 🙂

Reply
Annemaria 8.4.2018 - 2:01 pm

Kyllä se on niin, ettei matkakuumeeseen auta muu kuin lentolipun tilaaminen 🙂 Parkroyal On Pickering hotelli oli tosiaan hyvin viehättävä. Tällaista vihermaanikkoa viehätti erityisesti se, että huoneen ikkunasta sai samaan aikaan katsoa huojuvia palmuja ja suurkaupungin siluettia.

Reply
Jenni / Unelmatrippi 8.4.2018 - 1:43 pm

Noilla spekseillä Singapore on tosiaan erittäin hyvä valinta! Ja toki monilla muillakin spekseillä, se on niin monipuolinen paikka. Itselleni matkakohteiden valinta tuottaa päänvaivaa lähinnä siksi, että kiinnostavia paikkoja on vielä käymättä niin älyttömästi – viihdyn melkein paikassa kuin paikassa, sillä kaikkialla on jotakin hyvää, joten siinä mielessä ei siis todella ole hankaluuksia valita. Singaporessa hyvää on kuitenkin erittäin paljon. Olen käynyt nyt kahdesti, voisin mennä mielelläni monta kertaa vielä uudestaankin.

Reply
Annemaria 8.4.2018 - 2:07 pm

Meillekin tuli sellainen fiilis, että Singaporeen menisimme hyvin mieluusti uudelleenkin. Matkakohteen valinnan vaikeus tuottaa joskus päänvaivaa. Maailmassa on niin tuhoton määrä hienoja paikkoja, jotka kiinnostaisivat. Näistä haluaisi kuitenkin löytää sen omalle kohdalleen parhaiten sopivan. Tällä kertaa kävi mäihä ja tuli valittua se itselle niin hyvin sopiva. Tosin jäin miettimään, että onko koskaan matkakohteen valinta mennyt ihan metsään. Kuten sanoit, aina löytyy joka paikasta jotain hyvää. Toisista paikoista vaan vähän enemmän 🙂

Reply
Emma 11.4.2018 - 12:50 pm

Singaporeen on tosiaan törmännyt viime aikoina tosi monessa blogissa ja jutussa, se lienee nyt nousussa. Omat kokemukseni ovat jo reilusti yli 10 vuoden takaa, mutta edelleen muistelen Singaporea lämmöllä ja toivottavasti pääsen sinne pian uudestaan. Mä rakastan Aasiaa, mutta rakastan myös helppoutta, siisteyttä ja ripausta luksusta etenkin mitä vanhemmaksi tulee – ja Singaporehan on ihan paras yhdistelmä juuri näitä!

Reply
Annemaria 11.4.2018 - 5:34 pm

Veitpä sanat suustani 🙂 Mainitsemiesi asioiden lisäksi Singapore on satsannut viime vuosina paljon matkailuun. Mm. mahtava Gardens by the Bay on noussut viime matkasi jälkeen, joten nyt olis tarjolla ihan uutta ihmeteltävää.

Reply
Outi 11.4.2018 - 12:59 pm

Ihanaa, että Singapore oli nappivalinta teille! Se on totta, että juttua Singaporesta tuntuu tulevan nyt joka tuutista, joten pakko kai se on uskoa, että maa on huikea! Tuo Gardens by the Bay näyttää ihan mielettömän hienolta! Ja todellisena chilin (ja ruoan, Aasialaisen eritoten) ystävänä saisin myös kulutettua aikaani todella hyvin noissa mainitsemissasi ruokakeitaissa. Kuulostaa kyllä ihanalta teidän reissu! Lisää juttuja odotellessa 🙂

Reply
Annemaria 11.4.2018 - 5:39 pm

Juu, Singapore on helppo kaupunkikohde myös lasten kanssa matkaavalle, vink, vink. Ja sopii mainiosti myös täti-ihmiselle 🙂 Mulla on takataskussa vaikka kuinka paljon kirjoitettavaa Singaporesta, mutta en tiedä kuinka kauaa jaksan lukijoitani enää kuormittaa tällä aiheella…

Reply
Anni | Rajatapaukset 12.4.2018 - 2:50 pm

Täällä myös yksi Singapore fani! Tässä kirjoituksessa tuli hyvin esille ne asiat joiden vuoksi ihastuin Singaporeen muutama vuosi sitten vaikka valitettavasti pääsin viettämään siellä vain muutaman päivän. Siisteys, turvallisuus ja vehreys ja hirveästi kiinnostavaa nähtävää. Oma suosikkini oli juurikin tuo Gardens by the Bay jotenkin niin överi, mutta samalla vaikuttava paikka!

Reply
Annemaria 12.4.2018 - 7:42 pm

Samaa mietin. Toi Gardens by the Bay osui ja upposi, vaikka onkin täysin ihmisen aikaansaannoksia. Ovatpahan onnistuneet hienon kokonaisuuden luomaan.

Reply
Rosa 13.4.2018 - 9:48 pm

Olen jotenkin epäillyt, että onko Singapore jotenkin tylsä kohde, mutta kuvailujesi perusteella ei todellakaan. Minuakin vetää nykyään puoleensa helppous, joten täytyy lisätä Singapore listalleni.

Reply
Annemaria 13.4.2018 - 9:58 pm

Varmasti sille, joka haluaa kohdata Aasiaa aidoimmillaan, Singapore on liian kliininen. Mutta jos haluaa maistaa miellyttävää suurkaupunkia aasialaisilla mausteilla, Singapore on nappivalinta.

Reply
Elina Marjaana Travel Blog 14.4.2018 - 9:04 am

Kuulostaa ja näyttää kivalta! Singapore on ehdottomasti yksi sellaisista kohteista, jonne olisi kiva päästä käymään joskus. Tutustuin juuri lennolla erääseen malesialaiseen ja siitä heräsi ajatus parin viikon lomasta, jossa yhdistyisi mukavasti Singapore ja Malesia. Singapore on monessa mielessä kiinnostava ja etenkin tuo mainitsemasi kulttuurien kirjo kiinnostaa itseäni. Ja suorat lennot on aika iso ja mukavuutta lisäävä plussa!

Reply
Annemaria 14.4.2018 - 1:44 pm

Hyvä kombo toi Singapore ja Malesia. Ja jos rantoja rakastaa Malesiasta löytyisi myös tätä tarjontaa. Singaporen viehättävyyttä lisäsi myös se, että samalla matkalla voi kokea palan Kiinaa ja Intiaa, miksei myös Lähi-Itää.

Reply
hetamentaries 14.4.2018 - 11:57 am

Singapore kuulostaa kyllä huipulta! Kaikki toi niiden luoma kasvusto näyttää kaupunkikuvissa myös huikeelta! Minä kanssa haluaisin tuonne joskus, sillä olen siitä niin paljon (blogeissa) lukenut. Hauskaa, kuinka jotkut paikat tuppaa putkahtamaan jatkuvasti esille. Suorat lennot on aina ihan ykköstä!

Reply
Annemaria 14.4.2018 - 1:47 pm

Mielenkiintoista todella miten tuntuu, että joku kohde aina ikään kuin löydetään uudelleen. Singapore päätyi meinkin matkakohteeksi suurimmaksi osin siitä syystä, että joka puolella törmäsin juttuihin, jotka käsittelivät tätä kaupunkia. Vajaa 12 tunnin yölento mennen tullen meni muuten paljon nopeammin kuin osasin odottaa.

Reply
Travelloverin Annika 14.4.2018 - 12:04 pm

Samat asiat minua aikoinaan Singaporessa viehättivät. Nyt on jo pidemmän aikaan houkutellut mennä takaisin. Koska olen Aasiassa aika usein yksin, on paluuta hidastanut hotellien melko kova hinta. Kun samalla rahalla saa toisaalta jotain tosi kivaa ja Singaporesta ei, olen pysytellyt niissä tosi kivoissa. 🙂 Mutta jotenkin olen kasvattanut kuumeen nyt sellaisiin mittoihin, että ensi kesänä taidan yhden viikon hengailla siellä. Kiitos, että vahvistit fiiliksiäni vielä tällä postauksella.

Reply
Annemaria 14.4.2018 - 1:49 pm

Singaporessa on kaksi huonoa asiaa: kalliit hotellit ja kallis skumppa 🙂 Kaikki muu olikin mun mielestä plussaa.

Reply
Anni 14.4.2018 - 11:45 pm

Teidän Singaporen reissu kuulostaa oikein mukavalta, kävin myös lukemassa postauksesi tuon reissun hotelleista 🙂 En olekaan ennen törmännyt tuollaiseen ”kevyt” illallinen -systeemiin ja kuulosti kyllä liian hyvältä ollakseen totta 😀 Onko teillä tullut vastaan vastaavia muissa paikoissa? Hotellin hintahan muuttuu varsin kohtuulliseksi, kun siihen sisältyy kaikkea ihanaa ekstraa! Singapore vaikuttaa vihreältä ja siistiltä 🙂

Reply
Annemaria 15.4.2018 - 9:30 am

Tällainen ”semi-inclusive” systeemi oli meillekin ihan uutta, eikä vastaavaa ole koskaan tullut eteen. Mitä nyt hotellin aulatiloissa on saanut joskus kahvia pitkin päivää, mutta että näin kattava lisätarjonta oli yllättävää. Emme myöskään tienneet, että noin drinkkitunnit sisälsivät molemmissa hotelleissa ihan kunnon aterian, odotettiin lähinnä sellaista sipsi/suolatikku -linjaa. Meillä meni paikan päällä paljon odotettua vähemmän rahaa, kun hyödynnettiin pitkälti näiden hotellin tarjoamisia.

Reply

Leave a Comment