Singaporesta löytyy ihmeellisiä rakennuksia – katso kuvakooste

by Annemaria

Tämän vuotisia valokuvia arkistoidessani huomasin, että eniten matkakuvia tuli otettua kevään Singaporen matkalta. Sinänsä se ei ole mikään ihme, sillä tämä kaupunkivaltio sai minut kerrassaan liekkeihin. Löysin Singaporesta paljon sellaista, mikä teki tästä omaleimaisesta kaupungista matkakohteena erityisen kiinnostavan, kaupunkikohteiden ystävä kun olen.

Yksi Singaporen mielenkiintoisimmista asioista minusta on sen futuristinen arkkitehtuuri ja mielikuvituksellinen katukuva. Kansainväliset arkkitehdit ovat saaneet vapauksia toteuttaa huimimmat visionsa ja suunnitella urakalla toinen toistaan huikeimpia luomuksia. Ja jotta tässä kaupungissa arkkitehtuurilla erottuu, pakko on ilmeisesti panna vähän överiksi. Lopputuloksena on syntynyt rakennelmia, jotka voisivat hyvin olla lavasteita scifi-elokuvista.

Monien eri aikojen rakennustyylien rinnakkaiselo luo Singaporen katukuvalle oman vastakohtaisen kiinnostavuutensa. Chinatownin vanhojen kiinalaisten kauppiastalojen takaa silhuettia piirtävät taivaita hipovat toimistorakennukset. Toisella puolen brittien siirtomaavallan aikaiset hallintorakennukset seisovat jämäkästi lasiseinäisten pilvenpiirtäjien vieressä.

Marina Bay Sandsista on tullut Singaporen tunnus ja kuvatuin rakennus. Tässä kolmesta tornista ja 55 kerroksesta koostuvassa rakennuksessa on mm. hotelli, viihdekeskus ja kasino. Huoneita hotellista löytyy peräti 2561. Katolla sijaitseva 150 metriä pitkä uima-allas lienee aikamoisen huikea. Valitettavasti sinne ei ole asiaa kuin hotellin asukkailla.

Marina Bay Sandsin vieressä oleva ArtScience museo on minusta aikamoisen ihmeellinen rakennus myöskin.

Gardens By the Bay on Singaporen suosituin nähtävyys, eikä ihme. Alueen puutarhat ja rakennetut superpuut saivat ainakin minut sanattomaksi. Kokemuksiani puutarhoista löydät täältä.

Singaporelaiset rakastavat shoppailua ja sen ympärille on rakennettu hulppeita ostosparatiiseja. Kauppakeskukset näyttivät esimerkiksi tällaisilta.

Singaporesta löytyy kauniita siltoja, uusia ja vanhoja.

Esplanade on Singaporen suuri kulttuurikeskus, missä sijaitsee teattereita, näyttelytiloja, ravintoloita ja tietysti kauppoja. Singaporelaiset käyttävät piikikkäistä rakennuksista nimitystä Durian, paikallisen hedelmän mukaan.

Sentosan saarella sijaitseva viihdekeskus oli hmmm… vähän turhan keinotekoinen omaan makuuni. Alue on joka tapauksessa melkoinen rakennelma.

Eräs paikallisista baarikaduista näytti tältä. Ilmiselvä aikuisten huvipuistolook.

Onneksi kaiken huippumodernin rinnalla löytyy jotakin vanhaa. Vanha Old Hill Streetin vankila ja poliisiasema oli hauska väripläjäys. Nykyisin rakennuksessa toimii valtion virastoja.

Kaupungin vanhin vieläkin toimiva paloasema oli minusta kaunis. Tämä olisi hyvin voinut olla Englannista.

Entinen katolinen tyttökoulu Chijmes oli kaunis sekin.

Kansallisgallerian uusi osa yhdisti aika onnistuneesti kaksi vanhaa rakennusta.

Parkroyal on Pickering hotelli ihastutti hotellina, mutta myös rakennuksena.

Mielenkiintoinen kaupunki, eikö vaan?

 

Seuraa blogia myös Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

 

 

You may also like

2 comments

Piyya 9.7.2018 - 7:42 am

Varsin mielenkiintoinen ja todella kauniisti kuvattuna.
Itsellä saattaisi tulla jonkunlainen ähky tuohon kaikkeen uutteen, valtavaan, upeaan, runsaaseen rakentamiseen. Ja kuitenkin se vetää puolensakin.

Reply
Annemaria 9.7.2018 - 3:26 pm

Sama juttu mulla. Ensi alkuun tulikin vähän sellainen Liisa ihmemaassa fiilis. Ei oikein tiennyt miten suhtautua tuohon kaikkeen arkkitehtuurin sekamelskaan. Vaan kun ympäristöstä rupesi poimimaan noita helmiä yksitellen ja tajuamaan miten kiinnostava ja yllättävä kaupunki on kyseessä, alkoi sellainen rakennushypetys. Vaikka vanhat kaupungit ovat ihania, täytyy myöntää, että jotain kumman kiehtovaa on myös tällaisessa modernissa miljöössä.

Reply

Leave a Comment