Lodge 67°N – Ylläksen lintukoto on hyvän mielen majatalo

by Annemaria

9.5 pistettä Booking.comissa, 3. sija Tripadvisorissa Äkäslompolon majoituskohteista. Piti mennä ottamaan selvää, miten ihmeessä tämä pieni pohjoisen majoituskohde kerää asiakkailta tällaisia huippulukemia.

Pari vuotta Äkäslompolossa Ylläksen alueella toiminut Lodge 67°N osoittautui jonkinlaiseksi sekoitukseksi majataloa, hiihtomajaa ja boutique-hotellia. Kolmessa tasossa olevassa hirsitalossa on kahdeksan eri kokoista huoneistoa. Lisäarvoa mukavan kokoisiin huoneisiin tuovat asukkaiden käytössä olevat yhteiset tilat: yläkerran olohuonemainen oleskelutila ja pohjakerroksen takkatupa. Joka päivä lämpiää myös talon saunat, joita yleisten saunavuorojen lisäksi voi varata myös yksityiskäyttöön.

Lodge67NLodge67 rakennus

Niin, mutta miksi asiakkaat sitten antavat yhtä mittaa lähes täysiä pisteitä tälle pikku hotellille? Lodgea voisi kutsua hyvän mielen majataloksi. Se on persoonallinen, intiimi ja tarjoaa yksilöllistä ja teeskentelemätöntä palvelua. Omistajilla on hymy herkässä ja auttamishalu kympissä. Palvelu on henkilökohtaista olematta mitenkään päällekäypää. Jokainen asiakas huomioidaan yksilönä ja he todella välittävät siitä, että viihdyt. Tätä, jos mitä arvostan suuresti.

Paikka on viihtyisä ja kotoisa, sellainen lintukoto. Nuoret yrittäjät ovat luoneet paikkaan hyvän hengen, joka kantaa joka kohdassa. Rakennuksen viihtyisyyttä on lisäämässä parisataavuotias hirsiosa, joka on tuotu paikalle Tornionjokilaaksosta. Tässä tilassa sijaitsee alakerran aamiashuone ja osittain yläkerran suurin huoneisto. Vanhat hirsipinnat tuovat tiloihin miellyttävää lämpöä ja mukavaa tunnelmaa.

Lodge aamiaishuoneLodge4Lodge13

Lodge 67°N ei ole mikään hienosteleva tai ylellinen vierastalo. Siinä on enemmänkin ripaus mummolaa, jonka raitaisilla räsymatoilla kuljetaan mutkattomasti villasukissa. Tosin siitäkin on tässä talossa huolehdittu. Jokaista asiakasta varten löytyivät huopatossut, joissa hipsutella. Lodge on kodikas ja lämminhenkinen, rentouttava ja rauhallinen. Paikka, jossa on helppo viihtyä ja jonka yläkerran riippukeinutuoliin on mukava istahtaa maailmaa pohtimaan.

Itse rakennus on Shell-yhtiön entinen henkilöstön virkistys/koulutuskäyttöön rakennettu kokonaisuus. Joissain kohdin sisustusta paikan koulutustausta tulee näkyviin, mutta vastapainoksi tiloja on sisustettu mukavilla pienillä yksityiskohdilla kuten vanhoilla puusuksilla.

Lodgen sisustuksessa oli paljon kauniita yksityiskohtia.Lodge15Lodge9Lodge16Lodge17

Huoneet ovat hyvää perustasoa ja niissä jokaisessa on oma minikeittiö astioineen ja ruuanlaittovälineineen. Arvostan paljon omaa jääkaappia, jossa voi säilyttää välipalaa ja pitää juomat kylminä, vaikkei sen kummemmin kokkailisikaan. Hyvä lisä aktiiviliikkujalle on jokaisessa huoneistossa oleva kuivatuskaappi. Himohiihtäjä varmasti arvostaa myös alakerran lämmintä suksien huoltotilaa. Majoituimme itse yläkerran parvekkeelliseen huoneeseen, josta oli kauniit tunturinäkymät.

Kävimme kurkkaamassa myös Lodgen suurimman kolmen makuuhuoneen huoneiston. Peräti 110 m2:n tilassa oli kolme erillistä kahden hengen makuuhuonetta sekä yhteinen ruokailu/oleskelutila ja ihan kunnon keittiö. Ihanteellinen huoneisto esim perheelle tai ystäväporukalle. Mietimmekin sitä, miten hauskaa tuolla olisi viettää esim. yhteistä perhejoulua.

Huoneessamme oli oma keittiö, pehmeät lampaantaljat vuoteilla ja parvekkeelta kivat näkymät tuntureille.Lodge6Lodge10Lodge12

Asiakkaiden yhteinen olkkari ja alakerran takkatupa.Lodge8Lodge7Lodge20

Kolmen makuuhuoneen huoneisto oli kuin oma asunto rakennuksen sisällä. Huoneistoon oli myös oma sisäänkäynti.Lodge3Lodge

Lodge 67°N sijaitsee parhaalla mahdollisella paikalla Äkäslompolon keskustassa kauppojen ja ravintoloiden läheisyydessä. Hiihto- ja vaellusreiteille pääsee ihan vierestä. Yllästunturin lähimmille laskettelurinteille on matkaa noin kolmisen kilometriä, mutta sinne pääsee talviaikaan kätevästi bussikuljetuksella majapaikan läheltä. Ja jos kaipaat lomaltasi muutakin kuin aktiivista liikuntaa, vieressä on paikkakunnan merkittävin menomesta Äkäshotellin yökerho Pirtukirkko.

Hyvän mielen majatalo, jonne tulee kuin kotiinsa.Lodge18

Hieno lisä olivat asukkaiden käytössä olevat läskipyörät, joilla pääsee vielä helpommin tutkailemaan alueen tarjontaa tai kesäisin retkelle latupohjia pitkin.

Kaikkiin huonehintoihin sisältyy erinomaiseksi toteamamme kauniisti katettu aamiainen. Oli ihanaa tulla aamiaiselle, kun suuressa luonnonkivitakassa paloi tuli ja pöydillä kynttilät.

Lämpöä ja tunnelmaa.Lodge14Lodge19

Lodgen huonehinnat olivat vuorokaudelta 80 eurosta ylöspäin. Booking.comin arvosteluissa paikkaa oli kehuttu erityisesti hyvän hinta-laatusuhteen vuoksi, eikä ihme. Täyttä vastinetta saa todellakin koko rahan edestä.

Eivät ne olleet väärässä nuo arvioitsijat. Joku majoittuja kirjoitti: ”Lodge 67°N on erilainen majapaikka mökkien ja hotellien rinnalla. Kotoisa, lämminhenkinen ja nuorekas.” Tuohon voin täysin yhtyä. Ihanaa, että tällaisia paikkoja ja tällaisia yrittäjiä on olemassa.

www.yllaslodge.com

Yhteistyössä Lodge 67°N:n kanssa.

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

You may also like

2 comments

Anna / 270 degrees 9.8.2016 - 8:19 pm

Voi miten suloinen paikka! Kyllähän tuolla helposti viihtyisi 🙂

Reply
Annemaria 9.8.2016 - 11:49 pm

Niin viihtyi, hyvin kotoisasti 🙂

Reply

Leave a Comment