Pitkästä aikaa valmismatkalle etelän aurinkoon – mikä yllätti, mikä ärsytti

by Annemaria
Elettiin helmikuun alkua. Lunta oli tullut viikko putkeen ja pakkastakin ollut enemmän kuin kroppa olisi sietänyt. Ystäväni kanssa viestiteltiin ja todettiin, että meitä molempia vaivasi talviankeus.

Siitä se ajatus sitten lähti. Jos on tylsää, pitää järjestää toimintaa ja iloisia asioita. Ja kun minusta on kyse, mikäpä paremmin ilahduttaa kuin matka ja sen suunnittelu. Mieli teki aurinkoon ja silmä kaipasi ympärille värejä. Siis vamos a la playa!

Ensisijainen ajatus oli tarttua johonkin edulliseen äkkilähtöön. Olin tammikuussa kuolannut tajuttoman halpoja viime hetken valmismatkoja ja harmitellut, ettei silloin ollut mahdollisuutta lähteä mihinkään. Päätimme ystäväni kanssa odotella kaikessa rauhassa koululaisten talvilomakauden yli ja seurata hintojen kehitystä.

Kävin läpi erilaisia lentovaihtoehtoja ja totesin, että etelän aurinkoon mielivälle hyvä tapa oli napata valmis matkapaketti, varsinkin, jos matkaan aikoi lähteä lähiviikoilla. Halusimme myös matkustaa sellaiseen kohteeseen, missä kumpikaan meistä ei ollut aiemmin käynyt.

Mieli teki etelän lämpöön, merenrannalle, jonnekin  aurinkoon.

Koska kyseessä oli kaksi hyvään ikään ehtinyttä täti-ihmistä, jotka olivat elämänsä aikana ehtineet jo matkustaa melko paljon, ihan helppoa ei ollut löytää kohdetta, joka olisi meille molemmille aivan uusi.

Loppumetreillä valintapäätös tehtiin Dubain ja Kanariansaarten suurimman saaren Teneriffan välillä. Tällä kertaa pidemmän korren veti helpompien koronakäytäntöjen takia Teneriffa. Kummallista, ettei meistä kumpikaan ollut koskaan käynyt tässä suositussa talvilomakohteessa. Asia tulisi korjaantumaan aivan pian.

Alkuperäinen ajatuksemme edullisesta äkkilähdöstä ei nyt ihan toteutunut. Oli kulunut valovuosi siitä, kun olin viimeksi lähtenyt pakettimatkalle ja yllätyin suuresti, että lähempänä aiottua matka-ajankohtaa hinnat eivät lähteneetkään laskuun vaan päinvastoin nousuun. Ilmeisesti moni muukin koki tuolloin matkakuumetta ja päätti ottaa ennakkoa kesään.

Siinä vaiheessa, kun hotelli- ja huonevalikoima alkoi supistua, piti tehdä päätös. Kun kaksi vaativalla maulla varustettua täti-ihmistä lähtee matkaan, valinta ei ole aina niin helppoa. Hotellin pitäisi olla hyvätasoinen, eikä missään nimessä perhehotelli. Aamiaisen tulisi olla mielellään super, ympäristössä pitäisi olla hyviä ravintoloita ja sijainti lähellä merta. Merinäköalakaan ei olisi pahasta.

Mopo lähti tässä kohtaa keulimaan ja alkuperäinen suunnitelma rapisemaan. Pakko hyväksyä tosiasia, että toivomillamme kriteereillä emme saisi mitään sopuhintaista. Nyt ei halvalla saanut hyvää.

Tuntuu hyvältä, kun maaliskuussa voi pulahtaa uimaan, työntää varpaat mereen ja pukeutua kesähepeniin.

Teneriffalle joka tapauksessa lähdettiin, ihan mukavaan hotellin, itselleni tosin aika kipurajahinnalla. Olin tottunut etsimään aina edullisimmat lennot ja varaamaan hotellit itse hyödyntäen booking.comilta saamiani hyviä tarjouksia. Vaan kerrankos sitä matkabudjettia joutuu venyttämään. Nyt nautittaisiin täysillä!

Kelluvien hintojen lisäksi paljon muutakin oli tapahtunut matkanjärjestäjien valmismatkoissa. Palveluista, jotka ennen sisältyivät automaattisesti matkapaketin hintaan, joutuu nyt maksamaan ekstraa. Kuljetus lentokentältä hotelliin, ateriat ja jopa kahvikupillinen koneessa ovat kaikki lisämaksullisia. Tähän lisärahastukseen on oppinut toki jo reittilennoilla, mutta jotenkin oletin, että tilauslennoilla olisi oma asiakaslähtöisempi toimintatapa.

Mikäli haluat varmistaa, että pääset matkakaverisi kanssa istumaan koneessa vierekkäin, tulee maksaa ekstraa 25 euroa/istumapaikka. Menomatkalla me maksoimme, sillä seurauksella, että puolityhjässä koneessa olimmekin ainoa kaksikko, joka sai kolmen istuimen rivissä vielä vieruskaverin.

Paluumatkalla päätimme olla maksamatta ja arvatkaapa kuinka kävi? Meidät sijoitettiin koneen aivan eri puolille. Kannattaa siis valmistautua siihen, että vaikka ostat valmiin matkapaketin, matkan peruskustannukset eivät jää siihen.

Tuntuu hyvältä, kun maaliskuussa näyttää tältä.

Teneriffa oli ihana. Löysimme saarelta monta mukavaa kaupunkia, monta kaunista maisemaa, monta hyvää ravintolaa ja monta ihanaa kesämekkoa 🙂 Ainut negatiivinen asia oli, että viikko oli aivan liian lyhyt aika. Juuri, kun alat kotiutua, koittaakin kotiinlähdön aika. Muistin jälleen, miksi uuteen kohteeseen ei koskaan kannattaisi lähteä vain viikoksi.

Teneriffa oli itse asiassa niin ihana, että jäin pohdiskelemaan, voisiko se olla meidän ensi talven pidemmän reissun kohde. Jos jollain on vinkata joulukuuksi mukavaa majoitusta saarelta, ottakaa mieluusti yhteyttä.

Seuraavassa blogipostauksessa tarinaa siitä, mistä erityisesti pidimme Teneriffalla ja mille emme ihan lämmenneet. Olihan tämä minulle, kaupunkikohteita rakastavalle, erilainen kokemus viettää lomaa suositussa rantakohteessa, jonka elämä pyörii täysin turismin ympärillä. Tulossa myös käytännön matkailuvinkkejä, ravintolasuosituksia ja muuten vaan mukavia lomatunnelmia.

Joka tapauksessa, nälkä jäi tätä upeaa saarta kohtaan. Olisi kiva kuulla, millaisia kokemuksia teillä muilla on Teneriffasta. Tykkäsitkö?

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You may also like

8 comments

Sirkka 3.4.2022 - 4:55 pm

Olen asunut Espanjassa 10 vuotta ja tuosta ajasta lähes 7 vuotta Teneriffalla. Saari on mielestäni hyvin mielenkiintoinen ja monipuolinen sekä ilmastoltaan aivan loistava. Kolmisen vuotta olin Aurinkorannikolla ja palasin ”häntä koipien välissä” takaisin Teneriffalle juurikin ilmaston vuoksi: ei liian kylmää eikä liian kuumaa😊👍. Jos mielit pidempiaikaisesta oleskelusta saarella ja et oikein välitä turistipaikoista, suosittelen tutustumaan pääkaupunki Santa Cruz de Tenerifeen. Toinen vinkki: vuokra-asunnon etsintä kannattaa aloittaa ajoissa.
Tervetuloa talvehtimaan Teneriffalle!

Reply
Annemaria 3.4.2022 - 10:38 pm

Hauskaa Sirkka, kun nostit esiin tuon Santa Cruzin. Tein sinne päivän retken ja pidin kokemastani. Siellä kohtasi tosiaan ihan erilaisen ja aidon Teneriffan kuin eteläosan lomakohteissa. Itse tosin pidän kyllä paljon myös mantereen Aurinrorannikosta ja koko Andalusiasta, mutta vaihtelu välillä virkistää. Sellainen kutina jäi, että Teneriffaa pitäisi päästä ajan kanssa tutkimaan.

Reply
Suvi 3.4.2022 - 5:25 pm

Olen käynyt ensimmäisen ja viimeisen kerran Teneriffalla. Hotellihuoneeseemme murtauduttiin ja emme etes saaneet vaihtaa huonetta sen jälkeen vaan jouduin olemaan 10v tyttöni kanssa siinä huoneessa lähtöön asti. Poliisilaitoksella oli todella paljon turisteja joille oli käynyt juuri samalla tavalla eli ilman murtautumisen jälkiä huone myllätty ja tavaraa viety. Se on ollut ainoa kerta jolloin olisin heti lähtenyt kotiin, jos vaan olisi päässyt. Ei kiitos enää Teneriffaa..

Reply
Annemaria 3.4.2022 - 10:43 pm

Voi, onpa ollut huonoa onnea teillä reissussa. Tuollaisen tapahtuman kanssa menee kyllä koko matka pilalle ja nuo kokemukset leimaavat myös koko matkakohteen. Itselläni varastettiin Barcelonan lähellä rahapussi laukusta ja sen jälkeen vei pitkään, että pääsin asian yli ja sain mielipahan tukahdutettua. Voin kuvitella, että silloin kun huoneeseen murtaudutaan, mielipaha on moninkertainen. Onneksi matkakohteita ja etelän aurinkorantoja riittää muuallakin.

Reply
Merja 3.4.2022 - 8:54 pm

Kyllä, Teneriffa on paras saari Kanarian saarista. Puerto de la Gruz on tosi kaunis, jos et ehtinyt sinne saakka. Aitoa Teneriffaakin on olemassa, mutta turistit ovat kansoittaneet rannat. Hyvä vaihtoehto, koska lämpötilat suosii myös keskellä talvea. Suosittelen. Nytkin värjöittelemme Alicantessa hieman yli +10 asteessa.

Reply
Annemaria 3.4.2022 - 10:46 pm

Tällä reissulla en ikävä ehtinyt tuonne Puerto de Cruziin. Viikko on ihan liian lyhyt aika. Nälkä jäi muutenkin koko saarta ja sen monipuolista luontoa kohtaan. Onpa siellä nyt poikkeuksellisen viileätä. Tähän aikaan vuodesta pitäisi jo olla melko kesäistä. Mutta parempi kuitenkin kuin täällä Suomessa. Lumisadetta vaan ensi viikolle luvassa.

Reply
Marika / Matkalla Missä Milloinkin 22.4.2022 - 5:28 pm

Kun on itse niin tottunut järjestämään kaiken itse, niin minun olisi varmasti vaikea sopeutua pakettimatkan ja noihin mainitsemiisi lisämaksuihin. Ilmeisen onnistunut kohdevalinta, kun pidempikin aika Teneriffalla houkuttelisi. Kiintoisa päästä lukemaan tulevissa postauksissa sinun mielipiteesi saaresta.

Reply
Annemaria 24.4.2022 - 3:22 pm

Kieltämättä näin on. Kun itse järjestää, pystyy itse myös aika hyvin hallinnoimaan matkakuluja. Ja myös etsimään parasta hintalaatusuhdetta. Vaan tässä kohtaa valmiin matkapaketin helppous meitä kiinnosti. Teneriffalle ei tähän aikaan vuodesta enää löytynyt kohtuuhintaisia suoria lentoja.

Reply

Leave a Comment