Putiikkien helmiä Suomessa osa 1: Ideri Lappeenrannassa

by Annemaria

Vastapainoksi ostoskeskusten tasapäiselle tylsyydelle päätin nostaa blogissani esille eri puolilta Suomea löytyneitä persoonallisia kauppoja ja pieniä putiikkeja, jotka ovat omaleimaisella tuoterepertuaarillaan jääneet erityisesti mieleen. Tiedättekö, sellaisia hyvänmielen kauppoja, jotka pelastavat päivän ja saavat inspiroitumaan, usein myös sen sisällä piilevän shoppailijan.

Kestosuosikkini mielenkiintoisten putiikkien sarjassa on lappeenrantalainen Ideri, kirjaimellisesti oikea kivijalkamyymälä. Ideri sijaitsee yli 100-vuotiaassa Tashinin talossa, sen kivijalassa. Jos on talo ihana, ihastuttava on myös tämä pieni puoti. Oven pielessä tulijaa vastaanottavat vanhat puusukset ja kun astuu sisään tuntuu kuin siirtyisi suoraan keskelle kiehtovaa satumaailmaa. Vaikka kauppa ei ole suuren suuri, pöydät ja seinät rönsyilevät toinen toistaan mielenkiintoisempia tavaroita. Aluksi ei oikein tiedä mihin huomionsa kiinnittäisi, sillä niin paljon kaikkea ihanaa ympärillä on.

Ideri2IderiIderi tekstiilit

Seinillä seikkailevat tauluissa herrat Karhunen ja Kettunen ja koreista kurkkivat huopaketut, joita myydään vain hyviin koteihin. Siisteissä pinoissa odottavat ottajaansa akvarellikuvituksen saaneet tekstiilit ja pöydällä töröttävät taikasauvat, joilla pystyy myyjän mukaan taikomaan mitä vaan. Vai tarvitsenko sittenkin Hermosavuja-kynttilöitä, joiden etiketissä puhkuu punaisena vihainen jänis? Korttitelineissä nököttävät sen kymmenen sorttia herkullisia akvarellikortteja, joista tekisi mieli ostaa joka ainut. Luovuus ja mielikuvitus ovat tässä kaupassa päästetty valloilleen. Tulee kummallinen tunne kuin Iderin tavaroilla ja hahmoilla olisi oikeasti henki.

Näillä taikasauvoilla onnistuu taikomaan mitä vain.Ideri taikasauvatKotouttamista odottamassa. Vain hyvään kotiin.Ideri ketutHermosavuja-kynttilöitä tarvitaan, jos on käämit karrella.Ideri kynttilätideri kortit

Samalla kun Ideri on kaikenlaisten kummallisuuksien lahjapuoti, se on myös galleria. Puodin omistaja Heli Pukki on maanlaajuisesti tunnettu akvarellisti ja kuvittaja. Hänen tunnistettavaa kuvitustansa löytyy mm. liikkeessä myytävistä postikorteista, kalentereista, sisustustauluista, julisteista, tekstiileistä ja pituusmitoista, niin ja tietysti alkuperäisistä akvarellitauluista. Heli on julkaissut myös kirjoja: elämänmakuisia runokirjoja ja Uusi pieni -vauvakirjan, joka on kaikkea muuta kuin se totuttu vaaleanpunainen babyopus.

Iderin omistaja Heli Pukki valittiin vuoden 2016 postikorttitaiteilijaksi.Heli Pukki2Ideri pituusmitatIderi taulutNaulakko Iderin malliin.Iderin naulakko

Iderin Heli toteuttaa myös tilaustöitä. Voiko yksilöllisempää lahjaa kuvitella kuin vartavasten saajalle maalattu persoonallinen akvarellitaulu? Taatusti uniikki lahjavinkki vaikka kesän hääparille.

Iderissä kannattaa poiketa, jos Lappeenrantaan on asiaa. Täältä löydät mukavia tuliaisia ja hauskoja lahjoja. Kujeilevassa kaupasta saa lisäksi hyväntuulista palvelua.

www.ideri.fi

 

Samppanjaa muovimukista nyt myös Facebookissa. Käy tykkäämässä: www.facebook.com/samppanjaamuovimukista

You may also like

2 comments

Asta 30.1.2016 - 2:10 pm

Muistan tämän kaupan. Viime kesän reissulla olimme menossa satamaan ja löysimme matkalla ihan sattumalta tämän kivan liikkeen. Mukaan tarttui lapselle pituusmitta kotiin tuomiseksi ja muutama postikortti. Mukava paikka!

Reply
Annemaria 31.1.2016 - 9:49 am

Samaa mieltä, kannattaa käydä 🙂

Reply

Leave a Comment