Vuokrasimme talon Andalusian Almuñécarista. Millaista oli asua paikallisten keskellä vanhassa kaupungissa?

by Annemaria
Kun sattuma puuttuu peliin, saattaa löytää itsensä hyvin yllättävistä paikoista. Kuten valkoisesta talosta andalusialaisen kaupungin Almuñécarin vanhimmasta kaupunginosasta. Kadulla käydään kovaäänistä keskustelua, koirat haukkuvat ohikulkijoita ja naapurissa soi flamenco. Ollaan paikallisuuden ytimessä.

Yhteistyössä Casa Almuñécar

Kävimme Almuñécarissa mieheni kanssa pari vuotta takaperin ja tykästyimme tähän vanhaan rantakaupunkiin. Kirjoitin kaupungista ja kokemuksistamme tuolloin parikin blogijuttua, joiden pohjalta minuun otti yhteyttä suomalainen pariskunta. He kertoivat juuri remppaavansa ostamaansa taloa Almuñécarin vanhassa kaupungissa.

Aikaa meni välissä lähes pari vuotta ja kuinka ollakaan sähköpostiini napsahti alkukesästä viesti samaiselta pariskunnalta. ”Talon remontti on lähes valmis. Olisitteko kiinnostuneita vuokraamaan taloamme?”

Tuossa kohtaa vuotta olimme jo alkaneet toiveikkaina miettimään mahdollisuutta matkustaa vuoden lopussa jälleen Espanjaan. Mitään sen kummempia suunnitelmia meillä ei ollut, joten vähän erilainen Almuñécar sopi meille matkakohteena vallan mainiosti.

Vihdoinkin ”kotiovella”. Jännittävää nähdä, mitä meitä sisäpuolella odottaa.Olipas mukavaa tulla, kun pöydällä oli henkilökohtainen tervehdys.Alakerrassa näytti kodikkaalta.

Paikalliselämää hyvässä ja pahassa

Täällä nyt ollaan. Asustamme vanhan kaupungin rinteillä olevaa kolmikerroksista kivitaloa. Kun maaseudun hiljaisuudessa asusteleva suomalaispariskunta pärähtää yhtäkkiä keskelle andalusialaista paikalliselämää, ensimmäisenä päivänä tuntuu, että kaikki on liian lähellä ja liian äänekästä.

Naapurit tervehtivät meitä terasseiltaan hola-huudoin. Kadulla käydään kovaäänistä keskustelua, mikä suomalaisen korvaan kuulostaa lähes huutamiselta, mutta espanjalaisittain on ihan normaalia keskusteluvolyymiä. Espanjalaisten talojen äänieristykset ovat tunnetusti olemattomat, joten ensimmäisenä päivänä tuntui kummalliselta kuunnella samaa musiikkia seinänaapurin kanssa. Onneksi musiikkimakumme sopi yhteen. Flamenco sopi minulle vallan mainiosti.

Miehen kanssa mietittiin, etteikö näitä ihmisiä yhtään vaivaa se, että muut ympärillä olijat kuulevat heidän keskustelunsa. Ei ilmeisesti. Suomalaisesta tavasta hiljentää ääntä jos joku on kuuloetäisyydellä, täällä ei tiedetä mitään. On aina totuttu siihen, että osa elämästä tapahtuu kadulla. Elämä on sellaista kuin elämä on, así es la vida.

Portaita pitkin seuraaviin kerroksiin.Naapurin pojat.

Kaunista sisustusta ripauksella marokkolaista tunnelmaa

Kun ilta koittaa, ympäristön kujat hiljenevät. On kuin yhteisestä päätöksestä hiljaisuus astuu voimaan. Talojen ovet sulkeutuvat ja ihmiset vetäytyvät omiin koloihinsa.

Öisin on ollut hiljaista ja olemme nukkuneet erinomaisesti. Osittain myös siitä syystä, että sänkymme on huippuhyvä ja vetää vertoja parhaille hotellisängyille. Miten usein Espanjan asunnoissa patjat ovat olleetkaan surkeita eikä petauspatjoja Espanjassa tunneta monessakaan vuokra-asunnossa. On myös mukavaa vetäytyä yöpuulle muhkeiden untuvatäkkien peittoon.

Huomaa, että on ihan eri asia, kun ihmiset remontoivat ja sisustavat asuntoa itselleen. Lopputulos on paljon kodikkaampi ja tasokkaampi kuin perustason vuokra-asunnoissa. Rakastan tämän talon kauniita yksityiskohtia ja ripausta marokkolaishenkeä: kauniita kaakelipintoja, värikkäitä tekstiilejä ja kivoja sisustuselementtejä.

Käytännössä talo on rakennettu sisätiloiltaan aivan uudestaan. Seinällä on kuvakollaasi, jossa näkyy remontin eri vaiheita. Valtava työ täällä on tehty, jotta talo on saatu näin hienoon kuntoon.

Yläkerran terassista tuli meidän lempparipaikka ja siellä nautittiin monta herkullista ateriaa.

Kotikokkaajan juhlaa

Talo sijaitsee kolmessa kerroksessa ja kerrosten välissä on korkeahkot portaat. Huonojalkaiselle tämä talo ei sovi, mutta koska omat jalkamme vielä nousevat, olemme olleet lähinnä tyytyväisiä pakolliseen porrastreeniin. Myös taloon johtavilla teillä on jonkin verran nousua.

Katutason kerroksessa sijaitsee talon pääkeittiö ja ruokailuhuone sekä yksi kolmesta makuuhuoneesta kylppäreineen. Kokkaava mieheni on ylistänyt keittiön varustetasoa. Ruuanlaittovälineistöä on enemmän kuin riittävästi ja kaikki tarvittava löytyy, ehkä vähän enemmänkin. Kiitosta saa myös hyllyistä löytyvä mausterepertuaari.

Olemme tulleet siihen tulokseen, että talon omistajat harrastavat ruuanlaittoa tosissaan. Tässä asunnossa ei tarvitse kokata tylsin veitsin tai kulunein paistinpannuin. Lisäksi astiat ovat kunnollisia ja niitä on riittävästi. Siitä myös iso plussa.

Kunnon keittiö astioineen löytyy sekä alhaalta että ylhäältä.

Elämää kolmessa kerroksessa

Keskikerroksessa sijaitsevat kaksi muuta makuuhuonetta ja talon pääkylppäri. Vaikka vanhassa talossa ollaan, lämmintä vettä tulee eikä paineista tarvitse olla huolissaan. Täällä ei ole havaittavissa myöskään viemärin hajua, joka on vaivannut monissa espanjalaisissa taloissa.

Ilmalämpöpumppuja on jokaisessa makuuhuoneessa sekä lisäksi alakerran ruokailutilassa. Kylppäreistä löytyvät lattialämmitykset ja astianpesukoneitakin on peräti kaksin kappalein. Hyvää varustetasoa ei voi kuin kehua.

Ylimmässä kerroksessa on olohuone ja vanha takka, joka ei ikävä kyllä ainakaan vielä ole käytössä. Ja yllätys, yllätys, täällä sijaitsee talon toinen keittiöistä ulkoterassin vieressä. Aluksi tuntui vähän kummalta, että talossa on kaksi näin hyvin varusteltua keittiötä, mutta toisaalta, kun terassilla kokkaillaan, on hyvä, ettei kaikkea tarvitse kantaa alhaalta asti.

Vaikka illat ovat tähän vuodenaikaan jo melko viileitä, olemme monena iltana kietoutuneet viltteihin ja istuneet terassilla viiniä siemaillen. Tai mies on häärinyt mielissään grillin kimpussa, sillä paikalliset hulppeat raaka-aineet huomioon ottaen grilli on kyllä melko luksusta kokkaamisintoiselle.

Päivisin tarkenee ihan hyvin syödä bambukatetulla terassilla. Näköalat eivät ole kummoiset, mutta tähän on luvassa parannusta. Remontin viimeisin vaihe tulee olemaan aurinkoterassin rakentaminen katolle. Katolta aukeavat varmasti hienot näkymät ja suurimman osan vuotta myös paisteinen onni auringonpalvojalle.

Tuntuu, että kahdestaan välillä eksymme toisistamme tähän taloon. Täytyy yhtämittaa huhuilla saadakseen selkoa puolison sijainnista. Kolme makkaria ja kaksi kylppäriä takaavat hyvän toimivuuden kuudelle majoittujalle. Alakerran jykevän ruokapöydän ympärille mahtuu hyvin kuusi henkeä ruokailemaan ja hienosti on tilaa useammalle henkilölle myös terassin pitkällä sohvalla. Ja väitänpä, että astiat riittävät. Niitä on nimittäin huikean paljon.

Kolmessa makkarissa ja kahdessa kylppärissä on mistä valita.

Luotettava vuokraaja ilman välikäsiä

Suuri etu tämän talon vuokrauksessa on luotettavuus. Suomalainen omistajapariskunta vuokraa taloa suoraan ilman välikäsiä. Yhteydenpito heihin on helppoa ja ongelmatilanteissa heiltä saa helposti neuvoa tai apua.

Nämä ihmiset todella välittävät siitä, että asunnossa on kaikki on kunnossa. Tämä oli varmasti yksi siisteimmistä loma-asunnoista, joihin olen koskaan tullut. Omistajataho vinkkasi myös luottokuskistaan, johon otin yhteyttä. Oli niin helppoa tulla tänne, kun taksikuski Paco odotti meitä lentokentällä ja tiesi mihin tulla.

Oikeastaan ainoa asia, jota olemme jääneet kaipaamaan on telkkari, joka on kyllä seinässä, muttei vielä toiminnassa. Vuodenvaihteessa tähän on kuulema tulossa korjaus.

Aluksi kuvittelimme, että matka vanhan kaupungin sokkeloisia kujia pitkin alas rantaan ja kaupoille olisi pidempikin, mutta kun opimme oikoreitit, alas käveli itse asiassa muutamassa minuutissa. Jos olet rantaihmisiä, tuossa lähistöllä on rantaviivaa, mistä valita oma sopukka. Meille parasta antia ovat olleet pitkät kävelyt pitkin rantaraitteja. Jos hauskaa on myös vain kierrellä vanhan kaupungin labyrinttikujilla.

Alakerrassa on kiva kolonen lukemiseen.Ylimmässä kerroksessa sijaitsee olohuone.Kotikadulla mummokärryn kanssa kauppaan.

Tämä talo on tarjonnut mielenkiintoisen kokemuksen elää pari viikkoa eteläespanjalaisessa vanhassa kaupungissa ja saada vähän kuin salamatkustajana tiirailla, millaista on aito andalusialainen paikalliselämä. Olen sen sata kertaa harmitellut olematonta espanjan taitoani, sillä olisi kerrassaan mielenkiintoista tietää, mistä tässä ympärillä puhutaan.

Jos olet kiinnostunut vuokraamaan tätä taloa, saat kauttani omistajien yhteystiedot (samppanjaa.muovimukista(ät)gmail.com). Edullisimmillaan talo maksaa 100 euroa vuorokaudelta tai 600 euroa viikolta liinavaatteineen. Kaksi viikkoa pidemmät vuokraukset sopimuksen mukaan. Lisäksi tulee sähkö kulutuksen mukaan sekä siivouspalkkio 70-80 euroa.

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

 

You may also like

26 comments

Merja 14.11.2021 - 3:18 pm

Onpa ihanan ja kodikkaan näköinen asunto. Monesti olemme vuokranneet jonkinlaisen huoneiston juurikin Espanjassa ollessamme, mutta usein niitä vaivaa jonkinlainen kliinisyys. Ymmärrän toki, että siivouksen kannata se on tietysti helpoin ratkaisu. Laitankin viestiä, jotta saan tämän asunnon yhteystiedot, kaupunki myös vaikuttaa erittäin viehättävältä. Malagassa lienee lähin lentokenttä?

Reply
Annemaria 14.11.2021 - 9:34 pm

Laitoin yhteystiedot. Sama kokemus vuokra-asunnoista meilläkin. Suurin osa vuokrakämpistä on aika tylsiä. Perusasiat löytyy, mutta se loppusilaus puuttuu. Huomaa heti, että on eri asia varustetasossa, kun asunto sisustetaan itselle. Almunecar on vähän erilainen rantakaupunki. Moneen muuhun verrattuna rauhallisempi, paikallisempi ja aito. Eikä täältä pitkä matka ole muihinkaan mielenkiintoisiin kohteisiin. Autolla tunti Malagaan ja Granadaan (bussilla n. 1 1/2 h). Enemmän tunnettu lomakaupunki ja hyvä ostoskaupunki Nerja on puolen tunnin bussimatkan päässä. Lähin lentokenttä on Malaga.

Reply
Marika / Matkalla Missä Milloinkin 14.11.2021 - 4:03 pm

Asunto näyttää kodikkaalta ja onpa se hyvin varusteltu! Varmasti mielenkiintoinen kokemus asua pari viikkoa paikallisten keskuudessa. Jossain vaiheessa vastaava kiinnostaisi minuakin. Tällä hetkellä kuitenkin elämykset ja seikkailunhalu vievät pidemmän korren. Voin kuitenkin hyvin kuvitella, että jossain vaiheessa kaipaan juuri tällaista mahdollisuutta rentoutua ja tutustua paikalliseen kulttuuriin ja elämänmenoon.

Reply
Annemaria 14.11.2021 - 9:37 pm

Tämäkin on tietynlainen elämys 🙂 Jossain kohtaa aloin itse vähän väsyä jatkuvaan paikan vaihtoon ja nyt tuntuu hyvältä olla hieman pidempi aika yhdessä paikassa. Voi hyvällä omalla tunnolla myös hetken huilimaan ja tutustumaan ympäristöön vähän paremmin. Mutta aikansa kutakin. Ensi viikolla lähdemme mekin taas eteenpäin 🙂

Reply
Mari / Kodinvaihtaja 14.11.2021 - 8:45 pm

Ihana koti!!! Jopa suihkutila on niin eläväinen ja viihtyisä. Ja terassit. Js totta, usein vuokra-asunnoissa tylsät puukot – ja itse en edes kokkaa juurikaan

Reply
Annemaria 14.11.2021 - 9:40 pm

Totta, tämä koti on kauniisti remontoitu ja hyvällä maulla sisustettu. Varustetaso on myös ollut varmaan parasta, mitä tähän mennessä vuokra-asunnoissa on ollut. Ei äkkiä tule mieleen, mitä puuttuisi. Tai no, jos saivarrellaan, skumppalasit puuttuvat 🙂

Reply
Tanja for Takeoff 14.11.2021 - 8:50 pm

Onpa tosi viehättävän näköinen talo <3 Erityisesti pisti silmään ihana takka (vaikka sitten kynttiöille) ja terassi. Hyvin varustellut keittiöt ovat ihan superia myös. Tässä nomadielämässä mikään ei ole tylsempää kuin tylsät veitset. Ite oon niin kyllästynyt kaikenlaisiin rimpuloihin, että lopulta toin tänne nykyiseen tukikohtaamme Belgradiin oman kunnollisen paistinpannuni ja japanilaisen veitseni varastosta Suomesta, vaikka se tarkoittaakin, ettei päästä vaihtamaan enää maata käsimatkatavaroilla lentäen.
Niin ja nuo talon kaakeliyksityiskohdat on kans tosi ihania! Me valitaan muutenkin aina asuntoja paikallisten keskeltä, joten kuulostaa kyllä oikein mainiolta paikalta.

Reply
Annemaria 14.11.2021 - 9:44 pm

Heh, samanlaisia näköjään kokemukset kaikilla, joita keittiö vuokrakämpissä vähänkään kiinnostaa. Noi veitset ja paistinpannut 🙂 Meilläkin alkoi mies jossain vaiheessa kuljettaa mukanaan omia veitsiä. Tässä talossa on tosiaan kauniita yksityiskohtia, jotka tekevät kokonaisuudesta harmonisen.

Reply
Anne | Elämää Nomadina 15.11.2021 - 11:43 am

Hahaa, liityn mukaan hyvän keittiön ja terävien veitsien arvostajien kerhoon! Näin kiertolaisena asunnot vaihtuvat melko tiuhaan, joten kaikenlaista varustelutasoa on tullut nähtyä. Mm. oma puukko ja mokapot kulkeekin aina mukana, ja autolla matkustaessa myös monenlaista muuta keittiötarviketta.

Noin muuten, tämä postaus palautti omiin tunnelmiin viime keväältä, kun asuttiin Nerjan toisella puolella, vähän vähemään paikallisella alueella, mutta ei kuitenkaan missään turistikylässä. Tykättiin kovasti, ja onneksi seuraavat koiranvahtihommat kutsuvat samassa paikassa jo parin kuukauden päästä! Niin ja siis tuo asunto näyttää todella viihtyisältä!

Reply
Annemaria 15.11.2021 - 10:37 pm

On se niin, että jos vähänkään pidempään jossain aikaansa viettää, ihminen tarvitsee keittiötä ja kunnon veitsiä 🙂 Nämä teidän koiranvahtihommat kuulostavat kyllä mielenkiintoisilta. Pääsee varmaan mielenkiintoisiin paikkoihin pois turistiväyliltä. Pitää laittaa sulle jossain vaiheessa meiliä, mitä kautta näitä caseja löydätte.

Reply
Terhi 15.11.2021 - 9:26 pm

Harvinaisen hyvin varusteltu talo, ainoa haitta on tuo 3 kerrosta. Olen asunut 3-kerroksisessa rivitalossa ja onhan se huonojalkaiselle vähän rasittavaa.

Reply
Annemaria 15.11.2021 - 10:38 pm

Totta, ettei tämä talo sovi huonojalkaiselle. Itse olen kiitellyt pakollista päivittäistä porrastreeniä 🙂

Reply
Elina / elinanmatkalaukussa 16.11.2021 - 9:22 pm

Se on kyllä ihanaa ku saa majoittua paikallisten keskellä, matkasta saa jotenkin enemmän irti. Viihtyisän ja kodikkaan näköinen (koti) jossa viihtyisi varmasti pidempäänkin! Muistan Espanjasta nuo kylmät kaakelilattiat, hih.

Reply
Annemaria 19.11.2021 - 8:47 pm

Villasukille Espanjan talvessa on totisesti käyttöä. Joo, kiva kämppäläinen oli, hyvin viihdyttiin.

Reply
Maarit / Sopusointuja_lifestyle 18.11.2021 - 10:40 am

Kivan näköinen asunto ja arvostan myös hyvää varustelutasoa, koska kaikkea on nähty ja koettu näissä vuokra-asunnoissa. Eniten suututtaa huonot veitset, joilla ei saa edes tomaattia leikattua. Eikös vain olekin huippujuttu kun on grilli käytössä! Meillä jää myös ravintolaillalliset vähiin, kun on niin suuri houkutus kokkailla kaiken maailman äyriäisiä ja kalalajeja kämpillä 🙂
Mukavaa matkantekoa!

Reply
Annemaria 19.11.2021 - 8:49 pm

Heh, näyttää olevan monilla kokemusta vuokrakämppien huonoista veitsistä 🙂 Grilli oli kertakaikkisen mahtava asia. Meillä kävi juuri noin kuin kuvasit. Ei meinattu saada itseämme kämpiltä ulos syömään, koska huomattiin, että omalla terassilla syntyy ne parhaat ateriat.

Reply
Katja / Lähtöselvitetty 18.11.2021 - 2:01 pm

Ihanasti sisustettu asunto. Tuolla on varmasti suurena etuna isäntäväen suomalaisuus, jolloin ratkaisut ovat meille suomalaisillekin luontevia. Me ollaan yritetty aina mahdollisimman paljon majoittua paikallisten asutusalueilla ja jopa kotimajoituksissa, mutta niissä näkee aina hyvin kulttuurien erot. Esimerkiksi teflon-pannu ja metalliset lastat ovat aiheuttaneet monta kertaa päänvaivaa. Suomalaiset myös osaavat arvostaa lämpimiä sisätiloja ja panostaa esimerkiksi ilmalämpöpumppuihin kaikissa huoneissa. Ja on aina ihanaa, jos majoituksesta löytyy juustohöylä 🙂

Reply
Annemaria 19.11.2021 - 8:52 pm

Niin totta. Tietty suomalaisuus näkyy hyvällä varustetasossa. Espanjassa olemme kaivanneet espanjalaisten asunnoissa mm. petauspatjoja, pussilakanoita, vähempiä huonetuoksuja ja sitä kuuluisaa juustohöylää 🙂

Reply
Heidi - Maailman äärellä 20.11.2021 - 1:56 pm

Näyttää tosi kivalta asunnolta ja tämä espanjalaiskyläkin ihanalta. Toi lattian tähtilaatta on upea!
Tätä lukiessa tuli tosi vahvasti muistot mieleen omista ajoista Espanjassa. Olen asunut vähän eri puolilla Espanjaa aina useamman kuukauden pätkiä. Siellä tosiaan saa kuunnella radiota, vaikkei sellaista itse omistaisikaan😅.

Reply
Annemaria 20.11.2021 - 10:46 pm

Nämä espanjalaisten talojen äänieristykset, vai pitäisikö kysyä, mitkä äänieristykset 🙂 Nauratti itseäni, että vessassa käydessä saattoi kuunnella seinän takana asuvan pariskunnan keskustelut ihan hyvin. Harmi, etten osaa espanjaa 🙂

Reply
Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning 20.11.2021 - 8:03 pm

Kyllähän tuolla varmasti viihtyisi! Tuli vaan kauhulla mieleen tosiaankin se olematon äänieristys ja ihmisten huoleton huutopuhe kadulla. Asuin 10 vuotta sitten Fugessa ja meidänkin asunnossa joutui aina kuuntelemaan naapurista tulevaa koiran haukkumista, naisen itkua ja myös lemmiskelyn ääniä (olisin voinu elää ilman niiden kuulemistakin) 😀

Reply
Annemaria 20.11.2021 - 10:49 pm

Ja sitten tuohon voisi lisätä vielä kadulta tulevat äänet, joita katua reunustavat kivitalot vain korostavat. Raskainta oli silloin, kun telkkarista tuli jalkapalloa 🙂

Reply
Suvi / Suvin matkassa 21.11.2021 - 6:54 am

Onpas kodikkaan näköinen asunto ja varmasti ollut kiva kokemus päästä näkemään aitoa andalusialaista elämää noin läheltä. Tuli taas suuri espanja kaipuu tämän jutun myötä 🙂

Reply
Annemaria 21.11.2021 - 5:41 pm

Kiva tosiaan nähdä Espanjaa taas vähän erilaisesta näkökulmasta. Aina mullakin kaipuu tänne. Tuntuu hyvältä ylipäätään, kun voi jälleen matkustaa 🙂

Reply
Minna 29.1.2022 - 2:31 pm

Suurkiitos Annemaria tästä vinkistä 🙂 Teimme varauksen tähän kyseiseen asuntoon 4 viikoksi tulevalle syksylle. Ja ihan sun juttusi ansiosta päädyimme tähän asuntoon. Toisena vaihtoehtona oli Nerjan yläpuolella oleva Frigiliana, mutta tämä asunto ja sen ihanat omistajat vei voiton. Frigilianaan päästään kyllä sit täältä päiväretkille.
Nyt vaan pitkä 8 kk odotus.

Reply
Annemaria 29.1.2022 - 11:18 pm

Hieno juttu. ALmuñecar on oikein mukava kaupunki ja sieltä on helppoa liikkua bussilla vaikkapa Nerjaan ja juuri tuonne Frigilianaan, eikä pitkä matka ole Malagaankaan. Syyskuu on tuolla vielä täysi kesäkuukausi, jota rantakelitkin ovat varsin kohdallaan. Ja tuota rantaahan tuolla piisaa 🙂 Toivottavasti viihdytte talossa yhtä hyvin kuin mekin.

Reply

Leave a Comment