Avoin kirje lomamökin vuokraajalle

by Annemaria

Arvoisa lomamökin vuokraaja. Te, jolla on upouusi iso huvila vuokrauksessa.

160 neliössä piisaa tilaa tosi mukavasti. Jokainen porukastamme on saanut oman sopen ja makuuhuoneitakin on niin, että toinen mokoma mahtuisi majoittumaan. Osa meistä tekee etätöitä, joten olisi kyllä ollut mukavaa, jos joku monista makkareista olisi varustettu kirjoituspöydällä. Pieni asia, mutta käytännöllisyyden kannalta tarpeellinen.

Keittiö on oikein mukavan tilava. Pöytäpaikkoja näyttää löytyvän peräti kahdeksalle hengelle. Tosin ehkä miellyttävämpää olisi istuskella, jos kaikki pääsisivät saman pöydän ääreen. Olitte näppärästi rakentaneet pöydän kahdesta pienemmästä pöydästä asettamalla ne peräjälkeen. Jäivät nyt vähän ikävästi eri tasoihin.

Täytyy myöntää, että tuolinpäälliset olivat parhaat päivänsä nähneet. Kierrätys on kyllä hyväksi, mutta likaisuus ei. Olisi ehkä kannattanut ihan viihtyisyyden vuoksi vähän yrittää pesaista noita päällisiä ennen uuteen mökkiin tuomista. Vinkkinä vaan, että verhoilullakin saa ihan näppärästi siistiä jälkeä.

Keittiössä on tuliterä induktioliesi, mikä ilahduttaa kokkiamme suuresti. Tosin se, että kaapissa olevat kattilat yhtä lukuunottamatta eivät ole induktioliedelle sopivia, ei sitten niinkään ilahduta.

Käyttöä olisi ollut myös jollekin muulle veitselle kuin pelkästään leipäveitselle. Se puhkikulunut tummunut leikkuulautakaan ei ihan nostanut suupieliä hymyyn. Eikä se, että osa kaapiston astioista oli likaisia.

Olitte käyttäneet kierrätysteemaa muutenkin mökkiä kalustaessanne. Meinasin kirjoittaa ensin, että sisustaessanne, mutta hylkäsin tuon sanan. Olitte lähinnä kantaneet mökkiin sekalaista seurakuntaa käytettyjä poistokalusteita. Oletan, että sellaisia, mitä olitte saaneet haalittua kokoon kentien ilmaiseksi.

Ehkä minä olen vain vähän rajoittunut. Kai sitä voi laittaa vierekkäin kaksi aivan erilaista sohvaakin. Kyllähän ne asiansa ajavat. Niissä voi sentään istua.

Olisiko ollut kovin iso investointi, jos olisitte saaneet olohuoneeseen hankittua kaksi verhoa huoneen ikkunan molempiin päihin? Etenkin kun se puoli metriä liian lyhyt verhonpala nurkassa näyttää aika orvolta rievulta. Huuteli yksinäisenä keveriaan, joka roikkui talon toisessa päässä keittiön nurkassa. Pieniä asioita, mutta tuovat kummasti viihtyvyyttä. Kangas ei nyt kuitenkaan paljoa maksa.

Olohuoneessa näyttää olevan myös kirjahylly. Mitähän varten olitte sitä ajatelleet, kun se on typötyhjä? Jos ei nyt oteta huomioon kahta venäjänkielistä pokkaria.

Mainostitte mökkiänne peräti 10 hengelle. Hieman meitä ihmetyttää, että minkä mukaan olette mökin saunan mitoittaneet. Lauteille mahtuu hädin tuskin kolme henkilöä rinnakkain. Tosin eihän siellä saunassa ole kuin yksi suihkukaan. Isommassa saunassa olisi syntynyt vaan turhaa jonoa. Ehkä olitte miettineet juuri tätä.

Olimme etukäteen kovin innoissamme mökillä olevasta paljusta. Täytyy myöntää, että sen sijoittaminen parkkipaikkojen ja ajotien viereen hieman ihmetyttää. Voihan siitä tieysti vilkutella iloisesti ohikulkeville ja -ajaville. Loppupeleissä tosin hylkäsimme paljuajatuksen, sillä paljussa valmiina lilluva vesi sai meidät hieman epäilemään. Juotiin skumppamme sitten sisätiloissa.

Teillä on varmaan ollut vilkas kesä, mikä on varmasti yrittäjälle hyvä asia. Tosin olisi ollut kiva, jos olisitte jossain vaiheessa ehtineet siivota vähän mökkinne ympäristöä. Näyttää olevan kaikenlaista roina- ja rompekasaa vähän siellä täällä. Tosin kohtahan sitä tulee lumi maahan, joka peittää kaiken alleen. Eiväthän ne sitten enää hetkeen ketään haittaa.

Mökkinne on varmasti tullut maksamaan paljon. Hyvin rakennettu, sanoivat asiaa paremmin tuntevat. Uskokaa minua. Vähän euroja olisi kannattanut satsata mökin viihtyisään sisustukseen ja toimivaan varustetasoon. Kukaan meistä ei muista sitä, että rakenteet olivat uudet ja hyvässä kunnossa. Me muistamme vain yleisen ankeuden ja ne niin monet puutteet.

Kiitos paljon. Emme taida kuitenkaan tulla toiste.

(Kuva ei liity mitenkään jutun mökkiin).

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You may also like

2 comments

Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning 2.11.2019 - 4:23 pm

Hyvä teksti! Pystyin näkemään sieluni silmin nuo paikat, eikä paljoa kyllä houkutellut 😀 Joissain paikoissa olen törmänny tosi vanhoihin petivaatteisiin ja ränsistyneisiin huonekaluihin, jonka johdosta olen joskus jopa vaihtanut majapaikkaa lennosta. En minä mitään silkkilakanoita kaipaa, mutta ei paljoa huvita missään 70-luvun peitoissakaan nukkua. Oksettaa myös likaiset patjat ja tyynyt. Paikka saattaa olla muuten ihan ok, mutta sitten nuo yksityiskohdat ja sisustus on täysin laiminlyöty. Hyi hitto.

Reply
Annemaria 25.2.2021 - 11:24 pm

Mulla on sama juttu, että kulahtaneissa petivaatteissa menee sellainen raja, mitä ei oikein kestä. Harmittaa myös kaikkien yrittäjien puolesta, että onko mitään järkeä rakentaa hieno mökki ja sitten pilata se kaikella roinalla. Kalusteita kun nykyisin saa niin edullisestikin.

Reply

Leave a Comment