Ensimmäistä kertaa Turussa – viehättikö mikään?

by Annemaria

Turku on vähän kuin ulkomaille menisi. Puhuvat outoa kieltä ja ajelevat Föri-lautalla jokea eestaas, vaikka siltojakin olis.

Tätä hävettää jo vähän sanoa, mutta tämä matkabloggaaja ei ollut koskaan käynyt Turussa. Ei vaan milloinkaan tullut kaupunkiin mitään varsinaista asiaa ja matka kaakonkulmalta tuntui sen verran pitkältä, että Turku tuli karsittua kerta toisensa jälkeen kotimaan matkakohteista.

Kunnes tänä vuonna jo alkuvuodesta päätin, että asiaan pitää saada korjaus. Kuuluuhan Turku vähän kuin yleissivistykseen. Ja mikäpä Suomen 100-vuotisjuhlavuotena olisikaan parempi kaupunkikohde kuin maamme entinen pääkaupunki.

Turun tuomiokirkkoTurussa on asunut muitakin merkkihenkilöitä kuin Matti ja Teppo.Tähän herraan en uskonut Turussa törmääväni.Näyttääkö tämä patsas keskisormea? Turkulaista huumoria kenties?

Sopiva viikonvaihde matkalle tuli, kun mies oli lähdössä äijäporukan kalareissulle, eikä itselläni ollut mitään erityistä tekemistä tuona viikonvaihteena. Ilmatieteen laitos lupaili lempeitä kesäkelejä, VR:ltä sai melko edulliset junaliput ja Sokos-hotellista S-etukortilla kesähintaista majoitusta, joten pienen kaupunkiloman kattaus oli valmis. Päätin lähteä ottamaan selvää, miltä maailma Turkkusessa näytti.

Jo matka rautatieasemalta hotelliin sai katseet kiinnittymään mahtipontisiin kivirakennuksiin. Arvokkaan oloiset jämäkät kivilinnat antoivat viitteitä merkittävästä kaupungista, jolla on merkittävä historia. Vanhojen rakennusten fiilistelijänä sain silmänruokaa aimo annoksen. Kaupungissa on melkoinen arsenaali etenkin kauniita jugend-rakennuksia, yksi ehkä mieleenpainuvimmista oli Mikaelinkirkko.

Turun kivirakennuksissa on melkoisen komeaa mahtipontisuutta.

Kävin fiilistelemässä myös vanhaa puutalomiljöötä Port Arthurin alueella. Vaaleanpunaisten, laventelinsinisten ja oljenkeltaisten puutalojen pihoja koristivat sireenipensaat ja perinneperennat. Puutaloidylli näytti täydelliseltä. Tuolla on varmasti mukavaa asustella. Tosin kelpaisi mulle kämppä taidemuseon nurkiltakin. Melkoisen viehkoa asuinseutua muutamaa astetta hienommissa puitteissa. Onkohan noilla kulmin kyse kaupungin hinnakkaimmista arvokiinteistöistä?

Voi näitä ihanuuksia.

Turun vanhassa keskustassa piti käydä katsomassa tietysti Turun tuomiokirkkoa ja vanhaa Suurtoria, missä sijaitsevan Brinkkalan talon parvekkeelta joulurauha aina julistetaan. Joskus voisi olla kivaa kuunnella sitä ihan paikan päältä.

Turku oli kaikkialla eksyvälle tätituristille helppo kaupunki liikkua. Aurajoki jakaa kaupungin kahtia, mikä helpottaa suunnistamista. Muutenkin vilkas elämä näytti kesäviikonloppuna keskittyvän paljolti juuri joen rannoille ja sen terasseille. Tosin vilkkautta lisäsi samaisena viikonloppuna joen varrelle levittäytyneet kansainväliset markkinat.

Aurajoki ja sen rannat ovat turkulaisen elämän sykkivää sydäntä.Kaunis Mikaelinkirkko voisi hyvinkin olla jostain muualta kuin Suomesta.

Itseäni suorastaan huvitti, että Turussa tuli koko ajan tunne kuin olisin ollut ulkomailla. Eikä tämä johtunut pelkästään siitä, että kieli oli outoa ja kelikin lähinnä helteistä.

Jotenkin minusta Turun kaupunkikuvasta löytyi eurooppalaista elävyyttä ja elämänmenoa, sellaista oikeaa kaupunkipöhinää. Yliopistokaupunkina Turun nuorekkuus myös näkyi. Ilmeisesti kaupungissa on menossa jonkinlainen kesävauvabuumi, sillä en muista koskaan nähneeni samaan aikaan yhtä paljon vauvanvaunuja työnteleviä nuoria pareja.

Turun linna kuuluu kaupungin must-nähtävyyksiin. Luulin, että keikka olisi lyhyt. Nopea vilkaisu kiviseinien sisään, mutta alueen laajuus ja näyttelyjen suuruus pääsi yllättämään. Linnakierroksella vierähti useampi tunti. Vaikka et mikään historiafriikki olisikaan, Turun linnassa kannattaa käydä.

Pakko käydä nähtävyys.

Onnistuneeseen reissuun tarvitaan myös ruokakulttuuria, eikä pettänyt Turku tässäkään kohdin. Jos jo ihan randomina otanta on näin hyvää kuin itselläni oli, kaupungin ravintolatarjonnan täytyy olla melkoisen korkeatasoista. Eikä tarvinnut edes poistua jokea edemmäs, nämä kaikki löytöni sijaitsevat Aurajoen rantareitillä.

Viehättävässä puutalossa aijaitseva italialaisravintola Sergio´s oli hyvä. Etenkin paikan pizzat näyttivät kuolattavan herkullisilta, vaikka itse maistelin tällä kertaa kalaa ja pastaa. Ei huonoa sanottavaa ollenkaan.

Sergio’s

Parhaan aterian Turussa söin kuitenkin Tintå-nimisessä ravintolassa. Härkähodariannos korealaisittain oli sellaista makujen tykitystä, että pakko oli vielä lopuksi ryystää liemetkin salaatista. Myös raparperijälkkäri oli niin hyvää, etten ole varma menetinkö kieleni.

Tintå vei kielen.

Koska käyskentely pitkin Aurajoen varsia on lämpimällä kesäkelillä mitä ihaninta kaupunkitekemistä, pakkohan sitä oli välillä pysähdellä lasilliselle kuohuvaa. Mukava miljöö tähän tarkoitukseen oli minusta viinibaarinakin itseään mainostavalla E. Ekblomilla, joka tarjosi myös ilahduttavan hintaista menukokonaisuutta. Vakoilu naapuripöytiin kertoi annosten olevan ihan vakuuttavan näköisiä.

E. Ekblom

Vanhasta puutalosta löysin myös kiinnostavan Anniskeluravintola Tiirikkalan, josta ilokseni irtosi lasi samppanjaa alta kympin. Paikka oli jonkinlainen sekoitus kahvilaa, baaria ja ravintolaa. Kahdessa kerroksessa oleva ravintola oli hauskasti sisustettu. Ihan naapurustosta löytyi CaféArt, jonka itse tehtyjen kakkujen rivistö aiheutti valinnanvaikeutta. Samalla myös mahalaukun ahtautta.

Anniskeluravintola TiirikkalaCaféArt

Sunnuntaina piti päivää paistattaa myös toispuolen jokkee ja maistelin kuohuvaa Samppalinnan terassilla. Samaisessa pitsihuvilassa ravintolatoimintaa on harjoitettu jo vuodesta 1865. Paikan rennot pojat kertoivat heiltä saatavan Turun halvimman kuoharipullollisen. Minä tyydyin tällä kertaa lasilliseen 🙂

Samppalinna

Turkua ei voi ohittaa mainitsematta sen laivoja. Kun lähdin tallustelemaan Aurajoen vartta kohti Turun linnaa, kohtasin monta kiinnostavaa ja nostalgista alusta, kuten Saaristomeren viimeisen matkustajahöyrylaivan s/s Ukkopekan, vanhan kauppalaiva Sigynin ja s/y Anyan, todellisen purjeveneiden kaunottaren. Karjalan tyttöä ilahdutti tykkivene Karjala ja toki mielenkiintoista oli nähdä itse Suomen Joutsen komeilemassa Aurajoen rannassa.

Mikäli laivat ja merenkulku kiinnostavat enemmänkin, suurimpaan osaan merkittävimmistä aluksista pääsee myös sisälle tarkastelemaan niitä lähemmin. Vähän ennen linnaa löytyy oikealta puolelta usean rakennuksen museokonaisuus Forum Marinum, josta voi ostaa yhteislipun, jolla pääsee sekä museoihin että viiteen museoalukseen.

Lähtöaamuna piti käydä vielä kurkkasemassa Turun kaunis kauppahalli. Melkoinen namupala tämä 120-vuotias hallirakennus olikin punaruskeansävyisine puisine myyntikojuineen. Jäin tuijottamaan kummissani, että miten hallissa voi olla viinimyymälä, kunnes hoksasin, että kyse oli varmaan yhdestä maamme pienimmästä Alkosta. Ei ihan äkkiä osaisi Alkoa sijoittaa tällaiseen perinteiseen kauppahallimiljööseen.

Huomio kiinnittyi myös toiseen hauskaan yksityiskohtaan, Sininen juna -kahvilaan, jonka sisustus vanhoine junanpenkkeineen muistutti todellakin vanhaa junanvaunua.

Kaksi päivää Turussa oli ihan liian vähän. En oikein uskaltanut edes katsoa taidemuseotarjontaa, sillä sitäkin noin päällisen puolin näytti olevan melkoisesti. Niille tarvitsee varata ihan oma reissunsa. Tulipahan osoitettua, että Turussa kannattaa käydä. Ja kannattaa mennä toistekin. Ei se matka nyt itärajalta niin pitkä ollutkaan.

www.visitturku.fi

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

You may also like

56 comments

Nikke 21.6.2017 - 1:41 pm

Hieno kirjoitus ja täytyy sanoa että paljon olet ehtinyt nähdä lyhyessä ajassa! 🙂

Reply
Annemaria 21.6.2017 - 7:09 pm

Kiitos. Ruokahalu syödessä kasvoi 🙂

Reply
Ritva Heinonen 21.6.2017 - 2:02 pm

Mielenkiintoisesti kirjoitettu – piti ahmia lisää ! Monipuolisesti olit ennättänyt ja noin lyhyessä ajassa – itse olisin tarvinnut vähintään kaksinkertaisen ajankäytön !
Positiivinen ja paikoin humoristinen kerronta tempaisi mukaan .. voisi olla vaikka virallinen ”Tervetuloa Turkuun”- esittely !
Kiitos !
Ritvis

Reply
Annemaria 21.6.2017 - 7:13 pm

Öh, kiitos kauniista sanoista. Täytyy myöntää, että jalkapohjat olivat kyllä kovilla, tuli nimittäin viikonlopun aikana käveltyä melkoinen matka. Kun näen jotain kaunista, se ikäänkuin tempaisee mukaansa eikä matkaa ja aikaa oikein huomaakaan. Mutta onneksi saattoi aina ottaa lasillisen virkistävää 🙂

Reply
Emilia 22.6.2017 - 8:33 am

Turku on kyllä monipuolinen kaupunki. Itse asuin Turussa 11 vuotta ja nyt naapurissa, Liedossa. Vieläkin jaksan kierrellä ja ihailla nähtävyyksiä. Suosittelen seuraavalla visiitillä Apteekkimuseota ja ihanaa Cafe Qwenseliä. Tätä oli ilo lukea, miten ensikertalainen näkee ja kokee Turun. ? Hyvää kesää ja poikkea toistekki.

Reply
Annemaria 22.6.2017 - 9:06 am

Kiitos hyvistä vinkeistä. Kylläpä siellä on niin paljon kaikkea mielenkiintoista. Mukavaa kesää sinullekin. Tulen vieraisille varmasti uudelleen.

Reply
Nimetön 21.6.2017 - 5:22 pm

Se ei ole mikkä Turkunen. En tiä mist tämmöttine sanahirviö o eres tullu.

Reply
Annemaria 21.6.2017 - 7:16 pm

Tuolla Turku sanoin ja kuvin Facebook-sivustolla tästä tuli jo vähän palautetta 🙂 Meillä päin joskus kuulee sanottavan, että lähtee Turkkuseen. En tiedä, mistä se on tullut, mutta minusta se ei ole negatiivinen ilmaisu, enemmänkin sellaisen hyväntahtoinen ja leikillinen.

Reply
Maikki 27.6.2017 - 1:45 pm

Esimerkiksi J. Karjalainen laulaa Turkkusesta laulussaan ”On kaikki niin kuin ennenkin”. Ei kukaan olekaan väittänyt että se olisi turkulainen ilmaus, rakkaalla lapsella on monta nimeä jne ☺ Minusta turkukaisena se on oikein sympaattinen lempinimi enkä pistä siitä ollenkaan pahakseni. Ja bloggaajalle kiitos ihanasta postauksesta ja hyvää kesää!

Reply
Annemaria 27.6.2017 - 2:18 pm

Kiitos. Ihanaa kesää sinullekin.

Reply
NelliL 21.6.2017 - 6:35 pm

Turku on upea kesäkaupunki. Yksi paikka missä kannattaa käydä on alajuoksun Vaakahuoneen paviljonki ? Ihan paras paikka.

Reply
Annemaria 21.6.2017 - 7:17 pm

Kiitos vinkistä. Pannaan korvan taakse. Jos muillakin on antaa hyviä vinkkejä, mieluusti otetaan vastaan.

Reply
Tiia 21.6.2017 - 8:20 pm

Kakolan huudit kannattaa myös tutkia vaikka sielä on täys tohina kun rakennetaan!

Reply
Annemaria 21.6.2017 - 9:28 pm

Jostain luinkin tästä. Vähän erilainen matkailukohde 🙂

Reply
Timo 21.6.2017 - 9:21 pm

eikä siinä vielä kaikki!

Reply
Annemaria 21.6.2017 - 9:28 pm

Hyvä kaupunki on aina sellainen, mikä herättää vasta nälän 🙂

Reply
Turkulaine 21.6.2017 - 9:37 pm

Täl pual jokke on se misä on Tuamiokirkko. Se toinen puali on se tois pual :).

Reply
Annemaria 21.6.2017 - 10:40 pm

Vitsi, meni mulla puolet nyt ihan väärin päin 🙂 Tiedänpähän ensi kerralla. Kiitos.

Reply
Helle 23.6.2017 - 12:36 pm

Se on aika loogista, kun miettii mistä turku on alunperin lähtenyt: tuomiokirkko ja vanha suurtori jne. Ne on täl pual. Samoin kuulee puhuttavan, että täl pual on Åbo ja tois pual Turku. Käy järkeen sekin, kun miettii Suomen historiaa.

Reply
Annemaria 23.6.2017 - 1:21 pm

Hyvää paikallistietämystä. En edes tiennyt aiemmin, että se toinen pual onkin täl puol 🙂

Reply
Mervi 10.7.2017 - 8:57 am

Just näi. 🙂
Olen joskus kuullut seuraavan syntyhistorian ’tois pual – täl pual’ nimityksille:
Ennen muinoin asutus oli kirkon ympärillä ja karja laidunsi ’tois pual jokke’.

t. Entinen Turun-tyttö

Reply
Annemaria 10.7.2017 - 4:11 pm

Kiva palanen historiaa. Kiitos, kun jaoit.

Reply
Alarik Lundin 23.7.2017 - 11:27 pm

Tois puol jokke kuiteskin on toisaalta oikeesti ensimmäinen Suomen korkeimman hallinnon Piispanistuin. Joka on siis ensimmäinen Tuomiokirkon jäännös 1200 luvulta. Koroisten Tuomiokirkko. Siinä on nyt vaan pelkkä muistomerkki ja vieressä sellanen kiva luomutila yms. savipaja ja kahvila. Ihan kaunis sekin. Vähäm matkaa yläjuoksulle on vielä vanhempi pakana-ajan tärkeä paikka, virnamäen pyhä kalmisto jonka vierellä vanha halitsten kylä halisten kosken vierellä.

Reply
Annemaria 24.7.2017 - 7:31 am

Ja kiitos näistäkin. Vanhalla kaupungilla riittää AITOA historiaa tihkuvaa menneisyyttä. Mielenkiintoisia paikkoja varmasti nämäkin. Turkuun täytyy ehdottomasti tulla uudelleen ja mieluusti vähän pidemmäksi aikaa.

Taiska 21.6.2017 - 11:51 pm

Olipa kiva lukea kotikaupunkinsa nähtävyyksistä ”ulkopuolisen silmin”! *Aboa Vetus Ars Nova on ehdotttomasti yksi vierailun arvoinen paikka. Samoin kannattaa ottaa Kupittaapuisto ja vaikkapa Ruissalon kansanpuistokin seuraavaksi kesäreissuksi ohjelmaan.

Reply
Annemaria 22.6.2017 - 9:01 am

Kiitos vinkeistä. Oispa ihanaa vielä loppukesästä tehdä sinne uusi reissu. Voi, että tämä Suomen kesä on niin lyhyt ja niin moneen paikkaan pitäisi vielä ehtiä. Ainakin ensi kesänä varmasti uudestaan.

Reply
Alarik Lundin 23.7.2017 - 11:17 pm

Täytyy sanoo, et sinulle ovat vinkkejä ilmeisesti jaelleet pelkästään keskustaa kiertäneet… Moni luulee Turkua pieneksi kun tajuavat pyöriä vain keskustassa ja ohittavat sieltäkin piilossa kallioiden huipuilla piileskelevät luonnonkauniit helmet.

Ei oo vaakahuoneen paviljonki edes oikea paviljonki, kuten Uittamon paviljonki maisemineen. Ja Ruissalo on kaunis joo, mutta kalpenee Katariinanlaakson suojelualueen massiivisille ja ikivanhojen jalopuiden ja erilaisten lehtojen kokoelmalle.
Kupittaan puisot on komea ja no, erittäin ihmisen tekemä verrattuna persoonallisiin pienempiin puistoihin kuten paavo nurmen stadionin kupeessa kallioinen urheilupuisto, Tähtitornin, kesäteatterin ja käsityöläismuseon välissä korkealla vartiovuoren puisto ja majesteetillinen metsää ja ruusutarhaa yhdistävä Tähkäpuisto ovat huomattavasti omalaatuisempia kokemuksia. Ja jos haluaa nähdä jotain suurta niin hautausmaa Turussa on yhtä iso puisto kuin koko keskustan alue.

Reply
Annemaria 24.7.2017 - 7:26 am

Kiitos näistä ”piilotetuista helmistä”. Kiva saada paikkakuntaa hyvin tuntevalta vinkkejä, joita ei muuten joko löytäisi tai sitten ei vaan tulisi niitä havainnoitua.

Reply
Mie 22.6.2017 - 3:02 am

Todella paljon ehdit nähdä. tuli itellekin vinkkejä ravintoloista, vaik paljasjalkanen turkulainen olenki. Tosin oon asu jo yli 20 vuotta Itä-suomessa. Matka vaan lyhenee joka kerta 😀 Miten sitä jotenkin kulkee vieläkin laput silmiilä, eikä ees tajuu kaikkea kauneutta…? Samppalinnan maauimalas kannattaa käydä, ku se on nyt remontoitukin. En oo itekkään uudistuksen jälkeen käyny.

Reply
Annemaria 22.6.2017 - 9:04 am

Kiitos. Ensi reissuun uikkarit mukaan 🙂 Mulla on oman kotikaupunkini kanssa vähän sama juttu. Muut kehuvat hienoksi kaupungiksi ja itse nostaa vaan kaikki huonot puolet ensin esiin. Turku on hieno kaupunki ja tarjoaa niin paljon matkailijalle mahdollisuuksia.

Reply
Eija 22.6.2017 - 8:47 am

Erinomaisesti kirjoitettu blogi hienoine kuvineen. Muistelin lukiessani kaihoisasti opiskeluvuosiani Turussa.

Reply
Annemaria 22.6.2017 - 9:07 am

Kiitos paljon. Opiskelijalle varmasti myös unelmakaupunki.

Reply
Kippari Kalle 22.6.2017 - 9:35 am

Kiitos hienosta upeasta tarinasta. Vielä suosittelisin tutustumaan saaristoon, vaikka vesibussin kyydissä.

Reply
Annemaria 22.6.2017 - 10:36 am

Hyvä vinkki. Turun saaristo on varmaan tosi hienoa. Tällä reissulla jäi meri kokonaan näkemättä.

Reply
Anita 23.6.2017 - 11:11 am

Kiitos hienosta Turku-kuvauksesta vierailijan silmin! Itse muutin Turkuun 1983 enkä heti viihtynyt. Nyt en vaihtaisi mihinkään. Kaupunki on kehittynyt tasaisesti viihtyisämmäksi, ei vain turisteille vaan myös vakiasukkaille. Jokivarren kunnostaminen kävelyreitteineen ja jokilaivoineen on minusta parasta. Tervetuloa uudestaan!

Reply
Annemaria 23.6.2017 - 1:19 pm

Kiitos paljon. Tulen varmasti. On hienoa, että kaupunkien keskustoja Suomessakin on alettu kehittää entistä enemmän kaikkien asukkaiden olohuoneeksi.

Reply
sanni/lempihetkiä. 23.6.2017 - 8:16 pm

Ihana rakas Turku! Ja oot kyllä hienosti osunu random -otannalla ihan supereihin rafloihin, Tintå on ihan paras 🙂

Ja tosiaan jos tuut uusiks, Ruissalo on must.

Reply
Annemaria 24.6.2017 - 12:15 pm

Mittarina oli mahdollisimman täysi terassi ja muiden annosten vakoilu 🙂

Reply
stam 12.7.2017 - 2:59 pm

Suosittelen ravintolaa Dennis Linnankadulla, Suomen ensimmäinen pizzeria!

Reply
Annemaria 12.7.2017 - 7:56 pm

Kiitos. Hyvät ravintolavinkit ovat aina paikallaan.

Reply
saneel 24.6.2017 - 1:21 pm

tuosta turkusesta, joka oli aiemmassa kommentissa, et äitini, joka on loimaalainen, hokee sanontaa, ”mennään turkkuseen ja kaadetaan kaljaa kurkkuseen”. oon kyl ite jo täysin kyllästyny tohon hokemaan… 🙂

ja kiitos kotiseutukierroksesta, olet löytänyt upeita kohteita, noinkin lyhyellä käyntiajalla.

Reply
Annemaria 25.6.2017 - 11:02 am

Tästä riimittelystä saamme ilmeisesti kiittää J. Karjalaista 🙂 Ilo oli käydä Turussa.

Reply
Lasse Penkkala 25.6.2017 - 10:33 am

Tosi hienon ja kattavan tarinan olet tehnyt Annemaria, Suurkiitos siitä, terveisin Lasse

Reply
Annemaria 25.6.2017 - 11:03 am

Kiitos vaan. Hyvää kesää sinulle.

Reply
H. 25.6.2017 - 4:38 pm

Hyvä otanta hienosta kaupungista! Itse vietän joka kesä vähintään muutaman päivän kavereiden luona Turussa, olen erityisen hämmentynyt sen ravintoloiden määrästä ja korkeasta laadusta. Joka kerta tuntuu olevan uusia paikkoja ja taso on ollut erittäin kova. Viimeksi pääsimme vihdoin Kaskikseen ja oli kyllä parhaita aterioita mitä olen nauttinut. Myös Mami ja Ludu ovat jääneet mieleen.

Reply
Annemaria 25.6.2017 - 5:58 pm

Kiitos, tässä tulikin hyviä vinkkejä seuraavaa Turun reissua varten.

Reply
Turku#1 25.6.2017 - 4:48 pm

Jos haluat katsella Turun seutua korkeammalta, niin käypä Hirvensalon laskettelukeskuksen päällä, Kakolanmäellä, Vartiovuorenmäellä, Luolavuoren päällä tai vaikka Liedon Linnavuorella. Hyvät maisemat! 🙂

Reply
Annemaria 25.6.2017 - 6:00 pm

Tosi kiva olisi nähdä Turkua myös vähän eri perspektiivistä. Kiitos vinkeistä.

Reply
Tuula / Tuula's life 26.6.2017 - 7:29 pm

Olipa kiva tarina Turusta. Tätä oli kolmannen polven turkulaisen ilo lukea.
Ja lisää vinkkejä Turkuun 🙂 Täll puol jokkee on ihastuttava Kupittaanpuisto, se on samaa turkulaisille kuin Keskuspuisto newyorkilaisille. Siellä on mm. lasten liikennepuisto, jossa on pienoiskoossa Turun linna ja tuomiokirkko. Puisto on iso, sieltä löytyy kiva ravintola ja uimala sekä viehättävä lintupuisto. Ja historiallinen Kupittaan lähde.
Ja Luostarinmäen käsityöläismuseossa saa kokea millaista Turussa oli ennen Turun paloa eli ennen vuotta 1827.
Kiitos Annemaria! Piristit päiväni!

Reply
Annemaria 26.6.2017 - 9:25 pm

Kiitos, mukava kuulla. Ja nyt olen oppinut myös nuo joen puoliset 🙂

Reply
Heidi/ Thaimaanrannan maalarit 1.7.2017 - 1:54 pm

Kiitos mahtavista vinkeistä Turkuun. Itsellenikin Turku on aika tuntematon, mutta nyt kun on tullut vuokrattua mökki Paraisilta koko kesäksi, olisi tarkoitus ehtiä Turkuunkin tutustumaan.

Mukavaa kesää!

Reply
Annemaria 2.7.2017 - 12:18 am

Mukavaa, jos vinkeistä on jotain hyötyä. Ihanaista kesää sinullekin 🙂

Reply
O tempora, o mores 10.7.2017 - 2:20 am

Samppalinna on täl puol jokkee… Täl puol / tol puol – Sijainti ei määrity olinpisteen mukaan, vaan suhteessa vanhaan suurtoriin / tuomiokirkkoon.

Reply
Annemaria 10.7.2017 - 7:05 am

Kiitos tiedosta. Nytpähän tiedän tämänkin. Osaan sitten ensi reissulla pysyä kartalla 🙂

Reply
Harri 28.7.2017 - 9:38 am

Viehättäviä kuvia – kuin ulkomailla – ja kivaa juttua. Kiitos.

Reply
Annemaria 28.7.2017 - 10:45 am

Vähänhän Turussa on niin kuin ulkomailla. Itä-suomalaiselle kielikin on ihan outoa 🙂 Kiitos mieltä lämmittävästä palautteesta.

Reply

Leave a Comment