Fuengirolan ihastuttavat jouluvalot

by Annemaria

Fuengirolan yli kaksi miljoonaa LED-valoa ovat hullaannuttaneet minut.

Viime viikolla Fuengirola puettiin jouluasuun. Yli 70 katua, yli 10 aukiota ja yli 100 julkista rakennusta ovat saaneet koristukset jouluvaloista, joissa loistaa kaikkinensa yli kaksi miljoonaa LED-lamppua.

Lähdettiin miehen kanssa sunnuntaina iltalenkille tarkoituksenamme käydä vähän fiilistelemässä jouluasuista kaupunkia. Niinhän siinä sitten kävi, että huomaamattamme tuli illan aikana kuljettua 13 kilometriä. Valo toisensa jälkeen johdatti meitä eteenpäin kuin Itämaan tietäjiä konsanaan.

Ensi alkuun Rafaelin aukion 18-metrinen valokuusi ihastutti. Väriä vaihtavan kuusikehikon sisäänkin saattoi mennä ihmettelemään valospektaakkelia, joka väliin yltyi tuikkimaan spektrin kaikissa väreissä.

Bussikatua, Avenue Los Bolichesia, oli valaistu kilometrien matkalta kadun päälle ripustetuilla tähtivaloilla. Katsetta kannatti kääntää myös pienemmille sivukaduille, sillä jouluvaloja näytti olevan vähän kaikkialla. Fuengirola oikeasti nyt loistaa!

Seuraava huikaiseva valopläjäys tuli vastaan Plaza de la Constituciónilla. Aukiota ympäröivistä puista roikkui valtaisa määrä valoketjuja, jotka hehkuivat melkoisena valomerenä. Jouluista tunnelmaa nostattivat lisäksi aukion pienimuotoiset joulumarkkinat ja kirkon viereen valoista rakennettu seimiasetelma.

Aukio oli minusta tosi kaunis. – Vain lumi puuttuu, totesi mies ja meitä vähän nauratti, kun tajuttiin, että tänä vuonna meillä on varmuudella musta joulu.

Varsinainen jouluvalohuipennus kohdattiin kaupungintalon edustalla Espanjalaisella aukiolla. Aukion yli kurkotti kiemuraisia ”valonauhoja”, jotka päätyivät jättikokoiseen välkkyvään ja valoa vaihtavaan kuusenpalloon. Kokonaisuus on kerrassaan hieno. Kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan.

Siinä vieressä muuten, Plaza Reyes Catolicosilla hotelli Casa Consistorialin edessä, on Belén, yksi Fuengirolan jouluseimistä. On mahtanut olla iso duuni rakentaa jeesusseimen lisäksi kokonainen kylä kaikkine toimintoineen ja pienine yksityiskohtineen.

Näissä jouluseimikokonaisuuksissa on minusta jotain todella hellyttävää. Espanjassa matkaillessani olen jossain kohdannut kauppoja, jotka myyvät pelkästään tällaista jouluseimissä käytettävää miniatyyritavaraa.

Joulutunnelmaan pääsi tällä reitillä virittäytymään ihan kunnolla. Ja jos jouluvalot ovat sinun juttusi, kannattaa käydä myös Malagassa. 30.11.2018 sytytetään Malagan Larios-kadun (Calle Larios) kuuluisat jouluvalot. 600 000 LED-lamppua, valospektaakkeli ja äänishow tarjoavat ihasteltavaa joka ilta klo 18.30, 20.00 ja 21.30.

Minun on ainakin ihan pakko mennä fiilistelemään. Nämä valojutut ovat vaan niin hurmaavia.

 

Seuraa blogia myös Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You may also like

14 comments

Suvi 28.11.2018 - 11:39 am

Mahtavia kuvia kerrassaan!
Kolmisen vkoa ja pääsen itse niitä ihastelemaan. Hyvä idea mennä pimeän aikaan iltakävelylle bongaamaan jouluvaloja.. Sen me teemme miehen ja tyttären kanssa varmasti!
Ja Malagaan pitää päästä. Ravintola jo varattuna sieltä samalle illalle. Voi, kun äkkiä jo pääsisi sinne! ?

Reply
Annemaria 28.11.2018 - 5:52 pm

Huippua! Oon sitä mieltä, että matka voi alkaa jo pienellä hehkuttelulla kotoa käsin. Ihanaa reissua teille kaikille ja erikoisen hyvää joulua 🙂

Reply
espanjaan 28.11.2018 - 1:11 pm

Mekin kävimme. Ihan samat kadut ja paikat. Lauantai-iltana. Nämä ovat ihan huikeita spektaakkeleja, niin paljon valoja ja mielikuvitusta. Oletko jo nähnyt kaikki ne hahmot, joita on ripoteltu liikenteenjakajiin? Siellä on torviin puhaltavia enkeleitä ja muita hahmoja. Täällä Torremolinosin paikkeilla on ehkä vielä useampia kuin Fuengirolassa. Ja nuo seimet, ne ovat aivan huikeita taidonnäytteitä! Niitä on tosiaankin kirkkojen lisäksi myös kaupunkien toreilla ja aukioilla. Torremolinosin kaupungintalolla on ollut joka vuosi ja sitä odottelen. Joka vuosi olen myös vienyt lisää materiaalia kotiin ja rakentanut itselleni seimeä pala palalta. Kävin muuten viime viikolla yhtenä sadepäivänä myös Mollinan seimimuseossa, joka ylitti täysin odotukseni. Täällä satsataan sekä valoihin että seimiin. Tässä sinulle linkki blogitekstiini, jos haluat tutustua https://www.rantapallo.fi/ailajajuha/mollinan-seimimuseo/

Ihanaa jouluaikaa sinulle!

Reply
Annemaria 28.11.2018 - 6:02 pm

Liikenteenjakajien hahmot on mulla vielä bongaamatta. Täytyypä seuraavalla iltalenkillä olla vähän tarkkaavaisempi. Voin muuten kuvitella miten pitkäaikaisia projekteja nuo seimien rakentamiset on. Pala palalta, kuten sanoit. Ehkä myös asian vakavuudesta kertoo jotain, että aihepiiri on saanut ihan oman museonsa.

Reply
Pirjo 28.11.2018 - 6:03 pm

Aivan huikeet..oon aina kuvitellut että Funchalin jouluvalot(kerran kokeneena)on kaikkein komeimmat,mutta näin led-aikaan saadaan tällaisia upeita valopläjäyksiä;voikunpa Vantaan pimeyteenkin joskus…

Reply
Annemaria 30.11.2018 - 10:53 am

Mä oon myös nähny Funchalin jouluvalot joskus kauan aikaa sitten. Hienot nekin oli, mutta tämä uusi tekniikka on vienyt valaistuksen ihan uudelle tasolle.

Reply
Piyya 29.11.2018 - 8:42 pm

Kyllä joulupukin maan valot kalpenee maailman jouluvalojen äärellä. Pitää vissiin tuolla maailmalla satsata enemmän, että Petteri punakuono löytää tien joulupukille paremmin jouluaattona 😁
Täytyykin vissiin muistella omia tunnelmia maailmalla joulun aikaan.

Reply
Annemaria 29.11.2018 - 9:41 pm

Älä huolehdi Piyya. Joulupukilla on Suomessa lyhyempi matka ja varmuudella osaa paremmin perille 🙂

Reply
Suvi / Suvin matkassa 29.11.2018 - 9:41 pm

Näitä sun Fuge juttuja on niin ihana lueskella, paikka kun on niin lähellä sydäntäni. Nuo jouluvalot aion ehdottomasti mennä katsomaan, kun kolmen viikon päästä saavumme taas sinne viettämään joulua ja vuoden vaihdetta!!

Reply
Annemaria 30.11.2018 - 10:56 am

Kiitos Suvi. Musta on myös kiva kirjoittaa näitä juttuja ja hyvä jos jollekin on riipusteluistani ihan konkreettista hyötyä. Me odotetaan täällä myös joulua ihan malttamattomana. Erityisesti jouluruokia. Ei tuu kinkkua ja laatikoita tänä vuonna 🙂 Ihanaa joulua sinulle!

Reply
MarLi 30.11.2018 - 10:57 am

Minäkin nautin suunnattomasti jouluvaloista kotona Fugessa. Joka vuosi ne yllättää ja ilahduttaa. Belenit myös ja Fugen parhaat ovat ne kaksi autotallia. Pitäis näyttää se sulle, en tiedä osoitetta.

Reply
Annemaria 30.11.2018 - 10:19 pm

Ihan mahtia, että Fuge todella panostaa jouluvaloihin. Belenit on mun mielestä kanssa hienoja. Niissä kiteytyy jollain lailla espanjalainen joulutunnelma.

Reply
Satu 30.11.2018 - 1:19 pm

Kiitos, kun pääsemme tunnelmoimaan tulevan eläkekodin maisemia kauttasi!
Joulua en ole päässyt koskaan viettämään Fugessa, mutta haaveena on sekin… ehkäpä ensi jouluna?

Reply
Annemaria 30.11.2018 - 10:21 pm

Kiitos Satu, kun luet blogiani 🙂 Toivottavasti haaveenne toteutuu ja ensi joulua otatte vastaan näissä maisemissa. Kun hyvissä ajoin aloittaa suunnittelemaan, usein sillä pääsee toivottuun lopputulokseen.

Reply

Leave a Comment