Junalla ja bussilla liikkuminen Fuengirolasta ja vähän muualtakin

by Annemaria

Olen niin ihastunut Costa del Solin sujuvaan julkiseen liikenteeseen. Vuoroja on runsaasti, liikkuminen on helppoa ja ennen kaikkea matkustaminen on mukavan edullista. Esimerkiksi paikallisjunan pisin matka Fuengirolasta Malagan keskustan päätepysäkille maksaa vain 3,60. Ja mikä parasta, samalla junalla pääsee myös Malagan lentoasemalle (asema Aeropuerto) tai Maria Zembranon kansainväliselle juna- ja bussiasemalle.

Tuota liikkumisen helppoutta alleviivaisin eri toten. Olen itse väliin sellainen tumpelo kaikenlaisten käytännön asioiden kanssa. Erityisesti automaatit aiheuttavat minulle usein päänvaivaa ja niiden käyttö vähän hermostuttaa, etenkin jos takana on pitkä jono ja pitäisi toimia nopeasti.

Olen nyt tahkonnut muutaman kuukauden verran Aurinkorannikon julkisilla liikennevälineillä, joten enää ei tarvitse tätä puolta jännittää. Siksi päätin jakaa käytännön tietoni teille muille, jotka ehkä pähkäilette näiden asioiden parissa. Teille muille nohevimmille tiedoksi: vaihtakaa sivua pikaisesti. Nyt on nimittäin tulossa silkkaa rautalangasta vääntöä 🙂

Lentoasemalta Fuengirolan suuntaan

On kertakaikkisen hienoa, että Malagan lentokentältä pääsee näppärästi paikallisjunalla aina Fuengirolaan saakka. Minusta on ihan turha käyttää taksia, jos vaan lento saapuu junien kulkuaikaan tai majapaikka sijaitsee aseman lähettyvillä. Fuengirolan kaupungin alueella on neljä pysäkkiä: Carvajal, Torreblanca, Los Boliches ja päätepysäkki Fuengirola.

Kun tulet lentoaseman terminaalin ovista ulos, suuntaa etuvasemmalle kohti RENFEä eli paikallisen VR:n juna-asemaa. Juna-asema on ihan vieressä, ylität vain pari ajokaistaa.

Minusta tuo juna-asema on jotenkin huomaamaton. Itsekin olin eka kerralla vähän epävarma, vaikka kuinka tiesin mitä hakea. Muista, että aina voi kysyä. Sano RENFE, jokainen paikallinen kyllä ymmärtää. Espanjalaiset ovat muuten hyvin avuliaita auttamaan.

Paikallisjunan linja C1 kulkee välillä Malagan keskusta (Centro-Alameda) Fuengirolan keskusta.

Paikallisjunalla matkustaminen

Malagan ja Fuengirolan väliä liikennöivät paikallisjunat kulkevat pääosin kolme kertaa tunnissa noin aamu puoli kuuden ja ilta puoli kahdentoista välillä. Aikataulut voit tarkistaa syöttämällä päivän, lähtöpaikan ja kohteen tänne: http://www.renfe.com/EN/viajeros/cercanias/malaga/index.html

EDIT: Lippusysteemi Espanjassa junissa muuttui syksyllä 2019. Oheisen linkin takaa näet suomenkielisen videon, miten loppu ostetaan ja miten samalle lipulle ostetaan uusi matka.

https://www.youtube.com/watch?v=-mKcYV4xKy8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2P9lSGpNt_uERSshrOKF2_86hqejFuIjN9LgiVImuDOVLSPw-dv0HFz14

Älä siis heitä lippua menemään, sillä se sisältää 50 sentin pantin, minkä joudut maksamaan joka kerta, jos ostat uuden lipun. Mikäli haluat vaihtaa laitteen kielen muuksi esimerkiksi englanniksi, se onnistuu painamalla näytössä vasemmalla alhaalla olevaa lipunkuvaa.

Junissa on selkeät näyttötaulut, joissa näkyy vuoron perään pääteasema ja seuraava asema. Lisäksi ennen pysäkkiä aseman nimi kuulutetaan sekä espanjaksi että englanniksi. Ja jos jostain syystä näyttö ei toimi tai et saa kuulutuksesta selvää, jokainen asema on kyllä hyvin selvästi merkitty.

Suurimmilla juna-asemilla (mm. Malaga, Aeropuerto, Torremolinos, Benalmadena ja Fuengirola) asemilla on portit, joiden läpi sinun tulee kulkea mennen ja tullen. Portti aukeaa, kun painat junalippusi laitteen punaisen lätkän päälle Renfe-teksti ylöspäin.

Sama juttu tehdään myös määränpäässä, mikäli se on joku noista suuremmista asemista. Pienemmillä asemilla, kuten Los Bolichesissa ja Torreblancassa, näitä lipunlukijoita ei ole.

Junissa on muuten omat vaunut lastenvaunujen ja polkupyörien kanssa kulkeville. Näissä vaunuissa ei ole ollenkaan sisääntuloportaita.

Kultainen kortti 60 vuotta täyttäneille

Mikäli aiot matkustaa junilla enemmänkin ja olet 60 vuotta täyttänyt, sinun kannattaa hankkia kuuden euron hintainen Tarjeta Dorada alennuskortti. Tällä kortilla saat paikallisjunista 40 % alennuksen ja myös pitkän matkan junissa 25 – 40 %:n alennuksen riippuen viikonpäivästä ja junatyypistä. Alennuskortin voit ostaa joko Fuengirolan tai Malagan asemilta ja mukaan tarvitset passin. Kortti on vuoden voimassa.

Jos käytössäsi on Dorada-kortti, valitse lippuautomaatista lipputyypiksi T. Dorada ida. Sen jälkeen kone kysyy kortissasi olevaa numerosarjaa, jonka syötät näytölle.

Junalla pääsee Fuengirolasta näppärästi vaikka naapurikaupunki Torremolinokseen. Tai suosikikseni nousseeseen Malagaan.

Kaupunkibusseilla matkustaminen

Aurinkorannikon suurimmissa kaupungeissa liikkuu kiitettävästi paikallisbusseja, joilla on kätevää tehdä pieniä kaupungin sisäisiä matkoja. Itse olen tullut käyttäneeksi eniten Fuengirolan busseja, joilla pääsee Miramar-ostoskeskukseen. Tai sitten kun jalkoja on alkanut väsyttää, olemme joskus hypänneet bussin kyytiin Fuengirolan vanhasta keskustasta ja matkanneet lähimmälle pysäkillemme Torreblancaan.

Kaupunkibusseissa on aina kiinteä 1,15 euron taksa. Yritä varata mahdollisimman tasaraha.

Seuraavat tulevat bussit näet pysäkin valotaululta, jos ne vaan toimivat. Pysäkkitolpissa on myös aikataulut, mutta huomioi reittisi. Aikatauluissa on mukana sellaisetkin bussit, jotka eivät pysähdy kyseisellä pysäkillä.

Bussit muihin kaupunkeihin

Fuengirolan bussiasemalta pääsee melko mukavasti moneen suuntaan bussiyhtiö Avanzan kyydissä. Tosin vuoroja on pidemmälle meneviin kaupunkeihin aika vähän, joten kannattaa tarkistaa myös, mitkä ovat yhteydet Malagasta.

Alla olevasta linkistä näet, minne kaikkialle Fuengirolasta käsin pääset. Kun valitset origen kohdan listasta lähtöpaikan Ter.Fuengirola, niin destination kohdan kolmen viivan alta näet kohteet, minne täältä pääsee. Aikataulun saat näkyviin, kun laitat lähtöpaikan, määränpään, päivämäärän ja painat kohtaat search trips. Huomioi, että joidenkin kaupunkien edessä on kirjainlyhenne Ter. tarkoittaen terminaalia eli linja-autoasemaa.

Aina kun lähdet matkaan linja-autoasemalta, lippu tulee ostaa etukäteen. Joskus pidemmän linjan bussilippuihin on merkitty myös istumapaikka (asiento). Varaudu aina jonoihin lippuluukulla. Ihan viime tippaan lipun ostoa ei siksi kannata jättää. Isoimmilla asemilla bussilipun pystyy ostamaan myös automaatista. Fuengirolassa tätä mahdollisuutta ei ole. Älä ihmettele, kun automaatti kysyy postinumeroasi. Siihen kuulema kelpaa ihan mikä numero vaan.

Liput pystyy ostamaan myös netistä.

https://booking.avanzabus.com/web/index.php?lang=en

Fuengirolan linja-autoasemalta pääsee bussilla esimerkiksi huikeaan Rondan kaupunkiin. Tai rannikolla olevaan suloiseen Esteponaan.

Malagassa bussi- ja juna-asema ovat vierekkäin

Kauemmas mielivälle oikea osoite on Malagan Maria Zambranon rautatieasema. Tänne pääset suoraan Fuengirolasta tulevalla paikallisjunalla. Kun suunnittelet junamatkaa Malagasta huomioi, että samalla matkaosuudella saattaa olla melkoinen hintaero riippuen siitä onko kyseessä nopea luotijuna AVE vai normijuna AVANT.

Täältä löydät junien aikatauluja: http://www.renfe.com/EN/viajeros/index.html

Malagan rautatieaseman vieressä on bussiasema. Kävele asemarakennuksen läpi toiseen päähän ja ulos tultuasi edessäsi on kaupungin bussiasema. Täällä sinun tulisi etsiä käsiisi sen bussiyhtiön lippuluukku, jolla aiot matkustaa. Andalusian alueella se useimmiten on Alsa. Lipun saa ehkä kaikkein kätevimmin automaatista, sillä lippuluukuilla on kokemukseni mukaan aina pitkät jonot.

Alsan bussien aikatauluja löydät täältä: https://www.alsa.com/en/web/bus/bus-schedules

Sekä Renfen että Alsan liput pystyy ostamaan myös netistä.

Ja sittenhän on aina niitä vaihtoehtoisia liikkumismuotoja 🙂

Toivottavasti ei nyt ihan kauheasti tullut valehdeltua tai kerrottua muunneltua totuutta. Olen huomannut miten helposti muisti pettää, kun aikaa kuluu tapahtuneesta. Tai sitten vain luulee tietävänsä 🙂 Oikokaa minua ihmeessä, jos löydätte sellaista, mikä ei pidä paikkaansa tai itselläsi on jotain lisättävää.

Huh, tulihan tästä melkoisen pitkä sepustus, mutta toivottavasti jollekulle näistä neuvoista on apua. Haluan rohkaista teitä kaikkia liikkumaan upean Andalusian alueella laajalti ja käyttämään hyödyksenne tätä loistavaa julkisten liikennevälineiden verkostoa. Hypätkää ennakkoluulottomasti bussiin tai junaan ja huristakaa pienempiin tai suurempiin seikkailuihin.

Ja kenellä auto on alla, sille vasta herkkuja onkin tarjolla. Itse en ole oikein vielä keksinyt miten päästä ihanaisiin sisämaan pikkukyliin julkisilla, joten auto on siinä kohtaa paikallaan. Itse odotan erityisen innolla erästä lähiviikkoa, sillä pian meillä on vuokra-auto alla ja polkaisemme ystäviemme kanssa vähemmän tunnettuun keskiaikaiseen kaupunkiin ja yhteen Andalusian viehättävimmistä valkoisista kylistä. Pysykääpä kuulolla.

Tietoa aikatauluista löydät täältä: https://www.holafuengirola.com

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You may also like

46 comments

Merja 20.2.2019 - 9:58 pm

Iso kiitos tästä postauksesta. Bussilla olemme hieman kulkeneetkin, mutta lentokentältä olemme ottaneet aina taksin. Tästä lähtien käytämme Renfeä. Mukava kuulla myös tuosta 60 täyttäneiden alennuskortista, kun nyt on sekin jo mittarissa.

Reply
Annemaria 21.2.2019 - 7:01 am

Ole hyvä vaan 🙂 Tosi kiva, jos näistä vinkeistä on sinulle jotain apua. Lentokentältä pääsee tosi kätevästi junalla aina Fuengirolaan saakka. Eikä edes paljon maksa.

Reply
Juha 21.2.2019 - 12:51 pm

Moi.
Mukava lukea tätä blogia. Kesäkuussa tullaan fugeen niin täältä saa hyviä vinkkejä.

Reply
Annemaria 21.2.2019 - 9:18 pm

Kiitos juha. Mukavaa, jos blogistani on hyötyä. Mukavaa matkaa, taitaa kesäkuussa olla aika tavalla hot 🙂

Reply
Maija 21.2.2019 - 4:59 pm

Kiitos, oli tarpeen nämä tiedot. Ollaan menty vaan Miramadin ostoskeskukseen bussilla.
Nyt uskaltaa kulkea enemmän julkisilla.
Seuraan blogiasi aina, kun uutta tulee.
Kuulun Fuengirola fasebook ryhmään. Sieltäkin tulee tietoa, mutta myös ikäviä kommentteja.

Reply
Annemaria 21.2.2019 - 9:20 pm

Ehdottomasti kannattaa Maija Fuengirolassa käyttää kaikkia julkisia rohkeasti. Se on helppoa, halpaa ja niin kätevää. Kiva, kun luet blogiani. Mukavaa kevään odotusta sinulle.

Reply
ritva 21.2.2019 - 5:41 pm

Kiitos hyvistä vinkeistä,taas kerran.Niistä saa paljon hyvää tietoa.😊

Reply
Annemaria 21.2.2019 - 9:22 pm

Mukavaa minusta, jos voin olla avuksi 🙂 Olen itse saanut matkoihini niin paljon hyvää tietoa matkablogeista, että mieluusti jaan kokemuksiani ja vinkkejä muille.

Reply
Matti 21.2.2019 - 5:42 pm

Moi ja kiitokset postauksesta! Tuosta Fuengirolan kaupunkibussilla matkustamisesta ja siinä maksamisesta, sen lisäksi että maksun voi hoitaa käteisellä, saa tupakkakaupoista 10 matkan sarjalippuja hieman alennttuun hintaa! Nämä sarjaliput tosin eivät käy maksuksi viikonloppuisin vaan silloin pitää löytyä kolikoita :).

Reply
Annemaria 21.2.2019 - 9:24 pm

Tämä on hyvä vinkki, kiitos. Joku tästä mainitsisikin jo tuolla Facebookin puolella. Hän oli sitä mieltä, että sarjaliput olisivat nykyisin voimassa myös viikonloppuisin. Hintaa kortilla on kuulema 9 euroa.

Reply
Pirkko Mäntysalo 21.2.2019 - 10:56 pm

Iso kiitos hyödyllisistä tiedoista!

Reply
Annemaria 22.2.2019 - 9:58 am

Kiitos, kun luit 🙂 Ja vielä mukavampaa, jos tiedoista on ollut hyötyä.

Reply
Kristina Nymam 22.2.2019 - 1:03 pm

Hei, oikein hyviä tietoja bussi- ja junaliikenteestä. Lisään vielä, että Fuengirolan psikallisbusseihin voi ostaa joistakin tupakkakaupoista ns. bonobus 10 matkan kortin, joka tulee hieman huokeammaksi/matka. Myöskin Torremolinoksen bussiin on mahdollista osta ns. näyttölippu, mutta siitä voisi joku viisaampi kertoa, koska itse huomasin asian vasta viime matkallani viimeisenä päivänä.

Reply
Annemaria 22.2.2019 - 3:25 pm

Hei Kristina ja kiitos tästä bussikorttivinkistä. Jokunen muukin tuossa aiemmin jo tästä mainitsi. Ihan kätevä kortti. Ei tartte aina olla kolikoita kaivelemassa.

Reply
Nimetön 23.2.2019 - 3:13 am

Hei,

Se mainitsemasi pisin matka eli Fuengirola- Malaga (Zambrano tai Centro Alameda) maksaa 3.60. Vyöhyke vaihtuu Aeropuerton jälkeen.

Janne

Reply
Annemaria 23.2.2019 - 9:25 am

Toi 3,60 on 5. vyöhykkeen taksa. Oonko ihan väärässä, mutta mun mielestä Fuengirola kuuluu 4. vyöhykkeeseen? Renfe mittaa vyöhykkeet Malagasta alkaen. Tarkistin vielä Renfen sivuilta ja niiden mukaan 4. vyöhykkeen taksa on 2.70. Korjatkaa joku, jos olen väärässä.

Reply
Antonio 24.2.2019 - 2:53 pm

Hola Amiga, RENFEN lippu Los Boliches – Malaga Centro maksaa 3,60€ ilman alennusta. Mutta Los Boliches – Aeropuerto on 2,70€ ilman alennusta.

Reply
Annemaria 24.2.2019 - 9:50 pm

Kiitos Antonio tiedosta. Pakko nyt uskoa 🙂 Korjasin hinnan myös tuohon blogijuttuun.

Reply
heli 26.3.2019 - 2:30 pm

Mistä tunnistan ensikertalaisena tupakkakaupan Fuengirolasta?

Reply
Satu 7.4.2019 - 9:40 pm

Kiitos hyvistä ohjeista. Lähdetään ensi kertaa Malagaan ensi kuussa. Ajateltiin että jos pari yötä ensin Malagassa ja sitten esim Torremolinokseen. Meillä on vasta lennot varattuna. Fuengirolaan ei nyt tällä matkalla tulla, kun lokakuussa tullaan sitten sinnekin, kun on Fugefestit. Julkisilla liikutaan joka maassa niin paljon kuin mahdollista.

Reply
Annemaria 8.4.2019 - 10:36 am

Ole hyvä vaan. Parasta täällä Aurinkorannikolla on, että junilla ja busseilla on niin kätevää ja edullista liikkua paikasta toiseen. Mukavaa matkaa teille.

Reply
Keijo Keränen 29.6.2019 - 11:07 am

Hyvä asiallinen info.
Mukavaa kesää.
Kiitos!

Reply
Annemaria 29.6.2019 - 12:38 pm

Mukavaa, jos oli hyötyä. Hyvää kesää sinullekin.

Reply
Arja P. 8.7.2019 - 5:02 pm

Aivan mahtava tietoisku julkisesta liikenteestä Aurinkorannikolla. Kaikki oli esitetty selkeästi ja loogisesti ja lisäksi löytyi vielä tarpeelliset linkit palveluntarjoajien sivuille. Suurkiitos😎. Tieto oli yhdessä paikassa juuri sitä, mitä olin etsinyt yksitellen useasta eri kohteesta. Upeeta!!!

Reply
Annemaria 8.7.2019 - 8:32 pm

Ole hyvä. Kiva, jos saatoin olla avuksi 🙂 Itse olen niin monta kertaa matkoilla toivonut sellaista tiivistä ”selviämispakettia” ja päätin jakaa liikkumisen osalta kaiken sen, mitä olen kantapään kautta oppinut tuolla Aurinkorannikolla.

Reply
Anu 17.8.2019 - 9:32 pm

Hei, voiko noilla tupakkakaupoista ostettavilla matkakorteilla maksaa myös esim Fuengirolan ja Marbellan väliä kulkevissa busseissa? Eli ladata kortille rahaa jolla maksaa bussissa eri hintaisiakin matkoja?

Reply
Annemaria 18.8.2019 - 12:16 am

Enpä osaa vastata tähän. Sellainen tuntuma olisi, että matkakortit ovat vain Fuengirolan alueellisiin busseihin, mutta tämä ei ole varmaa tietoa.

Reply
Heino 2.10.2019 - 10:42 am

Hei, kiitos hyvästä blogista. Koska paikallisjunaliput on hyvä ostaa etukäteen, tuli mieleen kysymys: Miten kauan ostettu kertalippu on voimassa? Jos ostan nyt, toimiiko se vielä viikon päästä?

Reply
Heino 3.10.2019 - 11:55 am

Hei, kommentoin omaa kysymystäni. Koska lippu-uudistus on tapahtunut tänä syksynä 2019, näyttää epätietoisuus olevan vielä yleisesti suurta. Kävin automaatilla ja siinä oli parikin eri suomalaista ryhmää opasharjoittelijoineen ja kukaan neljästä opasharjoittelijasta ei osannut vastata kysymykseeni.

Viereinen suomalainen puodinpitäjä arveli lipun olevan voimassa sen päivän ja eräs vanhempi rouva edellisistä suomalaisryhmistä muisteli, että vanhat liput olivat voimassa 2 tuntia ja totesi, ettei näissä uusissa sitäkään enää mainita.

Löysin nettisivun, jonka tekijän mukaan lippu on voimassa 2 tuntia ja junaan on noustava tunnin sisällä lipun osatamisesta. Jos näin on, ei uudistuksessa ole kyllä yhtään haluttu vähäntää ruuhkia lippuautomaatilla. Olisi tosi kätevää, jos kertalipun voisi ostaa jo vaikka edellisenä päivänä kaikessa rauhassa, kuin jännittää lennonlähtöaamuna, että mahtaako automaatti toimia ja lipun osto miten onnistua.

Mutta tässä mainitsemani linkki, jossa ostotapahtuma kerrotaan hyvin seikkaperäisesti ja tarkkaan kuvien kanssa. Kyllä se siitä!
https://docplayer.fi/1752719-Renfen-lippuautomaatti-nain-ostamme-lipun-paikallisjunaan.html

Reply
Annemaria 3.10.2019 - 7:07 pm

Tervehdys Heino. Enpä osaa sulle vastata tähän kysymykseen. Yritin etsiä tietoa Renfen sivuilta, mutta en löytänyt. On totta, että olisi kätevää, jos lippuja voisi osataa etukäteen ilman jonottamista. Tuleeko ostettuun lippuun näkyviin mitään aikaleimausta ostohetkestä? Jos näin on, silloin ymmärtääkseni se on voimassa vain rajallisen ajan.

Reply
Heino 4.10.2019 - 10:57 pm

Hei, taas ollaan vähän viisaampia.

Nämä liput (kertaliputkin) ovat nykyisin uudelleen ladattavia, pankkikortin kokoisia. Jos sinulla ei ole mitään lippua/korttia ennestään, lipun hintaan tulee 50 senttiä lisähintaa tuosta kortista (johon voi sitten jatkossa ladata uusia matkoja).

Teimme tänään seuraavan kierroksen junalla (ikäänkuin testimatkan): (1)Los Boliches – (2)Aeropuerto de Málaga – (3)Málaga Centro Alameda – (4)Los Boliches
Ostimme matkalla lipun 3 eri kertaa, Los Boliches – Aeropuerto, Aeropuerto – Malaga, Malaga – Los Boliches.

(1) Los Bolichessa ensimmäinen automaatti ei ottanut kolikkoja sisään, kokeilin maksaa kortilla, ei onnistunut – palautti onneksi pankkikortin. Toinen automaatti hoiti homman, maksoin 20€:n setelillä 3 lippua kerralla. Lopussa automaatti kysyi, haluanko tapahtumasta kuitin. Vastasin myöntävästi ja sain kuitin, jossa oli ostoaika ja voimassaoloaika. Voimassa vain 2 tuntia.

”Titulo: BILLETE IDA”
”Origen: L.BOLICHES”
”Zonas: 1,2,3,4”
”Importe: 9,10 EUR SOP: 0,50 EUR”
”Inico Validez: 04/10/2019 12:36”
”Fin Validez: 04/10/2019 14:36”

(2) Aeropuertolle päästiin porteista hyvin sisään ja oltiin jo heittämässä lippukorttia roskikseen kun virkailijatäti innostui selittämään jotain. Mukana ollut tyttäremme, joka osaa jo espanjaa ymmärrettävästi, käsitti ettei lippuja pidä heittää roskiin, vaan niitä voi käyttää uudelleen kun lataa automaatissa uuden matkan (säästää 50 senttiä).

Kun olimme valmiit jatkamaan matkaa Malagan päätepysäkille, ryhdyimme opettelemaan lipun lataamista automaatissa, jossa käy vain pankkikortin lähimaksu. Siinä vaiheessa, kun automaatti kysyy (ATENCIÓN Desea utilizar su Tarjeta Renfe y Tú?) vastataankin nyt myöntävästi Si ja se olemassa oleva ladattava kortti laitetaan erilliseen lipun luku-/latauslaitteeseen ja pankkikortti laitetaan vastaavasti pankkikortin lukulaitteen päälle. Näytössä pyörii teksti, joka pyytää odottamaan. No tässä vaiheessa meille ei oikein selvinnyt mitä tässä pitää odottaa… kerron kohta. Saimme kaikki 3 lippua ladattua tässä masiinassa ja maksu kelpasi (nyt ei voi ostaa enää kerralla 3 lippua, koska jokaiseen lippukortiin tulee ladata jokainen matka erikseen). Menemme portille, mutta yllätys – portti ei avaudukaan millään laatamillamme korteilla. Etsimme virkailijan hätiin ja syyksi selvisi, että meidän olisi pitänyt antaa olla sen kortin pitemmän aikaa siinä luku-/latauslaitteessa, jotta se olisi ehtinyt latautua. No virkailija sai pitkän räpläyksen jälkeen jotenkin palautettua (näin ainakin ymmärsimme) yhden korttilatauksen maksun, mutta kahta muuta peruutusta pankkikorttini ei jostain syystä hyväksynyt. Joskushan lähimaksua käytettäessä pankkikortti voi vaatia PIN-koodin antamisen. No näissä Renfen lähimaksuautomaateissa EI VOI antaa jostain syystä PIN-koodia. Ostimme/latasimme siis 2 matkaa uudestaan ja sen jälkeen portit avautuivat ja pääsimme jatkamaan.

(3) Málaga Centro Alamedassa portit avautuivat sujuvasti ja kävimme kaupungilla kahvilla.
Paluumatkan takaisin Los Bolichesiin latasimme automaatilla jo kokeneesti. Tosin minun pankkikorttini ei kelvannut (olisi kai vaatinut sitä PINniä) joten maksoimme vaimoni kortilla, joka toimi hienosti.

Kaiken kaikkiaan kiva ja opettavainen retki 🙂

Reply
Annemaria 5.10.2019 - 8:41 am

Kiitos Heino opastuksesta ja tarpeellisesta tiedosta. Paljon uutta näemmä tullut lippuihin. Pian pääsen itsekin harjoittelemaan 🙂

Nimetön 4.11.2019 - 9:26 am

Tämä blogi tuli eteen googlen haulla. Tosi hyvä. Just sellaista rautalankaperustietoa, jota kohta tarvitsen. Kiitos selkeästä kirjoituksesta.

Reply
Annemaria 4.11.2019 - 8:18 pm

Kiva kuulla, jos näistä vinkeistä on apua. Olen itse reissuissa huomannut kuinka monta ihmettelyä ja pulmaa välttää, kun etukäteen tietää.

Reply
Raija 11.11.2019 - 7:22 pm

Olipas hyviä vinkkejä. Kiva kun joku haluaa auttaa kanssamatkustajia. Olemme menossa Torremolinosiin tämän kuun lopulla niin pääsemme testaamaan ohjeita 🙂

Reply
Annemaria 11.11.2019 - 10:57 pm

Moi Raija. Kiva, jos on vinkeistä on hyötyä.Sen verran näyttää muutosta tulleen, että lippua ei asemalla työnnetäkään enää laitteeseen vaan näytetään laitteen päällä olevaan lukijaan.

Reply
Hannaselina 12.11.2019 - 10:54 am

Hola, kiitos vinkeistä! Sitä tässä vielä mietin, enkä ole löytänyt tietoa muualta, että onkohan busseissa ja junissa vaihtomahdollisuus? Meidän tapauksessa (ensi kuussa) tulemme bussilla 127 Fuengirolan juna-asemalle, josta jatkamme esim. Malagan keskustaan. Onkohan bussilipusta mitään iloa junassa, ja toisinpäin? 🤔

Reply
Annemaria 12.11.2019 - 3:15 pm

Valitettavasti en osaa vastata tähän. Vahva epäilys, ettei ole, mutta kannattaa kysyä. Fuengirolan juna-asemalla on asiakaspalvelutiski.

Reply
Jonna 17.11.2019 - 12:47 am

Hei, Osaatko kertoa kuinka paljon suurinpiirtein taksi maksaa Malagasta Fuengirolaan? Ensimmäinen reissu Espanjaan tulossa ensi viikolla, eikä seurueemme ole muutoinkaan kovasti matkustanut. Loistavien ja perusteellisten kirjoitustesi ansiosta (joita olen vasta osittain ehtinyt lukemaan) uskaltaudumme varmasti käyttämään junaa ja bussia, mutta mietimme jos tavarat saisi kuitenkin ekana päivänä helpoiten taksilla hotelliin.

Reply
Annemaria 17.11.2019 - 1:11 pm

Omien kokemusteni perusteella noin 40-45 euroa. Hintaan vaikuttaa matkan lisäksi se kuinka monta matkalaukkua kyytiin tulee. Jokaisesta laukusta tulee joku lisähinta. Jos maksatte kortilla, tarkistakaa, että on sellainen taksi, joka hyväksyy korttimaksun.

Reply
Nimetön 30.11.2019 - 9:44 pm

Kiitos, olipa tyhjentävä ja tarkka selostus! Jos noilla ei selviä niin sit on paras jäädä kotiin 👍🤗

Reply
Annemaria 1.12.2019 - 10:30 pm

🙂

Reply
Pekka Pitkänen 11.1.2022 - 3:35 pm

Kiitos Annemaria hyvistä junavinkeistä. Olen menossa 15.2.2022 Fuengirolan ja lähden sieltä fillarilla rantateitä pitkin kohti Toreviejaa. Tarkoitus on palata junalla Toreviejasta tai Alicantesta takaisin Fuengirolan 4.3.2020. Olisi kiva kuulla huomioitasi maakuntien välisistä matkustusrajoituksista, yöliikumiskielloista tai käytännön maskipakosta.

Reply
Annemaria 11.1.2022 - 10:11 pm

2022 maaliskuussa olet ilmeisesti tulossa takaisin, ellet aikakoneella matkusta 🙂 En ole ainakaan kuullut, että maakuntien välillä olisi tällä hetkellä mitään matkustusrajoituksia tai yöliikkumiskieltoa (Kataloniassa jossain vaiheessa oli, mutta sillähän ei ole vaikutusta sun reissuun). Maskipakko ainakin Andalusian alueella on tällä hetkellä niin ulkona kuin sisätiloissa, paitsi urheillessa. Pyöräily kai katsotaan sellaiseksi… Hyvää ja turvallista matkaa.

Reply
Ari Korhonen 4.10.2022 - 9:12 am

Päivitettyä tietoa lokakuu 2022:

Olin jonottamassa lentokentän lippuautomaateille, kun Renfen henkilökunta tuli opastamaan, että nykyään pystyy maksamaan junamatkan suoraan portin kortinlukijaan maksukortilla eli erillistä matkakorttia ei tarvitse ostaa. Määränpään pysäkillä asemalta poistuessa näytetään samaa maksukorttia taas portin lukijaan niin puomi aukeaa. Tarkistin veloituksen luottokorttilaskulta ja Malagan lentokentältä Fuengirolaan maksoi 2,70 €. Kätevää!

Reply
Annemaria 8.10.2022 - 5:32 pm

Kiitos Ari tiedosta. Tuohan on ihan mahtava uudistus! Kätevöittää matkan tekoa entisestään.

Reply

Leave a Comment