Malagaa kaikille aisteille

by Annemaria
Malagan matka odottaa ihan pian. Piti tässä vähän fiilistellä ja lukea omia vanhoja postauksia ja palauttaa mieleen, mitä sitä onkaan tullut Malagassa tehtyä. Niin paljon ihania juttuja ja pieniä seikkailuja.

Malagan humputteluilta

Keskellä koronan kieltolain aikaa hypättiin miehen kanssa paikallisjunaan ja hurautettiin Fuengirolasta isolle kirkolle Malagaan. Muistan niin hyvin tuon viime vuoden joulukuun päiväretken. Juhlittiin 25-vuotishääpäiväämme ja humputeltiin Malagan hulppeissa joluluvaloissa.

Tälle joululle Lariokselle on tulossa muuten ihan uudet rakennelmat ja uusi valoshow. Luvassa on ihania enkeleitä. Valot syttyvät ja ensimmäiset esitykset tulevat nähtäväksi 26.11.2022. Myös katedraalin hienosti toteutettu valoshow toteutuu tänäkin vuonna.

https://www.rantapallo.fi/samppanjaamuovimukista/2022/01/05/humputteluilta-malagassa/

Kadonnutta joulutunnelmaa etsimässä

Kun palmut huojuvat ja aurinko paistaa kesäisen lämpimästi, joulutunnelma on joskus Aurinkorannikolla ollut hakusessa. Viime jouluna löysin kaksi kohdetta, toisen Malagasta ja toisen lähistöltä, joissa pääsi syttymään joulufiilikseen. Mitä tykitystä visualistille!

Malagan kasvitieteellisen puutarhan La Concepsión Botanican jouluvaloreitti toteutuu myös tänä vuonna. 27.11.2022 – 8.1. 2023 pääsee puutarhassa kiertämään reitillä, jossa kulkijaa johdattaa tähti itäisiltä mailta Itämaan tietäjien vanavedessä. Varasin meille jo liput etukäteen, sillä viime vuotinen kokemus oli minusta niin hieno. Lisätietoja löydät täältä: https://laslucesdelbotanicomalaga.com/en/

https://www.rantapallo.fi/samppanjaamuovimukista/2021/12/18/kaksi-paikkaa-malagassa-joista-loytyi-joulutunnelmaa/

Höntsäilypäivä koronan tyhjentämässä kaupungissa

Elettiin maaliskuuta 2020. Aikaa, jolloin korona oli minulle vielä vain sana, josta en mitään tiennyt. Me lähdettiin Malagaan ihan vain päiväksi höntsäilemään. Suurkaupungin hiljentyneet kadut ihmetyttivät.

Tälläkin päiväretkellä löydettiin monta mukavaa juttua. Malaga vaan on sellainen runsaudensarvi.

https://www.rantapallo.fi/samppanjaamuovimukista/2020/03/08/malagaa-monella-tapaa/

Malagan ihanat museot

Museoiden ystävälle Malaga on huippu kaupunki. Monet tuntevat Malagan lukuisat taidemuseot, joista tunnetuin lienee Picasso-museo. Yksi ehkä vähemmän tunnetumpia kaupungin museoita on Malagan automuseo, joka samalla on myös jonkinlainen muotisuunnittelun museo. Jos et ole mikään museofriikki, luulen, että tästä museosta tulet pitämään.

https://www.rantapallo.fi/samppanjaamuovimukista/2019/04/28/malagan-automuseo-oli-yllatyksia-taynna/

https://www.rantapallo.fi/samppanjaamuovimukista/2019/02/16/malaga-on-oivallinen-taidemuseokaupunki/

Kaupunki, josta tuli pikku hiljaa hyvin rakas

Kuka olisi uskonut, että kaupunki, joka ei minua ensi alkuun juurikaan viehättänyt, kehkeytyi käynti käynniltä kovin rakkaaksi. Alla lisää vinkkejä mukavaan kaupunkipäivään.

Tuskin jaksan odottaa uusia seikkailuja. Kohta nähdään taas rakkaani. Salud Malaga!

https://www.rantapallo.fi/samppanjaamuovimukista/2019/03/07/malaga-on-kaupunki-josta-kehkeytyi-suosikkini-vinkit-mukavaan-malaga-paivaan/

 

 

You may also like

10 comments

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 13.11.2022 - 2:45 am

Malaga kuulostaakin mainiolta! Nuo Malaga jouluvalot muuten nähtyävät todella hienoilta, olisi joskus mukavaa päästä itsekin näkemään ne.

Nauttikaa lämmöstä ja auringosta.!

Reply
Annemaria 14.11.2022 - 5:26 pm

Kiitos Mikko 🙂 Valo ja aurinko tekee ihan varmasti hyvää.

Reply
Terhi 13.11.2022 - 10:14 am

Mukavaa matkaa ja upeita uusia kokemuksia ja myös vanhan kertausta :-). Kuvia ja kertomuksiasi odotellen…..

Reply
Annemaria 14.11.2022 - 5:27 pm

Kiitos Terhi. Tosi kiva lähteä Malagaan nyt vähän pidemmäksi aikaa. Katsotaan, mitä uutta kaupunki tuo eteen.

Reply
Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys 14.11.2022 - 12:23 pm

Malaga on jäänyt vain yhden melko pikaisen visiitin tuttavuudeksi (lentokenttää lukuun ottamatta), mutta pitäisi kyllä tehdä tarkempi tutustumisreissu. Kun Estepona houkuttelee myöskin, niin siinä olis varmasti ihan kiva kaupunkien kombo… Pitääkin tutkia sinun aikaisemmat posaukset Malagasta, uusia tietenkin odotellessa!

Toi sun blogin kansikuva on muuten aivan huikean upea! Tulee niiin hyvä mieli aina kun blogiisi päätyy ja näkee sen kuvan. 🤩

Reply
Annemaria 14.11.2022 - 5:34 pm

Mä niin suosittelen Malagaa kaikille, varsinkaan jos suurkaupungin vilinä ei tunnu vieraalta. Estepona taas on sellainen pieni söpö kaupunki täynnä silmänruokaa. Ihana sekin.

Ai blogin kansikuva. Se toivottavasti kuvaa blogini linjaa: luksusta tavoitellaan ja välillä hienostellaan, vaikka totuus on, että usein sitä samppanjaa joutuu siemailemaan muovimukista 🙂

Reply
Merja 17.11.2022 - 9:08 pm

Malagan lumoissa täälläkin. Kaikki kuvat ja matkakokemukset tervetulleita. Myös asuminen Malagan keskustassa kiinnostaa. Esim. mitä aluetta ei missään nimessä kannattaisi harkita. Hyvä ruokakauppa tai tori olisi kiva olla lähellä. Kauppahalli on tietysti kiva juttu, mutta sen lähistö Malagassa vaikuttaa hieman epämääräiseltä? Vanhoissa taloissa ei liene hissiä ja alimmissa kerroksissa ei suurkaupungissa ole kiva asua.

Reply
Annemaria 19.11.2022 - 10:21 pm

Meille kävi aika hyvä tuuri asunnon kanssa. Ollaan ihan vanhan kaupungin ytimessä, mutta asunto on siltikin rauhallinen. Kunhan ennätän, kirjoittelen lisää Malaga-vinkkejä.

Reply
Merja 22.11.2022 - 10:01 pm

Kiitos vinkeistä. Vietän parhaillaan luksuslomaa = Neljä viikkoa Aurinkorannikolla ja tänään juuri kävimme Malagassa. Siellä jouluvaloja jo kovasti viriteltiin, ehdottomasti uusi retki sinne on tehtävä, kunhan valot on sytytetty.
Museovinkkinä Museo del Vidrio y Christal eli Lasimuseo. Sijaitsee kauniissa vanhassa rakennuksessa, hieno kokoelma, muutakin kuin lasia, taidetta, huonekaluja, posliinia ym. Paikan ja kokoelman omistaja on suomalaisen ja skandinaavisen lasin ystävä ja kehui vuolaasti suomalaisia lasitaiteilijoita. Oli jännä fiilis nähdä Oiva Toikan lintuja ym. tuttuja lasiesineitä esillä.

Reply
Annemaria 28.11.2022 - 12:22 am

Kiitos Merja vinkistä. Onkin sellainen museo, missä en ole Malagassa vielä käynyt. Kuulostaa kiinnostavalta. Ehdottomasti käyntilistalle.

Reply

Leave a Comment