Minne seuraavaksi – loppuvuoden matkasuunnitelmat

by Annemaria

Joskus tuntuu siltä, että ajankulu vain nopeutuu vuosi toisensa perään. Minulle on täysi mysteeri, minne on humpsahtanut tämän vuoden ensimmäinen puolisko? Kun mietin kuukausia taaksepäin, tuntuu kuin vain hetki sitten oltiin valtaisien hankien ympäröimänä. Sitten tuli kevät ja valo. Hihkuin innoissani ohi lentäviä kaakattavien muuttolintujen parvia.

Nyt kesä soljuu mielestäni ihan liian nopeasti ja koko ajan taustalla on pieni huoli sen lipumisesta ohitse. Uskokaa tai älkää, illat ovat jo pimentyneet. Täällä metsän keskellä sen huomaa niin hyvin.

Mutta ei hätiä mitiä. Seuraava vajaa puolivuotiskausi tulee omalla kohdallani olemaan kerrassaan mielenkiintoinen. Luvassa on kotimaan kokemuksia Kainuussa ja Lappia alkusyksystä enemmänkin. Ja tällä kertaa ihan kutkuttavan poikkeuksellisella tavalla. Loppuvuodesta kutsuu Espanja (toivottavasti). Kerronpa vähän, mitä kaikkea on odotettavissa.

Ensi viikolla lähden blogimatkalle Kainuuseen ja kierrän kolmioreitin Kuhmo – Suomussalmi – Paltamo. Luvassa on kulttuuria monella tapaa ja ainutlaatuisia luontoelämyksiä. Olen niin innoissani tästä matkasta, sillä tarjolla on monen muun kiinnostavan asian lisäksi yksi sellainen juttu, josta olen haaveillut pitkään. Palaan näihin Kainuu-tunnelmiin piakkoin. Tiedossa on myös mielenkiintoisia majoituspaikkoja, joita odotan pääseväni näyttämään teille.

Elokuussa odottaa Lappi. Ensin matkaamme miehen kanssa kalastelemaan rakkaaksi tulleeseen piilopirttiin Lemmenjoen suulle. Olemme muutaman vuoden ajan lomailleet meistä yhdessä maailman hienoimmista paikoista, vanhassa poropirtissä tiettömässä erämaassa. Kun ympärillä on täydellinen rauha ja hiljaisuus, Lapin silmiä hivelevä luonto ja edessä järvi täynnä kalaa, mikäpä on ihmisen ollessa.

Yksi bloggaamisen ihanuus on siinä, että se tuo eteen välillä ihan huikeita ja odottamattomia juttuja. Nyt kävi niin, että tulimme miehen kanssa valituksi ”pelottomiksi uudisasukkaiksi”, kuten hakuilmoituksessa asiaa kuvattiin. Meidät tullaan ”sijoittamaan” yhteen Pohjois-Lapin pieneen kylään, jossa pääsemme sisältäpäin tarkastelemaan, millaista on asua ja elää muutama viikko lappilaisessa kyläyhteisössä. Vielä en paljasta minne suuntaamme, mutta tulette takuuvarmasti kuulemaan ja näkemään meidän elämästä yli 130 vuotta vanhassa hirsimökissä.

Tässä kuussa saamme toiset koronarokotteet, ja siksi uskaltauduimme miettimään loppuvuodelle ulkomaanmatkaa. Tuntui aika ruhtinaalliselta varata lennot ja minnepä muuallekaan meidän mieli palaa kaikkein eniten kuin Etelä-Espanjaan.

Malagan lennot ovat siis plakkarissa. Mukana suunnitelmissa on toki vanha tuttu Fuengirola, mutta tällä kertaa suuntaamme Malagasta ensin länteen Almuñecarin somaan pikkukaupunkiin. Teimme tähän vähemmän tunnettuun Andalusian kaupunkiin muutaman päivän matkan vajaa pari vuotta takaperin ja pidimme kovin näkemästämme ja kokemastamme.

Olimme miettineet tätä kaupunkia yhtenä matkakohteena ja tuntuikin käsittämättömältä sattumalta, että minuun otti yhteyttä suomalainen pariskunta ja tarjosi vuokralle taloaan Almuñecarin vanhasta kaupungista. Siispä pääsemme tutkimaan tätä vanhaa foinikialaisten perustamaa kaupunkia nyt ajan kanssa. Niin iloinen olen myös tästä.

Tällaisia suunnitelmia tällä erää. Tunnen olevani jälleen elossa, kun on matkoja, mitä odottaa. Nautinnollista loppukesää teille kaikille.

PS: Oletteko muuten huomanneet, miten paljon tänä kesänä on perhosia?

You may also like

12 comments

Seija 10.7.2021 - 10:35 pm

Kiva lukea jälleen sun blogia, kun lähdette reissuun. Tiedä vaikka innostutaan miehen kanssa, kun korona helpottaa. Saimme Fugen matkaa varten blogistasi monta hyvää vinkkiä.

Reply
Annemaria 11.7.2021 - 7:44 am

Tosi kiva kuulla aina, että jutuistani ja vinkeistäni on jollekin ollut ihan konkreettista hyötyä. Olen itsekin saanut blogeista niin paljon hyödyllistä tietoa, että mukavaa on laittaa hyvä kiertämään. Toivottavasti tämä maailma palautuu edes pikku hiljaa normaalimpaan elämänmenoon ja matkallekin uskaltaa jälleen lähteä. Uskon itse vahvasti rokotusten tuomaan suojaan. Ihanaa loppukesää sinulle ja tulevia uusia reissuja!

Reply
Aila ja Juha 11.7.2021 - 7:53 am

Voi miten ihania perhoskuvia! Ja onnittelut erityisesti Espanjan suunnitelmista. Me emme ole niitä vielä tehneet, katsotaan vielä hetki. Kaksi rokotusta on jo kummallakin ja automatkailulla on tosi helppo kulkea turvallisesti tungoksia ja lähikontakteja vältellen, joten mielessä kytee jo.

Reply
Annemaria 11.7.2021 - 6:26 pm

Kiitos Aila. Ehkä juuri tuo automatkailu on se kaikkein turvallisin matkustusmuoto tänä päivänä. Meillä on ikävä kyllä tällä kertaa aikaa sen verran hintsusti, että lentäminen tuntuu parhaimmalta vaihtoehdolta. Toivottavasti Aila Espanjassa loppuvuodesta nähdään!

Reply
Maarit / Sopusointuja_lifestyle 11.7.2021 - 11:19 am

Olen huomannut itsekin iltojen pimenemisen. Mökillä meri tuo valoa ja avaruutta ja onhan tämä pohjoisemmassakin kuin koti, missä huomattiin viikko sitten että illat olivat selvästi pimeämpiä, aiemmin. Upeita matkaelämyksiä ja ihan mielettömän kiinnostava on tuo lappilaiseen kylään hetkeksi muuttaminen!
Meillä on molemmilla jo kaksi rokotusta, mutta ei olla uskallettu vielä suunnitella reissuja, seurataan toki tilannetta. Jotenkin tämä aika kuluu mukavasti näinkin kodin ja mökin välillä. Ehkä sen verran kuitenkin irrottelen, että jonnekin kotimaan lähikaupunkiin tehdään kavereiden kanssa pieni pyrähdys.

Reply
Annemaria 11.7.2021 - 6:31 pm

Ihanaa tämä, kun voi alkaa pikku hiljaa raottelemaan verhoja maailmaan ja kömpimään poteroistaan. Niin toivon, että kaikki menee parempaan suuntaan, kun rokotukset saavuttavat yhä useamman. Kesä Suomessa on mahtavaa, mutta voi olla, että marraskuussa alkaa menojalka kovasti vipattamaan valoisemmille seuduille 🙂 Mukavaa loppukesää!

Reply
Merja 12.7.2021 - 6:37 am

Mahtavia kuvia olet saanut perhosista, niitä tuntuu tosiaan olevan runsaasti.
Kivoja matkasuunnitelmia teillä syksyn varalle. Itseäni askarruttaa aina pitemmälle reissuille lähtiessä, asioiden järjestely täällä Suomen päässä. Jo kesämökkikautena mietin miten järjestän asiat kaupunkikodin ja mökin suhteen. Voitko joskus avata hieman, miten olisi hyvä hoitaa hommat jos on useamman kuukaudenkin poissa kotoa. Esim. vakuutukset, auto, talonvahti, posti, laskut, lääkäri, reseptilääkkeet ja niiden saatavuus, kukkien hoito, sähköjutut ym. ym.

Reply
Annemaria 16.7.2021 - 8:25 am

Kiitos Merja. En muista moneen vuoteen nähneeni näin paljon perhosia. Ilmeisesti onnistuin laittamaan pihallemme sellaisia kukkia, jotka kiinnostavat perhosia erityisesti.

Kyselit noista pidemmän matkan käytännönjärjestelyistä. Vakuutuksille ei tarvitse tehdä mitään, jos on jatkuvasti voimassaoleva matkavakuutus. Auton olen laittanut ”seisomaan” eli pois rekisteristä siksi aikaa, kun olen pois. Postiin olen tehnyt postinkannonkeskeytyksen ja postilaatikkoon laittanut lapun: ei mainoksia. Lääkkeitä mulla ei paljoa olekaan, mutta olen varannut niitä etukäteen tarvittavan määrän. Ymmärtääkseni nykyiset sähköiset reseptit toimivat muuallakin Euroopassa. Laskut meillä tulee kaikki sähköisinä, joten niistä ei huolta. Aina on myös sovittu jonkun kanssa, että käy katsomassa säännöllisin väliajoin, että kaikki kotona on ok ja kastelemassa kukat. Tosin aina joskus joku tuttu tulee meille asumaan. Siinäpä ne taisi tärkeimmöt hoidettavat asiat ollakin. Ei loppujen lopuksi mitään hankalaa.

Reply
Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 16.7.2021 - 7:51 pm

Itse en ole havainnut, että tänä vuonna olisi ollut erityisen paljon perhosia (hyttysiä kylläkin). Mutta hienoista perhoskuvista päätellen, teidän pihalla niitä todella on ollut. Ja kivalta kuulostaa nuo suunnitelmat, Kainuu on kaunista seutua, mielenkiintoista kuulla tarkemmin, mitä tuohon reissuun lopulta sisältyi. Ja meilläkin on muuten tarkoitus lähteä Lappiin vielä tänä vuonna.

Reply
Annemaria 18.7.2021 - 6:59 pm

Meillä on paarmojen lisäksi paljon perhosia. Liekö syynä se, että uusi kukkapenkkini niitä houkuttaa? Kainuun reissulta palattu ja ihana reissu olikin. Ollaan aiemmin kutakuinkin ohitettu Kainuu matkalla Lappiin, mutta kyllä kannattaa Kainuukin kokea. Paljon ihania asioita tuli matkalla vastaan. Juuri julkaisin postauksen reissun parhaista paloista.

Reply
Reeta 18.7.2021 - 8:04 am

Ihania matkasuunnitelmia! Niin myös minun Malagaan/Torremolinokseen jo mielisi päästä. Kaksi rokotusta jo miehellä ja minulla, joten sen puoleen. Mies epäilee mahdollista pakollista ja kallista kotonatestiä lentokentällä ja se pidättelee pysymään kotosalla.

Reply
Annemaria 18.7.2021 - 7:01 pm

Tällä hetkellä taitaa olla, että jos kaksi rokotusta on takana ja hyväksytty rokotustodistus, tuota testiä ei enää tarvittaisi. Mutta mene tiedä, taitaa säännöt muuttua viikottain. Joka tapauksessa, jos maailma ei ympäriltä romahda, Espanjaa olisi loppuvuodesta matkaavan mieli 🙂

Reply

Leave a Comment