Mitä kuuluu Fuengirolaan muutolle?

by Annemaria

Tulkoon marraskuu, pakkanen ja pimeys. Tänä vuonna odotan loppusyksyä ihan innolla.

Kerroin alkukesästä siitä, että teimme miehen kanssa päätöksen talvipakolaiseksi ryhtymisestä. Vuosi toisensa jälkeen marraskuinen kaamos, valon vähäisyys ja kylmyys ovat tuntuneet yhä ahdistavammilta.

Salaisissa toiveissamme olimme heittäneet lähinnä haaveena, että voisiko joskus olla sellainen tilanne, että pitkän talvikauden voisikin vaihtaa valoon ja auringon lämpöön. Emme kaipaa mitään yltiöpäistä hellettä ja ainaista kesää, vaan meille miellyttävin ympäristö elämiseen olisi Suomen kevättä/kesää vastaava lämpötila. Pääasia, ettei tarvitsisi elää pitkää ja pimeää kautta mökkiin eristäytyneenä.

Haaveet ovat toteuttamista varten. Asiat eivät useinkaan ole niin mahdottomia kuin ensi alkuun ajattelee. Täytyy vaan lähteä kulkemaan sitä kohden, mitä oikeasti tahtoo. Usein se tarkoittaa jostain luopumista, asioiden järjestelyä ja suunnitelmallisuutta. Meidän kohdalla myös yllättäviä eteen tulleita elämän muutoksia, jotka nopeuttivat päätöksentekoa.

Omalta osaltani tarvittiin työkuvioiden järkkäilyä. Jätin koko kesälomani loppusyksyyn, anoin pätkän virkavapautta ja hommasin hyvissä ajoin tukun edullisia lentolippuja välille Helsinki-Malaga. Työtä on tehtävä edelleen, joten tulen lentämään seuraavan puolen vuoden ajan tiuhaan kahden kodin väliä. Pystyn jaksottamaan työtäni pidentämällä työpäivää ja työviikkoa ja näin kompensoimaan poissaoloaikaa.

Tarvittiin myös himpun verran rohkeutta tehdä päätös heittäytymisestä uuteen juttuun. Oma suunnitelmamme tosin ei mistään rohkeimmasta päästä ole, mutta meidän aiemmassa työorientoituneessa elämässämme kuitenkin poikkeuksellinen. Alkukesästä kypsyi päätös siitä, että tulisimme viettämään tulevan talvikauden Espanjan auringossa. Tulevaksi asuinpaikaksemme valikoitui Aurinkorannikon Fuengirola.

Myönnetään, että aluksi Fuengirola tuntui itsestänikin aika tylsältä vaihtoehdolta, mutta sitä puolsivat monet käytännön seikat. Ensinnäkin hyvien kalustettujen vuokra-asuntojen tarjonta lyhyehkölle ajalle oli tällä alueella eteläisen Espanjan runsainta.

Toiseksi meillä asuu alueella ystäviä, joten seuraa ja sosiaalista elämää on heti tarjolla. Paljon vaakakupissa merkitsi myös Fuengirolan sijainti nopean junayhteyden päässä Malagasta. Ison kaupungin läheisyys runsaine palveluineen on pelkkää plussaa ja matkustusmahdollisuudet Malagasta muualle Andalusiaan ovat näppärät.

Tein kesän alussa pikaisen matkan Costa del Solille tarkoituksenani etsiä meille sopivaa vuokra-asuntoa. Vähän yllätys oli, ettei oikeastaan mitään sopivaa vaihtoehtoa tuolla reissulla tullut esiin. Mikäli itse olet etsimässä Fuengirolasta vuokra-asuntoa, epätoivoon ei kannata vaipua vaikka et heti löytäisikään hakemaasi asuntoa.

Asuntotarjontaa alueella on niin paljon, että jos aktiivisesti seuraat välittäjien sivustoja sekä vuokraamisen Facebook-ryhmiä, mitä todennäköisemmin löydät etsimäsi. Hyvät kohteet näyttävät menevän nopeasti, joten päätöksen kanssa ei kannata kauaa jahkailla. Linkkejä asunnon etsimiseen löydät aiemmasta jutustani täältä.

Meillä on nyt sitten asunto tai paremminkin kaksi asuntoa vuokrattuna puoleksi vuodeksi. Huolimatta lukuisista varoituksista käyttää vuokrauksessa Tori.fi -sivustoa otimme riskin, sillä täältä löytyi meille passeli yksityisen vuokraama asunto ensi vuoden alusta. Asunnon omistaja on suomalainen.

Vaakakupissa painoi paljon asunnon hyvä kunto, riittävän kokoinen parveke ja uusi kalustus. Kotikokkimme arvotti korkealle myös kunnon keittiön astianpesukoneineen. Yllättävän monissa espanjalaisissa asunnoissa kalustus oli turhan retroa tai keittiön varustustaso ei vastannut nykypäivää. Sijainti rauhallisemmalla Torreblancan alueella on meistä hyvä. Juna-aseman sijainti lyhyen kävelymatkan päässä on myös etu.

Kahden makuuhuoneen ja kahden kylpyhuoneen asunnosta maksamme vuokraa wifin kanssa 730 euroa kuukaudelta + normaalit käyttökulut vedestä ja sähköstä. Yksityiseltä vuokraamisen hyvä puoli on siinä, ettei tarvitse maksaa välityspalkkiota, joten tässäkin säästää vähän.

Hieman myöhemmin löysin samalta Torreblancan alueelta loppuvuodeksi toisen kahden makuuhuoneen ja kahden kylpyhuoneen asunnon, jossa ainakin kuvien perusteella näytti olevan hyvä kunto ja uudehko sisustus. Asunnon omistaa espanjalainen pariskunta, mutta vuokrauksen hoiti suomalainen kiinteistövälitysfirma.

Tästä asunnosta maksamme vuokraa 790 euroa/kk + veden ja sähkön. Lisäksi välitysfirma laskutti 200 euroa välityspalkkiota. Mitä mieltä olette? Ovatko vuokraamiemme asuntojen vuokrat kohtuulliset? Oma käsitykseni on, että melko tavalla normaalilla vuokratasolla mennään.

Pientä kihelmöintiä syksyn osalta on siis ilmassa. Kiva odottaa ihan uudenlaista vaihetta elämässä. Vähän myös jänskättää kuinka onnistuneita asuntojen vuokraukset ovat niitä näkemättä. Olen lueskellut varmaan liikaa kauhukertomuksia kosteista ja kylmistä homepesistä.

Joka tapauksessa odotan innolla lenkkejä meren rannalla, torien ja kauppojen runsasta merenelävien tarjontaa ja pieniä matkoja lähiympäristöön sekä ennen kaikkea syys- ja talvikauden viettoa valossa ja toivottavasti ainakin jossain määrin myös lämmössä.

Keväällä olemme viisaampia, oliko tämä meidän juttu vai tuliko tehtyä sittenkin väärä valinta. Loppusyksystä luvassa raportteja Andalusian auringon alta.

 

Seuraa blogia myös Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You may also like

10 comments

auringonpaistetta 24.8.2018 - 1:47 pm

Upeita suunnitelmia! Niin ihanaa lukea, kun joku todella toteuttaa muuton talven alta pois. Siitä saa itsekkin uskoa, että kyllä se on todella mahdollista, kun itse vain näkee hieman vaivaa asian eteen 🙂

Reply
Annemaria 24.8.2018 - 8:47 pm

Näin se on. Asiat eivät oikeasti ole usein niin mahdottomia kuin kuvittelee. Joskus tarvitaan haaveiden toteuttamiseen aikaa, joskus hyviä suunnitelmia ja toimia niiden eteen, joskus vähän hyvää onneakin. Toivottavasti pystyt itse joku päivä toteuttamaan unelmasi.

Reply
Sanna 25.8.2018 - 10:15 am

Hei

Me asuimme vuoden ja vuokrattiin ihana koti suomalaisilta. Ystävät vuokrasivat espanjalaisilta, ei ongelmia. Vuosi oli elämäni paras, lapset viihtyivät koulussa todella hyvin ja Espanja vie mennessään. Vaikea on elää Suomessa ja yrittää perustella täällä kärvistelemistä rännän ja loskan keskellä pilkkopimeässä…. valon määrä oli parasta, ei me oltukaan unikekoja, päinvastoin! Kun ihminen saa valoa riittävästi, ei tarvinnut enää nukkua kellon ympäri kuten Suomessa. Paluu olikin karua, eka syksy nukuttiin 12- tuntisia öitä ja päikkärit päälle ja aina väsytti, hyi olkoon!

Ehkä vielä joskus, mutta ei Fugeen. Ihan ok paikka ja valikoitui meille koulun takia, mutta itse en halua mitään Suomi-yhteisöjä, kun Suomesta lähden. Aika paljon näki sitä suomalaisuuden heikointa puolta, sanat alkkikset aamusta iltaan euron kaljalla ja ”piripuisto” paljastui myös suomalaisten kansoittamaksi.

Ihmeen hyvin paikalliset kuitenkin suomalaisiin suhtautuivat, koulu toi tietysti paljon euroja alueelle myös vanhempien myötä. Silti en haluaisi enää siellä asua. Ehkä Malaga tai joku muu lähikaupungeista ??

Reply
Annemaria 25.8.2018 - 4:23 pm

Hei Sanna. Kiva kuulla kokemuksistanne. Luulen, että myös meille tuo valon jatkuva läsnäolo tulee olemaan parasta. Fuge näyttää olevan paikka, joka jakaa mielipiteitä: toisille paratiisi, toisille suomigetto. Nähtäväksi jää, mitä meille. Se hyvä puoli Fugessa kyllä on, että se on oikea kaupunki ja kukin voi tarjonnasta poimia ne itselleen sopivimmat. Myöhäissyksyä on kyllä nyt mukava odottaa 🙂

Reply
Annukka 25.8.2018 - 5:59 pm

Torreblanca on rauhallinen ja itse siellä asuessani en nähnyt yhtäkään suomi-alkkista. Lähempänä keskustaa niitä kyllä näkyi. Kannattaa varautua siihen, että asunnot on kylmiä talviaikaan. Onhan asunnossa lämmitys?

Reply
Annemaria 25.8.2018 - 7:33 pm

Kiva kuulla Torreblancasta. Näin vähän itekin uumoilin, että on sopivasti hulinoiden ulkopuolella, mutta ei liian syrjässä kuitenkaan. Molemmmissa asunnoissa on ilmalämpöpumppuja parikin kappaletta. Toivottavasti riittävät.

Reply
Veli-Pekka 26.8.2018 - 12:44 am

Moro.aivan upeaa?tosin,mielestäni vuokra on jokseenkin huikea…itse maksan kolmen huoneen asunnosta(los boliches)380€+käyttökulut.yhtä kaikki,fuge rulaa✌

Reply
Annemaria 26.8.2018 - 7:46 am

Sulla on käynyt tosi hyvä tuuri. En löytänyt itse mitään noin halpaa.

Reply
Katja/HistoriadeViajes 26.8.2018 - 12:05 pm

Hyvä päätös! Olen ehdottomasti sitä mieltä, että irtiotot kannattaa ja että ei voi tietää ellei kokeile. Etelä-Espanjaan minäkin vaihtaisin talveksi mielelläni sijaintini jos pystyisin.

Reply
Annemaria 26.8.2018 - 6:14 pm

Veitpä sanat suustani 🙂 Olen ajatellut juuri noin, että kokeillaan ensin, sittenpähän nähdään.

Reply

Leave a Comment