Hotellitreffit Rovaniemellä – Arctic City Hotel ja ripaus pohjoisen eksotiikkaa

by Annemaria

Yhteistyössä Arctic City Hotel

Rovaniemellä on Suomen kaupungeista minulle eräänlainen erikoisasema. Kun puuduttavan ja lukuisia tunteja kestäneen ajomatkan jälkeen on vihdoin saavuttu Rovaniemelle, tuntuu vaan niin vietävän hyvälle.

Rovaniemi on portti Lappiin, lupaus pohjoisen lumosta ja kaikesta siitä ihanuudesta, mitä seuraavien päivien aikana olisi odotettavissa. Rovaniemellä tuntuu siltä kuin koko loppu Lappi olisi vain poronkuseman päässä. Todellisuudessa Suomea jatkuu pohjoiseen vielä lähes 500 km.

Rovaniemi – Lapin aito kaupunki

Huolimatta siitä, että Rovaniemi nostaa suupielet ylöspäin, se on ollut meille lähinnä läpiajokaupunki. Rovaniemellä on pysähdytty käymään kaupassa tai kahvilla Joulupukin Pajakylässä. Määränpää on ollut aina jossain ylempänä.

Muutama vuosi takaperin keksin, että hyvänen aika, Rovaniemellehän lentää Helsingistä Norwegianilla halvimmillaan alle 30 euroa/suunta. Vain reilu tunti ja Lappi on käden ulottuvilla.

Sitten rupesin äimistelemään ulkomaista turistiryntäystä Rovaniemelle. Näytti siltä, että kaupunki imi puoleensa etenkin aasialaisia kuin kärpäspaperi. Itse sen sijaan en tuntenut Rovaniemeä juuri lainkaan. Vaikka kotimaassa paljon matkailenkin, en ollut edes ajatellut Rovaniemeä mahdollisena kaupunkikohteena. Mielenkiinto oli aina ulottunut kartalla ylemmäs.

Viime syksynä tultuani Luostolta päätin kerrankin viipyä Rovaniemellä yön yli. Ennen koneeni lähtöä ennätin tutkailemaan keskustaa siinä määrin, että taka-alalle jäi muhimaan tuntuma mukavasta kompaktin kokoisesta kaupungista.

Sen verran minussa elää lappihekumallinen turisti, että pidän siitä, ettei Rovaniemellä voi olla törmäämättä lappiaiheiseen hehkutukseen. Tänne, jos minne tämä lappimeininki sopii.

Poroon törmää pehmoleluna hotellin sängyllä, taideteoksena kävelykadulla, taljana matkamuistokaupoissa ja käristyksenä lähes jokaisessa ravintolassa. Revontulia muistuttavia vaihtuvia värivaloja on osattu käyttää hyödyksi eri tarkoituksissa ja joulupukille voi pudottaa kirjeen ostoskeskuksen käytävällä. Oma eksotiikkansa näillä lappijutuilla on myös kantasuomalaiselle etelän asukille tai no, ainakin minulle Lapista lumoutuneelle.

Hotellilomaselle Arctic City Hotelliin

Viime syksyn yöpymisestä kirjoittelin blogijutun Rovaniemen ihanimmasta ja tasokkaimmasta hotellista Arctic Light Hotellista täällä. Hiljattain huomasin, että samaan omistukseen kuuluu Rovaniemellä myös toinen keskustahotelli, vähän kuin isosisko, Arctic City Hotel. Isosisko sen tähden, että City Hotellilla on toimintavuosia takana jo 40.

Onnistuin löytämään edulliset Rovaniemen lennot tähän alkusyksyyn, ja niinpä sitten sovimme miehen kanssa treffit Rovaniemelle Arctic City Hotelliin. Mies oli eräjormaillut Pohjois-Lapissa jo lähes kolmisen viikkoa ja oli hyvillään (kai?), kun pystyi hetkeksi vaihtamaan moodia mukavuuksien pariin ja yöpymään makuupussin sijaan lakanoiden välissä. Toivottavasti myös hyvillään siitä, että näki väliin vaimoaan 🙂

Heti alkuun ilahdutti, että Arctic City Hotel tarjosi ilmaisen paikoituksen autolle. Iso etu, sillä kuinka useasti hotelliyölle onkaan tullut roimasti lisähintaa autopaikasta. Iso plussa tästä.

Hotellin aulatilat useine sohva- ja tuoliryhmineen olivat kodikkaat. Pientä ajan patinaa joissain rakenteissa oli nähtävänä, mutta sisustus oli ihan freesiä ilmeisesti uudehkon remontin jäljiltä.

Sohvanurkkauksen turkispeitto ja pehmeät samettityynyt houkuttelivat flunssaista olemustani puoleensa. Seiniä koristi lappiaiheinen taide ja iloinen joukko pehmoporoja makoili respan tiskillä. Hotellin ilmapiiri oli selvästi mutkattoman rentoa ja palvelu ylen ystävällistä.

Hotelli, jossa on helppo viihtyä

Perustason comfort-huoneemme oli pienehkö, mutta kaikin puolin asiallinen ja ilmeisesti myös hiljattain remontoitu. Huoneestamme löytyi kaikki tarvittava: maksuton wifi, kirjoituspöytä, taulutv, minibaari ja siisti kylppäri kylpyhuonetuotteineen. Ei mitään erityistä, mutta sellainen hyvää keskitasoa oleva perushuone.

Hotellin pääravintola on katutasossa toimiva à la carte ravintola Monte Rosa, jossa myös aamiainen tarjoillaan. Kävimme muuten testaamassa tämän Rovaniemellä jo käsitteeksi muodostuneen ravintolan ihan pidemmän kaavan mukaan. Näistä kokemuksista kuulette vähän myöhemmin.

Hotellin pohjakerrosta hallitsi perinteinen pubi Bull Bar & Grill. Enpä muista, että olisin vähän aikaan nähnyt niin hyviä juomatarjouksia kuin baarin happy hour´in aikana. Ilmiselvä viikonlopun biletyspaikka. Baarista sai myös monenmoista syömistä, kuten burgereita, ribsejä ja wingsejä.

Aamiainen parempi kuin useimmissa hotelleissa

Ison peukun antaisin Arctic City Hotellin loistavalle aamiaiselle. Sen verran laadukkaita raaka-aineita ja monipuolista kattausta oli tarjolla, että hotellin aamiainen nousee mielestäni selkeästi yli keskitason.

Vaikka en olisi jaksanutkaan, pakko oli tehdä tilaa myös aamiaispöydän herkuille kuten meheville pannareille ja hillovalikoimalle sekä suklaakakulle. Harjaantunut skumppasilmäni bongasi aamiaispöydästä myös kuohuvaista, mutta flunssasta johtuen se sai tällä kertaa jäädä väliin.

En yhtään ihmettele, että Arctic City hotelli näytti olevan liikematkustajien suosiossa. Tässä hotellissa yhdistyvät kaikki matkailijan tarvitsemat peruspalvelut hyvällä hinta-laatusuhteella. Tämä on niitä hotelleja, joissa on helppo viihtyä ja joissa rahalle saa paljon vastinetta.

Parempaa sijaintia ei voisi toivoa

Arctic City hotelli sijaitsee nimensä mukaisesti niin Rovaniemen keskustassa kuin hotelli vain voi olla. Kävelyetäisyydellä ovat merkittävimmät nähtävyydet kuten arktinen tiedekeskus ja museo Arktikum, Metsähallituksen tiedekeskus Pilke ja Rovaniemen taidemuseo Korundi. Ja jos ostoksille mielit, kävelykatu kauppoineen ja ravintoloineen on ihan vieressä samoin kuin keskustan ostoskeskukset.

Meillä ainakin meni aika kuin siivillä. Illalla kiertelimme keskustan katuja ja kauppoja, poikkesimme Ounasjoen rannalla, kävimme lasillisella viiniä ja illastimme pitkän kaavan mukaan. Seuraavana aamuna raahasin hieman vastahakakoisen mieheni jälleen kerran taidemuseoon.

Pikku-Olli ei nyt voi ottaa mukaan sitä poroa.

Korundissa on muuten 21.10.2018 saakka kiinnostava näyttely Lumen maa. Näyttely on koonnut yhteen 72 suomalaista talvea kuvaavaa teosta, maalauksia 1800-luvulta 2000-luvulle asti. Mukana ovat monet Suomen kultakauden merkittävimmistä taiteilijoista kuten Akseli Gallen-Kallela kuin myös oma suosikkini Reidar Särestöniemi.

Korundi on myös Lapin kamariorkesterin koti.

Jos toivot hotellilta pilkahduksen luksusta, valitse Arctic Light Hotel. Jos kaipaat perushyvää hotellia keskeisellä sijainnilla, hyvällä aamiaisella ja kohtuullisella hinnalla, Arctic City Hotel on oiva valinta.

Mitäpä, jos seuraavaksi lentäisitkin kaupunkilomalle Rovaniemelle?

http://www.cityhotel.fi/fi

 

Seuraa blogia myös Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

 

 

You may also like

12 comments

Soile 3.9.2018 - 6:19 pm

Lappi on kyllä ihana, ja oikeasti lähellä. Mä unelmoin että joskus pääsisin sinne ruskan aikaan vaeltamaan!

Reply
Annemaria 3.9.2018 - 7:19 pm

Nää halvat lentoyhteydet on todellakin tuoneet Lapin entistä lähemmäs. Ruska-aika ja Lappi on kyllä ihmisen parasta aikaa 🙂 Toivottavasti joskus pääset tunturiin ihailemaan ruskaa. On mun mielestä kauneinta, mitä ihan äkkiä tulee mieleen.

Reply
Sanni 3.9.2018 - 9:12 pm

Kivannäköinen hotelli ? Totta varmasti, että Rovaniemi on aliarvostettu matkakohde monen muunkin mielessä!

Reply
Annemaria 3.9.2018 - 11:59 pm

Rovaniemen sijainti ”kaukana” pohjoisessa on jättänyt sen aiemmin jotenkin varjoon. Nyt kun kaupunkia on alettu hehkuttaa kansainvälisesti erilaisissa paras kaupunki -äänestyksissä, se on jotenkin noussut ihan uuteen eloon myös suomalaisten silmissä.

Reply
miraorvokki 7.9.2018 - 9:30 am

Onpas ihanan näköinen ja kuuloinen hotelli! Mä en oo koskaan käynyt Rovaniemellä, mutta haluaisin kyllä! Tää hotellivinkki pitää ottaa talteen. 🙂

Reply
Annemaria 7.9.2018 - 10:48 am

Perushyvä kaupunkihotelli hyvällä hinta laatusuhteella. Sitten kun kaipaa ripauksen luksusta Arctic City Light Hotel on se The Hotelli.

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 7.9.2018 - 7:41 pm

Rovaniemi, on noh… Rovaniemi. Mies on sieltä kotoisin ja täytyy sanoa, että eipä ole sinne kovasti kaipaillut. Tai no ylipäätänsä Tornioon tai paikkoihin, missä opiskelujaan ym. kävi. Viimeksi taisimme olla Rovaniemellä yötä kolmisen vuotta sitten. Joten voisihan sitä kohta taas piipahtaa, jotta ei mene alvariinsa ravaamiseksi 😀

Reply
Annemaria 8.9.2018 - 4:34 pm

En minäkään ole niin järin ihastunut omaan kotikaupunkiini 🙂 Se, mikä on usein liian tuttua, ei niinkään hetkauta. Rovaniemi on kuitenkin Lappia ja portti kaikkeen siihen ihanuuteen, mitä Lapissa rakastan. Tällä reissulla opin, ettei aina tarvite ajaa ohi, vaan tälläkin kaupungilla on oma antinsa. Mä ihailen myös tapaa, millä Rovaniemi osaa kehittää kaupunkinsa matkailua. Hotellissamme eräs työnsä puolesta paljon matkaava tyyppi valitti, että Rovaniemellä on nykyisin talvikuukausina vaikea saada hotellihuonetta, koska matkailijoita on niin paljon. Ehkä siinä kaupungissa jotain hyvääkin on 🙂

Reply
VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAA 9.9.2018 - 8:07 am

Onpa tunnelmallinen hotelli! Itse asiassa reilun viikon päästä on suuntana Rovaniemi, oli kiva lukea sillä silmällä tämä postaus. 🙂 Me ei tosin lennetä, vaan mennään autolla vaikka kilometrejä tuleekin melkein 2000 yhteensä.

Reply
Annemaria 9.9.2018 - 9:08 am

Mukavaa pohjoisen matkaa. Ruskaakin pääsette varmaan jo näkemään.

Reply
Pia / Lyhyenä hetkenä 9.9.2018 - 2:56 pm

Oi, entinen kotikaupunkini! Pysähdyin itsekin muutamaksi yöksi Rovaniemelle elokuussa, kun matkan lopullinen määränpää oli Pyhätunturi. Tunnelma keskustassa oli jotenkin sympaattisen kotikutoinen, tykkäsin kyllä. Oli ilo huomata myös ruokakulttuurin muutos parempaan päin, kaikki mitä maistoimme oli erinomaisen hyvää.

Reply
Annemaria 9.9.2018 - 7:58 pm

Samat fiilikset. Sopivan kokoinen symppiskaupunki vaikka viikonloppukohteeksi. Muutama mukava nähtävyys, hyvä hotelli ja muutama hyvä ravintola, mitäpä sitä ihminen muuta 🙂

Reply

Leave a Comment