Tallinnan Savoy Boutique hotelli on hykertelypesä romantikoille

by Annemaria

Jos pitäisi valita yksi sana, jolla kuvata hyvää hotellikokemusta, se on ehdottomasti tunnelma.

(Yhteistyössä Tallinnhotels)

Rakastan pieniä lämminhenkisiä hotelleja. Sellaisia kotoisen oloisia hyggeilypesiä, joissa voi samaan aikaan uppoutua rauhalliseen ilmapiiriin ja nousta hetkeksi jonnekin elämän sietämätön keveys -fiilikseen.

Aina silloin, kun tuntuu vähän tylsältä, olemme kutsuneet Tallinnan apuun. Niin nytkin. Ihan ex tempore varattiin miehen kanssa Eckerö Linelta menopaluu laivamatka ja päätettiin lähteä katsomaan Tallinnan kevättä jonnekin kivaan hotelliin. Itse asiassa meidän piti mennä Talinnhotelsien Palace-hotelliin, mutta blogiyhteistyön puitteissa meidän majapaikaksemme valikoitui saman hotelliketjun sympaattinen, monilla palkinnoilla palkittu Savoy Boutique hotelli.

Hyvä näin, sillä tämä pieni hotelli oli samaan aikaan tunnelma ja nautinto. Vanhan kaupungin sydämessä sijaitsevan 44 huoneen hotellin rakennus on alunperin vuodelta 1890. Historian havina on Savoy Boutique hotellissa läsnä joka nurkassa.

Vankat terrakotalla maalatut kiviseinät ja muhkea antiikkinahkainen sohvaryhmä loivat ala-aulaan lämpimän tunnelman. Pöydällä oli hopea-astiassa hedelmiä, takassa loimotti tuli, sivupöydällä oli oikeita kukkia, lattioilla vanhoja mattoja ja taustalla soi rauhoittava jazz-musiikki. Täydellinen paikka nauttia lasillinen viiniä ja istahtaa upottavaan sohvaan, jonne olisin aivan hyvin voinut unohtua koko päiväksi. Olo oli kumman kotoinen.

Huoneemme oli superior-huone ylimmässä kuudennessa kerroksessa. Kiinnitin huomiota käytävän kauniisiin yksityiskohtiin, kuten käsin taottuihin käytäväkaiteisiin, alkuperäisen kivilattian kuviointiin ja lattiamattoihin, joissa toistui tuo sama kuvio.

Viimeisellä käytävätasanteella katseen pysähdytti pari vanhaa nojatuolia, joiden välissä oli maalaustelineessä väritettäviä kuvia värikynineen ja -liituineen. Samanlainen setti löytyi myös huoneestamme. Taidekerros teema oli hauska idea. Milloin olet muuten viimeksi väritellyt ja harrastanut taideterapiaa?

Huone oli valoisa ja raikas. Valkoiset kiviseinät paksuine ikkunasyvennyksiin kertoivat jälleen, että ympärillämme oli historiaa. Puisin ikkunaluukuin varustetuista ikkunoista aukesi kiva näköala Vanhan kaupungin kattojen ylitse aina merelle asti. Sängyllä meitä odottivat paksut kylpytakit ja -tohvelit, pöydällä hedelmävati ja henkilökohtainen tervehdys. Pieniä yksityiskohtia, jotka luovat juuri sitä hyvää ja huomioivaa tunnelmaa.

Kalustus oli romanttista, lukemani mukaan italialaista tilaustyötä. Kylpyhuoneesta löytyi amme, pöydällä oli malja-allas ja kultaisessa maljakossa heinäkoristeita. Kylppäri oli tyylikäs, vaikkakaan ei kovin suuri. Ainut negatiivinen asia oli ensimmäisenä päivänä kylpyhuoneessa tuoksahteleva viemärin haju, mikä tosin hävisi illan aikana.

Savoy Boutique hotellin aamiainen tarjoiltiin alakerran Mekk-ravintolassa. Mekk on muuten se ravintola, joka on keikkunut jo vuosia Tallinnan parhaiden ravintoloiden listalla. Aamiainen ei ollut laaja, mutta riittävä ja laadukas. Maukkaita tuotteita, kuten erinomaista graavilohta ja munakokkelia, paikan päällä paistettua tummaa jyväleipää, runsas valikoima erilaisia mehuja ja hedelmiä ja löytyihän sieltä kuohuvaakin. Ikävää vaan, että se oli puolimakeaa. Mukava asia oli myös se, että kahvi tarjoiltiin pienissä kannuissa pöytiin.

Näissä pienissä hotelleissa on se ihanuus, ettei koskaan ole minkäänlaisia ruuhkia. Nautin siitä, kun aamiaisella ei tarvitse jonotella, pöydät ovat siistit ja likaiset astiat häviävät huomaamatta. On ihanaa aloittaa aamu rauhallisessa tunnelmassa ilman häslinkiä ja meteliä.

Laittaisin Savoy Boutique hotellin ehdottomasti sarjaan romanttiset hotellit. Tunnelmallinen miljöö sopii erinomaisesti täti-ihmisille tai pariskunnille sellaiseksi hykertelymestaksi. Hienot, mutta kotoisat puitteet, erinomainen sijainti keskellä Vanhaa kaupunkia ja niin huomioivaa ja ystävällistä palvelua: näistä aineksista on hyvä hotellikokemus tehty.

Lähtiessämme respan hymyilevä neitokainen kysyi, että onnistuivatko he täyttämään odotuksemme. Kyllä, onnistuitte, ihan täysin. Ikävä oli lähteä.

Savoy Boutique hotelli on muuten yksi Eckerö Linesin kumppanihotelleista. Jos matkustat laivalla, kannattaa tarkastaa hotellipaketin hinta tätä kautta.

Yhteistyössä Tallinnhotels

https://www.tallinnhotels.ee/fi/savoy-boutique-hotelli/

You may also like

11 comments

Marianne/Heavy Metal Traveler 1.5.2018 - 10:20 am

Onpa ihana! Nuo nahkasohvat houkuttelevat käpertymään hyvän kirjan kanssa, ja huone oli tosi kaunis eikä liian kruusattu. Menee kyllä Tallinnassa testattavien hotellien listalle.

Reply
Annemaria 1.5.2018 - 11:43 am

Tämä meni meilläkin kärkikastiin. Näissä pienissä hotelleissa on ihan eri fiilis kuin suurissa monen sadan huoneen hotskuissa. Sijainti keskellä Vanhaa kaupunkia oli myös loistava.

Reply
Inna Vaara 6.5.2018 - 8:12 pm

Samat sanat – yksi Tallinnan viehättävimmistä hotelleista.

Reply
Annemaria 6.5.2018 - 9:08 pm

Tällaisissa pienissä hotelleissa tunnelma on ihan omaa luokkaansa.

Reply
Katariina 6.5.2018 - 9:36 pm

Olipa hauska idea nuo värityskuvat hotellissa! Enpä muista missään törmänneeni tuollaiseen aikaisemmin. Ja muutenkin näyttää kyllä kovasti kelvolliselta majoituspaikalta 🙂

Reply
Annemaria 7.5.2018 - 8:00 am

Värittäminen ennen nukkumaan menoa oli niin rentouttavaa puuhaa, että mietin pitäisikö hankkia värityskirja kotiinkin 🙂 Tallinnan Savoy oli oikein miellyttävä.

Reply
Tiia/ReiseReise 6.5.2018 - 10:30 pm

Jotenkin luinkin tämän postauksen kauhean rauhallisin mielin, hyvin siis tunnelma välittyi! Aamiainen vaikuttaa aivan ihanalta, tai nuo kakut. 🙂

Reply
Annemaria 7.5.2018 - 8:03 am

Onneksi ei tartte työn puolesta juurikaan majoittua hotelleissa. Mä en pysty kieltäytymään noista kakuista 🙂 Ruuan lisäksi nautin paljon tällaisten pienten hotellien rauhallisesta aamiaistunnelmasta.

Reply
Pia / Lyhyenä hetkenä 13.5.2018 - 12:56 am

Viihtyisältä näyttää! Liian usein tulee Tallinnassa käytyä vain päiväreissulla, seuraavalla kerralla pitää ehdottomasti jäädä yöksi.

Reply
Annemaria 13.5.2018 - 7:25 pm

Nykyisellään itse yövyn Tallinnassa aina kaksi yötä, jos suinkin on mahdollista. Kaupungissa on niin paljon kaikkea kivaa ja mielenkiintoista, hyviä ruokapaikkoja ja sitten nämä ihanat hotellit, joten päivä ei riitä millään.

Reply
Savoy Boutique Hotel Tallinna | Nattura-blogi 21.2.2021 - 8:04 pm

[…] Samppanjaa muovimukista: Savoy Boutique Hotel Tallinnassa […]

Reply

Leave a Comment