Viikon kuulumiset Fuengirolasta

by Annemaria

Aurinkorannikon sää on menneellä viikolla ollut talvisen oikukas. On saatu aurinkoa ja lämpöä, jos sitten sadetta ja kylmää viimaa. Pukeutuminen täällä talvikautena on aina yhtä vaikeaa: saman vuorokauden aikana voi olla tarvetta shortseille ja toppatakille. Mies köhii flunssaansa ja minä kuljen pääosin uskollisesti toppatakissani satoi tai paistoi.

Taivas on täyttynyt toisinaan tummaan pilvirintamaan, meri nostanut huimia maininkeja ja väliin aurinko on antanut lämpimiä viestejä siitä, mitä loppuvuosi voi sään puolesta parhaimmillaan olla.

Välillä tuntuu siltä, että vaikka ei mitään erityistä tekisi, päivät vain humahtavat. Tosin mies sanoo, että olen kyllä koko ajan menossa pää kolmentena jalkana johonkin.

Espanjan opiskeluni ei ole edennyt vakaista aikomuksistani huolimatta mihinkään. Oppikirjat tuijottavat syyttävästi olohuoneen sivupöydällä omistajaansa. Tässä kohdin en voi olla kovin tyytyväinen itseeni. Turha toivo, että kielitaito tarttuisi jostain ilmaiseksi ilman työtä ja vaivannäköä.

Saman viikon aikana on ollut tällaista…… ja tällaista. Toppatakille on ollut käyttöä. Miehen mielestä olen vähän tallainen. Saattaa siinä olla vähän totuuden siementä.

Viikon sisällä on tullut pariinkiin otteeseen käytyä Malagassa. En ehkä haluaisi asua noin ruuhkaisessa ja äänekkäässä kaupungissa, mutta mukavaa siellä on aina pistäytyä. Black Fridayna käytiin katsastamassa uusittu Larioksen ostoskeskus lähellä Maria Zampranon juna-asemaa. Ostari ostareiden joukossa, kaikki ketjuliikkeet hyvin edustettuina, ei siinä sen kummempaa.

Marraskuun lopussa Costa del Solin kaupungeissa on sytytetty jouluvaloja. Malaga on alueen kaupungeista panostanut valoihinsa eniten. Luin jostain, että peräti kaksi miljoonaa lamppua valaisee keskustan kävelykatu Calle Lariosta. Kadun kuuluisat jouluvalot kävi sytyttämässä itse Antonio Banderas.

Malagan tämän vuotisten valojen teemana on Satumetsä, jonka valospektaakkeli on nähtävissä kolmesti joka ilta. Tarkempia tietoja aikatauluista löydät täältä. Kävinpä itsekin ystävieni kanssa katsomassa kyseistä showta, joka oli mielestäni, no ehkä enempi överi kuin koskettava. Ihan näkemisen ja kokemisen arvoinen joka tapauksessa.

Paikalle oli tullut jokunen muukin seuraamaan tapahtumaa ja tungos kadulla oli sen verran sakeaa, että se tuntui jo lähes epämiellyttävältä.

Malagassa on aina kiva pistäytyä. Tänäkään vuonna Malagan  jouluvaloissa ei ole pihistelty.

Ehkä jopa Malagan valoja enemmän minua viehättävät Fuengirolan vaatimattomammat, mutta kauniit jouluvalot kaupungintalon edustalla ja Plaza de la Constitución aukiolla. Jälkimmäisessä on avattu myös joulumarkkinat ja kaupungin virallinen belen eli jouluseimirakennelma. Nuo belenit ovat jotenkin ihastuttavan liikuttavia kaikkine pienine yksityiskohtineen. Vähän niin kuin aikuisten nukkekotirakennelmia, joihin suhtaudutaan ilmiselvästi vakavasti.

Valojen lisäksi kaupunkia on muutenkin puettu jouluasuun tuhansien joulukukkien muodossa. Kaupungin työntekijöitä tuntuu olevan vähän kaikkialla joulutähti-istutusten kimpussa. Jopa oman asuntomme lähin liikenneympyrä on saanut joulukukkakoristelun. Ihastuttavaa minusta, että tällaisiin visuaalisiin asioihin satsataan.

Joulu näkyy Fuengirolan kaduilla.

On ollut jälleen iloinen asia saada ystäviä kylään Fuengirolaan. Jaksan vieläkin olla niin innoissani tästä kaupungista ja kaikesta siitä kivasta, mitä olen alueelta löytänyt. On suorastaan vaikeaa päättää, mitä kulmaa muutaman päivän aikana haluaisin uudesta kotikaupungistani kullekin nostaa esille.

Mukavaa oli myös kuulla, että Fuengirola yllätti täällä ensi kertaa olleet ystäväni positiivisesti. Fuengirolalla on taakkana oma negatiivinen suomalaisviritteinen turistirysämaineensa, josta joutaisi jo luopumaan. Juu, onhan täällä suomalaisia ja muutama suomikauppa ja -ravintola, mutta on täällä muutakin. Esimerkiksi oikea ja eläväinen vajaan 80 000 asukkaan aito espanjalainen kaupunki.

Tässä kaupungissa on pääosin läpi vuoden miellyttävä ilmasto, seitsemän kilometriä hiekkarantaa, lukuisa määrä hyviä ruokapaikkoja ja erinomaiset ostosmahdollisuudet sekä laaja palvelutarjonta. Jokainen voi olla mitä mieltä haluaa, mutta itse olen entistä vakuuttuneempi siitä, että täällä on ihmisen mukavaa elää tavallista ja sujuvaa arkea. Fuengirola ei ole Espanjan kaunein kaupunki, mutta tämä on miellyttävä kaupunki, jossa meidän on hyvä olla.

Eräs ilta ennen auringonlaskua valo oli ihmeellinen.

Miehen kanssa ollaan kävelty lähes päivittäin melkoisia matkoja. Tietoisesti on yritetty etsiä keskustasta sellaisia katuja, joita pitkin emme ole ennen kulkeneet ja joilta löytyisi kenties sellaisia kauppoja, ravintoloita tai kauniita rakennuksia, joita emme ole aiemmin huomanneet. Lähes jokaisella kävelyllä löytyykin aina jotain uutta ja mielenkiintoista.

Sosiaalinen elämä on noussut täällä ollessamme Suomea vilkkaammalle tasolle. Sen lisäksi, että meillä on käynyt ystäviä Suomesta kylässä, olemme solmineet täällä ihan uusia tuttavuuksia. Olen myös tapaillut Fuengirolassa asuvia tai käymässä olleita muita bloggaajia, joiden kanssa on ollut mukavia tapaamisia ja uusia on suunnitelmissa.

Kävelylenkeillä löytyy usein jotain uutta ja kaunista.

Laitamme paljon ruokaa kotona, mutta käymme myös jonkin verran ulkona syömässä. Tietyistä paikoista on tullut suosikkejamme, sellaisia luottomestoja, mutta mukavaa on aina myös kurkistella ihan uusien mestojen tarjontaan. Joskus onnistaa, joskus ei.

Haluaisin nostaa esille yhden vakiopaikoistamme, jossa on aina mukava poiketa, oli sitten kyse vain kupillisesta kahvia tai syötävästä, pienestä tai isommasta. Oletteko huomanneet bussikadulla La Lonja del Juncal -nimistä ravintolaa? Oikealla puolella katua Los Bolichesista tultaessa. Edullisia ja hyviä ruoka-annoksia, ystävällistä palvelua ja kaupungin paras café cortado. Suosittelen lämpimästi.

Tänään käytiin paikallisesta ruokamarketista Mercadonassa hakemassa vähän herkkuja huomista itsenäisyyspäivää varten. Jos sää sallii, katetaan parvekkeelle tapasvalikoima, avataan pullo hyvää cavaa ja nostetaan maljat kotimaalle Espanjasta käsin. Jos on Suomi mansikka, ei tämä mustikkakaan huono ole 🙂

Hyvää itsenäisyyspäivää teille kaikille!

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You may also like

14 comments

Kaj 5.12.2019 - 10:08 pm

Kiitos! Oli taas kiva teksti. Oikein lämmittää lukea tällaista positiivista tekstiä meidän hienosta kaupungista!

Reply
Annemaria 6.12.2019 - 3:05 pm

Kiitos Kaj. Tulee välillä itsellekin sellainen tunne, että hehkuttaako tätä paikkaa ihan liikaa, mutta kun ihan totuudenmukaisesti pyrin kirjoittamaan. Ei sille mitään voi, että hyvältä tuntuu 🙂

Reply
Reeta 5.12.2019 - 10:26 pm

Tosi kiva ja innostava postaus taas, kiitos! Kyllä pitää päästä itekin sinne olemaan pitemmäksi aikaa.

Reply
Annemaria 6.12.2019 - 3:05 pm

Kiitos Reeta. Niin lämmöllä suosittelen 🙂

Reply
Pirkko 6.12.2019 - 9:46 am

Restaurante Caballo Verde, Ángeles Aspiazu 8, kokemisen arvoinen ravintola ( bussit kääntyvät junakadulta alas bussikadulle kolmen vihreän hevos-patsaan kohdalta, menet ylös n. 100-200m). Syöty makoisia aurajuustoetanoita, valkosipulileipiä salaatilla, kylmäsavukeittoa ym. Suomalaiset pitäjät, viihtyisä pieni paikka. Suosittelen.

Reply
Annemaria 6.12.2019 - 3:06 pm

Kiitos Pirkko vinkistä. Pannaan kokeilulistalle.

Reply
Merja 6.12.2019 - 10:20 am

Ikävä aurinkoa ja elämäniloa. Terveiset täältä sateisesta ja pimeästä Suomesta. Hyvää Itsenäisyyspäivää teille ja meille. Linnanjuhlat tuovat vähän valoa ja ainakin pukuloistoa päivään.

Reply
Annemaria 6.12.2019 - 3:08 pm

Hyvää ja elämäniloista itsenäisyyspäivää sinullekin Merja. Linnanjuhlia odotellaan täälläkin 🙂

Reply
espanjaan 6.12.2019 - 11:07 am

Kiva kun pidät yllä tätä positiivista mielikuvaa Aurinkorannikon mahdollisuuksista. Terveiset Torremolinosista. Tein juuri kivan parin tunnin aamulenkin rantakadulle ja takaisin. Aallokko auringon noustessa oli vaikuttava. Jatketaan!

Reply
Annemaria 6.12.2019 - 3:10 pm

Moi Aila. Tänään onkin niin loistava ilma ja noi aallot! Lenkiltä tultiin mekin äsken ja olen niin hullaantunut noihin maininkeihin, että voisin tuijotella niitä loputtomiin. Hyvää itsenäisyyspäivää teille.

Reply
Ari Moilanen 6.12.2019 - 11:11 am

Kiitos mukavista kuvista ja tekstistä. Tulemme tammikuussa nauttimaan taas Fugen antimista.

Reply
Annemaria 6.12.2019 - 3:12 pm

Kiitos Ari ja kiitos, kun luet blogiani 🙂 Mukavaa matkaa tammikuulle.

Reply
Piyya 6.12.2019 - 11:15 pm

Voi mitkä jouluvalot ! Nuo haluaisin kyllä kokea.
Ihana juttu taas kerran kuulumisistanne aurinkorannalla, joka on niin paljon muutakin kuin aurinkoa ja rantaa.

Reply
Annemaria 7.12.2019 - 1:21 pm

Täytyy myöntää, että olen kyllä aika täpinöissäni koko Andalusian osalta 🙂

Reply

Leave a Comment