Costa del Solin ihanat kaupungit – näitä paikkoja ei kannata jättää käymättä

by Annemaria

Koronasta ei tiedä. Rokotuksista ei tiedä. Mutta yhdestä asiasta tiedän. Ensi syksynä, jos vain mitenkään on mahdollista, minä herään uuteen aamuun Espanjan Aurinkorannikolla, Costa del Solilla.

Koska nyt alkaa näyttää pahasti siltä, ettei tulevana keväänä ja ehkei myöskään kesällä matkailla muualla kuin kotimaassa, suuntasin suunnitelmani ensi syksyyn ja aloin haaveilemaan jälleen rakkaastani, Etelä-Espanjasta. Palasin vanhoihin blogijuttuihini ja mietiskelin, mikä olisi meille paras etappi seuraavalle matkalle.

On kohde sitten mikä tahansa, koko eteläinen rannikko (jos sitten koko Andalusia), on monipuolinen rypäs viehättäviä kaupunkeja ja kyliä, joissa on paljon nähtävää ja koettavaa. Suosittelen lämpimästi suuntaamaan myös oman lomakohteen tai asuinpaikan ulkopuolelle.

Matkustaminen Costa del Solin alueella on helppoa ja halpaa. Paikallisjunat ja bussit kulkevat tiuhaan ja välimatkat ovat lyhyitä. Jo pelkästään päiväretkellä ehtii paljon.

Aurinkorannikolla on neljä kaupunkia, joista on tullut omia matkasuosikkeja.

Estepona

Läntisen Costa del Solin tuntemattomampi kaupunki, josta jokainen kävijä muistaa varmasti kukat. Vanhan kaupungin kapeat kadut ja talojen seinät on koristeltu sadoilla värikkäillä kukkapoteilla, jotka luovat paikkaan kivan kylämäisen tunnelman.

Piipahda kauniilla appelsiinipuiden reunustamalla aukiolla Plaza de las Floresilla, nauti grillatut sardiinit jossain rannan kalaravintoloista tai kierrä ihmettelemässä Esteponan valtaisia muraaleja, seinämaalauksia, joiden ympärille on rakennettu kokonainen taidereitti.

Kukkafriikkiä voisi kiinnostaa kaupungin kasvitieteellinen puutarha ja sen yli 1300 erilaista orkideaa.

Lisää Esteponasta: Aurinkorannikon Estepona – suloinen lomakaupunki, jota moni ei tunne

Marbella

Marbella leimataan helposti jet setin temmellyskentäksi, jossa Ferrarit ja kalliit merkkiliikkeet kuuluvat katukuvaan. Jos metsästät tällaista Marbellaa, suuntaa Puerto Banuksen kaupunginosaan. Jos taas olet kiinnostunut aidommasta Marbellasta, matkaa kaupungin vanhaan keskustaan.

Marbellan vanha kaupunki on pieni, mutta viehättävä. Vaikka kaikessa on ehkä pienoista päälleliimattua turismimeininkiä, siltikin hyvin hoidettu ja visuaalisesti huoliteltu alue on kaunista katseltavaa. Vanhoilla kujilla ja aukioilla on miellyttävää kierrellä.

Lisää luettavaa Marbellasta täältä: Ihana rantareitti Puerto Banuksesta Marbellan keskustaan

Torremolinos

Luulenpa, etten ole ainut, jolle Torremolinos tuo mieleen 70-luvun seuramatkat ja kosteat possujuhlat. Täytyy myöntää, että pientä ennakkoluuloa oli taustalla, kun ensimmäistä kertaa menin ”Torreen” reilut pari vuotta sitten.

Vaan hyvä, että tuli mentyä. Sen jälkeen kaupungissa on tullutkin käytyä useampi kerta. Tykästyin jollain lailla kaupungin aitouteen. Jos Marbella on vähän ”teennäisen kaunis”, Torremolinos on teeskentelemättä sellainen kuin on. Vähän rosoinen ja sopivan kaupunkimainen. Torrea voisi luonnehtia Aurinkorannikon retrokaupungiksi.

Parasta Torremolinoksessa on eläväinen ranta-alue ja kivasti toteutetut keskustan kävelykadut lukuisine kauppoineen. Kaupunki onkin minusta yksi Costa del Solin parhaita shoppailupaikkoja.

Jos Torremolinos kiinnostaa, lisää käyntivinkkejä täällä: Torremolinos – rantakaupunki, joka yllätti

Nerja

Costa del Solin itäosan pieni Nerja on soma lomakaupunki ja erinomainen kohde kiireettömään nautiskeluun. Ihana kaupunki vierailla erityisesti silloin, kun aurinko paistaa ja Välimeri kimmeltää. Ranta-alue pienine poukamineen ja kalliorantoineen sekä keskusta lukuisine ravintoloineen luovat puitteet mukavaan lomatunnelmaan.

Nerjan merkittävin nähtävyys ovat tippukiviluolat, joissa kannattaa ehdottomasti käydä. Maan alla aukeaa ihan toisenlainen maailma.

Kokemuksia viimeisimmästä visiitistäni Nerjaan on luettavissa täällä: Täydellinen lomamoodi – rantalomanen Nerjassa

Malaga

Vaikka kuinka paljon kävisin Malagassa, tästä kaupungista en varmaan koskaan saa tarpeeksi. Malaga vaan on niin monipuolinen ja niin innostava.

Malagassa on rannikon parhaat museot, parhaat ravintolat, parhaat kulttuurielämykset ja paras kaupunkitunnelma. Ja ehdottomasti Costa del Solin kiinnostavin vanha kaupunki. Unohtamatta tietenkään hienosti rakennettua rantapromenadia.

Taiteen ystävän kannattaa katsastaa Picasso-museo. Viherpeukalo ilahtuu varmasti kasvitieteellisestä puutarhasta. Museoiden ystävälle Malagan automuseo on hyvä valinta ja ruokaorientoituneen kannattaa tehdä kierros vanhan kaupungin tapasravintoloissa.

Tässä muutama hyväksi havaittu vinkki Malagaan: Malaga on kaupunki, josta kehkeytyi suosikkini – vinkit mukavaan Malaga-päivään

Ai, että missäkö on listalta Fuengirola, joku saattaa kysyä. Fuengirola on ollut meille kahden talven ajan se paras kaupunki asua. Fugessa on paras kattaus vuokra-asuntoja, erinomainen palvelutarjonta, hyvät harrastusmahdollisuudet jopa omalla äidinkielellä, mukava rantareitti lenkkeilyyn ja sopivasti sosiaalista elämää. Eli täydellinen paikka perustaa talvikoti ja viettää tavallista arkea.

Näillä mittareilla Fuengirola on helmi, mutta en nostaisi sitä siltikään Aurinkorannikon kauneimpien tai kiinnostavimpien kaupunkien joukkoon. Keskeisen sijaintinsa ansiosta Fugesta on kätevää liikkua joka puolelle rannikkoa sekä koko Andalusiaa. Helppoa lähteä seikkailemaan ympäristöön ja palata halutessa illaksi kotiin.

Minkälaisia omakohtaisia kokemuksia sinulla on Costa del Solin kaupungeista? Minkä sinä nostaisit helmien listalle?

You may also like

39 comments

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 24.1.2021 - 7:15 pm

Eipä ole tullut Costa del Solissa käytyä. Mielessä on ollut, että Malagassa ainakin olisi kiva päästä käymään. Mutta tämän myöstä oikeastaan alkoi useampi paikka noista kiinnostamaan. Nerjan tippukiviluolat alkoi erityisesti kiinnostamaan, en ollut noista luolista tietoinen. Tykätään kauniista luolista yleensä kovasti ja varmasti tykättäisiin myös tuosta.

Reply
Annemaria 25.1.2021 - 6:37 pm

Suosittelen niin lämmöllä 🙂 Rannikon lisäksi Andalusiassa on aivan ihania kaupunkeja kuten Sevilla ja Cordoba. Aikaa kannattaa varata…

Reply
Aila ja Juha 24.1.2021 - 8:02 pm

Tuonnepa mieli täälläkin. Marbellassa olemme olleet kuukauden, Malagassa muutaman päivän, Torreblancassa pari viikkoa ja seitsemän kertaa viikkoja, jopa pari kuukautta kerrallaan. Granadassakin pari viikkoa. Kaikki hyviä. Jos minulta kysyt, suosikkejani oleskelun tukikohdaksi ovat paikat, joissa on junayhteys. Renfen takia Torremolinos on ollut meille hyvä, koska sieltä on niin helppo lähteä retkille ihan minne vain. Meillä on yleensä ollut myös auto, enimmäkseen oma, pari kertaa vuokrattu, sekin on meidän juttu, koska nimenomaan kaikki liikkuminen ja kiertely sopii meille. Toivottavasti molemmat pääsemme syksyllä ihan oikeasti taas aurinkoon.

Reply
Annemaria 25.1.2021 - 6:44 pm

Tehän olettekin ehtineet kokemaan Andalusiaa monella paikkakunnalla. Olen itsekin alkanut miettiä, että pitäisikö sittenkin yhden kohteen sijaan kokeilla eloa useammalla paikkakunnalla. Kaikki varpaat ja sormet pystyyn, että ensi syksyllä jälleen Aurinkorannikolla 🙂

Reply
Pirjo 24.1.2021 - 10:10 pm

Paven sanoin:Minulla on ikävä,minulla on suunnaton ikävä..Tällähetkellä tuntuu että mikä tahansa aurinkoinen kohde etelässä tekisi terää,mutta liputan siltikin Nerjan alueen puolesta,johon myös suloinen,vuoristoinen Frigiliana kuuluu.Vietimme siellä kaksi vuotta sitten pari viikkoa vuokraamassamme pikku talossa upeissa maisemissa.Kolikon toinen puoli on että kulkuyhteydet on paljolti oman auton varassa ja ruokapaikkoja ei ole ihan nurkalla.Mutta patikoimaan pääsee mielinmäärin pihapiiristä.Toisaalta tykkään myös Fugesta sen monipuolisuuden ja junayhteyksien takia, on helppoa olla ja mennä.Pohjois-Espanjaa kaipaan myös,siellä on upeita paikkoja ja erilaista menoa kuin etelärannikolla.Kiitos kauniista kuvistasi.

Reply
Annemaria 25.1.2021 - 6:47 pm

Samanlaisin miettein. Ihana on etelärannikko, ihana on pohjoinen Katalonia, ihania ovat rantojen kaupungit, ihania ovat vanhat sisämaan kaupungit…. Vähän kaikki käy 🙂 Toi Nerjan vieressä oleva Frigiliana on kyllä niin soma.

Reply
Maarit / Sopusointuja_lifestyle 24.1.2021 - 10:20 pm

Oikeastaan ei tule muuta kaupunkia edes mieleen, mutta näistä mainitsemistasi Malaga on itselle tällä hetkellä kiinnostavin. Asuisimme mieluiten keskustasta itään, rauhallisella pientaloalueella, josta olisi kätevä vaikka kävellen mennä keskustaan. Emme ole edes yhtään selvittäneet vuokra-asuntokantaa, joten tämä on nyt vain ajatustasolla.
Fuengirolassa meillä oli viimeksi, kun tapasimme siellä, aivan ihana kattoasunto, jossa viihdyttiin todella hyvin. Pidän edelleen alueen mielettömistä lenkkeilymahdollisuuksista ja keskeisestä sijainnista, mistä on helppo lähteä suuntaan jos toiseen.
Marbella kiinnostaa ehkä vähiten, siellä vain on liikaa kaikkea sellaista mistä en itse niin välitä. Esteponassakin olemme autoilleet ja katselleet aluetta sillä silmällä, mutta ei vain ole oikein sytyttänyt sekään jostain syystä, vaikka on erittäin kaunis ja pittoreski kaupunki.
Tänään juuri puhuttiinkin näistä talvireissuista ja meille tärkeitä kriteereitä on mm grillaamisen mahdollisuus kämpillä, koska kokataan paljon itse, avarat näkymät merelle ja/tai vuorille, helpot yhteydet keskustaan/kauppoihin kävellenkin, siisti asunto. Vähän naurattaa itseäkin nämä vaatimukset, mutta katsotaan nyt mitä löytyy – sinne kyllä on päästävä!

Reply
Annemaria 25.1.2021 - 6:53 pm

Sovitaanko jo treffit syksylle 🙂 ? Se jo helpottaa, kun tietää, mitä haluaa. Malaga monipuolisuudellaan on meilläkin korkealla. Nyt, kun maalla elellään, kaipaisi sellaista oikeaa kaupunkielämää. Hyvä ja viihtyisä asunto on kyllä ihan ykköskriteeri. En tiedä jaksaisinko useaa kuukautta katsella espanjalaistyylistä raskasta ja tummaa sisustusta. Onnea kivan talvikodin etsintään.

Reply
Arto 24.1.2021 - 10:31 pm

Samankaltaisia ajatuksia minullakin. Mikäli en vielä syksyllä pääse etelän lämpöön niin sitten vuoden vaihteessa viimeistään. Haluan vähintään tammi-helmikuun olla poissa kylmästä ja pimeästä Suomesta, niin ensi talvena kuin jatkossakin. Espanjan Aurinkorannikko tuntuu parhaalta vaihtoehdolta pidempiaikaiseen asumiseen. Olen viihtynyt Malagassa, Marbellassa ja Fuengirolassa, mikään kaupunki ei noussut ylivoimaiseksi suosikiksi. Torremolinos vaikuttaa tällä hetkellä mielenkiintoisimmalta kohteelta, siellä saa mielestäni parhaan vastineen omistusasunnolle. Aurinkorannikolla vuokrat ovat kalliita verrattuna asuntojen hintohin omasta mielestäni. Olen käynyt Torremolinoksessa vain kerran päiväretkellä vuosia sitten joten kaupungista ei toistaiseksi ole parempaa tietoa kuin blogijutut joissa kaupunkia on kehuttu. Pääasia että on oikea kaupunki, en viihdy pikku paikoissa.

Reply
Annemaria 25.1.2021 - 6:58 pm

Pidemmän asumisen kannalta oikea kaupunki on minustakin paras. Kivaa, jos ympärillä on riittävästi palvelutarjontaa esim. ravintoloita ja sellaista tavallista, paikallista kaupunkielämää. Myös hyvät liikenneyhteydet ovat iso plussa. Mielenkiintoista on muuten nähdä mikä on koronan vaikutus vuokratasoon.

Reply
Tanja / Please Be Seated for Takeoff 25.1.2021 - 2:44 am

Monet söpöt pikkupaikat on käymättä. Itselleni Malaga on ehdoton ykkönen, mutta viihdyttiin myös Torressa muutama vuosi sitten. Edellisen kerran olinkin käynyt 80-luvun lopulla. Kaupunkimaisuus on tärkeää, tylsistyisin pikkupaikassa ja haluan kunnon palvelut kävelymatkan päästä kotoa.
Arvottiin myös kumpaan noista muutettaisiin, mutta kävi sillain hassusti, että jäätiin vahingossa matkan varrella Belgradiin, eikä enää palattu Aurinkorannikolle. Aika näyttää mihin sitä seuraavaksi päädytään asumaan.

Reply
Seija 25.1.2021 - 6:05 am

Kiitos taas kivasta kirjoituksesta. Sinun blogisi oli suosiossa, kun pari vuotta sitten kävimme Costa del Solilla.
Estepona oli viehättävä.

Reply
Annemaria 25.1.2021 - 6:59 pm

Oih, kiitos Seija, onpa kiva kuulla. Peukutan myös Esteponalle 🙂

Reply
Maija 25.1.2021 - 9:56 am

Benalmadena. Kaksi kesälomaa ,4 viikkoa siellä… helppo liikkua joka paikkaan. Kävelyretkiä tehnyt ympäristöön ja aina löytyy joku uusi reitti tai kadunpätkä missä en ole ennen kävellyt. Jos nyt kesällä pääsen sinne lomaani viettämään niin ajan Renfellä seuraaville asemille (ei El Pinillo tai Torremolinos, kun niihin pääsen kävellen) ja tutkin kävellen niitä seutuja… näen taas uusia kohteita ja kunto kasvaa! Rannalla maksaja en ole. Monet kerrat olen Benamadenasta Fuengirolaan kävellyt.

Reply
Annemaria 25.1.2021 - 7:01 pm

Meidän suosikkeja ovat myös olleet kävelyretket Fuengirolan ja Benalmadenan sekä Benalmadenan ja Torremolinoksen välillä. Kerrassaan kivoja reittejä, kun suurimman osan matkasta saa tallustella merenrantaa. Benalmadenan keskeinen sijainti on kyllä hyvä. Hyvät yhteydet lähdit sitten itään tai länteen.

Reply
Juke 25.1.2021 - 12:21 pm

Viihdyn Malagassa parhaiten, pitkät rannat, Picasso-museo ainutlaatuinen, korkeatasoiset jalkapallo ja korismatsit ja todella hyvät ruoat useimmissa ravintoloissa ja korkeatasoiset punaviinit. Tässä muutama seikka, joka vie minut Malagaan.

Reply
Annemaria 25.1.2021 - 7:03 pm

Tuota listaa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkälle 🙂 Malaga on herkku kaikilla mausteilla. Korkealle menee myös meidän suunnitelmissa.

Reply
Sajat 25.1.2021 - 1:53 pm

Estepona, Benahavis, Calahonda, La Cala de Mijas, Fugessa Faro, Sohailin seutu, Los Pacos ja Higuero..
Kaikista noista on ollut helppo liikkua mmm. Sevillaan, Rondaan, Malagaan, Granadaan, Gordobaan, Nerjaan 😉

Reply
Annemaria 25.1.2021 - 7:07 pm

Costa del Solin suuri rikkaus ovat kaikki mielenkiintoiset kaupungit ja kylät ihan lähietäisyydellä. Joukkoliikenne on hyvin hoidettu ja näppärästi pääsee vaikka vähän kauemmaksikin.

Reply
Anne / Elämää Nomadina 25.1.2021 - 4:56 pm

Kauniita kuvia viehättävistä kaupungeista! Itselle ennestään tuttuja ovat oikeastaan vain Malaga ja Torremolinos, ja niissäkin ollaan vierailtu vain lyhyen lomareissun merkeissä. Nomadielämä on kuitenkin nyt kuljettanut meidät Andalusiaan – parhaillaan majaillaan Almerian rannikolla ja Costa del Solille olisi tarkoitus siirtyä lemmikkivahtipestin merkeissä helmikuussa. Ikävä kyllä monien kylien ja kaupunkien rajat sulkeneet koronarajoitukset rajoittavat nyt liikkumiset minimiin, mutta toivottavasti tilanne vähän helpottaisi kevään aikana ja pääsisi vapaammin tutustumaan eri kaupunkeihin ja kyliin!

Reply
Annemaria 25.1.2021 - 7:11 pm

Ikäviä taas nuo viime hetken koronauutiset. Alkoi jo alkuvuodesta näyttää vähän valoisammalta. Toivottavasti ei tarvitsisi jälleen mennä lockdowniin. Kaikesta huolimatta mukavia päiviä Andalusian aurinkoon 🙂

Reply
Piyya / Levoton Sielu Maailmalla 25.1.2021 - 8:12 pm

Oi tuota auringon loistetta ja valon määrää, sitä on kyllä suunnaton ikävä ja muutenkin nuo värit.
Mä lähtisin nyt kans ihan mihin tahansa noista kaupungeista e si syksynä.
Toivittavasti tämä pieni unelma ne toteutuu ja mekin pääsemme näihin tunnelmiin kanssanne.

Reply
Annemaria 26.1.2021 - 7:50 pm

Siitä lähdetään, että vielä tämän vuoden puolella Andalusian auringon alla. Joko sovitaan treffit? 🙂

Reply
Piyya / Levoton Sielu Maailmalla 2.2.2021 - 5:07 pm

Treffit pitäis kyllä sopia 😉
Ja nostaa yhteinen malja elämälle !

Reply
Merja 26.1.2021 - 3:22 pm

Voi, minkä postauksen pistit tulemaan. Täällä on niin kärvistelty ikävissä Espanjan suuntaan. Kaikki käy, mikä on Espanjassa. Niin ihmiset, kieli, ruoka, maisemat, kulttuuri yms. Isot kaupungit Madrid, Malaga, Barcelona, Valencia ovat ihania, mutta myös Andalusian perinteiset Sevilla, Cordoba ja Granada, jotka ovat aidointa Espanjaa mielestäni. Rannikolla ollaan asuttu Malagassa, Benalmadenassa, Ringon de La Victoriassa, Velez Malagassa ja tietty Fuengirolassa. En pysty sanomaan mikä olisi paras, koska kaikki ovat kivoja, ja mikä parasta liikenneyhteydet hyvät, niin voi helposti vaihtaa maisemaa.
Syksyllä Espanja kutsuu toivottavasti myös meitä.

Reply
Annemaria 26.1.2021 - 7:53 pm

Mulla vähän sama. Kaikki, mikä on Espanjassa käyp. Listaltasi toi Ringon de la Victoria on ihan tuntematon. Täytyypä tsekata.

Reply
Merja 28.1.2021 - 8:50 pm

Ringon de la Victoriassa on lähinnä vauraitten malagalaisten omia huviloita, joissa he lomillaan. Syksyllä kovin hiljainen paikka ja ravintolatkin viikolla kiinni.

Reply
Täti Violetti 27.1.2021 - 12:48 pm

Muutama päivä sitten juuri ostin liput lokakuun alkupuolelle yhdeksäksi päiväksi. Käytiin v 2019 kahdesti, ja syksyn reissulla majoituttiin Benalmadenassa kerrostalokaksiossa. Se olikin tosi hyvä ratkaisu, koska pysäköintiongelmia ei ollut kertaakaan. Ajeltiin sitten joka päivä jonnekin ja palattiin illalla ”kämpille”. Sevilla on suunnitelmissa tämän vuoden syksyn reissulla. Sinä ja juttusarjasi Costa del Solilla elämisestä olet itse asiassa osasyyllinen tähän Andalusian äkkiä puhjenneseen rakkauteemme😂. Toivottavasti jo lokakuussa pääsisi!

Reply
Annemaria 27.1.2021 - 9:51 pm

Apua, olen pahoillani, että olen tällaiseen syyllistynyt 🙂 Kyllähän noilla huudeilla riittää koettavaa useammallekin reissulle. Sevillaan kannattaa ehdottomasti mennä. Kaupunki on kaikkea sitä, mitä Andalusia on parhaimmillaan. Ainoastaan meri puuttuu, mutta tunnelmaa ja näkemistä senkin edestä.

Reply
Asko Leppilampi 30.1.2021 - 2:46 pm

Kiitos perusteellisesta koosteesta. Sinulla tuntuu olevan sama mielenkiinnon kohde kuin meikäläiselläkin. Olemme ihastuneet tuo seudun nähtävyyksiin niin paljon, että tein itsekin koostepostauksen sieltä. https://appamatkustaa.fi/matkaopas-aurinkorannikon-parhaisiin-paikkoihin/

Reply
Annemaria 31.1.2021 - 9:16 pm

Kyllähän Andalusiasta kirjoittamista piisaa 🙂 Olen itse niin ihastunut alueeseen, että tuntuu, etten nyt oikein osaa muuanne kaivata. Tai no, nyt on kyllä sellaiset vibat, että kaipaan vähän kaikkialle, mutta eniten kuitenkin eteläiseen Espanjaan.

Reply
Anna | Tämä matka -blogi 30.1.2021 - 7:09 pm

Oi joi… Tuolla pitäisi olla kohta. Alkuperäisen suunnitelmani mukaan lento lähtisi kolmas päivä helmikuuta – paitsi että ei nyt lähde. Tai siis lähtee, mutta ilman minua. Tämä nyt on tätä. Siirsin oman lentoni kesäkuulle.

Reply
Annemaria 31.1.2021 - 9:19 pm

Voi Anna, miten harmillista. Me ollaan myös oltu tässä alkuvuodesta väliin jopa toiveikkaita, että josko sittenkin voitaisiin lentää Malagaan. Ei se nyt kuitenkaan tunnu tässä kohtaa järkevältä. Mutta on tämä odottavan aika vaan pitkä….

Reply
Paula - Viinilaakson viemää 31.1.2021 - 4:46 am

Enpä ole koskaan käynyt mutta näyttää ihanalle kuvien perusteella. Torremolinos on näistä sen verran tuttu, että joskus olen ollut sinne varaamassa matkaa, joka ei sitten toteutunutkaan. Mutta tässä elämäntilanteessahan sitä sopisi paikka kuin paikka loman viettoon kun vain pääsee pois kotoa välillä.

Reply
Annemaria 31.1.2021 - 9:21 pm

Näin on. Vähän on naurettukin sitä, kuinka iso juttu on joku yön yli reissu naapurikaupunkiin 🙂 Mutta minkäs sitä matkaava luonteelleen voi, oli korona tai ei.

Reply
Outi Härmä 21.3.2021 - 2:33 pm

Satuinpa törmäämään blogiisi ja voi todeta, että sama ikävä Fuengirolaan ja Espanjaan asustaa myös minun sydämessäni. Olemme jo varanneet ensimmäiset 2 kk:n majoitukset ensi vuoden alusta ja toivomme hartaasti, ettei korona taas pakota perumaan matkaa.
Edellisinä parina vuotena olemme autoilleet autolla ympäri Andalusiaa – ja vähän kauempanakin-Portugalin etelärannikolla. Näillä retkillä Andalusian sisämaa on vienyt sydämemme. Suosittelemme lämpimästi autonvuokrausta, sillä näin pääsee kokemaan huikeita elämyksiä ja maisemia, niin vuoristoalueella kuin tasangoilla. Miten olisi matka Aloran alueelle, El Chorron uskomattomiin maisemiin, caminito del reylle, järvialueelle…
Lapsia, ja lapsenmielisiä kiehtoisi taatusti Juzkar, Andalusian sininen smurffikylä, jota Suursmurffin näköispatsas vartio.
Entä Rio Tinton hylätty kaivosalue, tai Sevilla, ja sieltä suunnattaisiin ikivanhaan Carmonan kaupunkiin, jonka vanhan korttelin kaduille on ilo eksyä. Ja miten olisi Cordoban lumoava kaupunki moskeijoineen, tai yleensäkin, mikä tahansa ihmisen kokoinen valkoinen kylä tai kaupunki pelargoniaseinineen ja uneliaine aukioineen. Kaipaan…

Reply
Annemaria 21.3.2021 - 4:07 pm

Ikävä myös täällä. Talvi on ollut pitkä ja niin monta kertaa olen miettinyt, että toivottavasti korona ei vie seuraavaakin talvikautta Andalusiassa. Listassasi oli monta itselleni rakasta paikkaa, mutta myös sellaisia, joita en vielä ole nähnyt. Valoisaa kevättä sinulle. Siitähän mekin lähdetään, että ensi talvena Espanjaan 🙂

Reply
Shirley 30.3.2021 - 7:12 am

Aijai, kiva lukea sellaisten kirjoituksia joilla sama intohimon kohde, Espanja! On niin ikävä sinne ja niin monta paikkaa näkemättä.. Olen teille hiukan kateellinen, kun teillä suurimmalla osalla ilmeisesti kumppani joka jakaa tuon innostuksen? Olen perheellinen mutta mieheni ei ole Espanjasta innostunut 😢 Toivotaan että korona helpottaa ja asiat järjestyy 😊 Kiitos blogista ja jatka rautalanka ohjeiden kanssa 😃

Reply
Annemaria 30.3.2021 - 10:18 pm

Kiitos Shirley. Kiva, kun olet eksynyt blogini sivuille. Oliskohan ihan mahdotonta saada miehesi joskus Espanjaan vaikka lyhyeksi aikaa? Joskus meillä vain on pinttyneitä ennakkokäsityksiä. Jospa Espanjasta löytyisi hänelle jotain sellaista, mihin olisi helppo innostua? Keskellä talvea aurinkoon/retkeilemään/kulttuurin pariin/vanhojen kaupunkien sokkeloisille kujille/nähtävyyksien pariin/hyvin syömään… Espanja on niin monipuolinen, että uskon, että sillä on tarjolla vähän jokaiselle jotakin. Mukavia reissuja sinulle jatkossakin.

Reply

Leave a Comment