Kaksi paikkaa Malagassa, joista löytyi joulutunnelmaa

by Annemaria
Kun ympärillä näyttää ja tuntuu kesältä, joulun läheisyys helposti unohtuu. Ainakin minulle on Andalusian auringon alla tuottanut vaikeuksia päästä joulufiilikseen. Lähdin etsimään joulutunnelmaa Malagaan.

Silmiini osui jostain lehdestä juttu Malagan kasvitieteellisen puutarhan (Jardin Botanico Histórico La Concepción) hiljattain avatusta jouluvaloreitistä. Innostuin asiasta ja kun näin vielä Instagramissa reitiltä upeita kuvia, halusin ehdottomasti lähteä katsomaan paikan päälle, miltä valaistu puutarha näyttäisi. Samassa paketissa jouluvaloja ja puutarhaa kuulosti kaltaiselleni jouluvalofriikille enemmän kuin hyvältä.

Mies ei osoittanut kovin suurta kiinnostusta asiaa kohtaan, mutta onneksi löysin Fuengirolasta järjestettävän valmisretken. Niinpä hyppäsin Meriaturin ryhmän mukaan ja hyvä niin. Eipä tiennyt mies, mistä jäi paitsi, enkä tosin itsekään osannut odottaa, että valaistu puutarhareitti tulisi olemaan niin huikean hieno.

Suuntasimme ensin lähellä Malagaa olevaan Alhaurin de la Torres -nimiseen sisämaakaupunkiin ja siellä Viveros Guzmanin puutarhamyymälään ja joulukauppaan. Kyse on kaupasta, joka on paikallisille käsite ja lähes nähtävyys. Tänne ajetaan ostoksille pitkienkin matkojen takaa. Ja vaikka ei mitään ostaisi, Guzmanilla on mukavaa kierrellä ihan vain fiilistelemässä.

Viveros Guzman saa kukkahullun sekoamaan.

Nähtävyys tuo kauppa kokonaisuudessaan olikin. Ensinnäkin erilaisten kasvien ja joulukukkien valikoima oli ihan huikea. Tavaraa oli enemmän kuin paljon ja kaikki oli laitettu esille todella kauniisti. Oli ihastuttavaa kierrellä käytävillä ja yllättyä eksoottisista kasveista ja kukkarunsaudesta. Välillä minulta unohtui, että oltiin kaupassa eikä puutarhassa.

Näin joulun alla puutarhamyymälän merkittävä osa oli joulumaailma, jossa oli ihastuttavia joulukoristeita ja hienoja koristelukokonaisuuksia. Kaikkialla oli paljon katseltavaa eikä bling blingistä ollut puutetta. Joskus tällainen överiys on ihanaa. Taustalla soivat joululaulut virittelivät joulutunnelmaan ja oikeastaan ensimmäistä kertaa tänä vuonna sain päälle jonkinlaisen joulufiiliksen.

Harmittelin kovasti sitä, ettei meillä ole joulukuusta koristeltavana, sillä joulukaupasta löysin mielestäni maailman kauneimpia kuusenkoristeita. Vähän oli vaikeaa hillitä itseäni ostamasta muuta kuin joulukukkia asunnollemme.

Viveros Guzmanin joulumaailma.Mitä ihania joulupalloja!

Viveros Guzmanilta suunnistimme Malagaan Jardin Botanicoon. Portilla kiemurteleva pitkä jono kertoi siitä, että melkoisen menestystarinan Malagan kaupunki oli rakentanut. Oikeastaan reitin ainut heikko puoli oli melkoinen tungos, mutta onneksi kävijämäärää rajoitettiin ja porrastettiin ajallisesti. Etukäteen varattuna ryhmänä pääsimme sujuvasti sisään.

Odotin ennakkoon, että puutarhan 2,2 kilometrin mittainen reitti käsittäisi valaistuja puita ja kasveja sekä tietysti jouluvaloja, mutta kyse olikin paljon enemmästä. Reitti oli kokonaisuudessa upea valoshow, johon yhdistyi mielikuvituksellisia valospektaakkeleita, ääntä, musiikkia ja jopa tarinoita.

Romanttisista tunnelmista siirryttiin keskelle tropiikin ukkosmyrskyä, sieltä vesiputouskeitaalle ja hetken päästä oltiikin unenomaisissa tunnelmissa sumuisessa bambumetsikössä. Ihanaa romantiikkaa, satua, taikaa ja kun tämä kaikki on keskellä pimeää eksoottista puutarhaa, voitte kuvitella, että elämys oli melkoinen. Hienoa oli myös kiivetä ylös rinteille katsomaan valomeressä kylpevää Malagaa.

Valoja oli käytetty taitavasti ja niiden avulla oli luotu kerrassaan vaikuttavia ja jännittäviä kokonaisuuksia.

Kasvitieteellisen puutarhan valoreitti on avoinna 9.1.2022 saakka. Aikuisten lippu maksaa 12-14 euroa päivästä riippuen. Koska reitti on saavuttanut melkoisen suosion ja alueelle myydään porrastetusti vain tietty määrä lippuja, lippu kannattanee ostaa netistä etukäteen. Reitti sopii hyvin myös lapsille.

Joka tapauksessa nyt oli tarjolla kaipaamaani jouluntaikaa.

https://laslucesdelbotanicomalaga.com/en

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

 

You may also like

6 comments

Merja 19.12.2021 - 10:02 am

Espanja on, vai miten sen sanoisi.
Ihana uutinen saatiin viime viikolla meille Pirkanmaalaisille ja miksei muillekin, suora lento Malagaan. Lisäksi Air Baltic avaa monta muuta lentoreittiä suoraan Tampereelta Keski-Eurooppaan.

Reply
Annemaria 19.12.2021 - 10:22 am

Voi te onnelliset! Mikäpä olisi ihanampaa kuin lentää Malagaan suoraan kotikonnuilta.

Reply
Aila ja Juha 19.12.2021 - 1:05 pm

Kiitos ihanista kuvistasi. Viveros Guzmanilla olemme vierailleet mekin. Se on todella upea ja monipuolinen. Jouluseimessämme on sieltä ostetut tietäjät. Malagan kasvitieteellisessä puutarhassa olemme toki myös olleet, ainakin pari kertaa, mutta molemmat kerrat syksyllä. Nyt olen muutamien ystävien nähnyt jakavan sieltä kuvia ja kadehtinut. Katselin jopa lentolippuja, mutta tilanne on niin kummallisen epävarma, että parempi istua tässä oman olohuoneen nojatuolissa vain edelleenkin. Mutta kiitos upean upeista kuvistasi! Aila

Reply
Annemaria 20.12.2021 - 8:03 pm

Ole hyvä Aila 🙂 Oi, onko teillä oma joulubelen? Ne on niin liikuttavia ja niiden rakentaminen vuosi toisensa jälkeen on ihana jouluperinne.

Koronan kanssa täällä ei oikeastaan ole sen ihmeellisempi tilanne kuin Suomessakaan. Korona leviää täällä niin kuin kaikkialla. On vain vähän tasapainoiltava sen kanssa, mitä tekee ja miten. Mukavaa joulua.

Reply
Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 19.12.2021 - 5:35 pm

Nämä molemmat paikat kuulostavat todella upeilta. En ole varsinaisesti mikään erityinen kukkafani, mutta Viveros Guzmanissa viihtyisin taatusti itsekin. Ja vähintään yhtä upealta näyttää tuo Malagan kasvitieteellisen puutarha valoineen. Enpä muista tuollaiseen konseptiin muuallakaan törmänneeni, mutta näköjään valoilla kasvitieteellisen puutarhan saa kyllä uskomattoman kauniiksi.

Reply
Annemaria 20.12.2021 - 8:07 pm

Joo, nämä molemmat kohteet ovat ihastuttavia joulunfiilistelypaikkoja. Kasvitieteellinen puutarha valoineen oli ihan mahtava. Toivottavasti tälle tulee jatkoa ensi vuonna.

Reply

Leave a Comment