Lapland Hotels Kuopio on vuoden hotelliyllättäjä

by Annemaria

Kaupallinen yhteistyö: Lapland Hotels Kuopio

Koska korona elämään tarvitaan entistä enemmän mukavia ja hyvää mieltä tuovia asioita. Kunhan muistaa kaikessa välttää riskejä ja toimia vastuullisesti. Me piipahdimme Savon ihanimmassa kaupungissa Kuopiossa ja kävimme vähän fiilistelemässä niin entisiä kuin uusia juttuja.

Oli elokuu ja vuosi 1984. Tyttö ja poika olivat tavanneet muutama viikko takaperin. Joku kumma taikaliima veti heitä toisiinsa. He molemmat tiesivät, että tässä oli jotain poikkeuksellista. Rakkaus syttyi ja roihahti liekkiin oikein kunnolla.

Sitten tyttö sai kirjeen. Hän oli saanut opiskelupaikan Kuopiosta, lähes 300 kilometrin päästä kotikaupungistaan. Se tarkoitti sitä, että hänen olisi muutettava kauas rakkaastaan. Syvällä sisimmissään tyttö tunsi huolta uutukaisesta suhteestaan, mutta päätti siltikin lähteä. Ei hänellä syksyksi ollut mitään muutakaan.

Poika lupasi lähteä viemään tyttöä uudelle opiskelupaikkakunnalle. He olivat varanneet huoneen Kuopion Cumuluksesta, sillä viimeinen ilta ennen eroa haluttiin viettää tiiviisti yhdessä vain kahdestaan.

Aamulla poika vei tytön opiskelija-asunnolle. Radio soitti matkalla biisiä ”Who’s gonna drive you home tonight”. Tyttöä itketti. Ikävä tulisi olemaan valtava.

Lapin lumoa Savon sydämessä

36 vuotta myöhemmin tyttö ja poika astuivat uudelleen tuon saman hotellirakennuksen ovesta sisään. Ulkoapäin hotelli näytti samalta, mutta nimi oli vaihtunut. Kyltissä luki Lapland Hotels Kuopio. Oven takana mikään ei sitten ollutkaan samaa kuin ennen.

Tyttö ja poika astuivat sisään tunnelmalliseen aulaan, jonka keskellä loimotti ledtakka, seiniä koristivat liuskekivet ja poronsarvet, houkuttelevilla sohvaryhmillä lepäsi porontaljoja, pöydillä paloi kynttilöitä ja taustalla soi saamelaismusiikki. Ulkona vallitsevasta marraskuisesta harmaudesta oli astuttu lämminhenkiseen tunnelmapesään.

Minä olen tuo tarinan tyttö ja mies vierelläni on tarinan poika, tosin nyt olemme herra ja rouva. Tuntui aika viehkolta palata ajatuksissa vuosikymmenten taakse tuohon kaihoisaan vuorokauteen. Onneksi nyt ei tarvinnut kokea sydänsuruja ja riipaisevaa ikävää. Olimme tulleet viettämään syntymäpäivääni ja juhlistamaan myös piakkoin tulevaa 24-vuotishääpäiväämme.

Oikeaan paikkaan olimme tulleet. Ilman mitään ylisanoja, reilun vuoden vanha Laplands Hotels Kuopio on ihastuttava. Tämä on niitä hotelleja, jotka on tehty viihtymistä ja nautiskelua varten. Onkohan liikaa sanoa, että tämä hotelli on Lapin lahja Savolle? Itse luokittelisin tämän hotellin jonkinlaiseksi elämyshotelliksi.

Hotelli ei ole mitenkään ylellisen hieno. Se on pikemminkin kotoinen ja lämmin kuin persoonallinen boutique-hotelli. Visualistina ja Lappia rakastavana ihastuin hotellin Lappi-teemaan, mikä tuli kivasti esille pienissä yksityiskohdissa. Ravintolan raaka-aineissa, sisustuksessa ja jopa Pentikillä hotellia varten teetetyissä keramiikka-astioissa Lappi tuli lähelle. Paljon harkittua kauneutta ja laadukkaita materiaaleja.

Rentoa lappifiilistä

Lappi on edustanut minulle aina rentoutumista ja hyvää oloa. Jotain samaa koin tässä hotellissa, jonka tunnelma vei syvälle pohjoisen tunturimaille. Minuun upposi niin täysin tämä lappifiilistely, kuten joikumusiikki, joka soi huoneessamme sinne saavuttuamme. Unohdin täysin, että tällä kertaa ulkona ei ollutkaan valkeaa hankea, poroja eikä tuntureita.

Majoituimme hotellin junior suitessa, joka oli kivan kokoinen ja harmonisesti sisustettu huoneisto. Iso plussa kylpyammeesta, johon oli ihanaa pulahtaa hyväntuoksuiseen vaahtokylpyyn ja sen jälkeen kääriytyä miellyttävään kylpytakkiin.

Huoneen sänky pitää mainita ihan erikseen, se oli nimittäin kerrassaan täydellinen nukkua. Myöhemmin kuulin, että vuoteet olivat varta vasten tälle hotellille valmistetut.

Yllätyksiä Gallá Kitchen & Barissa

Illalla menimme syömään hotellin Gallá Kitchen & Bar -ravintolaan. Olimme etukäteen tilanneet useamman ruokalajin yllätysmenun ja siihen kuuluvan viinipaketin. Arvuuttelimme, että jotain Lappiin liittyvää tulisimme varmasti saamaan, mutta meillä ei oikeasti ollut harmainta aavistustakaan siitä, mitä tuleman piti.

Oli kutkuttavan jännittävää istua pöydässä odottamassa vesi kielellä ruoka-annoksia, samoin kuin ylläriviinejä. Koska kyse on yllätysmenusta, en voi ikävä kyllä paljastaa paljoakaan siitä, mitä kaikkea herkullista söimme. Melkoista makujen tykitystä oli koko kolmetuntinen, jonka saimme kulumaan tähän yltäkylläiseen nautiskeluun.

Yllättävintä oli, että annos, jota en olisi pääraaka-aineen takia koskaan tilannut listalta, osoittautui meidän mielestä koko menun parhaimmaksi annokseksi. En muista vähään aikaan syöneeni makumaailmaltaan mitään niin mielenkiintoista ja monimuotoista. Muutenkin menusta välittyi melkoinen innovatiivisuus ja makumaailman harmonia.

Jos Gallá Kitchen & Barin ruoka oli huippua, täydelliseksi kokemuksen teki tarjoilijamme. En voi kuin ihailla tuollaista ammattitaitoa, jolla tehdään asiakkaalle ravintolakäynnistä hyvää mieltä tuottava elämys ilman turhaa pönötystä.

Aamiainen meidän makuumme

”Näytä minulle millainen aamiainen on, niin minä kerron sinulle millainen hotelli on.” Tämä sanonta pitää omien kokemusteni perusteella paikkaansa niin täysin.

Lappi tuli vahvasti lautaselle Lapland Hotels Kuopion aamiaisella. Tarjolla oli Lapin makuja perinteisinä herkkuina kuten poropateena, leipäjuustona, lakkahillona, savusiikana ja jääkellarin lohena, mutta myös hieman erikoisemmissa muodoissa. Vai mitä sanotte rautukukosta, poromustamakkarasta ja kuusenkerkkäshotista?

Pidimme molemmat tästä aamiaisesta tosi paljon. Huolella valittuja raaka-aineita kauniisti esille laitettuna. Iso lisäarvo oli kokki, joka paistoi munakkaita toiveiden mukaan. Pororouhemunakas hillotulla punasipulilla oli aamunaloitus minun makuuni.

Nautiskeluhotelleja neljässä eri kaupungissa

En varmaan pahasti erehdy, jos väitän, että Lapland Hotels Kuopio on Kuopion paras hotelli. Ainakin tämä perheomisteinen hotelliketju ja sen superystävällinen henkilökunta ovat pystyneet luomaan kokonaisuuden, jossa asiakkaan on helppoa viihtyä ja heittäytyä hyvään fiilikseen.

Lapland Hotels ketjulla on useita hotelleja eri puolilla Lapin lomakeskuksia. Lisäksi tällaisia Kuopion kaltaisia kaupunkihotelleja löytyy Helsingistä, Tampereelta ja Oulusta. Päätimme miehen kanssa kokea lähitulevaisuudessa nämä kaikki. Kun vain korona suo.

Haluatteko tietää, miten kävi jutun alussa kerrotulle opiskelulleni Kuopiossa? Kahden viikon päästä palasin maitojunalla kotiin. Olin sitä mieltä, ettei ala ollutkaan minulle yhtään sopiva. Liekö asiassa jotain tekemistä tulevalla aviomiehelläni, jonka kanssa pantiin hynttyyt yhteen sitten saman tien?

https://www.laplandhotels.com/FI/kaupunkihotellit/kuopio/

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You may also like

23 comments

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 28.11.2020 - 6:10 pm

Varmaan oli upea kokemus palata Lapland Hotels Kuopioon , vaikka opiskelut taannoin jäivätkin lyhyeksi, tai ehkäpä se oli sitä juuri sen vuoksi? 🙂 Ollaan itsekin yövytty vuoden aikana ketjun hotelleissa useita kertoja ja kokemukset ovat kyllä olleet hyviä, eipä oikeastaan pettymyksiä ollut!

Reply
Annemaria 28.11.2020 - 10:43 pm

Meillä on aiemmin kokemusta Lapland Hotels ketjun pohjoisen hotelleista ja tykättiin kyllä niistäkin. No, opiskelut 36 vuotta sitten jäivät siltä erää, mutta onneksi tilalle tuli kaikkea muuta. Niin se on, että elämä kuljettaa 🙂

Reply
Ne Tammelat 29.11.2020 - 7:04 pm

Olipa ihana tarina <3 ja upeaa, että pääsitte juhlistamaan lähestyvää vuosipäivää noihin samoihin maisemiin. Hotelli vaikuttaa tosi kodikkaalta ja tyylikkäästi sisustetulta. Lappi-teema toimii kyllä erinomaisen hyvin ainakin omaan makuun.

Reply
Annemaria 30.11.2020 - 3:34 pm

Kiitos 🙂 Joku voi varmaan pitää Lappi-teemaa outona, kun ollaan Savon sydämessä. Kyse on kuitenkin perheyrityksestä ja hotelliketjusta, joka on lähtenyt Lapin mailta jo muutama sukupolvi sitten. Mulle myös Lappi on aina hyvä teema 🙂

Reply
Anna | TÄMÄ MATKA 29.11.2020 - 8:50 pm

Olen yöpynyt Lapland hotellissa Tampereella ja Helsingissä. Helsinki oli erinomainen kokemus, Tampere sellainen ihan OK, ei mitään moittimista, mutta ei extraakaan. Konsepti on kuitenkin erittäin toimiva ja käytän jatkossakin tätä hotelliketjua jos osuu kohdalle.

Reply
Annemaria 30.11.2020 - 3:36 pm

Vähän erilaisia kaupunkihotelleja. Toi Helsinkihän on muuten myös melko tuore. Kiva päästä jossain vaiheessa kokeilemaan.

Reply
Pirkko / Meriharakka 30.11.2020 - 1:55 pm

Mielessä on ollut palata vaikka tänä talvena jossain vaiheessa Kuopioon. Kerran olimme siellä talvella ja asuimme, luultavasti jossain Sokos-hotellissa, josta oli näköala järven jäälle ja luistinradalle siellä ja ajatus retkiluistelusta tuon järven jäällä on jäänyt ideana elämään. Katsotaan nyt miten talvi ja miten korona … Jos Kuopioon päädymme, niin voisihan sitä testata toistakin hotellia, vähän tietysti taas sijainnistakin riippuen.

Reply
Annemaria 30.11.2020 - 3:39 pm

Retkiluistelua järven jäällä kuulosta niin hyvälle. Harmi vaan, kun pakkasta ja talvikeliä ei ainakaan toistaiseksi ole päästy kokemaan. Lapland Hotels Kuopio on muuten ihan ydinkeskustassa. Torille kävelee 5 minuuttia. Kuopio on minusta oikein viehko kaupunki 🙂

Reply
Sonja | FIFTYFIFTY 2.12.2020 - 4:35 pm

Tarinan alku oli koukuttavaa luettavaa! Hauskaa, että paikalla oli teille jo ennestään merkitys! 🙂 Vaikuttaa todella kivalta hotellilta, täytyy pistää korvan taakse, jos päädymme Kuopioon jossain vaiheessa, Harmi, ettei menusta voinut kertoa juuri mitään, alkoi kovasti kiinnostaa, mikä se pääraaka-aine oli. 🙂 Omeletinpaistaja aamiaisella on aina ihana ekstra!

Reply
Annemaria 2.12.2020 - 11:24 pm

Kiitos Sonja 🙂 Jos olet kutakuinkin kaikkiruokainen, tuo yllärimenu on loistava valinta. Samaa mieltä aamiaiskokista. Pientä luksusta 🙂

Reply
Merja / Merjan matkassa 2.12.2020 - 4:50 pm

Ihana tarina ja hauskasti ympyrä sulkeutui samaan hotelliin. Lapland Hotelleista ei ole omakohtaista kokemusta, mutta olen kuullut niistä paljon hyvää. Voisin hyvinkin varata sieltä huoneen esim. seuraavalla Tampereen reissulla.

Reply
Annemaria 2.12.2020 - 11:27 pm

Kiitos Merja. Vähän hymyilytti, kun muistelin tuota nuorta ja kiihkeää rakkautta 🙂 Me päätettiin myös kokeilla jatkossa noita muita Lapland hotelleja.

Reply
Elina / elinanmatkalaukussa 2.12.2020 - 11:15 pm

Onnea pitkälle yhteiselle taipaleelle! 🙂 Lapland hotels on aivan ihana hotelli! Ollaan Oulun hotellissa yövytty ja itsekin Lappi hulluna oon ihastunut siihen aivan täysin. Siellä tosiaan pääsee hyvin Lappi tunnelmaan, vaikka ulkona olisi mitkä muut maisemat. Erityisesti aamiainen ja sen erilaisuus on jäänyt mieleen ja kaipaamaan oon jäänyt kuusenkerkkä kuohuvaa, mitä kerran joimme aamiaisella. On kyllä ehdottomasti oma suosikki hotelliketju Suomessa!

Reply
Ella 3.12.2020 - 4:19 pm

Olen yöpynyt saman ketjun hotellissa Oulussa. Tuli tunne että tulinko Lappiin,vai minne..Illalla ravintolassa soi joiku ja aamupala oli samanlainen kun kertomasi Kuopiossa.Kotona kerroin että kävinpä nukkumassa kultasarvien alla,koskaan aikaisemmin en ollut sitä tehnyt..Hyvä mieli jäi kun lähdin kotia kahden yön jälkeen..

Reply
Annemaria 4.12.2020 - 7:04 pm

Samanlainen kokemus meilläkin. Hotellin hyväntuulinen ja tunnelmallinen ilmapiiri ikäänkuin tarttui ja lähti mukana kotiin 🙂

Reply
Anna K. - Kaukaa haettua 5.12.2020 - 2:58 pm

Olen Suomessa yöpynyt todella vähän ketjuhotelleissa, kun en ylipäätään matkaile kotimaassa paljon tai valitsen mieluummin jonkun persoonallisen, esim. vanhaan taloon tehdyn pikkuhotellin. Tämä vaikutti aika viihtyisältä. Kiva että pääsitte samaan paikkaan uudestaan ja nyt paljon iloisemmissa tunnelmissa. Onnea pitkästä yhteisestä taipaleesta!

Reply
Annemaria 6.12.2020 - 9:52 am

Kiitos Anna. Kiva asia on ollut huomata, että nykyisin ketjuhotellitkin ovat lähteneet rakentamaan brändiä, joka on kaukana tavanomaisesta. Tässä yksi hyvä esimerkki 🙂

Reply
Cilla Maria | From sunset last night to sunrise this morning 5.12.2020 - 7:09 pm

Näyttää tosi ihanalta! Mä tykkään tosi paljon näistä Lapland Hotelsin kaupunkihotelleista. Olin viime vuona Lapissa töissä Lapland Hotelsilla, ja yövyin vielä matkalla puolivälissä kotia sitten LH Oulussa. Se oli kans tosi kiva. Kuopioon on sen verran lyhyt matka täältä Pieksämäeltä, että vois tuollakin joskus käydä yöpymässä. Se aamupala on tosi herkullinen!

Reply
Annemaria 25.2.2021 - 1:08 pm

Sori, kun vastaukseni tulee vähän myöhässä. Viestisi oli mennyt tuonne roskapostikansioon jostain kumman syystä. Kiva tuttavuus tosiaan tuo Lapland Hotels Kuopio. Kaikki oli uutta ja tunnelmallista. Täytyy jossain vaiheessa käydä tutustumassa noihin muihinkin LH:n kaupunkihotelleihin. Ensi kerralla pohjoiseen matkatessa Oulu voisi olla hyvä etappi matkalla. Kiitos vinkistä.

Reply
VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi 6.12.2020 - 10:42 am

Kiitos hotellivinkistä! Meillä olisi tarkoitus tässä lähiaikoina käydä Kuopiossa muutaman ravintolan ja Saanan saunojen takia – tämä hotelli olisi hyvin potentiaalinen tukikohdaksi Kuopiossa.

Reply
Annemaria 7.12.2020 - 10:30 am

Ole hyvä 🙂 Tätä hotellia voin suositella lämpimästi.

Reply
Hannamarielina 14.12.2020 - 10:48 pm

Tämä on kyllä yksi ihanimpia hotelleja missä on tullut yövyttyä, me saimme paikassa myös todella ystävällistä ja rentoa palvelua. Voisin melkein lähteä Kuopioon uudelleen tämän hotellin takia 😀 Muhun uppoaa myös täysin tuo Lappi-teema, se kun oli niin tunnelmallinen ja kaunis. Yksityiskohtia on mietitty tässä paikassa. Aamiainen oli ihana, illallinen jäi tässä paikassa testaamatta mutta ketjun yllätysmenua ollaan kokeiltu täällä Oulussa aiemmin. 🙂 Lapland hotel Kuopiossa kävin jopa hotellin yleisessä saunassa ja sekin oli ihana kokemus.

Reply
Annemaria 16.12.2020 - 9:42 am

Tuohon ylen ystävälliseen palveluun kiinnitimme mekin huomiota (kaiken muun mukavan lisäksi). Se on kuitenkin se niitti, joka tekee kokemuksesta ainutlaatuisen. Niin paljon mekin tykättiin, että tästä lähti ajatus kokeilla tämän ketjun muutkin kaupunkihotellit. Mietittiin myös sitä, että tuo miljöö olisi täydellinen joulun viettoon 🙂

Reply

Leave a Comment