Pizzantai on pizzaperjantain jalostuneempi versio. Jutun lopussa arvonta.

by Annemaria

Kaupallinen yhteistyö: S-ryhmän ravintolat/Rosso

En kuulu niihin, jotka työviikon päätteeksi suunnistavat mielellään marketin perjantairuuhkaan miettimään, mitä meillä tänään syötäisiin. Onneksi viikonlopun voi aloittaa myös toisella tapaa. Silloinkin, kun stressitaso on poikkeuksellisen korkea.

Meillä oli takana rankka viikko muuttopuuhissa. Ajoa kahden asunnon väliä, tavaroiden pakkaamista ja laatikoiden purkua. Varsinainen muuttoauto tulisi huomenna ja siihen mennessä loppujenkin tavaroiden piti olla valmiina odottamassa. Paljon oli vielä tekemättä ja ilmassa selvää väsymistä kaikesta muuttohässäkästä.

Ehdin jo vähän harmitella, että olin lupautunut testaamaan Rosso-ravintoloiden pizzantaita. Enkö nyt mitenkään osannut valita sopivampaa ajankohtaa kuin muuttoa edeltävän illan? Mutta toisaalta, eikö juuri silloin, kun oikein kovin kiristää, pitäisi pyrkiä ottamaan asioita vähän rennommin? Ja joka tapauksessa, olihan perjantai.

Kotona oli kaaos ja jääkaappi tyhjä. Syöminen oli jäänyt päivän aikana minimiin ja päällimmäisenä tunteena oli huutava nälkä, kun miehen kanssa suunnistimme paikalliseen Rossoon.

Ai, mikäkö se pizzantai oikein on? Kyse on Rossojen pizzaperjantain jalostuneemmasta versiosta, itse asiassa kolmen ruokalajin kiinteähintaisesta menusta. Ja mikä parasta, pizzoja voi tilata listalta yksi kerrallaan niin paljon kuin vain jaksaa syödä.

Rosson pizzantai lähti käyntiin antipastilautasella, jossa oli valkosipulileipää, italialaisia leikkeleitä, oliiveja ja juustoja makean hillon kera. Oikein maistuva kokonaisuus, vielä kun oivallinen Chianti täydensi makunautintoa. Alkoi tuntua jo huomattavasti paremmalta.

Perjantai italialaisittain.

Pizzan valinta tuotti vähän vaikeutta, sillä listalla oli useampi sellainen versio, joka olisi sopinut makumaailmaani. Tarjoilijan suosituksesta päädyin broileripizzaan, joka oli saanut seurakseen vuohenjuustoa, paprikahilloa ja rucolaa. Miehen valinta tällä kertaa oli pizza ilmakuivatulla kinkulla, mozzarellalla ja rucolalla. Itse tykkään muuten tosi paljon tuoreesta rucolasta pizzan päällä.

Päänvaivaa tuotti myös pohjan valinta. Vaikea sanoa tykkäänkö enemmän vehnä- vai ruispohjasta. Ja toki pohjan olisi saanut myös gluteenittomana.

Kun höyryävän kuumat pizzat kannettiin pöytään, muistin taas, miksi välillä on suorastaan pakko saada tätä italialaisten lahjaa koko maailmalle. Jo pelkkä uunista otetun pizzan tuoksu nostaa ruokahalun huippuunsa.

Nälän lisäksi myös muuttostressi alkoi pikku hiljaa helpottaa. Tällaista rentoa viikonlopun aloitusta voisi suositella kaikille. Pizzantai sopii mainiosti kaveriporukan perjantain viettoon. Tai miten olisi, jos sieltä kotoa toisi nälkäänsä huutavan katraan pizzaa notkuvan pöydän ääreen?

Onni on jaettu pizza.

Muhevia pizzoja mutustellessamme rupesimme miettimään, millainen pizza mahtaa italialaisten mielestä olla parasta. Oma suosikkini on rapeapohjainen vähätäytteinen pizza, mies taas vannoo mehevän tuplajuustoisen pizzan nimen.

Pakko oli kotona vähän googlettaa, millaisen sen oikean italialaisen pizzan tulisikaan olla. Tässä näytti olevan kaksi koulukuntaa. Pizzan syntysijoilla Napolissa tykätään paksummista ja mehevimmistä pizzoista, kun taas roomalaiset ovat mieltyneet enemmän ohutpohjaisiin, rapeisiin ja vähempi täytteisiin pizzoihin.

Tällä kertaa ylsimme kyllä pizzan syömisen huippusuoritukseen, käytännössä vedimme melkoiset pizzaöverit. Tilasimme vielä yhden pizzan, tällä kertaa vegeversion, joka jäi listalta kaihertamaan mieltäni.

Olen aina ollut ennakkoluuloinen juuston vegaanikorvikkeita kohtaan, mutta nyt täytyy sanoa, että tässä pizzassa kasviperäinen juustoversio toimi. Näistä kolmesta pizzasta tämä Vegana-niminen pizza nousi loppujen lopuksi omaksi suosikikseni.

Miehen lemppari – Prosciutto crudo Vegana – oma suosikkini Koskaan ei voi olla niin täynnä, ettei jaksaisi jälkiruokaa.

Olin juuri vetänyt puolitoista pizzaa ja voin sanoa olleeni enemmän kuin täynnä. Tosin en kuitenkaan niin täynnä, ettenkö jaksanut vielä nauttia menuun kuuluvaa jälkiruokaa. Pizzantain jälkkärinä oli marjainen pannacotta, joka oli oikein herkullinen päätös tälle italialaiselle kokoonpanolle.

Rosson pizzantai-menun hinta on minusta hyvin kohtuullinen. S-etukortilla antipastilautanen, pizzat ja pannacotta maksavat yhteensä 22,90 (ilman korttia 26,90). Ylipäätään kiva idea ja mukavan rento tapa aloittaa viikonloppu. Eikä tarvitse pelätä, että jää nälkäiseksi.

Voita 100 euron ravintolalahjakortti

Arvon yhdelle onnekkaalle 100 euron ravintolalahjakortin Rossoon. Sen voit käyttää vaikka järjestämällä oman pizzantai-illan seurueellesi.

Kommentoi joko Samppanjaa muovimukista -blogin Facebook-sivulla juttulinkin alla tai tämän postauksen kommenttikentässä, mikä alla olevista Rosson pizzoista olisi sinun valintasi. Osallistu viimeistään sunnuntaina 11.10.2020. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja lahjakortti toimitetaan postitse. Onnea arvontaan!

Mikä näistä olisi oma valintasi?

Täältä löydät ravintolat, joissa pizzantaita vietetään.

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You may also like

91 comments

MarjaKoo 7.10.2020 - 5:17 pm

Pollo Melazane olisi mun valintani.

Reply
Nimetön 7.10.2020 - 5:31 pm

Al Capone

Reply
Marjatta Hämäläinen 7.10.2020 - 5:38 pm

Vegana! Ruispohjalla…

Reply
Marjatta Hämäläinen 7.10.2020 - 5:40 pm

Vegana

Reply
Jaana lautala 7.10.2020 - 5:40 pm

Prosciutto crudo🥰

Reply
Sanna 7.10.2020 - 5:41 pm

Quattro Stagione olisi mun valinta.

Reply
Helinä vainio 7.10.2020 - 6:05 pm

Pollo melanzame houkuttaisi !

Reply
Helinä vainio 7.10.2020 - 6:07 pm

Pollo Melazane houkuttaisi !

Reply
Rita Mäkelä 7.10.2020 - 6:23 pm

Pollo formaggio minulle, kiitos!

Reply
Maija Kuusisto 7.10.2020 - 6:40 pm

Pollo formaggio tai Bianca Al Salminen kuulostaa hyvältä.

Reply
Nimetön 7.10.2020 - 6:41 pm

…salmone.. ☺️

Reply
OutiH 7.10.2020 - 6:51 pm

Lohipitsa on varmaan tosi hyvää.

Reply
Marita 7.10.2020 - 7:11 pm

Prosciutto crudo

Reply
lumikukka80 7.10.2020 - 7:51 pm

Ehdottomasti vegana!

Reply
Heli 7.10.2020 - 8:14 pm

Pollo Melanzane 😍

Reply
Titta 7.10.2020 - 8:15 pm

Pollo formaggio

Reply
Xeveliina 7.10.2020 - 8:31 pm

Bianca al Salmone on täydellinen pizza! 🙂

Reply
Petra 7.10.2020 - 8:32 pm

Kyllä lohipitsa menisi ensiksi testaukseen, tulipa jo nälkä!

Reply
Marketta Komulainen 7.10.2020 - 8:39 pm

Pollo formaggio

Reply
Katja 7.10.2020 - 8:39 pm

Bianca al Salmone

Reply
Janette 7.10.2020 - 8:52 pm

Vegana ehdottomasti!

Reply
Piia 7.10.2020 - 8:56 pm

Ehdottomasti Vegana 🍕

Reply
Sari 7.10.2020 - 9:17 pm

Vegana tottakai

Reply
Airi 7.10.2020 - 9:41 pm

Bianca al Salmone, tykkään lohesta pitsassa.

Reply
Kati 7.10.2020 - 9:48 pm

Bianca al Salmone 👍

Reply
Ems 7.10.2020 - 9:49 pm

Al capone

Reply
Merja 7.10.2020 - 9:54 pm

Prosciutto crudo

Reply
Tiina 7.10.2020 - 9:56 pm

Pollo Formaggio kuulostaa herkulliselta. Mummin kanssa olimme 10 vuotta sitten Rossossa. Olisi mahtavaa päästä pitkästä aikaa viettää iltaa Rossoon.

Reply
Annemaria 11.10.2020 - 3:30 pm

Onnea arvontaan. Vaikka onni ei suosisi, ottakaa mummon kanssa uusiksi 🙂

Reply
Maria 7.10.2020 - 10:00 pm

Ottaisin Veganan 😊

Reply
TR 7.10.2020 - 10:07 pm

Bianca al Salmone -ehdottomasti!

Reply
NN 7.10.2020 - 11:12 pm

Pollo Formaggio!

Reply
saya 8.10.2020 - 12:28 am

Kyllä tuo Prosciutto Crudo vaan vaikuttaa hyvältä!

Reply
Eija 8.10.2020 - 12:32 am

Calabro L

Reply
LILY 8.10.2020 - 2:11 am

Ainoa vegaaninen eli Vegana!!

Reply
Nelliina 8.10.2020 - 4:31 am

Pollo formaggio

Reply
Henna Holappa 8.10.2020 - 6:52 am

Prosciutto Crudo

Reply
Maija 8.10.2020 - 8:26 am

Minun valinta on aina Margherita, Yksinkertaisesti parasta.

Reply
Kukka 8.10.2020 - 8:27 am

Prosciutto crudo

Tosi herkulliselle näyttää!

Reply
Ni.a 8.10.2020 - 8:40 am

Calabro olisi minun valintani

Reply
J.K. 8.10.2020 - 1:55 pm

Alla Rosso

Reply
Hannnnnna 8.10.2020 - 9:26 am

Prosciutto crudo on suosikkini! 🙂

Reply
Saila-Sisko Vartti 8.10.2020 - 10:21 am

Alla rosso ilman kinkkua. Valikoimasta on poistuneet ne ”erikoispizzat”, olivatko sitten roomalaisia vai napolilaisia, ne olivat todella hyviä. Näistä nykyisistä ei oikein löydy kiinnostavia.

Reply
Annemaria 11.10.2020 - 3:32 pm

Joo, mä muistan kanssa, että jossain vaiheessa Rosson listalla oli eroteltu roomalaiset ja napolilaiset pizzat erikseen. Siinä vaiheessa pizzoihin tuli myös rucola, josta tykkään tosi paljon.

Reply
Viveca tikkanen 8.10.2020 - 10:34 am

Pollo formaggio

Reply
Virpi Kuusisto 8.10.2020 - 11:01 am

Alla Rosso

Reply
Saaru 8.10.2020 - 11:12 am

Calabro nammmm!

Reply
ANNE JAATINEN 8.10.2020 - 11:27 am

Vegana

Reply
Pirjo 8.10.2020 - 11:58 am

Pollo formaggio

Reply
Kati Löytynoja 8.10.2020 - 12:16 pm

Pollo Melanzane

Reply
Heidi Ylitalo 8.10.2020 - 12:31 pm

Pollo Formaggio!🍕🥂

Reply
Anu 8.10.2020 - 12:57 pm

Pollo Formaggio 🤩

Reply
Lentoonlähdössä by Hannamarielina 8.10.2020 - 1:22 pm

Pollo Formaggio <3 Kiva kuulla tästä pizzantaista, on ollut kavereiden kanssa puhetta kokeilla tuota.

Reply
Annemaria 11.10.2020 - 3:27 pm

Kiva konsepti minusta. Ja hintakin vielä ihan kohdallaan.

Reply
Elvi 8.10.2020 - 1:29 pm

Quattro stagioni

Reply
J.K 8.10.2020 - 1:56 pm

Alla Rosso

Reply
Tarja Holopainen 8.10.2020 - 4:32 pm

Alla Rosso

Reply
Tarja Holopainen 8.10.2020 - 4:32 pm

Lohi

Reply
Bea Korhonen 8.10.2020 - 6:47 pm

Alla Rosso pizza! Lohipitsa kuulostaa myös hyvältä!

Reply
Suvi 8.10.2020 - 7:23 pm

Pollo Melanzane 😋

Reply
Maarit Mattila 8.10.2020 - 8:11 pm

Prosciutto Cruido

Reply
Juha väisänen 8.10.2020 - 8:38 pm

Prosciutto crudo

Reply
Miia Eteläpää 8.10.2020 - 8:41 pm

Pollo formaggio ♥️

Reply
Merja 8.10.2020 - 9:28 pm

Prosciutto crudo

Reply
Päivi Heltola 11.10.2020 - 10:43 am

Calabro

Reply
Mermar 8.10.2020 - 10:52 pm

Hei, kiva idea! Prosciutto taitais maistua. Hiuksesi muuten ovat tosi nätisti laitettu.

Reply
Annemaria 11.10.2020 - 3:26 pm

Kiitos Mermar 🙂

Reply
Janina 8.10.2020 - 11:15 pm

CALABRO 🙂

Reply
Helena Arvio 9.10.2020 - 2:20 am

Pollo Melanzane

Reply
Nina 9.10.2020 - 6:29 am

Pollo formaggio

Reply
Meealiina 9.10.2020 - 8:35 am

Pollo formaggiota on tullut nautiskelua useasti (ja matkablogin teemaan sopien myös useammassa paikassa, ainakin Porvoossa, Porissa ja Jyväskylässä😀). Vuohenjuusto vaan on niin hyvää!

Reply
Annemaria 11.10.2020 - 3:25 pm

Samaa mieltä. Rakastan vuohenjuustoa ihan kaikella tapaa.

Reply
Petri 9.10.2020 - 3:41 pm

Fantasiaa olen aina tilannut tai sitten Quattro Stagionen, Raision Mylly useinkin.

Reply
Katjamii 9.10.2020 - 10:07 pm

Pollo Formaggio

Reply
Inka H. 10.10.2020 - 12:30 am

Vegana :)!

Reply
Emilia 10.10.2020 - 12:48 am

Pollo formaggio kuulostaa mielenkiintoiselta, joten valitsisin sen!

Reply
Anne-Maria 10.10.2020 - 2:21 pm

Quattro Stagionen

Reply
Aila Siiriäinen 10.10.2020 - 5:38 pm

Pollo Melanzane.

Reply
JennaO 10.10.2020 - 6:41 pm

Alla Rosso kuulostaa ihanimmalta! Olin positiivisesti yllättynyt näistä Rosson pizzojen kuvista! Jotenkin mielessä nuhjuinen ketjuravintola, mutta nuohan näyttävät superherkulta! Lapsuudess parasta oli päästä kerran kuukaudessa perheen kanssa Rossoon. Valkkasin aina pannupizzan. Olisi mukava käydä pitkästä aikaa siellä herkuttelemassa

Reply
Annemaria 11.10.2020 - 9:17 am

Ihan herkullisia pizzoja olivat, erityisesti jos sattuu olemaan enemmän runsastäyteisten pizzojen ystävä. Kiva konsepti kaiken kaikkiaan.

Reply
Riitta-Liisa 10.10.2020 - 8:35 pm

Pollo formaggio

Reply
Marko 10.10.2020 - 11:42 pm

Bianca al Salmone ihan ensin houkuttelis!

Reply
Eila Ålander 11.10.2020 - 10:07 am

Pollo formaggio 👌

Reply
Anu 11.10.2020 - 10:23 am

Buanca Al Salmone olisi minun suosikki. Tosin Rosso poistui asuinpaikkakunnaltani jokunen vuosi sitten, mutta 60km päässä olisi lähin 😊. Täytyykin lähteä reissuun ja hakea mukaan pizza sieltä ja mennä coronapicnikille sen kansaa🤩.

Reply
Annemaria 11.10.2020 - 3:24 pm

Mulla on nykyisin sama juttu. Uudesta asuinpaikastani lähimpään Rossoon on matkaa myös noin 60 kilsaa. Kaupungissa käynnistä tuleekin tulevaisuudessa ihan specialia 🙂

Reply
Minna 11.10.2020 - 10:31 am

Alla Rosso

Reply
Johanna P 11.10.2020 - 10:32 am

Calabro

Reply
Sari P 11.10.2020 - 11:02 am

Pollo formaggio, nams!

Reply
Suvi L 11.10.2020 - 12:18 pm

Calabro, myös Prosciutto crudo kuulostaa hyvältä.

Reply
Hannamari Männistö 11.10.2020 - 8:58 pm

Prosciutto Crudo on ihan lempparipizza Rossossa. 🙂

Reply
Sp 11.10.2020 - 10:05 pm

Margherita on paras!

Reply

Leave a Comment