Säästä majoituksessa – matkusta Manner Espanjaan talvikuukausina

by Annemaria

Jaksan aina vaan ihmetellä Espanjan majoitushintoja vilkkaimman turistisesongin ulkopuolella. Hinta laatusuhde on kohdallaan, sillä jo muutamalla kympillä yöltä irtoaa tasokas hotellihuone tai hyvätasoinen apartementos-huoneisto.

Matkailin nyt toistamiseen Espanjan kaupungeissa marraskuussa ja totesin jälleen samaa kuin aiemmin. Kun matkustaa silloin, kun vilkkain turistikausi on ohitse, säästää mukavasti majoituskustannuksissa. Eikä tasosta tarvitse juurikaan tinkiä, vaikka matkabudjetti olisikin tiukka.

Nyt viimeisimmällä matkallani Andalusiassa majoituin kolmessa eri maksullisessa majapaikassa: kahdessa hotellissa ja yhdessä yksityisessä huoneistossa. Varailin majoitukset vasta päivää tai kahta ennen matkapäivää. Tässä vaiheessa loppuvuotta turistikausi alkaa olla ohitse ja majoituskohteita näytti olevan hyvin saatavana.

Jonkinlainen hyvä mäihä näytti tällä kertaa käyvän, sillä sain mielestäni parasta hinta laatusuhdetta, mitä koskaan aiemmin. Olin jopa hieman hämmästynyt saamistani hyvistä hotellihuoneista, sillä niin monesti yksin reissatessani olen saanut kokea, että sinkkumatkaajalle annetaan usein se hotellin pienin ja hikisin huone.

Córdobaan matkasin veljeni ja hänen vaimonsa kanssa. Majapaikaksemme varasin upouuden Apartemento entre Patios Valladaresin. Huoneisto oli tullut vastikään booking.comille vuokraukseen eikä siitä juurikaan ollut arvioita. Yleensä etsin kohteita, joista löytyy riittävästi palautetta, joten vähän arvelutti vuokrata tätä kohdetta.

Pelkoni osoittautui aivan turhaksi, sillä huoneisto oli yksi parhaita, joita olen koskaan vuokrannut ja hinta laatusuhteeltaan ehdottomasti aatelia. Kaksi makuuhuonetta, kaksi kylpyhuonetta, olohuone, täydellisesti varustettu keittiö, terassi ja käytössä vielä taloyhtiön sisäpihapuutarha hintaan 64 euroa kolmelta hengeltä/vrk. Kaikki oli uutta, puhdasta, kauniisti sisustettua ja hillittömän siistiä sekä sijainti mitä parhain vanhan kaupungin ytimessä. Lämmin suositus tälle huoneistolle. Taso on niin hyvä, että hinta kestää vaikka tuplauksen.

Jo rappukäytävä antoi osviittaa hyvästä tasosta.

Córdoba kolahti sen verran syvälle, että päätin jäädä yksikseni kaupunkiin vielä pidemmäksi aikaa. Ikävä kyllä apartementoksemme oli jatkossa varattu, joten jatkoin lomailua majoittumalla keskustan hotelli Eurostars Patios de Cordobaan.

Neljän tähden hyvätasoinen, vasta remontoitu 2-hengen huone aamiaisella maksoi 77 euroa vuorokaudelta. Huone oli mukavan tilava, hyvin hiljainen ja aamiainen melko runsas. Tykkäsin myös kovasti hotellin alakerran patiosta, jossa oli iltaisin mukava istuskella tähtitaivaan alla viinilasillisen ääressä blogijuttua kirjoitellen. Toinen sisätilapatio sijaitsi hotellin aulan vieressä.

Kolmas onnistunut hotellivaraus oli rantakaupunki Nerjasta. MB Boutique Hotel oli kolmen tähden hotelli, jossa oli neljän tähden huone ja viiden tähden palvelu. 49 euron hintaan sain juniorisuiten, johon kuului 33 m2:n huonetila. Extraleveä kylpyamme, kaksi julmetun kokoista telkkua, playstation-asema videopeleineen, kahvikone, kylpytakki ja tohvelit sekä kaikki minibaarin tuotteet euron kappalehintaan lisäsivät viihtymistä. Hintaan sisältyi myös ihan hyvä buffet-aamiainen, joten voisinpa sanoa, että tämä hinta laatusuhde tuntui suorastaan hemmottelulta. Erikoista hotellilla oli, että se oli tarkoitettu vain aikuisille.

Katolla oli mukavat auringonottotilat poreammeineen.

Vaikka marraskuuta elettiin, Andalusiassa ei tarvinnut tinkiä myöskään keleistä. Kaksiviikkoisen matkarupeamani jokaisena päivänä aurinko helotteli taivaalla lämpötilan kivutessa parhaimmillaan (minulle tosin pahimmillaan) yli hellerajan.

Sopii kysyä, miksei matkustaisi manner-Espanjaan meidän talvikuukausina? Vähemmän turisteja, edullisemmat hinnat, mutta kelit pääosin kesäiset. Sopii ainakin minulle.

 

Seuraa blogia myös Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista. 

You may also like

8 comments

Annemaria/Samppanjaa muovimukista 13.11.2017 - 7:51 am

Facebookin kautta on tullut useita viestejä, joissa on kysytty mistä kannattaisi etsiä majoitusta Espanjasta. Mahdollisuuksia on tietty vaikka kuinka paljon, riippuu vähän siitä mistä on tottunut majoituksia haeskelemaan ja kuinka paljon aikaa viitsii käyttää sopivan kohteen löytämiseen. Hotellia tai apartementosta etsiessä itse käytän yleisimmin booking.comia sen laajuuden, toimivuuden ja sivuston hyvän informatiivisuuden vuoksi. Jos kyse on huoneistosta, usein googlaan kohteen vielä nimellä. Joskus sama huoneisto on omistajalla suoraan välityksessä hieman halvemmalla yksityisten välityssivustoilla. Mikäli olet kiinnostunut talosta tai yksityisen välittämästä huoneistosta, kannattaa kurkata https://www.espanja-loma.fi/ -sivusto. Suomalaisten välittämiä majoituskohteita löytyy vaikkapa täältä: http://www.espanja.org/markkinat/tarjotaan-vuokralle/ Isommista kaupungeista löytyy huoneistoja täältä: https://www.waytostay.com/ Mikäli sinulla on muita hyväksi havaittuja sivustoja loma-asunnon löytämiseen, laittakaapa lisää vinkkejä.

Reply
Nimetön 13.11.2017 - 9:17 am

Voisko hyvä palvelu ja sopiva hintataso johtua siitä, että lupaat kirjoittaa hotellista blogissasi positiiviseen sävyyn ??

Reply
Annemaria 13.11.2017 - 3:59 pm

Moi Nimetön. Ei voi. Kaikki edellä mainitut hotellit on varattu booking.comista ihan normiasiakkaana, eikä kukaan hotelleissa tiennyt, että olen matkabloggaaja. Mistään erityiskohtelusta ei siis ole kyse. Täytyy myös oikaista sen verran, että blogiyhteistyössä bloggaaja ei lupaa kirjoittaa positiivisesti, ainoastaan omista kokemuksista, niin hyvistä kuin huonoista. Käytäntö on myös, että blogijutun yhteydessä mainitaan, jos kyseessä on yhteistyö matkailuyrityksen tai jonkin muun tahon kanssa. Tällöin myös lukija on tietoinen asiasta.

Olen itse saanut monia hyviä matkavinkkejä muilta paljon matkaavilta matkabloggaajilta, joten jaan itsekin mieluusti kokemuksia erilaisista matkakohteista ja majoituksista. Toivottavasti jollekin on vinkeistä oikeaa apua.

Reply
Nimetön 16.11.2017 - 10:05 am

Kiitos tarkennuksesta ?.

Reply
Tapsa 13.11.2017 - 6:17 pm

Homeawayta olen käyttänyt paljon, kuten myös Holidaylettings-sivustoa sekä Airbnb.tä ja lähes poikkeuksetta ollut tyytyväinen. Kammoan semihotellihuonetta yli yhden yön majoituksissa.

Reply
Annemaria 13.11.2017 - 7:05 pm

Kiitos näistä vinkeistä.

Reply
Manuel Dorado 16.11.2017 - 2:21 pm

Dear Anne,

thank you very much for your possitive comments about my appartment ”Entre Patios Valladares”, I’m really glad you enjoyed it, we’ve just refurbished and prepared it for the guests with a lot of enthusiasm, and this is already our second month online, that’s why we don’t have too many comments yet.

We hope to see you again in Córdoba and, of course, we would be very pleased to host you and your family again.

Best wishes,
Manuel Dorado.

Reply
Annemaria 16.11.2017 - 2:52 pm

Hi Manuel. I hope you will get many new clients among the Finnish tourists. And I´m sure this was not my last visit in Córdoba, it was so charming city.

Reply

Leave a Comment