Sevilla – kaupunki, joka ansaitsee kaikki superlatiivit

by Annemaria

Kun menet Sevillaan, älä mene päiväksi. Äläkä kahdeksi. Tämän kaupungin upeus vaatii useamman päivän, eikä sekään riitä kuin alkulämmittelyyn. Sevilla jätti minuun lähtemättömän jäljen.

Tuoreita terveisiä kaupungista, jonka voin varauksetta nimetä yhdeksi kauneimmaksi kaupungiksi, jossa olen koskaan käynyt. Vietimme miehen kanssa Sevillassa kolme yötä. Kolme ihanaa päivää, joiden aikana huuhailin sellaisessa kauneuden euforiassa, että oksat pois.

Minulle tämä matka Sevillaan oli jo toinen. Olin näköjään muutamassa vuodessa ehtinyt lähes unohtaa kuinka ihanasta kaupungista onkaan kyse. Tässä Andalusian helmessä tuntuu olevan kaikki se, mikä tekee kaupungista erityisen. On kaupunkeja, joita inhoaa. Ja kaupunkeja, joihin ihastuu. Sevilla on kaupunki, johon rakastuu.

Samalla, kun Sevillan suureellinen arkkitehtuuri hengästyttää, samalla sen kauneus ihastuttaa niin, että vastaanottokyky alkaa olla koetuksella. Minusta tuntui, että meni sitten minne vaan, jokainen katu, jokainen nurkka, jokainen aukio ja jokainen rakennus tuo vastaan uskomattoman hienoja juttuja. Isoja ja vaikuttavia, mutta myös pieniä ja kätkettyjä. Joskus piilotetun kauneuden saattoi löytää kurkkaamalla rappukäytävään tai metallisen rautaportin taakse sisäpihalle. Sevillassa kannattaa kulkea silmät auki.

Tekisi mieli sanoa, että kautta vuosisatojen Sevilla on ”mässäillyt” arkkitehtuurillaan. Vanhan kaupungin rakennukset näyttävät siltä, kuin ne kilpailisivat keskenään näyttävyydellään ja koristeellisuudellaan. Tokihan Sevilla kilpailee myös suuruudella. Andalusian suurin kaupunki, maailman suurin katedraali, maailman korkein torni ja suurin puurakennelma. Mahtipontisuudestaan huolimatta Sevilla on minusta varsin kotoinen.

Suuri on harvoin kaunista. Paitsi Sevillassa.

Kauneus on Sevillassa läsnä vähän kaikessa. Täällä on osattu tehdä maailman kauneimmat kaakelit. Flamenco on syntynyt Sevillan Trianan kaupunginosassa ja sen mukana kaikki se kauneus, mikä liittyy tuohon tunteisiin vetoavaan tanssiin. Olen täysin flamencopukujen värikkäiden röyhelöiden ja naisellisten hörhelöiden pauloissa.

Jos minulta kysytään, Sevillassa on myös Espanjan kauneimmat puistot, tunnelmallisimmat tapas-ravintolat, hienoimmat kivijalkamyymälät, ihastuttavimmat patiopihat ja näyttävimmät aukiot. Ja ehdottomasti se huikea iloa pursuava tunnelma, joka suorastaan kuplii Sevillan kaduilla.

Tässä teille muutama maistiainen siitä, miksi minusta Sevilla on kaikkien superlatiivien arvoinen.

Kauneimmat puistot. Koristeellisimmat rakennukset. Hienoimmat aukiot, suuret ja pienet. Tunnelmallisimmat ravintolat ja parhaat tapakset. Ihastuttavimmat patiot. Hienostuneimmat ja vanhimmat kivijalkakaupat. Upeimmat flamencopuvut. Kauneimmat koristekaakelit. Paras katutunnelma.Älkää yhtään ihmetelkö, miksi Sevilla meni syvälle. Sattuuko kukaan tietämään asuntoa vuokralle 😉Hienojen päivien päätteeksi lasilliset sherryä. Hasta luego Sevilla!

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You may also like

10 comments

Nimetön 6.2.2020 - 5:21 pm

Hieno juttu! Hienot kuvat! Hieno kaupunki! Kiitos!

Reply
Annemaria 7.2.2020 - 10:28 am

Ole hyvä. Kiitos, kun luit. On sen verran kuvauksellinen kaupunki, että hyviä kuvia saa melkein väkisin. Sevilla on tosiaan ihan huippu!

Reply
Merja 6.2.2020 - 7:08 pm

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa. Kiitos täältäkin.

Reply
Annemaria 7.2.2020 - 10:31 am

Ole hyvä Merja. Kiva, jos Sevillan kauneus välittyi edes vähän näissä kuvissa.

Reply
Tiina 7.2.2020 - 11:08 am

Sinulla on kertomisen taito – tämäkin juttu kuten kaikki muutkin blogisi tarinat – ovat nautinnollista luettavaa! Kotona olevalle mitä parhain nojatuolimatka hyvien kuvien kera. Kiitos, seuraavia tarinoita ja ajatuksia odotellessa!

Reply
Annemaria 7.2.2020 - 6:27 pm

Tämähän vetää jo ihan hiljaiseksi 🙂 Kiitos Tiina näin ihanasta palautteesta. Minusta on kivaa kirjoittaa ja samalla saa jäsenneltyä omia ajatuksia ja matkakokemuksia. Tulee itsekin tehtyä matkat ikään kuin uudelleen, kun kokoaa kuvat ja käy tunnelmat ja tapahtumat vielä kertaalleen läpi. Ja täällä blogissa ne myös säilyvät, muisti on usein aika hatara. Toki mielekkääksi tämän harrastuksen tekee myös se, että joku lukee ja aina parempi, jos jollekin voi tuoda viihdykettä ja ihan myös konkreettisia matkavinkkejä.

Reply
Piyya / Levoton SielunMaailmalla 7.2.2020 - 8:52 pm

Täysin ymmärrettävää, että päivä , eikä kaksi eikä edes kolmekaan riitä.
Ja löytyisikö se vuokra asuntokin 😉

Reply
Annemaria 8.2.2020 - 11:36 am

Ylipäätään sama pätee kaikkiin suurkaupunkeihin. Ja sitten on nämä ihanuudet kuten Sevilla, joihin haluaisi uppoutua tosissaan ja pidemmäksi aikaa. Nähtäväksi jää, ollaanko täällä vielä jossain vaiheessa pidempi jakso 🙂

Reply
Reeta 8.2.2020 - 12:45 pm

Nyt vasta ehdin tähän tutustua. Ja valotitpa kyllä kerralla, että vaikutuin ja vakuutuin Sevillan ihanuudesta, kiitos!! Täytyypä tutkia mitä mahiksia tuolla olisi joskus käydä, edes kolme päivää olla.

Reply
Annemaria 10.2.2020 - 6:44 pm

Sevillaan kannattaa tosiaan mennä. Näkemistä ja kokemista piisaa. Suosittelen lämpimästi.

Reply

Leave a Comment