Älä kärsi tylsyydestä – tee pieni lähimatka

by Annemaria

Tylsistyttääkö? Älä välitä, niin täälläkin, mutta luulen että olen keksinyt lääkkeen välitilatylsyyteen.

Odotan mökkikautta ja lämpimiä kesäpäiviä. Kalaretkiä Saimaalle, auringossa köllöttelyä ja grilliruokaa terassilla. Mutta nyt hiertää. Pilvirintaman takaa ei ole aurinko viime päivinä paljoa näyttäytynyt, kesän valoisuus on kuin kadoksissa, lämpötila pitää tiukasti kiinni kymmenestä asteesta ja vesisade kastelee keväistä vehreyttä turhankin useasti.

Olen aina ollut sitä mieltä, että itse olemme oman onnemme seppiä. Siksi päätin päihittää ikävyyteen hukuttautumisen. Sen sijaan, että syytän tylsyydestäni säätä, aviomiestä tai vaihdevuosioireita, rupesin keksimään inspiroivaa tekemistä. Arkea voi ilostuttaa niin monella tapaa ja usein aika helpoin keinoin.

Minulle paras lääke kaikkeen on matka, pieni tai suuri. Tarvitaan vain muutama hyvä idea, eikä laisinkaan paljoa rahaa. Sitä paitsi alkukesä on parasta matkustusaikaa. Ruuhkia ei ole, majoituspaikoissa on tilaa, hintataso on edullisempi ja liikenne kesäsesonkia rauhallisempaa. Tässä kolme vaihtoehtoislääkettä tylsyyden taltuttamiseen.

Matka lähikaupunkiin

Savonlinna, Saimaan sympaattinen kesäkaupunki, on minulle lähes ”naapurissa” vain noin 150 kilometrin päässä. Siksi tuntuukin omituiselta, etten ole käynyt siellä naismuistiin. Viime matkastakin täytyy olla jo useampi vuosi. En oikeastaan edes tunne koko kaupunkia.

Tutkin sattumoisin ihan huvikseni myytävien kesämökkien tarjontaa Etelä-Savon alueelta ja siinä silmiini osui Saimaan kaupunki Savonlinna. Siitä tämä matka-ajatus lähti.

Mikäpä helpompaa kuin hypätä autoon ja huristaa tutkimaan, mitä tällä linnastaan ja toristaan kuuluisalla Saimaan sydämellä on tarjottavana. Ystäväni innostui lähtemään mukaan ja niinpä loppujen lopuksi matkasta tuleekin yön yli reissu.

Tuskin jaksan odottaa ensi viikkoon. Luvassa on nimittäin yöpyminen ihkussa boutique-hotellissa, tutustuminen Jukka Rintalan Muodin puutarha -näyttelyyn, kahvittelua savolaisella torilla, toivottavasti nautinnollisia kesäaterioita ehkä vähän shoppailuakin, mitä nyt kaksi täti-ihmistä saa päähänsä. Ja takuulla muutama lasillinen kuohuvaa.

Jotain poikkeavaa – lähimatkalle ulkomaille

Ha haa, minulla on kuin onkin ulkomaanmatka plakkarissa ihan pian. Tiesitkö, että Lappeenrannasta pääsee viisumivapaasti risteilemään Viipuriin Saimaan kanavaa pitkin? Nopeimmillaan ja edullisimmillaan tämän ulkomaanmatkan tekee päiväreissuna noin 60 euron hintaan.

En ole koskaan käynyt Viipurissa laivalla ja siksi otin yhteyttä Saimaa Traveliin, jonka kanssa sovin blogiyhteistyömatkasta. Viipurissa olen aiemmin käynyt vain pikaisilla päiväreissuilla, joten kahden päivän kaupunkiloma oli minulle passeli matkapaketti. Pääsen tutustumaan kaupunkiin kerrankin vähän paremmin.

Viipurissa on suomalaisen menneisyyden ja venäläisen nykyisyyden välimaastossa jotain hyvin kiinnostavaa, jopa eksoottista. Sitä paitsi haluan ehdottomasti käydä kuuluisassa Alvar Aallon kirjastossa ja torilla tinkaamassa mökkipellavia. Enpä ole muuten koskaan käynyt Viipurin linnassakaan.

Mielenkiintoinen kokemus varmasti tästäkin tulossa.

Helsinki on aina hyvä vaihtoehto

Kiitos VR halvoista junalipuista ja nopeista junavuoroista. Ainakin täältä kaakonkulmalta on helppoa piipahtaa pääkaupungissa junalla ilman ajamisen vaivaa ja paikoituksen huolta.

Helsingissä on aina mukavaa käydä, vaikka ihan vain päiväseltään. Museotarjonta on loistavaa ja aina on meneillään jokin mielenkiintoinen näyttely tai tapahtuma.

Ostin edulliset menopaluuliput ja merkkasin kalenteriini Helsinki-päivän. Kutkuttaisi käydä Design-museossa ja Espoon modernin taiteen museo Emmassa. Molemmat museot ovat minulle ennen kokemattomia paikkoja. Tämä on sitä omaa aikaa ihan parhaimmillaan.

Nyt kun tarkemmin ajattelen, ei olekaan enää yhtään tylsää. Seuraavalle kahdelle viikolle on luvassa kaikkea innostavaa ja inspiroivaa. Siinäs näette, pitää vaan ottaa ja lähteä.

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You may also like

6 comments

Piyya 29.5.2019 - 8:32 am

Kolme hyvää keinoa taltuttaa tylsyys. Just nyt täällä Nizzassa ei oo ollenkaan tylsää, mutta koko kesä töissä tulee varmasti aiheuttamaan sen. Mutta vaihtoehtoja löytyy minullekin jos vaan niitä alan miettimään 😉
Hyvä kun taltutti tylsyyden.

Reply
Annemaria 29.5.2019 - 5:59 pm

Niin se on, ettei aina kannata mennä merta edemmäs kalaan. Lähialueeltakin löytyy usein kaikkea kiinnostavaa, kun osaa vaan oikealla tavalla katsoa. Kumma juttu muuten miten heti piristää, kun matkaa pukkaa vaikka pientäkin 🙂

Reply
Merja 31.5.2019 - 3:39 pm

Tylsyyttä on täälläkin ilmassa. Mökillekin pääsi jo huhtikuun lopussa kun ilmat oli kuin keskikesällä ikään. Tässä on nyt mökille ja kotiin elämää vietetty kohta kaksi kuukautta, mitä nyt Kroatian visiitti tehtiin.
Helsinki on aina hyvä idea näin Tampereen näkökulmasta. Täällähän on maailmanlopun hävitys ratikan takia, joten kaupungille ei ole mitään asiaa.
Onneksi on tämä netti, täältähän saa hm.. edullisesti mitä vaan. Olenkin shoppaillut joululahjoja nurkat täyteen.
Juhannusviikolla on käytävä Tallinnassa Kadriorg puistossa ja palatsissa, koska on kesäaika, ja olen sen aina missannut.
Gdanskiin 5 päivän reissu via Sopot olisi elokuulle, heinäkuu on kuulemma oltava mökillä.
Syyskuussa ykkösluokan matka tyttöystävän kanssa, en vielä tiedä minne? Ehkä joku ranta yhdistetty ranta-kaupunkiloma.
Loka-marraskuussa lomapakolaiseksi Espanjaan ja sittenhän kohta voi jo antaa ne toukokuussa ostetut joululahjat.

Reply
Annemaria 2.6.2019 - 2:28 pm

Mukavia suunnitelmia sulla. Kyllähän noilla jo tylsyyden taltuttaa 🙂 Nauratti niin kovin nuo joululahjaostokset. Hyvissä ajoin olet aloittanut, mutta eipähän jää viime tippaan 🙂

Reply
Anita Toivari 29.5.2019 - 10:27 am

Hei Annemaria. Täältä kaakonkulmilta todella pääsee helposti ja nopeasti ulkomaille. Viipuri naapurissa on tutustumisen arvoinen. Aallon kirjaston ohella Kulttuuripalatsissa on konsertteja ym unohtamatta entisöityä Espilän ravintolaa.
Lappeenrannan pieneltä kentältä- ilman ruuhkaa tai pysäköintihuolia – Ryanair lentää edullisesti Italian Bergamoon, Berliiniin, Ateenaan ja Thessalonikiin, jossa juuri vietimme unohtumattoman viikon. Suosittelen.

Reply
Annemaria 29.5.2019 - 6:04 pm

Moi Anita. Kuulin tuosta Espilästä nyt toistamiseen. Täytynee varmaan laittaa tutustumislistalle. Ruoka kiinnostaa aina 🙂

En kyllä ymmärrä, miten olen onnistunut vielä välttämään nuo Lappeenrannan lennot. Taitaa Lappeenranta olla Helsingin jälkeen Suomen kansainvälisin kenttä? Tämä on niin hienoa, että lentoon pääsee vaivattomasti kotikonnuilta. Tuo Thessakoliniki kuulostaa kerrassaan mielenkiintoiselta.

Reply

Leave a Comment