Finnlinesin uusin laiva Finncanopus on hurmaava

by Annemaria
Tekisi mieli sanoa, että Laiva – Sinä olet Tähti! Kirjoitushetkellä vasta viikon liikenteessä ollut Finncanopus häikäisi monella tapaa. Finncanopus ja sen syksyllä liikennöinnin aloittanut sisaralus Finnsirius ovat saaneet nimensä pohjoisen taivaan kahden kirkkaimman tähden mukaan. Ahvenanmaalle ja Ruotsiin risteilevät laivat ovat selkeää tähtiluokkaa muunkin kuin nimen perusteella.

Osallistuin Finnlinesin järjestämälle pressimatkalle.

Itä-Suomesta katsottuna Naantali tuntuu kaukaiselta. Sen verran harvinaista herkkua on kuitenkin päästä korkkaamaan ihkauusi laiva sen neitsytmatkalla, joten järjestelin asiat niin, että pääsin kuin pääsinkin lähtemään. Finnlinesin uusin laiva Finncanopus lähti Naantalista neitsytristeilylle 16.2.2024.

Olin nähnyt havainnekuvia Finnlinesin Naantali – Långnäs – Kapellskär -reitille tulevista uusista laivoista, joten osasin jo ennakolta odottaa paljon. Havainnekuvat tosin lupaavat usein liikoja, joten pieni pettymyksen riski oli mielessä. Ei olisi tarvinnut – laiva oli juuri niin hieno, mitä kuvat antoivat odottaa.

Rentouttavaa tunnelmaa

Mitä enemmän tulee ikää, sitä enemmän kaipaan matkoilla rauhallista tunnelmaa. Rakastan visuaalisia asioita ympärillä ja annan entistä enemmän arvoa kauniille miljöölle.

Nykyisin rasitun myös suurista ihmismääristä ja ruuhkista. Mitä enemmän ympärillä on tilan tuntua, ilmavuutta ja seesteistä ilmapiiriä, sitä paremmin rentoudun ja viihdyn. Ehkä tässä on yksi syy, miksi Finncanopus viehätti minua niin paljon.

Olen jo aiemmin tykästynyt Finnlinesin laivojen rauhalliseen tunnelmaan. Ne ovat oikeita laivoja, joissa matkustajien lisäksi kuljetetaan melkoiset määrät rahtia. Näiltä laivoilta on turha etsiä karaokebaaria tai yökerhoa tähtiartisteineen. Voisi sanoa, että meri ja rauhallinen matkanteko ovat näiden alusten keskiössä.

Aiemmin Finnlinesin laivoille tarvittiin aina kulkuneuvo mukaan. Finnsiriukselle ja Finncanopukselle risteilijämatkustajat pääsevät nyt laivaan ilman kulkuneuvoa.

Täällä ollaan upouuden laivan kuparinhohteisessa tunnelmassa.

Harmonista sisustusta ja kauniita yksityiskohtia

Finnlines on uusien laivojen myötä nostanut matkustajaliikenteen palvelut aivan uudelle tasolle. Aloitetaanpa sisustuksesta. Meri ja saaristo tulevat laivalla aivan liki. Oleskelutiloja ja ravintoloita ympäröivät katosta lattiaan yltävät suuret ikkunat, joista on kiva seurailla ohi lipuvia maisemia, jopa näin talvikautena. Pääsinpä muuten ihastelemaan merikotkan kaartelua aamiaispöydästä.

Rakastuin oitis laivan harmoniseen sisustukseen ja tyylikkääseen värimaailmaan: merensinistä, maanläheistä terrakottaa, kallioiden harmaata ja hiekan beigeä. Rauhallisia, murrettuja sävyjä ja laadukkaita materiaaleja. Kuparinhohde monissa yksityiskohdissa antoi ripauksen luksusta.

Yleisilme oli skandinaavisen selkeä. Kiva poikkeama oli spa-osaston baari, joka oli saanut astetta rennompaa tunnelmaa mm. boho-tyylisillä valaisimilla.

Miellyttävä lisä oli eri puolilla laivaa soiva rauhoittava musiikki, joka vaihtui vuorokaudenajan mukaan. Vaihtuvuutta huomasin myös tilojen valaistuksessa, jolla luotiin samaan tilaan eri tunnelmia.

Finncanopuksella (samoin kuin Finnsiriuksella) kannattaa kiinnittää huomiota mielenkiintoisiin valaisimiin. Myös kauniit lattiapinnat ja matot jäivät mieleen. Vaikka erilaisia materiaaleja oli paljon, ne synkkasivat hienosti yhteen.

Laivan sisustus oli kerrassaan onnistunut. On taitolaji luoda tyylikäs tunnelma, joka on samaan aikaan lämminhenkisen kodikas.

Laivan suuret maisemaikkunat tekivät vaikutuksen.

Hyttejä eri tarpeisiin ja kaikille kukkaroille

Finncanopuksen hyttivalikoima on laaja ja siinä on otettu hienosti huomioon erilaiset kohderyhmät. Jos haluat parasta, käypä kurkkaamassa täältä, miltä näyttää laivan hulppea 46 neliön Owner’s Suite.

Itse yövyin 17 neliön ikkunallisessa Comfort-hytissä, joka sekin oli minusta yllättävän kiva ja tilava, kuin hyvätasoinen hotellihuone. Tämä hyttiluokka toimii myös erinomaisesti kahden aikuisen ja kahden lapsen majoitukseen.

Oiva vaihtoehto ystäväporukoille tai perheille on myös 25 neliön Family & Friends -hytti, johon majoittuu kuusi henkilöä. Hyvätasoisia hyttejä on saatavana myös lemmikkien kanssa matkaaville.

Ikkunallinen Comfort hytti.
Tänne olisi hyvin mahtunut majoittumaan neljä henkilöä.
Hytin kivoja yksityiskohtia.

Ravintoloita kaksi- ja nelijalkaisille

Täytyy myöntää, että Finncanopuksella söin yhden kaikkien aikojen Itämeren laivojen parhaan aterian. Söimme ensimmäisenä iltana Micke’s Wine & Dine -ravintolassa, joka tarjoilee á la carte -listan ohella kausien mukaan vaihtuvia menukokonaisuuksia.

Pääruuan kuha oli niin täydellistä ja kastike niin loistavaa, että olisin voinut ryystää sen lautaselta. En yleensä pidä makeista jälkiruokaviineistä, mutta jälkkärin (loistava sekin) kanssa tarjottava kotimainen Ainoa Wineryn mesiangervo-hunaja-puolukka viini oli kiinnostava ja toimi hyvin vähän erilaisen tiramisun ja itse tehdyn sorbetin kanssa.

Menujen suunnittelu on julkkiskokki Henry Alénin käsialaa ja viinien takana on sommelier Samuil Angelov. Vilkaisin á la carte -listaa ja olisin voinut valita sieltä ihan minkä tahansa annoksen. Esimerkiksi saaristolaisvati kahdelle tai sinisimpukat ”Moules marinieres”, kuulostivat niin hyviltä.

Mitäpä olisi laiva ilman buffet-ravintolaa. Finncanopuksella tarjoillaan kahdenlaista buffet-kokonaisuutta. Meillä oli ilo maistella kalapainotteista saaristolaisbuffaa. Myöhemmin olisi ollut tarjolla vähän tuhdimpi kattaus.

Aamiaiselle on monia vaihtoehtoja ja useita aamiaisaikoja. Risteilyasiakkaan ei tarvitse näillä laivoilla kömpiä aamiaiselle aamuvarhaisella, sillä tarjolla on myös myöhäisempi brunssiversio. Jos haluaa nauttia aamiaista vähän fiinimmin, Micke’s ravintolan premium-aamiainen kuohuvalla on juhlava päivänavaus.

Mielenkiintoinen ravintolakonsepti on myös Fisherman’s Bistro, joka käsittää kahvilan, ruokatorin, noutopöydän, grillin ja baarin. Mielenkiintoiseksi tämän ravintolan tekee erillinen Pet Zone eli tänne voi tulla ruokailemaan myös lemmikkinsä kanssa. Valitettavasti tällä risteilyllä emme ennättäneet tutustua tämän ravintolan antiin. Kävin kyllä vähän kuikuilemassa herkullista leivosvitriiniä.

Pientä huikopalaa olisi saanut myös Barrel Bay Bar & Tapas -ravintolasta.

Micke´s Wine & Dine
Laivalla oli tarjolla paljon kalaa ja muita mereneläviä.
Vähän enemmän ekstraa premium-aamiaisella.
Illalliselle lemmikin kanssa.
Kiva yksityiskohta ja tunnelman lisääjä tämäkin.
Laiva oli lastattu kerrassaan ystävällisellä henkilökunnalla.

Niin paljon irti 24 tunnissa

Tässä kohtaa tarinaa huomaan, että vaikka vietin Finncanopuksen risteilyllä vain vajaat 24 tuntia, siltikin ehdin nähdä, kokea ja tehdä monenmoista.

Kerron seuraavassa jutussa lisää asioista, jotka tekivät Finncanopuksesta mielestäni omaleimaisen laivan. Niin omaleimaisen, että heti kun me miehen kanssa vaan pystytään, niin Finncanopukselle tai Finnsiriukselle mennään. Tai sitten molemmille. Nimittäin sellainenkin risteily on mahdollista, missä Ahvenanmaalla vaihdetaan laivaa.

Ei se Naantali sittenkään niin kaukana ollut. Hyvän perässä kannatti matkustaa.

Klikkaa täältä lisää tietoa Finnlinesin uusista laivoista.

You may also like

10 comments

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 25.2.2024 - 8:54 am

Vaikuttaa kyllä sellaiselta, että voisi hyvinkin olla omaan makuuni. Ja tuosta merikotkasta olisin kyllä ollut innoissani! Myös ravintolatarjonta vaikuttaa aivan erinomaiselta ja läheisen Ainoa Wineryn viini oli mukava yllätys.

Reply
Annemaria 25.2.2024 - 7:40 pm

Suosittelen kokeilemaan Finnsiriusta tai Finncanopusta. Laivoja ainakin omaan makuuni. Piti oikein googlettaa tuo Ainoa Wineryn sijainti. Hollolaan näköjään mennään.

Reply
Aila ja Juha 25.2.2024 - 4:17 pm

Näyttipä hyvältä! Olin itse viime keväänä tiedottajille järjestetyssä tiedotustilaisuudessa Helsingissä ja hyvältä näytti sielläkin, mutta emme ole vielä ehtineet laivalle. Sitä odotellaan.

Reply
Annemaria 25.2.2024 - 7:41 pm

Todella kauniit alukset. Toivottavasti pääsette kokemaan.

Reply
Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys 25.2.2024 - 6:42 pm

Kuulostaapa hyvältä, tässä olisi juuri ne laivamatkustamisen parhaat puolet minun makuun: laivamatka tyylikkäässä ympäristössä ja erinomaisen ruuasta nauttien, mutta ilman perinteisen risteilyn remumeininkiä. Ja hytti näyttää myös tosi viihtyisältä

Reply
Annemaria 25.2.2024 - 7:45 pm

Samoilla linjoilla, laivamatkailua parhaimmillaan. Laivalla oli otettu kivasti huomioon erilaiset hyvään oloon ja viihtymiseen liittyvät asiat. Rentouttavaa ainakin mun mielestä.

Reply
Terhi 26.2.2024 - 5:59 am

En ole enää pitkään aikaan innostunut laivamatkailusta , syystä jos toisestakin. Liikaa ihmisiä tai joskus liian vähän ihmisiä 🙂 niin että on kolkon oloista , ahtaat hytit jos et nyt panosta perushyttiä korkeammalle jne….mutta kun katsoin noita kuviasi tuli tunne, että tuolla voisi ihan oikeasti nauttia olostaan. Kiitos vinkistä :-).

Reply
Annemaria 26.2.2024 - 7:23 am

Ymmärrän tunteesi, etenkin tuon ihmispaljouden osalta. Joka paikkaan pitää jonottaa, istumapaikkoja on vaikea löytää, henkilökunnalla on liian kiire, hytti on ahdas ja kolkko… Ja lisäksi omaa rentoutumistani häiritsevät jakuvat kuulutukset siitä, mitä tapahtuu milläkin kannella. Tämä laiva (Finnsirius on samanlainen) vei sydämen. Kodikasta, kaunista ja rentouttavaa. Sitäpaitsi Ahvenanmaan saaristo on niin upeaa, että voisin oikeastaan käyttää aikani vain istuskelemassa tuijottelemassa maisemia.

Reply
Oukkidoukki 19.3.2024 - 3:20 pm

Finncanopus vaikuttaa kuvaukseltaan sellaiselta, että voisin lähteä perheen kanssa. Kun omat lapset tuo vilinää, niin se riittää, siihen en lisäksi tarvitse muuta ihmispaljoutta vaan seesteistä rauhaa ja väljyyttä 😀

Reply
Annemaria 20.3.2024 - 5:53 am

Sopii hyvin myös perheille. Tilavia hyttiluokkia, mukavia leikkipaikkoja pienemmille, pelihuone isommille lapsille ja Fisherman’s Bistro ravintolassa perheille oma alue. Uskon, että aikuisten lisäksi myös lapset viihtyvät.

Reply

Leave a Comment