Finnsirius ja Finncanopus – hyvinvointia merellä kaksi- ja nelijalkaisille

by Annemaria
Finnlinesin uusilla Naantali-Långnäs-Kapellskär -reitin laivoilla asiakasta hemmotellaan. Tarjolla on kaunista ympäristöä, miellyttäviä oleskelutiloja ja hyvää ruokaa. Puitteet ovat matkaajalle erinomaiset, mutta nyt on Saaristomerellä tarjolla myös jotain aivan ekstraa.

Yhteistyössä Finnlines (osallistuin lehdistön ja vaikuttajien matkalle)

Moni mieltää Finnlinesin laivat enemmin rahtiliikenteen aluksiksi, jotka kuljettavat päätoimenaan rekkoja ja vähän kuin siinä sivussa myös matkustajia. Rahtia kyllä kulkee, mutta mielikuva laivoista, joilla matkustajia ei juurikaan huomioitaisi, on täysin väärä.

Jo aiemmat kokemukseni Finnlinesin laivoilta ovat olleet hyvin positiivisia, mutta nyt uusien laivojen myötä profiili on noussut kyllä ihan omaan luokkaansa. Testattuani varustamon upouusinta alusta Finncanopusta uskallan väittää, että tämä laiva, kuten sisaraluksensa Finnsirius, ovat Itämeren pieniä hyvinvointikeitaita.

Kaikki kiilsi uutuuttaan.
Tiloissa oli ilmavuutta ja paljon valoa isoista ikkunoista.
Ne pienet yksityiskohdat. Kuparinhohtoa löytyi jopa ruokailuvälineistä ja lautasliinoista.

Spa-osasto – pieni kylpylä laivalla

Jos rakastat saunomista ja kylpylöitä, Finnlinesin uusien laivojen spa-osastoa ei kannata jättää väliin. Finnsiriukselle ja Finncanopukselle on luotu hyvä kattaus erilaisia kylpylänautintoja.

Saunoja on kaksi: perinteinen sauna maisemaikkunoineen sekä höyrysauna. Poreammeita on useita, joista mielestäni se kaikkein paras sijaitsee ulkokannella. Hauska yksityiskohta oli lapsille tarkoitettu oma pikkuruinen poreamme.

Itseäni viehättivät vesialtaan yläpuolella roikkuvat korituolit, joissa oli kiva kiikkua ja lillutella varpaitaan vedessä.

Mielenkiintoinen lisä laivalla oli erillinen tila, joogastudio, jossa saattoi joogata kaikessa rauhassa merimaisemia ihaillen. Tilassa on myös iso näyttö, josta voi valita itselleen sopivan ohjatun treenivideon.

Kylpylä on lisämaksullinen. Kaksi tuntia aikuiselta maksaa 25 euroa. Mikäli haluat käyttää myös kuntosalia ja jooga/treenistudiota, yhteishinta on 30 euroa. Pelkkä kuntosali ja joogastudion käyttö kustantaa 15 euroa hengeltä.

Ulkokannella on kiva käydä vilvoittautumassa. Kansi on pitkältä matkaa katettu ja tuulelta suojaa antavat pleksitetyt seinät. Eikä kannata jättää väliin myöskään spa-osaston yhteydessä toimivaa viihtyisää Spa-baaria.

Kiinnitin huomiota myös ulkokannen lepotuoleihin. Aurinkoisella kesäkelillä olisi kyllä kiva tuolla lekotella.

Spa-baarin tunnelma on mukavan rento.
Täällä voisi ottaa kunnon hiet pintaan ennen saunaa.

Koiranomistajia hemmotellaan

Yksi erikoisimmista asioista Finnsiriuksella ja Finncanopuksella ovat lisäpalvelut lemmikkien kanssa matkustaville. Aiemmin kirjoittelin mukavista lemmikkihyteistä ja Fisherman´s Friend -ravintolan erillisestä Pet Zone -alueesta, jonne voi mennä ruokailemaan nelijalkaisen kanssa.

Jokainen koiran kanssa laivoilla matkustanut tietää kuinka rajalliset mahdollisuudet koiran liikkumiseen laivoilla yleensä on. Finnlinesin uudet laivat tarjoavat koirille ekstraa tässäkin. Lemmikeille on erillinen rajattu alue, pieni koirapuisto, jossa karvakuonon voi laskea irti. Entisenä koiranomistajana sanoisin, että ihan luksusta.

Merellinen koirapuisto.
Kuvasta huolimatta tämä pallomeri ei ollut kuitenkaan koirille.

Stellar Lounge tuo matkaan hitusen ylellisyyttä

Ylimmän kannen keulassa on lisämaksullinen Stellar Lounge -alue, josta aukeavat ehkä ne laivan kaikkein parhaimmat näköalat. Viihtyisä ja rauhallinen tila on kiva lisä heille, jotka haluavat matkustaa kaikessa rauhassa ja saada matkaansa hieman ekstraa.

Pääsy Stellar Loungeen maksaa hengeltä 30 eurosta ylöspäin matkan pituudesta riippuen. Hintaan sisältyy pientä naposteltavaa ja juomia.

Jäin itse mietiskelemään sitä, että tuo tila olisi hulppea paikka järjestää vaikka perhejuhlat. Kuulin nimittäin, että tila on vuokrattavissa myös yksityiskäyttöön ja sinne on mahdollista saada toivomansa tarjoilut.

Stellar Loungen ympärillä on erikokoisia neuvottelutiloja aina pienestä neljän hengen tilasta 72 hengen tarpeisiin. Kokoustiloista on pääsy Stellar Loungeen, jonka tilat ja palvelut ovat kokoustajien käytettävissä.

Tykkäsin Stellar Loungen rauhoittavasta tunnelmasta.

Picnic-risteily – parasta pieneen irtiottoon

Vajaan 10 tunnin picnic-risteily on erinomainen risteilyvaihtoehto silloin, kun kaipaat vaihtelua, johon ei vaadita paljoa aikaa. Hyppäät Naantalista klo 10.15 lähtevään Finnsirius-laivaan, risteilet Ahvenanmaan Långnäsiin ja vaihdat siellä paluumatkalle Finncanopukselle. Takaisin Naantalissa ollaan illalla klo 20.10.

Tällä risteilyllä ennätät hyvin herkutella laivojen ravintoloissa, nauttia Ahvenanmaan kauneimmista saaristomaisemista, käydä rentoutumassa laivan spa-osastolla ja tehdä edullisia ostoksia.

Laivan erityyppisissä ravintoloissa oli sopivasti valinnanvaraa.
Uudet myymälät eivät edelleenkään ole Itämeren suurimpia, mutta myymälätilaa on entistä paljon enemmän.
Mickes’s ravintolan erikoisvalikoimasta löysin hyvää samppanjaa alle kolmenkympin.
Premium-aamiaisen lohileipä.

Yön yli risteilyllä ennättää enemmän

Jos haluat saada risteilystäsi vielä enemmän irti, valittavanasi on aamupäivälaiva, joka lähtee Naantalista klo 10-11 maissa matkapäivästä riippuen tai iltalaiva, jonka lähtöaika on joko klo 22.45 tai 23.00. Laiva matkaa Ahvenanmaan kautta Ruotsin Kapellskäriin ja takaisin Naantaliin noin 21 tunnissa.

Itse tein juuri tällaisen risteilyn ja olin kovin vakuuttunut kokemastani. Laiva oli kaunis, ikkunallinen Comfort-hyttini tilava ja viihtyisä, ruoka oli todella hyvää, henkilökunta ylen ystävällistä ja kaiken kruunasivat laivan monet hemmottelumahdollisuudet.

Uusille laivoille on suunniteltu ihkaomia drinkkejä.
Lasi samppanjaa merellä. Kyllä kiitos.

Laivan ruokailut ja palvelut kannattaa varata etukäteen, sillä näin ne saa hieman edullisemmin. Mikäli haluat tehdä risteilykokemuksesta vieläkin tasokkaamman, suosittelen parempaa hyttiluokkaa, premium-aamiaista ja pääsyä ylimmän kerroksen keulassa olevaan Stellar Loungeen. Enkä jättäisi väliin illallista Micke´s Wine & Dine -ravintolassa.

Sillä elämä tarvitsee päiviä, jolloin vain paras riittää.

Täältä pääset lukemaan muista kokemuksistani Finncanopukselta. Lisää tietoa Finnlines uusista laivoista: https://www.finnlines.com/fi/matkustajat/uudetlaivat/

You may also like

2 comments

Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 2.3.2024 - 4:42 pm

Rahtilaivoiksi minäkin nuo olen aiemmin miettinyt, mutta pakko myöntää, näkemykseni on muuttunut. Todella miellyttäviltähän nuo ihan matkustusliikenteeseekin mielestäni soveltuvat. Jopa niin hyvin, että oma kiinnostus on aika korkealla.

Reply
Annemaria 2.3.2024 - 7:57 pm

Ehdottomasti kannattaa kokeilla Finnlinesin laivoja. Etenkin nämä uudet laivat tekivät ainakin minuun vaikutuksen ja risteily itsessään oli tosi mukava irtiotto.

Reply

Leave a Comment