Hyvää elämää sohvannurkassa

by Annemaria
Kotihiiri täällä, tervehdys. Eletään sitä aikaa, kun hetkeksi riittää sohvannurkka.

Vene piti laittaa ikävä kyllä talviteloille. Juuri, kun päästiin noviisiveneilijöinä vauhtiin, alkoi olla sen verran holotnaa, että katsottiin parhaimmaksi nostaa paatti pukeille. Onneksi ensi keväänä voidaan aloittaa kausi jo mahdollisimman varhain.

Meillä alkoi välivaihe ennen paljon odotettua Espanjan matkaa. Miehen mielestä nyt on ihan tylsää ja tekeminen vähissä. Itse taas olen ihan tyytyväinen vähävirikkeettömään kotona hipsutteluun. Lokakuinen blues antaa sopivat puitteet rauhoittumiseen. Tekee mieli nukkuakin entistä enemmän.

Nautin siitä, että takkatulikausi alkoi. On tunnelmallista istuskella pimenevää iltaa takan loimottaessa vieressä. On ihanaa kietoutua pehmeään huopaan ja tehdä itsellensä ikään kuin pesä sohvan nurkkaan. Katsoa telkkarista viikonloppuisin suosikkisarjamaratooneja ja syödä suklaata samalla, kun Pippa Laukka tekee lukua muiden jääkaapin sisällöstä. En ole ihan varma, mutta vähän tuntuu siltä, että meidän jääkaapin ovi käy tiheämpään kuin aiemmin.

Mies on alkanut tehdä ihmeellisiä asioita karkoittaakseen tylsyyttä, kuten leipomaan. Tänään putkahti kalakukko uunista ulos.

Meillä käydään nykyisin jatkuvaa vääntöä sopivasta sisälämpötilasta. Oma sisäinen ilmastointini on iästä johtuen epäkunnossa ja siitä syystä minulla on lähes aina liian kuuma samalla kun siippaa palelee. Mies nauroi, että hänen pitää pukeutua kohta makuuhuoneeseen pitkiin kalsareihin, kun siellä on niin hirvittävän kylmä. Kuinka romanttista elämä voikaan olla 🙂

Sytyttelen kynttilöitä ja jollain tasolla tykkään pimenevistä illoista ja jopa piiskaavasta syyssateesta. Voi jotenkin paremmalla omallatunnolla linnoittautua kodin seinien sisään toisin kuin silloin, kun ulkona on liian hieno keli sisällä nysväilyyn. Tosin sitä en muistanut kuinka pimeää pimeä täällä maalla onkaan. Jos ulos mielii, kannattaa ulkoilu hoitaa hyvissä ajoin valoisaan aikaan.

Sen verran saatiin virtaa yökylässä käyneistä ystävistä, että päätettiin yhdessä kokeilla sähköavusteisia fillareita ja vuokrattiin tällaiset kulkupelit maastopyöräversioina. Kyllä oli kerrassaan hauskaa ajella pitkin metsäteitä, sillä sähköpyöräily on yllättävän kevyttä ja vaivatonta. Kilometrit taittuivat kuin itsestään.

Jos meillä piisasi vauhtia, piisasi myös vaarallisia tilanteita. Turbovaihde ja jyrkät mäet ovat täti-ihmisille vaarallinen yhdistelmä, mutta onneksi selvittiin vain pienillä mustelmilla. Meni muuten vakavasti harkintaan tällaisten pyörien hankinta. En ole koskaan ollut pyöräilyn erityinen ystävä ja lähes hämmästyin kuinka mukavaa fillarointi sähköavusteisella pyörällä voikaan olla.

Miehen teki yhtenä päivänä mieli ihmisten ilmoille ja siksi päätettiin lähteä viikolla kaupunkiin katsomaan uutta Bondia. Joko minusta on tullut liian vanha tai Bondi oli huono, mutta pääsin pahasti pitkästymään lähes kolmetuntisessa leffassa. Uusimmasta Bondista puuttui minusta hyvälle Bond-leffalle tyypillinen huumori ja glamour, enkä muista, että lasillistakaan samppanjaa olisi kertaakaan siemailtu. Kolme tuntia rambomaista mättöä keskinkertaisella juonella raamitettuna oli minulle aivan liikaa.

Kävin viikolla poistattamasta kasvoistani luomen, joka ihotautilääkärin mukaan kannatti tutkituttaa. Häpesin omaa ajatteluani, sillä siinä hetkessä minua tuntui enemmän huolestuttavan se, jääkö operoinnista naamaan arpi. Unohtui kuinka vakavasta asiasta oikeasti onkaan kyse. Tuskinpa siinä kohtaa, jos tulos olisi positiivinen, minua yhtään jaksaisi kiinnostaa joku mitätön jälki kasvoissa.

Aika klassinen esimerkki siitä, miten mitättömien asioiden kanssa me täällä jaksetaan vouhkata ja usein ihan turhista asioista nostaa älämölöä. Ehkä se kertoo juuri siitä, että asiat ovat hyvin.

Nautitaan arjesta ja seesteisistä kotihetkistä. Levätään ja rentoudutaan. Kietoudutaan hämärähyssyyn ja vilttiin. Ollaan itsellemme armollisia ja unohdetaan riittämättömyyden tunne ja suorittamisen paine. Hyvällä omallatunnolla otetaan itselle omaa aikaa, haaveillaan mukavia ja annetaan mielen levätä. Pimeän kauden ei sittenkään tarvitse olla niin pimeää.

Valoisaa ja seesteistä loppuvuotta sinulle.

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You may also like

4 comments

Maarit / Sopusointuja_lifestyle 25.10.2021 - 8:10 am

Samanhenkisiä tunnelmiä on täälläkin, pimeys tekee tehtävänsä ja on aamu aamulta jotenkin vaikeampaa saada itseään ylös. Nukun taas melko katkonaisesti ja sekin tekee tehtävänsä. Tänään ratkaisin asian niin, että nousin ylös aikaisin heti kun huomasin, etten saa niin helposti jatkettua unia – jospa piristyn tässä vähitellen.
Mua ei kiinnosta myöskään yhtään Bondit ja nyt kun kerroit asiasta, en todellakaan aio katsoa sitä.
Sitten kiinnitin huomioni ’tulevaan Espanjan-matkaan’ – nimittäin meilläkin on sellainen tulossa! Nyt siis kahlaamaan aiempia kirjoituksiasi…
Meilläkin on vene laitettu jo talviteloille ja piha saatiin eilen aika kivasti jo odottelemaan talven. Pientä trimmeröintiä vielä niin sitä saattaa katsella lumen tuloon asti.
Juuri muuten kommentoin kaverini blogiin ja jätin hänelle tervehdyksen nimellä Kotihiiri 🙂
Kivoja syyspäiviä teille sinne <3

Reply
Annemaria 25.10.2021 - 6:07 pm

Mulla on taas niin päin, että nukkumisen kanssa olen vähän liiankin lahjakas. Kun valon määrä vähenee, voisin nukkua, nukkua, nukkua… ja aamuisin tekee aina tiukkaa kammeta itsensä pystyyn. Ensimmäisen valveillaolon tunnin olen sitten ihan zombi 🙂 Toisaalta tämä vuodenaika on niin passelia kaikelle kotoilulle.

Oi, teilläkin suunnitelmissa Espanja. Me odotetaan tulevaa matkaa niin kovin. Tulee tämä matka nyt kyllä niin tarpeeseen. Ja Espanjaa on ollut ihan ikävä. Mukavaa syksyä teillekin 🙂

Reply
Mikko / Matkalla Missä Milloinkin 31.10.2021 - 12:11 am

Pitäisi kai itsekin kokeilla tuollaista sähköpyörää. Jotenkin olen ollut kovin skeptinen niiden suhteen, vaikka eipä niistä kuule kuin kehuja. Bondia meidän piti mennä katsomaan, mutta oli hieman flunssanoireita, niin jätettiin sitten väliin. Hyvä tietää, että välttämättä menetys ei ollut kovin suuri. Mukavaa syksyä!

Reply
Annemaria 1.11.2021 - 8:26 pm

Varo tuota sähköpyörää Mikko 🙂 Helposti käy niin, ettei vanhaan ole paluuta. Bondi on Bondi ja jakaa mielipiteitä. Jos minuun ei kolahtanut, joku muu varmasti tykkää. Ainakin katsojaluvut ovat melkoiset. Mukavaa syksyä ja kivoja matkoja myös sinulle.

Reply

Leave a Comment