Ja ihmisillä hyvä tahto, vai onko sittenkään?

by Annemaria

Rakkaat ihmiset. Tällä viikolla Ilta-Sanomien toimittaja otti minuun yhteyttä. Oli kuullut, että olen asustellut viime talvena useamman kuukauden tuolla Etelä-Espanjan Fuengirolassa. Kaupungissa, mistä kaikilla näyttää olevan jonkinmoinen mielipide. Vaikkei olisi siellä kuuna päivänä käynytkään.

Toimittaja halusi tietää, mitä tykkäsin talven vietosta Aurinkorannikolla. Blogini lukijani tietävät, että kyllähän minä tykkäsin. Paljon. Enemmän kuin uskoin. Tämän kerroin toimittajalle. Meidän paras talvi koskaan.

Kerroin, kuinka valo ja aurinko tekivät hyvää. Kuinka rakastin lenkkejämme pitkin meren rantoja. Kuinka arjen vietto sujui kaikin puolin jouhevasti. Ja kun emme lomalla olleet, oli mukava lisäarvo, että erilaisia palveluja sai myös omalla äidinkielellään. Mukavaa oli myös, että tarvittaessa sosiaalista elämää oli tarjolla ilman kielimuuria.

Kerroin kuinka edulliset elinkustannukset pitivät taloutemme kurissa, vaikka olinkin pitkiä aikoja pois työstä.

Jos Ilta-Sanomien lukijoiden mielipiteisiin on uskomista, tällaisia asioita ei pitäisi kertoa. Fuengirola on ensinnäkin ihan väärä valinta, ihan pelkkä turistirysä. Siellä on myös liikaa suomalaisia (minä en vieläkään ymmärrä, mitä pahaa suomalaisissa on).

Ja talvella siellä on ihan liian kylmää. Saa vain palella homeisissa ja kylmissä asunnoissa. Pahimmassa tapauksessa saa keuhkokuumeen.

Ja jos se ruoka on edullisempaa, sähkö ainakin on kalliimpaa.

No niin. Lähes 180 kommenttia, joista suurimmasta osasta välittyi raskassoutuinen negatiivisuus. Tuli vain mieleen, että tarvitsevatkohan nämäkin ihmiset aurinkoa enemmän? Ehkä kyse on sittenkin D-vitamiinin puutteesta? Olen kuullut, että se voi aiheuttaa masennusta.

Vai mitä mieltä olette näistä? Uskallan lainata blogissani muutamaa Iltiksen jutun kommentoijaa.

Suomalaisuudesta

Sitten kokoonnutaan suomibaareihin ryyppäämään ja syömään suomalaista ruokaa illasta toiseen, eikä osata muualle mennä. En nyt halua nimeä mainita, mutta pari tv:stäkin tuttua siivotonta räkälää kerää illasta toiseen porukkaa katsomaan suomalaisia urheilukanavia, ja syömään hirvittävän kallista huonolaatusta suomalaista ruokaa! Käsittämätöntä!”

Ei ole tullut käytyä, enkä osaa sanoa mitään Suomi-baarien ruuasta. (Olen kuullut, että jotkut ovat kehuneet jonkun Suomi-baarin pizzoja erinomaisiksi). Usko tai älä, mutta espanjalaiset ovat melkoista ruokakansaa. Hyvistä ravintoloista ei Fuengirolassa ole pulaa.

Itse olen valinnut Etelä-Euroopasta toisen paikan asuinpaikakseni. Paikkaa en paljasta, koska en halua nähdä täällä kieltä osaamattomia, kulttuuria ymmärtämättömiä ja sivistyksen sekä käytöstapojen puutteesta kärsiviä suomalaisia.”

Minä näen kyllä suomalaiset ihan toisessa valossa. Maailmanlaajuisesti olemme kielitaitoinen ja korkeasti koulutettu kansa.

Valitettavasti täälläkin (Nizzassa) kuulee joskus suomen kieltä. Muutoin tämä olisikin täydellinen alue.”

Mitä ihmeen pahaa on Suomen kielessä? Mitä enemmän olen matkustanut, sitä mukavampaa minusta on kohdata maailmalla maanmiehiä ja -naisia.

Katukuva rumaa ja suomituristeja ja asukkaita aivan liikaa. Siellä sitten suomalaiset ryyppäävät ja rellestävät, hyi.”

No, jotkut ryyppäävät kansallisuuteen katsomatta myös Montpellierissä, Kööpenhaminassa, Berliinissä ja Firenzessä. Myös minun kotikulmien lähiökapakassa. Mutta mitä tekemistä minulla on niiden kanssa?

Sitten kun ostan kämpän Espanjasta, niin en ainakaan mistään suomi-kommuunista.”

Se on hyvä asia, että jokainen voi ostaa asunnon omien toiveidensa ja tarpeidensa perusteella.”

En ikinä matkusta paikkaan missä menut ovat Suomeksi.”

Minä valitsen matkakohteet aika erilaisten kriteereiden perusteella.

Hintatasosta

Jos pääomaa löytyy ei tarvitse hehkuttaa halvoista hinnoista lainkaan.”

Näkyy olevan köyhien, ruokamenoja laskevien paikka. Ei ole ruokamenoja tarvinnut laskea Suomessakaan.”

Ollaan tällaisia ihan taviksia ja joudumme välillä kyllä katsomaan vähän menojemme perään.

Huolenpitoa

”Voi kyllä käydä niinkin, että viimeistään usean talven jälkeen Suomi säineen alkaa tuntua ihan kivalta. Viimeistään kun katsoo rypistynyttä ja aurinkokeratoosin pilkuttamaa naamaansa.”

”Kannattaa muistaa, että jos muuttaa sinne yli kuudeksi kuukaudeksi, Suomen sosiaaliturva katkeaa heti.”

”Oottehan ilmoittanut espanjan verottajalle, jos omistatte omaisuutta suomessa tai muualla yli 50 tuhannen arvosta.”

”Miten se sanonta kuuluu…ja raukat menkööt merten taa. Ja monet tulee metalliarkussa takaisin kotiin.”

”Surkea sisäilma homettakin varmaan. Suomalaisissa sairaudet jyllää, keuhkokuume näytti olevan eniten pinnalla. Herkästi pöpöt tarttuu, hygieniataso ihan eri luokkaa, meidän kotomaahan verrattuna.”

”Tuon ikäisenä ihan jees ja suotavaa kun alkaa olla elämä ehtoopuolella ja vanhoja luita kolottaa.”

Ihan liikuttavaa tällainen huolenpito. Sen verran itsekäs ihminen olen, etten jaksa itse tuntemattomista ihmisistä välittää näin paljon. Kiitos paljon. Olen otettu.

Yhteiskunnallinen kannanotto

”Kaikki, huom. kaikki olette riippuvaisia kotimaasta ja sieltä tulevista tuloista. Ihan turha hehkutella kun kaikki on pelkkää matkailua ja kyllä routa aina porsaan kotiin ajaa.”

”Paitsi että näiden ilmastovälinpitämättömien takia kirpakoita ilmoja ei enää pian ole, vaan ilmasto vastaa Suomessa Britteinsaarten nykyistä. Onneksi lentohäpeä tulee kohta Suomeenkin. ”

”Tämä hiilidioksiidin suurtuottaja joutas jäädäkin espanjaan.”

Lapsuudenkodissa ei matkusteltu, köyhiä kun oltiin. Nuorena ei taas ollut rahaa matkustaa opintotuen ja -lainan varassa kun elelin. Sitten meni parikymmentä vuotta lähinnä työn teossa. Silloin ei ollut juuri aikaa matkustamiseen, lomia kun ei paljoa ollut.

Mutta tulipahan pantua oma kortensa kekoon yhteiskunnan hyväksi yrittäjänä, veronmaksajana ja myös työllistäjänä. Ja nyt kun vihdoin olisi aika toteuttaa unelmia, ei saisi matkustaa, koska maailma tuhoutuu. Huolimatta siitä, että herätän pahennusta, päätin tässä kohtaa olla ahdistumatta.

Ja jotta kaikki ei olisi näin synkkää, loppukevennyksenä Juhan kommentti.  Jossain on ihminen, jolla on hyvä tahto. Kiitos Juha.

On ihanaa kun on paikka, missä aurinko paistaa aina. Siellä iltaisin tosiaan tulee viileää, mutta se ei niinkään haittaa. Sitähän voi olla ilman suomihypetystä sielläkin ihan hyvin. Tai sitten siitä voi nauttia. Seuransa voi valita. Ei ole pakko tehdä kuin muut. Ole oma itsesi. Kaikkialla missä olet. Se on paras vinkki minkä voi antaa. Espanja on upea paikka, suosittelen! ”

Jos haluat lukea tuon Ilta-Sanomien haastattelun, täältä löytyy.

Onnellisuutta teille kaikille! Toivottavasti löydätte oman mansikkapaikkanne.

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

 

You may also like

42 comments

Suvi 4.10.2019 - 9:27 pm

Älä välitä noista tietyistä kommenteista. Ikävä sanoa, mutta suomalaiset ovat usein kateellista ja negatiivista kansaa. Luin itsekin osan noista kommenteista lehden palstalta ja olin kieltämättä pöyristynyt!
Antaa muiden huudella omiaan ja nautitaan me Espanjasta ja Fuengirolasta täysin siemauksin! Onnellinen olet, kun pystyt olemaan siellä talven. Itse tulen taas jouluksi ja uudeksi vuodeksi sinne ja toivottavasti arska paistaa!

Reply
Annemaria 5.10.2019 - 8:33 am

Ei näistä onneksi tarvitse välittää. Enemmänkin olen yllättynyt tästä negatiivisuuden määrästä. Mieti nyt, joku kertoo mukavasta kokemuksestaan ja kuoro taustalla laulaa, että ihan paskaa toi on 🙂

Reply
Marju 5.10.2019 - 10:02 pm

Eihän noille kommenteille voi muuta kuin nauraa!!

Reply
Annemaria 5.10.2019 - 11:54 pm

Huumorin piikkiin meni mullakin .)

Reply
Virpi/Hätälasku matkablogi 4.10.2019 - 10:03 pm

Voi hyvänen aika mitä kommentteja. Karvaita ne on pihlajanmarjat, sanoi kettu kun ei puuhun päässyt. Älä välitä kateellisten puheista. Aurinkoisia päiviä sinne Espanjaan! 🙂

Reply
Annemaria 5.10.2019 - 8:35 am

Kiitos Virpi, en välitäkään. Päätin, etten viitsi noi karvasta mehua maistaa 🙂

Reply
Reeta 4.10.2019 - 10:53 pm

No, voihan noita stereotyyppisiä kommentteja! Miehen kanssa ollaan usein pohdittu tuonkaltaista ylimielistä ja negatiivista suhtautumista turismiin. Ollaan hykerrelty huvittuneina noille ennakkoluuloisille ja kielteisenkäsityksen mielipiteille Espanjan aurinkorannoista. Ja vähän sääliä ja harmitustakin tunnettu heistä, jotka ahdasmielisesti paheksuvat moista kulttuuria, kieltäen mahdollisesti itseltään jotain ihanaa.

Reply
Annemaria 5.10.2019 - 8:37 am

Ja yleensähän nämä kommentoijat ovat niitä, joilla ei ole asiasta edes omakohtaisia kokemuksia 🙂 Voimakkaat ennakkoluulot voivat tosiaan olla este kokea jotain uutta ja ainutlaatuista. Muureja ei kannata ympärilleen rakentaa.

Reply
Maarit Johanna 4.10.2019 - 11:13 pm

Tätä se suomalaisuus on. Piilotetaan kateellisuus pahansuopaan ilkeilyyn. En kässää. Nauti sinä kuitenkin ihanasta Fugesta parhaaksi katsomallasi tavalla.💛

Reply
Annemaria 5.10.2019 - 8:44 am

Kiitos Maarit 🙂 Uskon siihen, että mitä enemmän negatiivisuutta ympärilleen kylvää, sitä enemmän oma maailma myrkyttyy. Eli samalla kun yrität viedä ilon toiselta, viet sen samalla itseltäsi. Tätä kannattaa välttää.

Reply
Pirjo 4.10.2019 - 11:13 pm

Auts mitä kommentteja,en nyt ihan ymmärrä..Ehkä se Fuengirola-sana on monille musta vaate heti kättelyssä.Itse kävimme ensimmäistä kertaa Fugessa keväällä ja täytyy sanoa että yllätti positiivisesti!Kaikkiin käymiini paikkoihin en välttämättä matkustaisi uudelleen,mutta tänne kyllä;ehkäpä keväällä taas vuokraamme kämpän.Fuengirola on siisti,monipuolinen palveluiltaan ja liikenneyhteydet mainiot.Ja lenkkeilyä merenrannalla kaipaan valtavasti.Kiitos vielä kaikista vinkeistäsi,niistä oli paljon hyötyä.Tsemppiä ja uusia postauksia odotellen.

Reply
Annemaria 5.10.2019 - 8:46 am

Kiitos Pirjo. Mukavaa myös kuulla, että teillä oli hyvä matka. Fuengirola jakaa ihmisiä. Mutta onneksi kaikkien ei tarvitse kaikesta pitää. Kun vietin itse Fuengirolassa ensimmäistä kertaa viikon verran, en minäkään siitä erityisesti pitänyt. Sitten kun muutin kaupunkiin useammaksi kuukaudeksi, se aukeni ihan eri tavoin.

Reply
Riikka 4.10.2019 - 11:14 pm

Luin haastattelussa eilen ja välitin sen miehellenikin. Olemme suunnilleen samanikäinen pariskunta, mies myös eläkkeellä, itse työelämässä, lapset pärjäävät hyvin omillaan. Olemme olleet useamman kerran Fugen suunnalla, jossa sisareni perheineen asuu ja työskentelee. Mm. Sevillaan, Granadaan ja Malaga Fuge väliin tutustuessamme olen lukenut tuoreita blogejasi ko. paikoista ja saanut niistä loistavaa tietoa. Sinne suuntaan taas alkuvuodesta (valitettavasti vain) kahdeksi viikoksi. Olemme ihan rakastuneita seutuun ja Espanjaan! Ja toivomme, että meillekin tulee mahdollisuus viettää siellä pidempiä aikoja.

Eli kiitos blogistasi ja haastattelusi sai taas kaipaamaan Espanjan aurinkoa. En ymmärrä, miksi me suomalaiset olemme näin kateellista ja ilkeää kansaa… Hävettää…

Reply
Annemaria 5.10.2019 - 8:49 am

Kiva kuulla Riikka, jos jutuistani on ollut hyötyä ja toivottavasti myös iloa. Mä oon itsekin ihan rakastunut tuohon Andalusiaan ja sen upeisiin kaupunkeihin. Nyt syksyllä ollaan menossa Sevillaan, jota odotan erityisesti. Nautitaan elämästä ja matkoista 🙂

Reply
Maikki 4.10.2019 - 11:23 pm

No huhhuh miten negatiivisia kommentteja! Sanotaan, että suomalaiset ovat maailman onnellisin kansa, mutta ei noita kommentteja lukiessa ainakaan onnellisuus välittynyt vaan kateus, yleinen negatiivisuus ja halu olla yksin-tunnelma. Suomalaisuus tai suomenkieli tuntui olevan kuin kirosana… Espanjassa itse käyneenä aiemmin viikon reissuilla ja nyt pari kertaa kuukauden siellä olleena rakastuin aurinkoon, lämpöön ja yleiseen ilmapiiriin. Liikunta on lisääntynyt siellä käydessä, joka päivä tulee lähdettyä jonnekin kävelemään ja ihan huomaamatta tulee käveltyä joka päivä pitkälti toistakymmentä kilometriä, joskus jopa ylikin. Aurinko hellii mieltä ja samalla saa D-vitamiinia, ei tarvitse purkista ottaa vitamiineja! Mieli on iloisempi kuin pimeässä pohjolassa. Asuupa sitä missä tahansa maapallolla niin on se myös omasta itsestä kiinni haluatko tutustua muihin ihmisiin, erilaisiin ruokiin tai kulttuuriin. Ruoka on huomattavasti halvempaa. En ole huomannut, että ihmiset vetäisivät viinaa hirveästi tai sitten en vain liiku sellaisissa paikoissa. Espanja eikä Fuengirolakaan minun mielestäni ole Suomi edes pienoiskoossa vaikka siellä suomalaisia on jonkin verran ja kuulee suomenkieltä. Eihän se keneltäkään toiselta ole pois, jos joku haluaa välillä vaihtaa maisemaa täältä loskan, räntäsateen tai talven paukkupakkasten keskeltä sinne aurinkoon ja lempeämpään ilmastoon. Niin minäkin teen ja sitten eläkkeellä toivottavasti pidemmäksi aikaa!

Reply
Annemaria 5.10.2019 - 8:53 am

Hei Maikki. Yhdyn niin täysillä sun mielipiteisiin. Kommentissasi vilahti sana ilmapiiri. Se on yksi asia johon olen itsekin Espanjassa tykästynyt. Jotain sellaista rempseää elämäniloa on vallalla, joka vie mukanaan. Mukavia kokemuksia sinulle jatkossakin 🙂

Reply
Ritsukka 4.10.2019 - 11:25 pm

Muutaman vuoden täällä asuneena tunnen syvää myötähäpeää noiden kommentoijien puolesta. Ilta-Sanomien artikkeli oli sitä paitsi asiallinen! Me palaamme erinäisistä syistä syksyn mittaan Suomeen, mutta toivotan teille mukavaa talvea auringossa ja seuraan mukavaa blogiasi jatkossakin!

Reply
Annemaria 5.10.2019 - 8:56 am

Mun mielestä myös tuo Ilta-Sanomien artikkeli oli ihan hyvä. Toimittaja kirjoitti siitä, mikä haastattelussa tuli esiin, eikä laittanut omia tulkintoja liiaksi mukaan. Se on sitten eri juttu, miten ihmiset jutun lukevat tai millaisia mielipiteitä se kussakin nostaa esiin. Mukavaa talviaikaa teillekin 🙂

Reply
Anni 5.10.2019 - 8:14 am

Hei Anne, Olen kanssasi samaa mieltä että ns turistirysä-matkakohteista löytää myös paljon muuta kuin turistirysä-elämää, jos itse haluaa, osaa ja uskaltaa kulkeutua hieman tavanomaisten turusti-polkujen ulkopuolelle. Monessa paikassa se on vain omasta aktiivisuudesta ja uskalluksesta kiinni. Toki pitää usein nähdä hieman vaivaa, mutta usein se vaiva palkitaan arvaamattomilla kokemuksilla. Aamuterv Anni Mummin matkassa -blogista

Reply
Annemaria 5.10.2019 - 8:59 am

Moi Anni. Juuri näin. Asiat ja paikat ovat usein sellaisia millaisina ne haluaa nähdä ja mistä käsin asioita tarkastelee. Jokaisesta kolkasta löytyy varmasti hyvää jos huonoa, mutta usein kyse on siitä, mitä painottaa. Täytyypä käydä vilkaisemassa blogiasi.

Reply
Helena 5.10.2019 - 8:37 am

Sama juttu jos mainitsee pitävänsä Pattayasta;) sielläkin voi valita missä liikkuu ja mitä tekee..paljon nähtävää,ei tarvitse örveltää katuojissa;)

Reply
Annemaria 5.10.2019 - 11:45 pm

Joidenkin mielestä aina matkustat väärin. Väärä maa ja väärä kohde. Omituisinta tässä on se, että kuinka kukaan voi määrittää, mikä on oikein, jos se kerta toiselle tuo elämään onnea. Jollekin se on Pattaya, toiselle Fuengirola 🙂

Reply
Pirjo 5.10.2019 - 9:06 am

Minä nautin kirjoituksistasi. Niitä on ihana lukea. Tulee aina hyvä mieli. Itsekin talviaikaan asustellut Fugessa. Siinä suomikylässä Los Pacosissa. Kyllä nautin auringosta ja ulkoilusta kun ei tarvinnut kahlata jäätyneessä räntäsohjossa. Elämäänsä voi järjestää niinkuin haluaa.
Kiitos kun kirjoitat

Reply
Annemaria 5.10.2019 - 3:51 pm

Ehkä ilkeilyssä onkin usein takana se, että haluaisi itsekin tehdä elämässään uusia juttuja, mutta elämäntilanne ei salli tai ei ole rohkeutta järjestää asioita toisin. Ja sitten ärsyttää niin vietävästi, kun joku muu pystyy.

Reply
Eira Kuikka 5.10.2019 - 10:54 am

Olen seurannut blogiasi mielenkiinnolla ja saanut hyviä vinkkejä. Jatka samaan malliin! Nautinnollista syksyä!

Reply
Annemaria 5.10.2019 - 3:52 pm

Kiitos Eira, onpa kiva kuulla. Ihanaa syysaikaa sinullekin!

Reply
Leila 5.10.2019 - 1:26 pm

😂 Onneksi ei tarvi ihmisten kommenteista välittää😂 Itseä harmittaa ainoastaan se, ettei vielä ole mahdollisuuksia lähteä kuin viikoksi kerrallaan. Mutta ehkä vielä joskus…😍

Reply
Annemaria 5.10.2019 - 3:57 pm

Sellaista oli meilläkin aiemmin. Viikon loma ei riittänyt oikeastaan kuin menoon ja tuloon, kahden viikonkin kanssa vähän niin ja näin. Tilanteet elämässä muuttuvat ikääntymisen myötä joskus hyväänkin suuntaan ja nyt on parasta kun voi viettää ulkomailla pidempiä aikoja. Toivottavasti sinullakin on tähän jossain vaiheessa mahdollisuus. Haaveita pitää olla 🙂

Reply
Cilla Maria / From sunset last night to sunrise this morning 5.10.2019 - 4:31 pm

Kuulostaa kyllä niin kateellisten panettelulta, että hohhoijaa. Jotkut ihmiset vaan eivät osaa iloita toisten puolesta, vaan ajattelevat että toisen onni tai menestys on jotenkin heiltä itseltään pois.

Reply
Annemaria 25.2.2021 - 11:33 pm

Sanopa muuta. Joskus tuntuu, ettei oikein edes uskalla sanoa, että on onnellinen. Paljon hyväksytympää on mennä mukaan yleiseen negatiivisuudessa kieriskelyyn. Kannattaa olla kiitollinen jokaisesta ystävästä, joka osaa iloita onnistumisistasi. Ja tietysti olla itse se ystävä, joka muistaa kannustaa muita.

Reply
Merja 5.10.2019 - 7:57 pm

Luin myös jutun, joka oli ihan asiallinen, onneksi en lukenut kommentteja. Asiahan on varmasti niin, että moni viettäisi varsinkin syksypuolella pari kuukautta jossain missä aurinko paistaa lähes joka päivä, mutta ihan kaikille se ei ole mahdollista. Syystä taikka toisesta. Meille on, ja miksi me valitsemme Espanjan ja vielä parjatun Fuengorilan, vaikka olemme niin sinä kuin minäkin kiertäneet aika paljon muuallakin maailmassa.
Ehkä siksi, koska espanjalaiset ihmiset ovat lämpimiä ja sydämellisiä. Ehkä siksi, että esim. Fuengorila on ihan oikea espanjalainen kaupunki, jossa on hyvät kulkuyhteydet niin Malagaan ja kuin myös mitä viehättävimpiin kaupunkeihin ja kyliin. Ehkä osaamme/ opimme hieman yhtä suurta maailmankieltä, espanjaa. Ehkä siksi, ettemme biletä ja ryyppää, vaan arvostamme suuren viinimaan antia ja paikallisia espanjalaisia ruokia. Ehkä pidämme siisteydestä, tasokkuudesta jota saamme rahojemme vastineeksi. Vaikka rakastan myös Italiaa, mutta samaa en voi todeta maasta, jonka myös olen kolunnut etelästä pohjoiseen.
Joten koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Hyvää syksyä meille jälleen sinne Espanjaan.

Reply
Annemaria 6.10.2019 - 10:53 am

Tuossapa olikin suuri osa niitä asioista, joihin olen Espanjassa myös tykästynyt, Rakastan ennen kaikkea sitä mutkatonta ja rentoa elämänasennetta, joka espanjalaisilla on. Ja mikä parasta, tuntuu, että se tarttuu 🙂 Así es la vida!

Reply
espanjaan 5.10.2019 - 10:21 pm

Luin jutun, joka sinänsä oli varsin asiallinen. Ja sitten luin kommentit ja olin aivan ällikällä lyöty. Miten ihmeessä noin paljon negatiivista kommentointia voi tulla siihen, että joku kirjoittaa positiivisesti Espanjasta, lämmöstä, ilosta, ilmapiiristä, elinkustannuksista ja liikkumisen ilosta. Kaikki kliseet toistuvat kommenteissa: ryyppääminen, suomikupla, eläkeläiset, sosiaaliset ongelmat, kylmät lattiat, villasukkien tarve, homeongelmat… Miten nuo kaikki voivatkin noin elää, vaikka sinun lisäksesi moni muukin kirjoittaa asiallisesti ja iloisesti Espanjasta, Aurinkorannikosta ja Fuengirolasta! Jatketaan me. Sinä kirjoitat kaikesta hyvästä, minä myös. Minä nautin retkeilystä, patikoinnista, Andalusian kylistä, sekä espanjalaisista että suomalaisista ystävistäni, espanjan opiskelusta. Olen jo matkalla sinne, vaikkakin kiireettä ja hitaasti, niin kuin me aina. Hyvää jatkoa sinulle!

Reply
Annemaria 6.10.2019 - 10:47 am

Vähän tämä negatiivisuus yllätti minutkin. Mietin aina sitä, mahtaako näiden kyräilijöiden oma elämä olla yhtä mustaa kuin mielipiteet ja asenne. Ollaan iloisia siitä, että olemme oman mansikkapaikkamme löytäneet. Hyvää ja turvallista matkaa teille Aila!

Reply
Eva 7.10.2019 - 5:07 pm

Itkisikö vai nauraisiko noille kommenteille…
Ilmeisesti Suomessa asuu maailman happamimpien somekommentoijien kansa hyveellisenä ja raittiina. Aurinkorannikolla oleskelee 25 00 -30 000 kappaletta heidän tyhmiä, laumasieluisia missään pärjäämättömiä kielitaidottomia maanmiehiään, jotkaSuomi-pubissa päivittäin kännäävät ja pilaavat kansakunnan maineen.
Näinköhän on?
Parasta bisnestä on siis perustaa Suomi-pubi Aurinkorannalle?

Reply
Annemaria 8.10.2019 - 9:05 am

🙂 Ilmeisesti ne kaikista sofistikoituneet eivät poistu maastamme minnekään 🙂

Reply
JouLA 13.10.2019 - 3:11 pm

Tuommoista on kommentointi Suomessa.
Mitä se sitten kertoo Suomessa asuvista. Jakaako kaikki näkemykset ilomielin?
Tuskin.

Reply
Annemaria 13.10.2019 - 5:43 pm

Onneksi sentään tuli todistettua tämän casen osalta, että toisenlaistakin kommentointia on 🙂

Reply
Antonio 15.10.2019 - 10:22 am

Hola Anne, lehtijutun kommentteista kyllä voi aistia sen valitettavan tosiasian, että suomi on täynnä negatiivia ja kateellisia nurkkapatriootteja, jotka mustamaalaavat kaiken, mikä menee heidän itsensä hyväksymien kriteerien ulkopuolelle ja varsinkin espanja on heille se punainen vaate, joka saa heidän tunteensa pintaan ja verenpaineen kohoamaan. Anne, älä välitä, tollaiset kommentoijat jääkööt muhimaan omissa liemessään kun niin tykkäävät piehtaroida negatiivisyyden lantakasassaan, joka haisee sitä enemmän, mitä kovemmin sitä tonkii ja siinä myllää. Me elämme omaa elämäämme, emmekä välitä tippaskaan pikkusielujen tölvinnästä. ”Sarvikuonot” jääkööt merten taa kärvistelemään omassa surkeudessaan.

Reply
Annemaria 15.10.2019 - 8:11 pm

Kiitos tsemppihengestä! Pidetään Antonio toisessa kädessä Suomen ja toisessa Espanjan lippu korkealla ja suunnataan kohti uusia seikkailuja 🙂 Mitä sitä hyvää elämää käyttää kärvistelyyn, kun voi täysillä elää…

Reply
Mirja 19.10.2019 - 1:58 pm

Hei Anne! Luin viime talvena Fuge/Andalucia-kirjoituksiasi. Pidin, innostuin. Olemme ”rospuuttoretkeilleet” 1-3 vk kerrallaan n 15 vuotta Nizzan ympäristössä. Mutta huomenna. huomenna! kuukaudeksi! ensimmäistä kertaa Fugeen ja Andalucian alueelle. Ainakin Granadaan, Cordobaan, Cadiziin ja Sevillaan ehditään. Ja tietysti Malagan museoihin. Ihan sama mitä nirppanokat puhuu. Kiitos kun kirjoitat ja inspiroit!

Reply
Annemaria 19.10.2019 - 11:06 pm

Niin mukavaa kuulla, jos olet kirjoituksistani saanut inspiraatiota. Teillä on ihan upea kaupunkikattaus. Ehdottomasti parhaat palat Andalusiaa. Hyvää matkaa, uusia elämyksiä ja toivottavasti myös paljon aurinkoa!

Reply

Leave a Comment