Kuvauksellinen ja rosoinen Tarragona

by Annemaria

Tarragona, Katalonia, Espanja (noin 100 km Barcelonasta rannikkoa etelään)

Kylläpäs nyt historiaa pukkaa. Gironan jälkeen matkustin reilut 150 km etelään Espanjan ”Italiaan”, Tarragonaan. Barcelonan jätin väliin, koska se on tuttu jo useilta aiemmilta matkoilta. Tarragona, noin 140 000 asukkaan satamakaupunki, oli aikoinaan Rooman valtakunnan toiseksi tärkein kaupunki heti Rooman jälkeen (sen aikaiselta nimeltään Taraco). Ja kyllähän roomalaisten historia kaupungissa näkyykin, jopa niin, että välillä unohti olevansa Espanjassa. Tarragonasta löytyy mm. roomalaisen amfiteatterin, sirkuksen ja forumin jäänteet, vanhan kaupungin muurit, akvedukti (kaupungin ulkopuolella) ja joka puolella kohtaa jonkinmoista antiikin ajan rauniota. Tässä kohtaa pyydän anteeksi moukkamaisuuteni, mutta noiden raunioiden kohdalla vaan tuntuu, että ne niin muistuttavat toinen toistaan, enkä jaksa niistä enää kovin innostua. Historiafriikille tämä kaupunki on varmasti helmi.

Tarragona16Tarragona7Taragona19Tarragona12Tarragona9

Minulle Tarragona oli helmi toisesta syystä. Tykästyin kaupungin levolliseen, teeskentelemättömään tunnelmaan. Jos Gironan oli trendikäs ja nuorekas, minusta Tarragona on jollain hyvällä tavalla vanhanaikainen. Sellainen aito espanjalainen kaupunki, jossa eletään elämää niin kuin on aina eletty. Rosoinen, rustiikkinen, ei turhan kiilloteltu, jopa vähän rähjäinen. Todettakoon tässä välissä, että tämä on oma subjektiivinen näkemykseni, joka perustuu vain muutaman päivän hetkelliseen havainnointiin ja sen hetkisiin fiiliksiin. Joku toinen on varmasti ihan toista mieltä. Minulle Tarragona näyttäytyi hieman uneliaana, mutta ehdottomasti positiivisella tavalla.

Tarragona3Tarragona11Tarragona5Tarragona4

Tarragona lienee monelle suomalaiselle melko tuntematon kohde, mutta kaupungissa kannattaa ehdottomasti käydä. Kaupunki on kuvauksellinen, täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia ja kauniita yksityiskohtia. Sellainen kaupunki, jossa on mukava kuljeskella ja pysähdellä usein vanhan kaupungin kujilla nauttimaan lasi cavaa ja tapaksia. Erityisesti kameran kanssa tässä kaupungissa sai päivän nopeasti kulumaan. Koin täällä jonkinmoisen valokuvauksellisen herätyksen ja kuljin kuvailemassa kauppahallissa ja kaduilla ihmisten eloa. Jokusen onnistuneen otoksenkin mielestäni sain.

Tarragona15Tarragona14Tarragona18Tarragona10Tarragona

Tarragona on tunnettu vilkkaasta kulttuuri- ja tapahtumaelämästä. Alunperin olin aikonut viettää kaupungissa kolme päivää, mutta otin yhden vuorokauden lisää. Viikonloppuna oli latinalaisen musiikin ulkoilmakonsertti ja street food- sekä vintagetapahtuma, joten en raaskinut missata näitä lupaavalta kuulostavia tapahtumia.

Kuvat kertokoot fiiliksistä.

www.tarragonaturisme.cat/en

You may also like

Leave a Comment