Moments – Tarragona

by Annemaria

Tarragona, Katalonia, Espanja

Katalonian eteläinen kaupunki Tarragona on kaupunki, jolla on luonnetta. Se ei ole mitenkään poikkeuksellisen kaunis, mutta silti viehättävä ja kiinnostava. Kirjoitin aiemmin, että Tarragona on teeskentelemätön, aito ja rosoinen. Ehkä juuri nämä adjektiivit kuvaavatkin kaupunkia parhaiten.

Kameran kanssa kulkevan on vähän väliä pakko pysähtyä vangitsemaan näkymiä ja hetkiä. Puitteet kiinnostaville kuville ovat täydelliset. Värikkäät talot, antiikin rauniot, kapeat kujat, jopa kaupungin jumalaisen kauniit katulyhdyt saavat visualistin polvet tutisemaan. Tässä vangittuja tunnelmia Tarragonasta.

Tarragona8Tarragona13Tarragona taidemuseoTarragona2Katedraali TarragonaTarragona feelingsTarragona feelings2Restaurant TarragonaTarragona muurejaTarragona raunioitaTarragona talojaTarragona17Tarragona6Tarragona talon seinämaalausTarragona7Rambla TarragonaKuu Tarragonassa

Kävin muuten viikonloppuna entisellä härkätaisteluareenalla järjestetyssä street food -tapahtumassa. Entisessä areenassa todellakin, sillä Katalonia kielsi härkätaistelut vuonna 2012 Espanjan ainoana maakuntana. Monet Katalonian härkätaisteluareenat ovat kokeneet uuden elämän uudessa käyttötarkoituksessa: esimerkiksi Barcelonassa areenasta on rakennettu mielenkiintoinen ostoskeskus ja Tarragonassa areena toimii monenlaisten konserttien ja tapahtumien pitopaikkana.

Ruokatarjontaa oli monenmoista, perinteiset burgerit ja tortillat hyvin edustettuina. Kiinnitin huomiota siihen, että espanjalaisilla tapaskulttuuri on aina voimakkaasti läsnä, kun ruuasta puhutaan. Siinä menivät perinteiset tapakset, kuten patatas bravas ja pimientos de padron, street foodista oikein hyvin.

Street food tarragonaStreet food Tarragona2Street food Tarragona5Street food Tarragona3Street food Tarragona4

Tarragonan päivinä majoituin Alexandra Aparthotellissa, jonka sijainti kaupungin pääväylällä Rambla Novalla vanhan kaupungin vieressä oli loistava. Hotelli itsessään on iäkäs ja remonteista huolimatta kulumisen jälkiä oli niin rakenteissa kuin kalusteissa. Ikävänä puolena oli, että hotellin viemärit tuppasivat välillä haisemaan. Hyvinä puolina se, että huone oli valoisa ja tilava. Hotellissa oli myös oikein ystävällinen palvelu. Huonehinta vaihteli vuorokaudelta 45-50 euron välillä riippuen viikonpäivästä.

Ravintolavinkit: El Bon Arròs on perinteisiin riisiruokiin erikoistunut ravintola. Kävin syömässä 12 euron hintaisen päivän menun, johon myös juoma sisältyi. Siinä mielessä hauskaa, että tarjoilija toi pöytään minulle koko pullon roseeviiniä, josta tohdin puoli pulloa tyhjentää. Ruoka oli hyvää, tuoreet raaka-aineet ja maukasta. Hyvä hintalaatusuhde ja ystävällinen palvelu.

Vieressä on ravintola EspaiBrasa, jonka myös kävin testaamassa. Menu oli hieman kalliimpi, 16,50 euroa, mutta maukasta oli. Herkulliset simpukat ja hyvää grillattua kalaa. Konstailematonta ruokaa, joka tehty hyvistä raaka-aineista. Ravintolassa valmistetaan ruokaa avohiiligrillillä, joka antoi ruokaan mukavan savun aromin. Ravintolassa oli myös mielenkiintoinen tapaslista. Molemmat ravintolat sijaitsevat lähellä katedraalia Callé la Nau -kadulla.

Matka jatkukoon. Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki, täältä tullaan.

 

You may also like

Leave a Comment