Unelmasta totta

by Annemaria

Joka kevät ilmojen lämmetessä se pääsee valloilleen. Yleensä hekumaa kestää pari kuukautta. Sitten se pikku hiljaa laantuu ja juhannukseen mennessä tilanne on yleensä rauhoittunut. Kesäkuun loppuun mennessä olemme tulleet järkiimme ja kuumeilu on saatu taltutettua.

Tänä kesänä kävi toisin. Järjen ääntä ei kuulunut tai emme halunneet sitä kuulla. Mökkikuume ei laantunutkaan.

Pitkin alkukesää päivä toisensa jälkeen istuimme miehen kanssa keittiön pöytämme ääressä kumpikin omiin läppäreihinsä kiinnittyneinä. Selailimme päivittäin netin mökki-ilmoituksia, vaihdoimme suosikkejamme ja teimme listauksia siitä, mitä haluaisimme toiveidemme mökiltä.

Sähköt olivat ehdoton. Iso ja kalaisa vesistö, mieluiten meille tuttu Saimaa. Toimivuuden kannalta olisi hyvä, jos vesi tulisi ja menisi. Tilaa pitäisi olla sen verran, että mökillä viihtyisi pidempiäkin aikoja myös huonoilla keleillä. Käytännössä se tarkoitti riittävää oleskelutilaa, jonkin tasoista keittiötä ja erillistä makuuhuonetta tai nukkuma-aittaa. Sisävessakaan ei olisi pahitteeksi.

Sijaintina olisi hyvä sellainen mökki, joka ei olisi liian korvessa eikä saaressa ja jossa uskaltaisin yöpyä myös yksinäni. Isoja ikkunoita ja valoa pitäisi myös olla. Mökin pitäisi olla myös hyväkuntoinen; vuosia kestävää puuhamaata emme kaivanneet.

Kävimme katsomassa joitain potentiaalisia kandidaatteja, sellaisia mihin taloudellisesti kykenisimme. Niissä kaikissa oli aina joku vika, jonka yli emme päässeet. Ei vain tuntunut yhdenkään kohdalla siltä, että tässä olisi meidän paikkamme. Unelmamme hintalappu oli kasvanut liian korkeaksi.

Lopputulema oli se, että tajusimme unelmoivamme omakotitalovarusteisesta mökistä järven rannalta. Huono yhtälö siinä mielessä, ettei budjettimme taipuisi millään kaikilla mausteilla olevaan nykyaikaiseen mökkiin omalla rantatontilla.

Teimme laskelmia ja totesimme, ettei meillä vaan yksinkertaisesti ollut taloudellisia mahdollisuuksia tähän unelmaan. Jos oikeasti halusimme loma-asunnon, jostain olisi pakko lähteä tinkimään.

Mökkihaaveeseemme kytkeytyi paljolti myös eläköitymisen kynnyksellä olevan pariskunnan tulevaisuuden suunnitelmiin. Mitä haluaisimme tehdä seuraavien vuosikymmenten aikana? Minkälainen olisi tulevien vuosien haave elämäntavastamme, asuinympäristöstä ja unelma-asunnosta? Mitkä ovat niitä asioita, jotka tuovat elämäämme iloa ja sisältöä?

Jos jotain rakastan niin sitä, että olemme olleet elämässä aiemminkin valmiita suuriin muutoksiin. Olemme tarttuneet tilaisuuksiin, tehneet isojakin päätöksiä jopa pelkän intuition vallassa ja hypänneet hullun rohkeasti uusiin juttuihin.

Sattumilla on ollut usein syynsä tapahtumien kulkuun. Yksi ennalta-arvaamaton tilanne tai tapahtuma johtaa toiseen. Niin tälläkin kertaa.

Nyt nimittäin näyttää siltä, että meidän elämäämme on tulossa suuria muutoksia. Ystävääni lainaten, ehkä me olemme järjettömiä, mutta hyvällä tapaa.

Malja tulevalle.

Saimme sen unelmien (tai no lähes) mökin, mutta vähän eri tavalla kuin alunperin ajattelimme. Piti tinkiä vaateistamme, mutta siltikin saimme samaan pakettiin aika paljon toivomaamme.

Samalla tosin otimme tietoisia riskejä, mutta niidenkin suhteen olemme luottavaisia. Kaikki sormet ja varpaat ristissä toivomme ja uskomme, että kaikki käy parhain päin.

Tästä alkaa uusi vaihe. Kerron teille lisää, kun asiat etenevät. Yksi unelma on joka tapauksessa käymässä toteen.

 

Samppanjaa muovimukista -blogi Facebookissa ja Instagramissa: @samppanjaa_muovimukista

You may also like

8 comments

Merja 27.6.2020 - 7:16 pm

Teille kävi niinkuin monelle muullekin tänä keväänä, mökkielämä tuli taas kovin houkuttelevaksi.
Me teimme oman unelmamme todeksi n. viisi vuotta sitten, pari vuotta ennen eläköitymistä. Mökit eivät olleet silloin huippuhinnoissa, joten saimme haluamamme ja tingimme vielä aika reippaasti, koska hankimme mökin syyskuussa. Silloin moni oli epäilevällä kannalla ja arveli meidän menettäneen rahamme. Mutta jos olisimme ostaneet esim. sijoitusyksiön, mitä iloa se olisi meille antanut. Aina ei voi olla matkoillakaan ja eläkkeellä ei ole muuta kuin aikaa, lisäksi Suomen kesä on aika ihana. Joten ilman koronaakin hankinta oli ja on mielestäni hyvä. Ennustin jo silloin, että paluu takaisin mökkielämään houkuttaa vielä monia. Syitähän ei tarvitse hakea, paluuta entiseen ei varmasti ole.
Emme ole matkailua kokonaan hylkäämässä, mutta varmasti se vähenee jossain määrin. Mökistä voi nauttia toivottavasti vuosia, jos vain terveyttä piisaa. Se on onneksi hyvän matkan päässä ja varusteltu mukavuuksin, joten kerrostaloelämästä voi välillä pujahtaa mökille milloin haluaa.
Onnittelut teille hankinnasta, siitä on varmasti iloa pitkään.

Reply
Annemaria 28.6.2020 - 10:44 pm

Hyvältä kuulostaa teidän mökkielämä 🙂 Onnittelut myös teille ilmiselvästi kannattavasta investoinnista. On niin totta tuo, mitä sanoit: mitä nautintoa on laittaa rahansa pelkästään sijoitukseen. Olen itsekin satalasissa sen kannalla, että rahaa kannattaa käyttää oman hyvinvoinnin ja nautintojen tuottamiseen. Mukavia mökkipäiviä, nyt on ainakin kelit olleet kohdallaan 🙂

Reply
Anni 28.6.2020 - 1:48 pm

Ihanaa heittäytymistä elämän virtaan! Iloa matkaan, AnniE

Reply
Annemaria 28.6.2020 - 10:47 pm

Kiitos Anni. Välillä olen niin innoissani kaikesta tulevasta uudesta, välillä vähän hirvittää, mitä tulikaan tehtyä. Iloisin mielin eteenpäin 🙂

Reply
Pirjo 28.6.2020 - 5:55 pm

Onnea tulevaan..mitä se sitten liekään..Toivottavasti blogissa lisää myöhemmin ja ennenpitkää myös Fuge-kuulumisia!

Reply
Annemaria 28.6.2020 - 10:48 pm

Kiitos Pirjo. Kolme kassia tavaraa odottaa Fugessa, mutta syksy vielä kovin avoin…

Reply
Pirjo Poikela 30.6.2020 - 3:24 pm

Kaikkea hyvää ratkaisuunne! Mulla vaan Fuge ajatuksissa siintää!

Reply
Annemaria 2.7.2020 - 3:03 pm

Kiitos Pirjo. Ei mekään Fugea ole hylätty. Nyt otetaan vaan vähän aikalisää 🙂

Reply

Leave a Comment